Gras all about
- man_464
#2001 Re: Gras all about
Danas proradila.
263 prošao regularno skretnicu ali je pruga strašno "zamašćena" i treba se očistiti tramvaji užasno šlajdraju pri prolasku korz okretište Skenderija.
BTW Nema više noćnog prevoza Centrotransa. Kapak kao što sam i rekao. Nije im više rentabilno i ukinuli su. Sad je zadnji u 1 sat ja mislim.
263 prošao regularno skretnicu ali je pruga strašno "zamašćena" i treba se očistiti tramvaji užasno šlajdraju pri prolasku korz okretište Skenderija.
BTW Nema više noćnog prevoza Centrotransa. Kapak kao što sam i rekao. Nije im više rentabilno i ukinuli su. Sad je zadnji u 1 sat ja mislim.
- P308
#2002 Re: Gras all about
Ocisitit prugu? S obzirom da je naucna fantastika ciscenje vozila i tramvajskih i autobuskih stajalista, kako mislis da se pruga cisti? Srecom kisa pada pa mozda pomogne sa svim gore navedenim problemima.
- man_464
#2003 Re: Gras all about
Kiša je npr smrt. Zato i šlajdra.
Ljeti kad nakon 5 dana usijanja padne kiša nastane pometnja na tramvajima jer počnu šlajdrati neopisivo. To se dešava jer kiše spiraju sve i svašta i posebno na cesti gore gdje su šine utopljene u asfalt nanosi se masno na iste kad kiša padne i većinom svi tramvaji kao ludi šlajdraju. Još ako duže nije ništa prolazilo kroz okretnicu eto belaja. Zato se Čvila i nedžarići svake godine nakon ljeta peru i premazuju skretnice.
Ljeti kad nakon 5 dana usijanja padne kiša nastane pometnja na tramvajima jer počnu šlajdrati neopisivo. To se dešava jer kiše spiraju sve i svašta i posebno na cesti gore gdje su šine utopljene u asfalt nanosi se masno na iste kad kiša padne i većinom svi tramvaji kao ludi šlajdraju. Još ako duže nije ništa prolazilo kroz okretnicu eto belaja. Zato se Čvila i nedžarići svake godine nakon ljeta peru i premazuju skretnice.
-
dresdener78
#2004 Re: Gras all about
Dobro jutro svima!
Nadam se da neću nešto počiniti prekršaj prema pravilima foruma, svakako za one kojih interesuje knjiga evo fejsbuk grupe gdje ću objavljivati novosti:
https://www.facebook.com/Sarajevo-Tramv ... 484456523/
Najnovija situacija je takva da štamparija na tome radi, ovih dana bi trebali štampati pa će papir čekati da prirodno osuši (naručio sam štampu u bojama na gladak kreda papir). U sredini mjeseca oktobra bi trebala knjiga završiti kod mene u garaži. Nadam se da će i transport skoro 400 km kroz cijelu republiku proći bez problema i nezgoda.
Krajem oktobra biću svakako u Sarajevu i nadam se da cu biti u prilici da cu ponijeti nekih +- 20 knjiga. Više ne mogu zbog carinskih propisa o prevozu robe. Nažalost interesovanje bh. firma i izdavača je do sada NULA, većina očigledno ima e-mail adrese i telefonske brojeve samo kao dekoraciju jer nikako ne odgovaraju (BuyBook, Šahinpašić, Dobra knjiga, Rabić d.o.o., Connectum, Sarajevo Publishing....).
Ali eto, nešto ćemo smisliti
Lijep dan želim!
Nadam se da neću nešto počiniti prekršaj prema pravilima foruma, svakako za one kojih interesuje knjiga evo fejsbuk grupe gdje ću objavljivati novosti:
Najnovija situacija je takva da štamparija na tome radi, ovih dana bi trebali štampati pa će papir čekati da prirodno osuši (naručio sam štampu u bojama na gladak kreda papir). U sredini mjeseca oktobra bi trebala knjiga završiti kod mene u garaži. Nadam se da će i transport skoro 400 km kroz cijelu republiku proći bez problema i nezgoda.
Krajem oktobra biću svakako u Sarajevu i nadam se da cu biti u prilici da cu ponijeti nekih +- 20 knjiga. Više ne mogu zbog carinskih propisa o prevozu robe. Nažalost interesovanje bh. firma i izdavača je do sada NULA, većina očigledno ima e-mail adrese i telefonske brojeve samo kao dekoraciju jer nikako ne odgovaraju (BuyBook, Šahinpašić, Dobra knjiga, Rabić d.o.o., Connectum, Sarajevo Publishing....).
Lijep dan želim!
- BHF_Manijak
#2005 Re: Gras all about
Koji je fazon da se u zadnje vrijeme nakotilo vozaca koji tramvaj po 2km/h voze izmedju stanica?! Pa od Otoke do Nedzarica po 20 minuta putujes. I ne, nema nikakve guzve, nema ispred njega tramvaja nijednog na vidiku, ali zato frajko napravi guzvu nenormalnu, tako da po 2 tramvaja iza njega skoro direktno idu.
Da moze ikako ne bi kretao sa stanice po 5 minuta...
I ovo je primjetno u zadnjih mozda pola godine - godinu, dakle nije nesto sto se ranije cesto desavalo zbog guzvi, zbog satnica itd... Primjetno samo kod pojedinih vozaca.
Da moze ikako ne bi kretao sa stanice po 5 minuta...
I ovo je primjetno u zadnjih mozda pola godine - godinu, dakle nije nesto sto se ranije cesto desavalo zbog guzvi, zbog satnica itd... Primjetno samo kod pojedinih vozaca.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2006 Re: Gras all about
al vala ima i onih koji voze 65
sve kontam gotovo je
prevrnut cemo se
sve kontam gotovo je
prevrnut cemo se
- man_464
#2007 Re: Gras all about
Radi takvih koji "gule" onda naprave kolonu i ne bude tramvaja 10 minuta pa ide 5 komada u 5 minuta.
Oni polaze svake 4 minute na liniji 3 sa Ilidže, ali dok se zavrti krug neko čepi i sustiže, neko "guli" 20 na sat i sve se načisto raspadne.
Ima jedan vozač ne bih da ga imenujem, hahaha. Je*e sve na kamaru kad mu se neko spor uvali ispred. On gari sa Ilidže 60 sa Satrom 3, hoće da iskoči iz šina, ali ne popušta.
Oni polaze svake 4 minute na liniji 3 sa Ilidže, ali dok se zavrti krug neko čepi i sustiže, neko "guli" 20 na sat i sve se načisto raspadne.
Ima jedan vozač ne bih da ga imenujem, hahaha. Je*e sve na kamaru kad mu se neko spor uvali ispred. On gari sa Ilidže 60 sa Satrom 3, hoće da iskoči iz šina, ali ne popušta.
- BHF_Manijak
#2008 Re: Gras all about
Ma treba neku mjeru imati, ili neka idu u vecim vremenskim intervalima, ali brze, ili ovako kako jeste ali neka normalno voze, valjda ima neko ko im je nadredjeni ko to moze uskladiti sa vozacima.
Brate smor je ici 3 minute izmedju 2 stanice, pegla frajer i staje na semaforu iako mu je "zeleno" da prodje.
A, opet ponavljam, nema tramvaja ispred njega ni na vidiku. 
Brate smor je ici 3 minute izmedju 2 stanice, pegla frajer i staje na semaforu iako mu je "zeleno" da prodje.
- man_464
#2009 Re: Gras all about
Čekam svoj primjerakdresdener78 wrote:Dobro jutro svima!
Lijep dan želim!
-
r_faruk
#2010 Re: Gras all about
dresdener78 wrote:Dobro jutro svima!
Lijep dan želim!
da li se moze kupiti knjiga od Vas?
-
batara
#2011 Re: Gras all about
Zna li iko, koja je autobusa/minibuska linija za Hum, i odakle polazi autobus, i je li krece sa Pofalica ili..
- corsa
#2012 Re: Gras all about
Prema Humu ide kombi za Gornje Velešiće, a kreće sa Drvenije. sad ne znam tačno da li ide skroz do Huma, ali je sigurno najbliži.
- trambusek88
#2013 Re: Gras all about
66 Ekonomska škola-Hum svako 65-70 minutabatara wrote:Zna li iko, koja je autobusa/minibuska linija za Hum, i odakle polazi autobus, i je li krece sa Pofalica ili..
http://mmustorg.ipage.com/bs/attachment ... %20HUM.pdf
Ovaj sa Drvenije radi samo u špici.
- trambusek88
#2014 Re: Gras all about
Počelo je ugrađivanje GPS uređaja u vozila, tako da možemo očekivati uskoro onaj dugo najavljivani servis s kojim ćemo znati tačno kad vozilo dolazi na stanicu.
- insaneinthebrain
#2015 Re: Gras all about
znacemo al u qrcu 
- trambusek88
#2016 Re: Gras all about
Pa biće android aplikacija s mapom, a za ostale telefone preko USSD koda.
I njima je u interesu da se raja može više pouzdati u prevoz, ali pošto ne mogu obezbjediti da se redovi vožnje odvijaju kako su registrovani ovo je jedini način da znaš kad će ti doći prevoz.
Ovo je dobro jer ide preko GPS-a.
I njima je u interesu da se raja može više pouzdati u prevoz, ali pošto ne mogu obezbjediti da se redovi vožnje odvijaju kako su registrovani ovo je jedini način da znaš kad će ti doći prevoz.
- JanuaryJones
#2017 Re: Gras all about
Pa to svakako ima više smisla nego red vožnje jer je saobraćaj pregust da bi se moglo pouzdati u red vožnje.trambusek88 wrote:Pa biće android aplikacija s mapom, a za ostale telefone preko USSD koda.
- vješalica
#2018 Re: Gras all about
ma dan jedan nije prošo da se neki lola nije spuco u nekoga i to na šinama
kad misle dole završiti onaj haus na obali putuješ tramvajem 100 godina u onoj gužvi
koji bolidi nesposobni
kad misle dole završiti onaj haus na obali putuješ tramvajem 100 godina u onoj gužvi
koji bolidi nesposobni
- BHF_Manijak
#2019 Re: Gras all about
Covjek bi pomislio mi New York jebo te led, a ne osrednji gradic u evropskim okvirima. Ljudi rijesili problem saobracaja u mnogo naseljenijim podrucijma, a kod nas se muka muci u 2016. godini.JanuaryJones wrote: Pa to svakako ima više smisla nego red vožnje jer je saobraćaj pregust da bi se moglo pouzdati u red vožnje.
- JanuaryJones
#2020 Re: Gras all about
Kod nas ne postoji želja a ni stručnost da se riješi problem saobraćaja (jedva su popravili zeleni val a i to su morali stručnjaci iz Beča dolaziti) pa je lakše da na stanici stoji displej i da piše kad i ako dolazi tramvaj i koji nego da gledaju polučitljivu tablu sa redom vožnje koji je svakako outdated.BHF_Manijak wrote:Covjek bi pomislio mi New York jebo te led, a ne osrednji gradic u evropskim okvirima. Ljudi rijesili problem saobracaja u mnogo naseljenijim podrucijma, a kod nas se muka muci u 2016. godini.JanuaryJones wrote: Pa to svakako ima više smisla nego red vožnje jer je saobraćaj pregust da bi se moglo pouzdati u red vožnje.
- P308
#2021 Re: Gras all about
Koliko ima da rade ono? Razumijem da je potrebno strpljenje ali meni je ono prestrasno. Hajd na stranu i guzve, nego je cesta unistena.vješalica wrote:ma dan jedan nije prošo da se neki lola nije spuco u nekoga i to na šinama
koji bolidi nesposobni
Asfalt oko sina je sav popucao (pretpostavljam zbog velike frekvencije vozila koja se preusmjeravaju na iste u odredjenim dijelovima), a na dijelovima su se stvorile i rupe. Poslije ovih radova je potrebna rekonstrukcija cijele Obale jer ako budu zakrpili kako samo oni znaju, mogu misliti na sta ce to sve skupa liciti.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2022 Re: Gras all about
asfalt popuca od vibracija i stp se voda podvuce
prvo je potrebno neku smjesu koja upija vibracije pa oda asfalt
ali to je viša naučna fantatsika za one koji tu rade
pa ja bih usuo kantu bitulita pa onda radio
ako ništa improvizacija
prvo je potrebno neku smjesu koja upija vibracije pa oda asfalt
ali to je viša naučna fantatsika za one koji tu rade
pa ja bih usuo kantu bitulita pa onda radio
ako ništa improvizacija
- wewa
#2023 Re: Gras all about
trolejbuski saobracaj je smijurija - u spici razmak po 15 minuta, popodne i vise...
- Streptokok
#2024 Re: Gras all about
odron, bolje reći.wewa wrote:trolejbuski saobracaj je smijurija - u spici razmak po 15 minuta, popodne i vise...
- BHF_Manijak
#2025 Re: Gras all about
Da si ti ziv i zdrav, zeleni val se opet pojeb'o i to opet na Marijin Dvoru, tako da...JanuaryJones wrote: Kod nas ne postoji želja a ni stručnost da se riješi problem saobraćaja (jedva su popravili zeleni val a i to su morali stručnjaci iz Beča dolaziti)
Sto se tice ovoga kad dolazi koji tramvaj, slazem se da je bolje imati displej na stanici koji ce pokazivati vrijeme dolaska sljedeceg tramvaja, mada kako sam ja skont'o ovo sta raja pise, tako ce i biti ili ipak samo u vidu aplikacije za mobitel???
Sto se trolejbusa tice, slazem se da je uzasan raspored, kad vidim ja na jednoj strani, a iza BUKVALNO 4 trole jedna iza druge, dodje mi da se upucam u koljeno! Pa jarane kako je ba moguce da budes takav debil i tako ih pustas jedne iza druge?!
Mada treba do kraj posten biti i reci da je i obicna raja u saobracaju stoka nerijetko, ne bi pustili trolu da se ukljuci nema hljeba, isto da ce mu nesto pobjeci za tih 20 sekundi sto stane.