Dokaz za sta tacno?LSD wrote:Pa covjek se jednostavno NE ODAZIVA na pozive selektora (niti se trudi da objasni)
E treba li ti veci dokaz
Golman reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#2001 Re: Golman reprezentacije BiH
- van Basten
#2002 Re: Golman reprezentacije BiH
meni ova izjava tog tipa iz SToke-a najviše znači u kontekstu da je Pape fakat protresao stvari... prvi put vidim da se neki klub (i to još iz tradicionalno arogantne Engleske) uopšte javlja po pitanju (ne)odazivanja njihovog igrača u našu reprezentaciju. Veliki je to plus, pape definitivno diže ljestvicu naše ozbiljnosti na sasvim pristojan nivo. DERI PAPE 
-
LSD
#2003 Re: Golman reprezentacije BiH
O kakvim ti dokazim i podlogama pricasjeza u ledja wrote:Dokaz za sta tacno?LSD wrote:Pa covjek se jednostavno NE ODAZIVA na pozive selektora (niti se trudi da objasni)
E treba li ti veci dokaz
Pricamo jezikom argumenata i cinjenica...frajer se ne odaziva na pozive selektora - cinjenica....ne zanimaju ga ti pozivi- cinjenica...nece ni da se javi selektoru, niti da bilo kome ( pa cak ni medijima) da obrazloži to ignorisanje selektora vec ce nekakav ciko iz Stokea umjesto njega to odraditi - cinjenica.
Pa kakvi dokazi i podloge ti više trebaju poslije toga
Jel se to gospodinu Begovicu trebaju pisati molbe za nastup u selekciji?' pa hajmo organizovati peticiju, pa da nacija kolektivno klekne i zamoli gospodina da se udostoji javiti selektoru na raspolaganje.
Last edited by LSD on 15/02/2011 00:01, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#2004 Re: Golman reprezentacije BiH
Pricam o izjavi gospodina iz Stokea koji kaze da mu klub nije zabranjivao odlazak na utakmicu. To nije dokaz. To je nista.LSD wrote:O kakvim ti dokazim i podlogama pricasjeza u ledja wrote:Dokaz za sta tacno?LSD wrote:Pa covjek se jednostavno NE ODAZIVA na pozive selektora (niti se trudi da objasni)
E treba li ti veci dokaz...jel ti citas uopšte šta se ovdje piše.
Pricamo jezikom argumenata i cinjenica...frajer se ne odaziva na pozive selektora - cinjenica....ne zanimaju ga ti pozivi- cinjenica...nece ni da se javi selektoru, niti da bilo kome ( pa cak ni medijima) obrazloži to ignorisanje selektora vec ce nekakv ciko iz Stokea umjesto njega to odraditi - cinjenica.
Pa kakvi dokazi i podloge ti više trebaju poslije toga![]()
Jedina CINJENICA je da se nije pojavio na dvije uzastopne prijateljske utakmice. Nista drugo nisu CINJENICE vec nagadjanja.
- quasar
#2005 Re: Golman reprezentacije BiH
Izjava je prepuna floskula i lijepih rijeci.
Meni ne izgleda iskrena. Pogotovo sto ne mogu da nadjem logiku izmedju tvrdnje da je Asmir ponosan na svoju zemlju (a znam da jeste, precesto je to isticao), i tvrdnje da mu niko nije branio da ide.
Potrcali su da se brane. Ovo ce biti na kraju ljekarsko uvjerenje da je imao isijas ili da mu je otpala noga, pa ce sve lijepo da se zataska. Sve ce se na kraju slomiti tamo gdje je najtanje. Pustite momka. Sad i da se dokaze da mu je zabranjeno da dodje na obje tekme, opet bi mu navijaci u Zenici zvizdali da ne bi valjao nikako na golu. I sto to? Jer se uvijek trci sa presudama ovdje. Mozda je fakat kriv, a mozda fakat i nije. Ohladite malo od momka.
Meni ne izgleda iskrena. Pogotovo sto ne mogu da nadjem logiku izmedju tvrdnje da je Asmir ponosan na svoju zemlju (a znam da jeste, precesto je to isticao), i tvrdnje da mu niko nije branio da ide.
Potrcali su da se brane. Ovo ce biti na kraju ljekarsko uvjerenje da je imao isijas ili da mu je otpala noga, pa ce sve lijepo da se zataska. Sve ce se na kraju slomiti tamo gdje je najtanje. Pustite momka. Sad i da se dokaze da mu je zabranjeno da dodje na obje tekme, opet bi mu navijaci u Zenici zvizdali da ne bi valjao nikako na golu. I sto to? Jer se uvijek trci sa presudama ovdje. Mozda je fakat kriv, a mozda fakat i nije. Ohladite malo od momka.
-
LSD
#2006 Re: Golman reprezentacije BiH
Taj gospodin iz Stokea je potpuno nebitan u prici...šta on ima pricati umjesto Begovića, nije mu advokat valjda...ko da Asmir ne zna dati sam izjavu, pa mu treba zastupnik...pravo pitanje je : što se ne odaziva na pozive selektora Sušića
a to šta vrli gospodin iz Stokea porucuje nama bosancima, to je potupno nebitna stvar.
- jeza u ledja
#2007 Re: Golman reprezentacije BiH
Dakle na kraju si se slozio sa mnom.LSD wrote: a to šta vrli gospodin iz Stokea porucuje nama bosancima, to je potupno nebitna stvar.
- ganjeta
#2008 Re: Golman reprezentacije BiH
Sta je najgore u svemu ovome? Juce je saigrac zvao selektora i na tecnom francuskom objasnio situaciju,danas neki gospodin iz kluba,sutra ce neka tetka i tako u nedogled.
Zasto Asmir zvani picic ne izadje u javnost sa jasnim stavom? Ovako samo produbljuje agoniju,ako je u opste ima
Zasto Asmir zvani picic ne izadje u javnost sa jasnim stavom? Ovako samo produbljuje agoniju,ako je u opste ima
- quasar
#2009 Re: Golman reprezentacije BiH
a vidi ovo npr: ako je momku zabranjeno da se javi na okupljanje, sigurno mu je jos lakse zabranjeno da daje izjave po tom pitanju. Nego: pusti nas, mi cemo to srediti. Ti ostajes ovdje. Sad se i Stokeu isplati da smuti nalaze ili da nesto kao kazni Begovica, prije nego da priznaju. Isto tako imaju ugovor sa njim i mogu mu reci ako budes brbljao puno, neces vise braniti ali neces ni u transfer.LSD wrote:O kakvim ti dokazim i podlogama pricas ...jel ti citas uopšte šta se ovdje piše.
Pricamo jezikom argumenata i cinjenica...frajer se ne odaziva na pozive selektora - cinjenica....ne zanimaju ga ti pozivi- cinjenica...nece ni da se javi selektoru, niti da bilo kome ( pa cak ni medijima) da obrazloži to ignorisanje selektora vec ce nekakav ciko iz Stokea umjesto njega to odraditi - cinjenica.
Jel se to gospodinu Begovicu trebaju pisati molbe za nastup u selekciji?' pa hajmo organizovati peticiju, pa da nacija kolektivno klekne i zamoli gospodina da se udostoji javiti selektoru na raspolaganje.
Mislim sve je to mozda moguce, i nemojte vjesati momka prije nego on kaze sta je. Pape bi trebao ako nista zamolit Dzeksona da sa Asmirom izadje na rucak i da popricaju na tu temu., kad mu je vec mrsko ili ispod casti da ode sam.
-
LSD
#2010 Re: Golman reprezentacije BiH
Ma ukratko receno , yebo glasnogovornika Stokea i njegova objašnjenja, njegova mišljenje i sve njegove price...prava prica je : gdje je Asmir na okupljanju reprezentacije i zašto se ne odaziva na pozive selektorajeza u ledja wrote:Dakle na kraju si se slozio sa mnom.LSD wrote: a to šta vrli gospodin iz Stokea porucuje nama bosancima, to je potupno nebitna stvar.
da ga nisu vezali tamo možda.
Last edited by LSD on 15/02/2011 00:15, edited 1 time in total.
-
Stari
#2011 Re: Golman reprezentacije BiH
Ja se izvinjavam sto nisam bio u mogucnosti da upratim cijelu ovu dramaturgiju u vezi Asmira Begovica -iz razloga sto sam se nesto kasnije ukljucio - U slucaju da je to vec bilo predmet pretresa odmah povlacim sve i idem tragati za ranijim komentarima ....kako god ...neko mora biti star , neinformisan i blesav pa postaviti i ovo pitanje ...a
Jel Asmir ikad do sad nastupio za drzavnu reprezentaciju BiH ? ...mislim ono ...koliko se sjecam onih prastarih regulativa kod FiFe (i UeFe) ...ako do sad nije uknjizio ni jedan nastup za nas A tim mozda jos uvijek postoji ...hipoteticka mogucnost ....nastupa za neki drugi drzavni tim ?
Dobro de ...pitanje mozda i nije bas nabistrije ...ali cisto iz radoznalosti
Jel Asmir ikad do sad nastupio za drzavnu reprezentaciju BiH ? ...mislim ono ...koliko se sjecam onih prastarih regulativa kod FiFe (i UeFe) ...ako do sad nije uknjizio ni jedan nastup za nas A tim mozda jos uvijek postoji ...hipoteticka mogucnost ....nastupa za neki drugi drzavni tim ?
Dobro de ...pitanje mozda i nije bas nabistrije ...ali cisto iz radoznalosti
- jeza u ledja
#2012 Re: Golman reprezentacije BiH
Ja sam cuo da su ga vezali za stative i da ga pucaju loptama svaki minut.LSD wrote:Ma ukratko receno , yebo glasnogovornika Stokea i njegova objašnjenja, njegova mišljenje i sve njegove price...šrava prica je : gdje je Asmir na okupljanju reprezentacije i zašto se ne odaziva na pozive selektorajeza u ledja wrote:Dakle na kraju si se slozio sa mnom.LSD wrote: a to šta vrli gospodin iz Stokea porucuje nama bosancima, to je potupno nebitna stvar.to je sva mudrost i pamet.
da ga nisu vezali tamo možda.
- "Hos ic u Atlantu?" "Hos ic u Atlantu?"
- "Necu majkemi."
@ Stari, nastupao je vec za nas. Nema mu nigdje iz Bejha repke.
-
LSD
#2013 Re: Golman reprezentacije BiH
Imaš pravoquasar wrote:a vidi ovo npr: ako je momku zabranjeno da se javi na okupljanje, sigurno mu je jos lakse zabranjeno da daje izjave po tom pitanju. Nego: pusti nas, mi cemo to srediti. Ti ostajes ovdje. Sad se i Stokeu isplati da smuti nalaze ili da nesto kao kazni Begovica, prije nego da priznaju. Isto tako imaju ugovor sa njim i mogu mu reci ako budes brbljao puno, neces vise braniti ali neces ni u transfer.LSD wrote:O kakvim ti dokazim i podlogama pricas ...jel ti citas uopšte šta se ovdje piše.
Mislim sve je to mozda moguce, i nemojte vjesati momka prije nego on kaze sta je. Pape bi trebao ako nista zamolit Dzeksona da sa Asmirom izadje na rucak i da popricaju na tu temu., kad mu je vec mrsko ili ispod casti da ode sam.
-
Stari
#2014 Re: Golman reprezentacije BiH
Hvala na brzom odgovoru forumskom dopisniku sa nickom jeza u ledja .... gledao sam nesto malo ranije spominjani turnir izmedju reprezentacija Rumunije Ukrajine Svedske i Cipra ...posebno me je interesovala utakmica Rumunija Ukrajina.... Rumuni su otrovni iz kornera ... otrovni skroz...trebao bi nam golman dobar u istrcavanju na one tzv rezane "balon" lopte...
...kakav je taj mali Begovic u tom segmentu golmanske igre? (nisam ga nikad ranije gledao izvinjavam se zbog toga)
- quasar
#2015 Re: Golman reprezentacije BiH
Pape nije pedagog, a Asmir nam ipak treba, pa je tu trebalo malo vise takta, da se utvrdi sta su stvarni razlozi jer postoje fakti:
1. Asmir je zainteresovan za reprezentaciju.
2. Asmir ne dolazi i ne javlja se.
Nesto tu ne stima. Samo sto mi ne zelimo da trazimo, nego nam je lakse presijeci i reci: supak jedan.
Nesto tu ne stima. Samo sto mi ne zelimo da trazimo, nego nam je lakse presijeci i reci: supak jedan.
- jeza u ledja
#2016 Re: Golman reprezentacije BiH
Ma mislim jasno je da mu reprezentacija nije najpreca stvar u zivotu. Jasno je isto da se covjeku nije islo u Atlantu usred sezone, nije jedini. Ali njemu je drugi prekrsaj, pa je dosao pod lupu.quasar wrote:Pape nije pedagog, a Asmir nam ipak treba, pa je tu trebalo malo vise takta, da se utvrdi sta su stvarni razlozi jer postoje fakti:
Naravno da Susic s njim treba porazgovarati, pretpostavljam da je to i pokusavao, ali ovaj mu navodno i nije bas dostupan. Shvatite da je Asmir u svakom smislu rijeci za nas stranac, koliko sam vidio on i ne govori bosanski bas najbolje. Vjerovatno je totalno operisan od bilo cega sto se desava u Bosni, ukljucujuci i medije koji pisu o njemu. Tako da me i ne cudi puno sto ne daje izjave u medijima. Mada, da bas ono zeli, ne bi mu to bilo tesko.
U svakom slucaju nece biti tu za Rumuniju.
Cini mi se da smo iscrpili ovu temu, do nekih novih momenata, jer se u sustini vecina ljudi slaze oko ovoga.
-
LSD
#2017 Re: Golman reprezentacije BiH
Sa ovakvim pristupom prema svetinji reprezentativnom dresu -nam ne treba.quasar wrote:Pape nije pedagog, a Asmir nam ipak treba, pa je tu trebalo malo vise takta, da se utvrdi sta su stvarni razlozi jer postoje fakti:
Šta takt?? šta treba Pape?? da ga moli da nastupa za selekciju ,jel...pa jel mu fino poslao poziv kao i ostalima (a prije toga prešao preko onog prošlog incidenta).
a za te tvoje "fakte"...ocito da nije plaho zainteresovan dok se ne javlja niti odaziva na pozive uopšte - logika....sve štima, sve je jasno.
- quasar
#2018 Re: Golman reprezentacije BiH
A je**te pa ti sve znas!!!
Mozda je sve tako kako si rekao, a mozda i nije. Kud letite da pljujete po ljudima. Pa ima vremena da se lijpo istrazi i zakljuci sta je, naravno onaj ko zeli stvarno da zna sta je.
Mozda je sve tako kako si rekao, a mozda i nije. Kud letite da pljujete po ljudima. Pa ima vremena da se lijpo istrazi i zakljuci sta je, naravno onaj ko zeli stvarno da zna sta je.
- Obuca9
#2019 Re: Golman reprezentacije BiH
Zar nije ta ista priča bila i poslije Slovačke?
Šta treba, ko u onom vicu o plavušama "Dajte joj još jednu šansu", do iznemoglosti ga moliti? Opet mu poslati poziv za Rumuniju, pa da se opet prepadne za mjesto među stativama, da se opet razboli ili da ovaj put nađe neki treći razlog? Hoćete li i onda reći "Pape treba biti pedagog i pričati s njim"?
Spaha je mogao doći sa virusom svinjske gripe i odigrati utakmicu kao najzdraviji, Pjanić koji se bori i za mjesto među 18, a ne među 11 kao ovaj, je mogao otići preko svijeta da igra za svoju reprezentaciju, a samo ovom guznom govnetu vazda nešto smeta.
Šta treba, ko u onom vicu o plavušama "Dajte joj još jednu šansu", do iznemoglosti ga moliti? Opet mu poslati poziv za Rumuniju, pa da se opet prepadne za mjesto među stativama, da se opet razboli ili da ovaj put nađe neki treći razlog? Hoćete li i onda reći "Pape treba biti pedagog i pričati s njim"?
Spaha je mogao doći sa virusom svinjske gripe i odigrati utakmicu kao najzdraviji, Pjanić koji se bori i za mjesto među 18, a ne među 11 kao ovaj, je mogao otići preko svijeta da igra za svoju reprezentaciju, a samo ovom guznom govnetu vazda nešto smeta.
-
LSD
#2020 Re: Golman reprezentacije BiH
Ma buraz, nema više to fino, neki takt, pedagogija i slicno...to ne prolazi sa nasim zvijezdama.quasar wrote:A je**te pa ti sve znas!!!
Muzurović i Smajlovic su bili za poželjeti selektori (kad je odnos prema igracima u pitanju) , ko hljeb ljudi, neki ocinski odnos, pedagogija, moji momci, divni decki bla bla bla - pa gdje smo se igdje ikad plasirali
tu trebaju radikalne mjere i rigorozne kazne...samo se tako može u kraj stati ovom javašluku.
- jeza u ledja
#2021 Re: Golman reprezentacije BiH
Ma eno kako su predlozili Englezi u onom novinskom clanku. Ko izostane iz prijateljske ili kvalifikacione, a igrao je prethodni i sljedeci mec, automatski biva izostavljen sa sljedece zvanicne utakmice. Posto je Begovic izostao sa zadnje dvije prijateljske, a poslije toga igrao u ligi - znaci njemu pauza dvije kvalifikacione. I to je to.
- burek_in_space
#2022 Re: Golman reprezentacije BiH
Nije mu ovo neka kazna, ako vec reprezentaciju zheli da izbjegne.jeza u ledja wrote:Ma eno kako su predlozili Englezi u onom novinskom clanku. Ko izostane iz prijateljske ili kvalifikacione, a igrao je prethodni i sljedeci mec, automatski biva izostavljen sa sljedece zvanicne utakmice. Posto je Begovic izostao sa zadnje dvije prijateljske, a poslije toga igrao u ligi - znaci njemu pauza dvije kvalifikacione. I to je to.
Samo kazna na klupskom nivou bi mogla natjerati Begovica da dobro preispita njegov stav spram reprezentacije.
- Murat Sabanovic
#2023 Re: Golman reprezentacije BiH
begovic suspendovan... misimovica nema ni u mudima...dzeko ko fudbalski laik u manchesteru..pjanic rezerva...spahic suspendovan u svom klubu...rahimic mator,a i ne igra u svom klubu...ibricic promjenio sredinu i jos se trazi..ibisevic tanak...salihovic pauzira jos jednu...
mora se priznati da safetu nije lahko
dobro dosla rumunijo !!!
mora se priznati da safetu nije lahko
dobro dosla rumunijo !!!
- quasar
#2024 Re: Golman reprezentacije BiH
Hajd eto, vidjecemo. Ja i dalje nisam 100% siguran da je samo on tu kriv, ali to mu nece pomoci kad ga inkvizicija scepa.
-
LSD
#2025 Re: Golman reprezentacije BiH
Sjetimo se samo malo kad je Hadzibegic JEDINI imao muda da pokrene neke stvari po tom pitanju, pa kad je na tada najvecoj našoj zvijezdi Salihamidžiću (koji je isto tako doslovno birao kad ce se odazvati i glumio megastara) želio da prelomi i da preko njega složi stvari i izgradi autoritet...pa kad se kompletna licemjerna javnost (a novinarska gamad prje svega u vidu Teftedarije sa Hayata i Bahe) digla da ga lincuju zbog te neoprostive greške (jer pobogu gdje ces Hasana dirati)...tad da se prelomilo ,možda bi danas i imali taj kult reprzentacije.
Zamjeram Hadzibegicu i danas što je popustio tad, a imao je mandat i mogao je gurati do kraja...ostalim igracima (da se to desilo) više nebi palo na pamet da pomisle da se zezaju sa dresom reprezentacije.
Zamjeram Hadzibegicu i danas što je popustio tad, a imao je mandat i mogao je gurati do kraja...ostalim igracima (da se to desilo) više nebi palo na pamet da pomisle da se zezaju sa dresom reprezentacije.
Last edited by LSD on 15/02/2011 01:01, edited 1 time in total.