Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sad mi nesto pade na pamet sjeca li iko nekog francuskog termina u sahu - ono to kad izgovoris mozes vratit potez? kad sam ko klinac to negdje procito niko me vise nije mogo pobjedit, stalno sam to izgovaro
sad mi nesto pade na pamet sjeca li iko nekog francuskog termina u sahu - ono to kad izgovoris mozes vratit potez? kad sam ko klinac to negdje procito niko me vise nije mogo pobjedit, stalno sam to izgovaro
Stari mi je majstor šaha, ima šahovskih knjiga za dvije biblioteke, ali ja nisam čuo od njega da postoji taj izraz. Postoji "en passant" (an pasan), ali to nije to o čemu ti pišeš.
Challenger_ wrote:Stari mi je majstor šaha, ima šahovskih knjiga za dvije biblioteke, ali ja nisam čuo od njega da postoji taj izraz. Postoji "en passant" (an pasan), ali to nije to o čemu ti pišeš.
mislim da sam ja to bio procitao u nekoj sahovskoj knjizi koju je pisao stari od one lude isidore bjelice. ali to je bas davno davno bilo
Challenger_ wrote:Stari mi je majstor šaha, ima šahovskih knjiga za dvije biblioteke, ali ja nisam čuo od njega da postoji taj izraz. Postoji "en passant" (an pasan), ali to nije to o čemu ti pišeš.
mislim da sam ja to bio procitao u nekoj sahovskoj knjizi koju je pisao stari od one lude isidore bjelice. ali to je bas davno davno bilo
Moguće da ima, ali nisam čuo. Stari je majstor ja sam "kibicer" (posmatrač) i to vrlo rijetko.
nema tog izraza jedino da dimitrije bjelica nije bio pijan pa nesta brljo znao je pri seciranju poteza pobrkat figure pa lovcem igrat mjest kraljice moj stari je uzimao njegove knjige da bi kasnije utvrdio koja je to hablecina od tz saHiste...
pici wrote:nema tog izraza jedino da dimitrije bjelica nije bio pijan pa nesta brljo
pa naso sam gore taj izraz, znaci postoje dvije opcije - ili sam ga ja pogresno intereptiro ili ga je bjilica lose preveo (sto je izgleda isto moguce), ali to je kazem bilo dok sam bio klinac, osnovna skola, jos smo bili u komunizmu
pici wrote:nema tog izraza jedino da dimitrije bjelica nije bio pijan pa nesta brljo
pa naso sam gore taj izraz, znaci postoje dvije opcije - ili sam ga ja pogresno intereptiro ili ga je bjilica lose preveo (sto je izgleda isto moguce), ali to je kazem bilo dok sam bio klinac, osnovna skola, jos smo bili u komunizmu
maH to je medj nama lokalcima-maHalcima bilo nekih izraza pogotovo u domovima kulture u onim bifeima pa se pocnu bacati izrazima, mora da je bjelica odatle pokupio pa sarno u kakvu svoju svesku
pici wrote:maH to je medj nama lokalcima-maHalcima bilo nekih izraza pogotovo u domovima kulture u onim bifeima pa se pocnu bacati izrazima, mora da je bjelica odatle pokupio pa sarno u kakvu svoju svesku
ma izraz ocigledno postoji, ali ne znaci to kako je on preveo ili sam ja pogresno razmuio sto je bilo vjerovatnije nego sumnjat u njegovo znanje.
zar nije on na tv imao emisije o sahu? gdje ces njega dovest u pitanje... a eto sam kayes da je imao teskih fula.
ma ja se sjecam da sam tu knjigu nosio pod mishkom jer sam jedino imo u raji
pici wrote:maH to je medj nama lokalcima-maHalcima bilo nekih izraza pogotovo u domovima kulture u onim bifeima pa se pocnu bacati izrazima, mora da je bjelica odatle pokupio pa sarno u kakvu svoju svesku
ma izraz ocigledno postoji, ali ne znaci to kako je on preveo ili sam ja pogresno razmuio sto je bilo vjerovatnije nego sumnjat u njegovo znanje.
zar nije on na tv imao emisije o sahu? gdje ces njega dovest u pitanje... a eto sam kayes da je imao teskih fula.
ma ja se sjecam da sam tu knjigu nosio pod mishkom jer sam jedino imo u raji
nisi ni mogo nabaviti nista drugo do od bjelice, on je ko biva najkopetentniji tj jedini
to je ova knjiga na turniru ti je ovo bila propusnica uz clansku kartu SK
e on, ma ja sam ti ko djuturum mentalno i sad vezan za ta vremena. danas mi je sve sranje. da hoce sad neko reprizirat kriinalisticke price, na tajnom zadtku, ulice san franciska, poroke majamija...jos se nisam oporavio od pogobije glavnog gllumca u na tajnom zadatku jer se rokno cini mi se na ruskom ruletu. nije ni bio u puno epizode prije smrti, al sam ga bio nesto zavolio