AMERIKA

Post Reply
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#2001 Re: AMERIKA

Post by Challenger_ »

vivaldi wrote:
Challenger_ wrote:Antonio, molim vas... "Ne kara majka Muju..."
ma jesi lud. kome bolan da se pravdam za bilo sta. isprico sam samo zato sto me tih 5-6 slova napati jer sam konto da ce ih odmah google izbacit
:kiss:

Napisao sam iznad da se šalim, ne budi dijete.
Challenger_ wrote:Šalu na stranu, ako mogu da pitam, zašto si Vivaldija izabrao za nick i avatar? Muzička preferencija ili nešto drugo?
vivaldi

#2002 Re: AMERIKA

Post by vivaldi »

Challenger_ wrote:
Challenger_ wrote:Antonio, molim vas... "Ne kara majka Muju..."
Šalu na stranu, ako mogu da pitam, zašto si Vivaldija izabrao za nick i avatar? Muzička preferencija ili nešto drugo?
ma tad sam bio u kratkoj fazi neke klasike, ali ove kojoj mozes ufatit neki ritam, skoro ko pop, a anto ima takvih
Challenger_

#2003 Re: AMERIKA

Post by Challenger_ »

vivaldi wrote:ma tad sam bio u kratkoj fazi neke klasike, ali ove kojoj mozes ufatit neki ritam, skoro ko pop, a anto ima takvih
Nećeš mi vjerovati, od djetinjstva sam u toj fazi, nikako da se skinem sa nje.
vivaldi

#2004 Re: AMERIKA

Post by vivaldi »

Challenger_ wrote:"taketo-maketo"
sad mi nesto pade na pamet sjeca li iko nekog francuskog termina u sahu - ono to kad izgovoris mozes vratit potez? kad sam ko klinac to negdje procito niko me vise nije mogo pobjedit, stalno sam to izgovaro :lol: :lol:
General War

#2005 Re: AMERIKA

Post by General War »

vivaldi wrote:]

ma tad sam bio u kratkoj fazi neke klasike, ali ove kojoj mozes ufatit neki ritam, skoro ko pop, a anto ima takvih
Evo za tebe jedna moderna obrada ;-)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ds_P2zw ... Js&index=1[/youtube]
Challenger_

#2006 Re: AMERIKA

Post by Challenger_ »

vivaldi wrote:
Challenger_ wrote:"taketo-maketo"
sad mi nesto pade na pamet sjeca li iko nekog francuskog termina u sahu - ono to kad izgovoris mozes vratit potez? kad sam ko klinac to negdje procito niko me vise nije mogo pobjedit, stalno sam to izgovaro :lol: :lol:
Stari mi je majstor šaha, ima šahovskih knjiga za dvije biblioteke, ali ja nisam čuo od njega da postoji taj izraz. Postoji "en passant" (an pasan), ali to nije to o čemu ti pišeš.
Challenger_

#2007 Re: AMERIKA

Post by Challenger_ »

General War wrote:[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ds_P2zw ... Js&index=1[/youtube]
Ovako:

Zima.
vivaldi

#2008 Re: AMERIKA

Post by vivaldi »

Challenger_ wrote:Stari mi je majstor šaha, ima šahovskih knjiga za dvije biblioteke, ali ja nisam čuo od njega da postoji taj izraz. Postoji "en passant" (an pasan), ali to nije to o čemu ti pišeš.
mislim da sam ja to bio procitao u nekoj sahovskoj knjizi koju je pisao stari od one lude isidore bjelice. ali to je bas davno davno bilo
Challenger_

#2009 Re: AMERIKA

Post by Challenger_ »

vivaldi wrote:
Challenger_ wrote:Stari mi je majstor šaha, ima šahovskih knjiga za dvije biblioteke, ali ja nisam čuo od njega da postoji taj izraz. Postoji "en passant" (an pasan), ali to nije to o čemu ti pišeš.
mislim da sam ja to bio procitao u nekoj sahovskoj knjizi koju je pisao stari od one lude isidore bjelice. ali to je bas davno davno bilo
Moguće da ima, ali nisam čuo. Stari je majstor ja sam "kibicer" (posmatrač) i to vrlo rijetko.
vivaldi

#2010 Re: AMERIKA

Post by vivaldi »

Challenger_ wrote:Moguće da ima, ali nisam čuo. Stari je majstor ja sam "kibicer" (posmatrač) i to vrlo rijetko.
to je ovo

https://www.opsteobrazovanje.in.rs/sta-znaci/zadub/

samo sam ja to izgleda malo interpretiro na svoj nacin :lol:
Challenger_

#2011 Re: AMERIKA

Post by Challenger_ »

vivaldi wrote:
Challenger_ wrote:Moguće da ima, ali nisam čuo. Stari je majstor ja sam "kibicer" (posmatrač) i to vrlo rijetko.
to je ovo

https://www.opsteobrazovanje.in.rs/sta-znaci/zadub/

samo sam ja to izgleda malo interpretiro na svoj nacin :lol:
Taketo-ne maketo!

Image
General War

#2012 Re: AMERIKA

Post by General War »

Challenger_ wrote:
General War wrote:[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ds_P2zw ... Js&index=1[/youtube]
Ovako:

Zima.
Handrio me je link...eto malo modeli a osvjezenje poslije ove sparine :D
Challenger_

#2013 Re: AMERIKA

Post by Challenger_ »

General War wrote:Handrio me je link...eto malo modeli a osvjezenje poslije ove sparine :D
Ukucaš naziv klipa, pronađeš ga, kopiraš primarni, izvorni link. BTW, kad smo već kod prerada evo mog kompozitora numero uno:

Sa mog Klix-linka ("web-site").

Niko kao Johann.
dale cooper

#2014 Re: AMERIKA

Post by dale cooper »

Koji bromance na ovoj temi. True comrade love. :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2015 Re: AMERIKA

Post by pici »

vivaldi wrote:

nema tog izraza jedino da dimitrije bjelica nije bio pijan pa nesta brljo :mrgreen: znao je pri seciranju poteza pobrkat figure pa lovcem igrat mjest kraljice :mrgreen: moj stari je uzimao njegove knjige da bi kasnije utvrdio koja je to hablecina od tz saHiste...

pogledat intervju... :lol: :lol: :lol:
Challenger_

#2016 Re: AMERIKA

Post by Challenger_ »

I ovaj Picijan je taketo-maketo klub. Likovi iz vica.

Odoh.

Laku noć Vivaldi, laku noć Generale.
vivaldi

#2017 Re: AMERIKA

Post by vivaldi »

pici wrote:nema tog izraza jedino da dimitrije bjelica nije bio pijan pa nesta brljo
pa naso sam gore taj izraz, znaci postoje dvije opcije - ili sam ga ja pogresno intereptiro ili ga je bjilica lose preveo (sto je izgleda isto moguce), ali to je kazem bilo dok sam bio klinac, osnovna skola, jos smo bili u komunizmu :D
pici

#2018 Re: AMERIKA

Post by pici »

Challenger_ wrote:I ovaj Picijan je taketo-maketo klub. Likovi iz vica.

Odoh.

copacabana ljudino, djesH vako rano, peMzija il se trosis na kablovskoj :mrgreen:
General War

#2019 Re: AMERIKA

Post by General War »

Challenger_ wrote:I ovaj Picijan je taketo-maketo klub. Likovi iz vica.

Odoh.

:thumbup:

Спокойной ночи
vivaldi

#2020 Re: AMERIKA

Post by vivaldi »

Challenger_ wrote:Laku noć Vivaldi,
al smo se intimizirali nesto veceras :D

vrijeme i naziv teme su idealni da sad citiram onoga (kako se ono zvao?) good night america where ever you are
General War

#2021 Re: AMERIKA

Post by General War »

vivaldi wrote:
Challenger_ wrote:Laku noć Vivaldi,
al smo se intimizirali nesto veceras :D

vrijeme i naziv teme su idealni da sad citiram onoga (kako se ono zvao?) good night america where ever you are
Jack Kilian :D dje ga nadje.
pici

#2022 Re: AMERIKA

Post by pici »

vivaldi wrote:
pici wrote:nema tog izraza jedino da dimitrije bjelica nije bio pijan pa nesta brljo
pa naso sam gore taj izraz, znaci postoje dvije opcije - ili sam ga ja pogresno intereptiro ili ga je bjilica lose preveo (sto je izgleda isto moguce), ali to je kazem bilo dok sam bio klinac, osnovna skola, jos smo bili u komunizmu :D
maH to je medj nama lokalcima-maHalcima bilo nekih izraza pogotovo u domovima kulture u onim bifeima pa se pocnu bacati izrazima, mora da je bjelica odatle pokupio pa sarno u kakvu svoju svesku :mrgreen:
vivaldi

#2023 Re: AMERIKA

Post by vivaldi »

pici wrote:maH to je medj nama lokalcima-maHalcima bilo nekih izraza pogotovo u domovima kulture u onim bifeima pa se pocnu bacati izrazima, mora da je bjelica odatle pokupio pa sarno u kakvu svoju svesku
ma izraz ocigledno postoji, ali ne znaci to kako je on preveo ili sam ja pogresno razmuio sto je bilo vjerovatnije nego sumnjat u njegovo znanje.

zar nije on na tv imao emisije o sahu? gdje ces njega dovest u pitanje... a eto sam kayes da je imao teskih fula.

ma ja se sjecam da sam tu knjigu nosio pod mishkom jer sam jedino imo u raji
pici

#2024 Re: AMERIKA

Post by pici »

vivaldi wrote:
pici wrote:maH to je medj nama lokalcima-maHalcima bilo nekih izraza pogotovo u domovima kulture u onim bifeima pa se pocnu bacati izrazima, mora da je bjelica odatle pokupio pa sarno u kakvu svoju svesku
ma izraz ocigledno postoji, ali ne znaci to kako je on preveo ili sam ja pogresno razmuio sto je bilo vjerovatnije nego sumnjat u njegovo znanje.

zar nije on na tv imao emisije o sahu? gdje ces njega dovest u pitanje... a eto sam kayes da je imao teskih fula.

ma ja se sjecam da sam tu knjigu nosio pod mishkom jer sam jedino imo u raji

nisi ni mogo nabaviti nista drugo do od bjelice, on je ko biva najkopetentniji tj jedini :mrgreen:
Image
to je ova knjiga na turniru ti je ovo bila propusnica uz clansku kartu SK :mrgreen:
vivaldi

#2025 Re: AMERIKA

Post by vivaldi »

General War wrote:Jack Kilian dje ga nadje.
e on, ma ja sam ti ko djuturum mentalno i sad vezan za ta vremena. danas mi je sve sranje. da hoce sad neko reprizirat kriinalisticke price, na tajnom zadtku, ulice san franciska, poroke majamija...jos se nisam oporavio od pogobije glavnog gllumca u na tajnom zadatku jer se rokno cini mi se na ruskom ruletu. nije ni bio u puno epizode prije smrti, al sam ga bio nesto zavolio
Post Reply