Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
sha_ba

#201 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by sha_ba »

sour cherry wrote:Htjela sam elunu citirati,oprosti,a nisam nikog citirala :)
ma sve ok ;-)
ja odgovorih za sebe :)
sour cherry

#202 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by sour cherry »

Što je bilo,bilo je.Bitno je da se nauči nešto.I samo dalje,samo naprijed,ne osvrtati se.A ljudi ko ljudi.Bitno je da ti nemaš loših namjera,a šta i kako će neko tumačiti,na to ne možeš uticati.Svako nek živi svoj život.Ja ne mogu uticati na to šta će neko misliti o meni,ali mi je bitno da ja ne mislim loše i uvijek mi je drago ako nekome popravim dan.To sad sve što ti se desilo preokreni u pozitivno i širi ljubav.Odagnaj ako možeš svaku lošu misao o nekome i kad se javi pa makar imala hiljadu razloga da misliš loše.Tad je čovjek istinski slobodan,a i sretan.
Ne ravnaj se prema tuđim reakcijama da bi definisala sebe.
:thumbup:
armminn

#203 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by armminn »

Jos se trazim :) borim sa osjecanjima,vjerujem s novom djevojkom da ce i to doci na svoje :D :thumbup:
brad90
Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA

#204 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by brad90 »

armminn wrote:Jos se trazim :) borim sa osjecanjima,vjerujem s novom djevojkom da ce i to doci na svoje :D :thumbup:
neče, svaki čojeeek samo jednom Suvadu upozna iJJJako jeto ćesto bošnjačččko imee u podrinjuu i posavni, nazovider svooju suvadu i krenite ispoćććetka ko merlin dervishalidovič
sour cherry

#205 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by sour cherry »

armminn wrote:Jos se trazim :) borim sa osjecanjima,vjerujem s novom djevojkom da ce i to doci na svoje :D :thumbup:
Neće doći ništa na svoje ako se ti ne nađeš.
alternativna

#206 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by alternativna »

Kako se pronaci?
sour cherry

#207 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by sour cherry »

Pa jednostavno biti ono što si bio prije nego si tu osobu i poznavao,biti sve što želiš biti,otkriti sve što možeš biti.Neki to zovu radom na sebi a za to je potrebna iskrenost prema sebi.Zapitati sebe šta stvarno želiš,popričati unutra sa sobom.Tako to ja vidim.I onda raditi,raditi i biti sebi na prvom mjestu.To je bitno.Ovo nevezano za naslov nego inače kad se osoba malo izgubi,a i da ne osjeti pa se osvijesti kad tad.Jednostavno udovoljiti sebi na svaki mogući način.
brad90
Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA

#208 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by brad90 »

sour cherry wrote:Pa jednostavno biti ono što si bio prije nego si tu osobu i poznavao,biti sve što želiš biti,otkriti sve što možeš biti.Neki to zovu radom na sebi a za to je potrebna iskrenost prema sebi.Zapitati sebe šta stvarno želiš,popričati unutra sa sobom.Tako to ja vidim.I onda raditi,raditi i biti sebi na prvom mjestu.To je bitno.Ovo nevezano za naslov nego inače kad se osoba malo izgubi,a i da ne osjeti pa se osvijesti kad tad.Jednostavno udovoljiti sebi na svaki mogući način.
jesi li ti autor klasika " Ja mahaluša " ???
sour cherry

#209 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by sour cherry »

Jok.Nije to moja literatura.
pohakontas

#210 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by pohakontas »

netrazim se jer se uvjek lako nadjem :-)
exAprilica

#211 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by exAprilica »

Ima li iko knjigu online za samopomoc?
respo

#212 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by respo »

gajgerovim brojacem
eluna

#213 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by eluna »

iskreno rečeno - jedna noć u slozi je bila dovoljna da se pronađem :)

dobra muzika, izvrsno društvo, mnogo plesa, 2 juice-votke ....................i sve mi je bilo jasno :-D
alternativna

#214 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by alternativna »

Ili se nisi bila sasvim izgubila cim si se tako lahko pronasla :wink:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#215 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Truba »

u slozi u onoj gužvi među djecom ne zna se ko kome stoji na leđima :roll:

onda tvoj problem nije bio pronalaženje sebe nego davanje oduška
eluna

#216 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by eluna »

babyline wrote:
eluna wrote:iskreno rečeno - jedna noć u slozi je bila dovoljna da se pronađem :)

dobra muzika, izvrsno društvo, mnogo plesa, 2 juice-votke ....................i sve mi je bilo jasno :-D
ti si se vjerovatno dobro provela, ali da si se pronasla ... u Slogi... cisto sumnjam :)
recimo da sam se sjetila ................. ne same sebe - nego nekih bitnih stvari o sebi ....... kako neko reče u nekom ranijem postu - sjetila sam se ko sam bila, a otkrila sam i kako je lagano ponovo biti JA :)
MedenoSrce

#217 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by MedenoSrce »

al' samo ponedjeljkom baby kada je salsa night :dance:
eluna

#218 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by eluna »

babyline wrote:
MedenoSrce wrote:al' samo ponedjeljkom baby kada je salsa night :dance:
bojim se da ne nadjem tada nesto vise od sebe :?
pa nije ni to loše

nisam išla ponedeljkom ...... bila je subota :wink:
juice-

#219 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by juice- »

Puno je nekih razloga koji me tjeraju da se obratim vama... "masi" koja je sve ovo prošla. Kad kažem "ovo" mislim na dio pronalaska sebe nakon duge veze.... Moja duga veza trajala je tri godine, za neke malo, za mene previše. Ne previše kao nešto što je trebalo završiti ili da nisam navikao nego kao nešto što je trajalo duže nego ostale veze., a završila je prije mjesec dana. Znate na šta mislim. Uglavnom naša priča je išla manje više normalnim tokom... Prva godina, sve super, najbolje ikad, ona, ja , cvijeće, drveće, ograda. Druga godina problemi i treća rješavanje tih problema. Ne kažem da sam bio najbolji ali sam bio stvarno dobar. Sve što sam radio bilo je iz ljubavi, a sve loše što sam radio bilo je iz inata. Valjda je tako i za očekivati. Upoznali smo se .... rano... ona je '92 godište, ja stariji primjetno 5 godina. I ponavljam, znate šta je već bilo, nju godine tjerale na jedno, mene na drugo (ne brak i te radosti) nego sigurnost uz nekoga... Smetali mi izlasci, Fb i te ostale stvari, njoj kako kaže ništa... do prve prilike naravno i tako je to išlo do tih nekih raskida od mjesec dana. Pa pomirenje, sve najbolje, ma joj sve super, i naravno ponovo se desi raskid. Ne javi se 5-10 dana nakon svađe, zna da ću to ja uraditi pa čeka i naravno radi šta hoće. Ponovo pauza, pa se sretnemo slučajno (a nije slučajno nego što sam znao gdje će biti) itd. pa ponovo pomirenje i eto ga... Glas razuma s njene strane... shvatila ona sve... Priznala da je koristila sve to što sam fin, znala je da ću se uvijek javiti, zvati itd... Postala joj navika sve što je meni bila agonija... I zastanem lijepo... kontam... wtf... zar ona ovo govori... Haj super... kreten kao što jesam uhvatim za najmanju slamku i slatku riječ, pa se ponovo pomirimo, ali da niko ne zna.... eto da pokušamo još jednom. Tri sedmice sve ok, ludilo, ona nova, ja novi, sve opušteno. Ne smeta mi gdje ide, šta radi.. čujemo se itd................. i nema je ponovo... ne javlja se... dovoljno je bilo što sam napisao "Nije ti stalo". ne odg na sms, ne javi se itd... Pošaljem još jedan sms iz očaja u 5 sati ujutro jer me je probudio strah... "Ne znam zašto ponovo odlaziš bez riječi, samo sam napisao da ti nije stalo.. . kad si trebala puno reći šutila si... Strah me je probudio i ne mogu da zaspaim, pišem ti jer nemam kome drugom, sebi ne mogu jer odavno ne shvatam neke stvari" ... I eto odgovori ona čut ćemo se... Nazvao je... pričali dva sta, plakali ali eto ne može ona više... ne osjeti zaljubljenost, ne osjeti slobodu iako je ima, žao joj je momka kao ja. kžao joj je što ću ja naći curu bolju od nje i sva ta neka popratna sranja koja se kažu. Čak se trebali vidjeti posljednji put, slušati muziku u autu, poljubiti se posljednji put itd... Iznenađujuće bio je to moj prijedlog koji je odgodila (iz nedjelje u utorak) ali ja nisam odg. kad je ona mene zvala i poslala sms. Kasnije se sreli naravno jer sam ja znao gdje će biti i otišao namjerno... Pričali normalno 5 min a kasnije svađa... Samo su mi trebali odgovori zašto je to ponovo sve tako...? Onda izbrisala sve zajedničke slike sa FB-a označila se na nekim drugim na kojima se vidi da je izlazila itd... Uglavnom skratio sam a ima još puno toga za napisati... Ne razmišljam više o tome šta ona misli. Izlazim (nekad nazor), pričam sa rajom (nekad više nekad manje), radim te neke stvari koje su me prije činile sretnim... Ne znam koliko sam napredovao... ti česti raskidi su me ono ojačali, ali opet mislim da ima nešto zlo u njoj što će me iznenaditi kad najmanje budem očekivao... I danas ja otvorim njen profil na fb i vidim šta ima... a rekli su mi izbriši je itd. Išao sam uvijek u korist njenom inatu nakon tih raskida, nisam htio da budem kreten i uradim nešto što će joj smetati, a i naravno da može reći svi ste vi isti... Ja nisam kao ostali, to zna i sama... Rekli su mi da sam izgubio ponos zbog nje, ali nisam.... ona je bila moj ponos i bila je sve vrijeme uz mene... Šta još da napišem staro/novo? Ništa osim da pitam vas "masu"zašto sam i danas ljut na nju, zašto sam puno očekivao, zašto sam plakao i zašto i dalje pokušavam neke stvari nazor? Pa ok... to ću sam valjda shvatiti, nije vaše da mi kažete ali eto mogu pitati kako da dođem do tih odgovora, kad će me povrijediti ponovo i kad ću ja naći neku dovoljno vrijednu osobu ako to ona nije bila ?
Ramzess Veliki

#220 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Ramzess Veliki »

Prije sam se pronalazio pomoću Sarajevske, a sada pomoću Heinekena ... Sarajevska se pokvarila.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#221 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by ladyblue18 »

juice- wrote:a nisam kao ostali, to zna i sama... Rekli su mi da sam izgubio ponos zbog nje, ali nisam.... ona je bila moj ponos
Hajde molim te procitaj ovo naglas pa ako ti ne bude zvucalo blesavo opali sebi samar da dodjes sebi.

Jedno je biti ponosan na nekoga a drugo je pisati ovako.
Vidila da te moze zajebavat i to je i radila konstantno, i ti sam priznajes to.
Ne da nisi izgubio ponos nego si pustio da ona gazi po tebi kako hoce, dok te nije dobro utabala.
juice-

#222 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by juice- »

ladyblue18 wrote:
juice- wrote:a nisam kao ostali, to zna i sama... Rekli su mi da sam izgubio ponos zbog nje, ali nisam.... ona je bila moj ponos
Hajde molim te procitaj ovo naglas pa ako ti ne bude zvucalo blesavo opali sebi samar da dodjes sebi.

Ne da nisi izgubio ponos nego si pustio da ona gazi po tebi kako hoce, dok te nije dobro utabala.
Malo kasno shvatio :)
sour cherry

#223 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by sour cherry »

Blago tebi što si sad bez nje.I nemoj više takav prema sebi da budeš.
juice-

#224 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by juice- »

sour cherry wrote:Blago tebi što si sad bez nje.I nemoj više takav prema sebi da budeš.
Još uvijek pokušavam shvatiti značenje ovakvih rečenica... I dalje idem po svom ... :/
sour cherry

#225 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by sour cherry »

Ama uništavaš se,čovječe.
Ovo zakači negdje da te opali dobro
ladyblue18 wrote:

Potrefi ova lady.
Post Reply