Romantika ...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ghost_Rider_XXX

#201 Re: Romantika ...

Post by Ghost_Rider_XXX »

BackInBlack wrote:
seka wrote:
Bice, da je neromantichna pa treba i objashnjene. :roll:
Kaze o sebi da je neromantichna i da do sada ni jedan od njenih ex momaka nije bio romantican (sve "drvosjece")
al da uci pomalo od mene ;)... uglavnom voli romantiku i to je bitno xD
Nije valjda da si ti fakat pao na šuplju o drvosječama?!
Isto kao muška šuplja, da su sve prije bile kurve kojih sam se stideo (i naravno Džej).
burek_in_space

#202 Re: Romantika ...

Post by burek_in_space »

Ma vara te sto posto :mrgreen:
Lucazode

#203 Re: Romantika ...

Post by Lucazode »

My bad :D
BackInBlack

#204 Re: Romantika ...

Post by BackInBlack »

Ghost_Rider_XXX wrote:
BackInBlack wrote:
seka wrote:
Bice, da je neromantichna pa treba i objashnjene. :roll:
Kaze o sebi da je neromantichna i da do sada ni jedan od njenih ex momaka nije bio romantican (sve "drvosjece")
al da uci pomalo od mene ;)... uglavnom voli romantiku i to je bitno xD
Nije valjda da si ti fakat pao na šuplju o drvosječama?!
Isto kao muška šuplja, da su sve prije bile kurve kojih sam se stideo (i naravno Džej).
Nisam pao na suplju, posto me njeni ex ne interesuju ... :)
zenskaglava

#205 Re: Romantika ...

Post by zenskaglava »

:lol:
oridjidji

#206 Re: Romantika ...

Post by oridjidji »

babyline wrote:volim romantiku.... trazim jednog Romanticara :skoljka:
trebali ti romanticar prakticar ili da produzim dalje ? :D

meni treba jedna mazna dama, za prvih novogodisnjih dana...
Colonel

#207 Re: Romantika ...

Post by Colonel »

Pun sam ljubavi, imam dobar krevet i vrt pun cvijeća :-)
Brzopleta*

#208 Re: Romantika ...

Post by Brzopleta* »

Najromanticnije sto sam za momka uradila je da sam dosla studirati u drugi grad :-) Najromanticnije sto je za mene uradio je kad mi je kupio prsten na ulici (prije su se prodavali oni sa vocem, po marku ) :D

Mah danas ako dobijes ruzu jednom u pola godine je romanticno.. Sve sablon..uvijek isto :x
Ujedam

#209 Re: Romantika ...

Post by Ujedam »

Brzopleta* wrote:Najromanticnije sto sam za momka uradila je da sam dosla studirati u drugi grad :-) Najromanticnije sto je za mene uradio je kad mi je kupio prsten na ulici (prije su se prodavali oni sa vocem, po marku ) :D

Mah danas ako dobijes ruzu jednom u pola godine je romanticno.. Sve sablon..uvijek isto :x
:thumbup:
Ma.Le.Na

#210 Re: Romantika ...

Post by Ma.Le.Na »

ja i dalje volim romantiku :oops: :D
Jedinica

#211 Re: Romantika ...

Post by Jedinica »

Nakon sto sam procitala od pocetka do kraja ovu temu,dosla sam u dilemu. :-)
Opcenito sam imala neko svoje vidjenje romantike,ali neke upadice pojedinih su me dovele u razmisljanje da li ispravno posmatram taj pojam.
Opcenito sam prije smatrala romantikom sve sto se radi kad si zaljubljen... to ne mora biti ni cokolada, nit cvijece...sve to spada samo u domen poklona koje darujes osobi u koju si zaljubljen, jer si zaljubljen...
Sve je to dakle pitanje emocija, i njihove kolicine... a ne romantike.

Mozda je romantika tek poneki trenutak koji se desi zaljubljenima, ono kad naboj emocija bude prevelik, ili poseban... trenuci kad u pravo vrijeme neko kaze nesto znacajno, pa se druga strana istopi... ili gesta koju ucini neko na neobican i poseban nacin... :roll:
Sve se to opet povezuje sa zaljubljenoscu...ali mi je sada defitinivno isprazno izjednacavati pojam romantike sa cokoladom, ili nekim skupim poklonima.

Ja sam u vezi pola godine sa momkom u kojeg sam i dan danas zaljubljena, a od kojeg nikad nisam dobila ni cokoladu.
A opet ga ne smatram neromanticnim... :roll:

Meni se romantika zna desiti i kad sam sama... i ne mora uopste imait veze sa osobom u koju sam zaljubljena...
npr, za Novu godinu, u ponoc, otvorila sam prozor i gledala vatromet sa svih strana grada... bilo je prelijepo i preromanticno... :D
Indigia

#212 Re: Romantika ...

Post by Indigia »

Romantiku danas svak shvata i primjenjuje na svoj nacin, proslo je vrijeme kada nam je bilo romanticno da nam se pokloni buket cvijeca, ili vecera uz svijece. Na neki nacin svi smo romantici, samo to pokazujemo malo ili nimalo. Masta je ta koja ce nas navesti da uradimo neke romanticne stvari, jos ako imamo osjecaje koji su pokretac te maste, onda nema fule sigurno.

Nisam zakleti romantik, poprilicno sam "divlja" i za mene je romantika ono sto vecini nije. Vecinu stvari koje uradim radim na neki mahnit nacin, pa to na kraju ispadne komicno a ne romanticno. Romaticno mi je bilo kada sam na snijegu na'pisala da ga volim ogromnim slovima, slova sam podebljala macijim kroketima da bi se bolje vidjelo :lol: i poslala mu sliku jer je on bio u toplim krajevima i pozelio se snijega :roll: romanticno mi je bilo kada bi me u pola noci nazvao i i izveo iz kuce u pidzami, svratili bi po pizzu i otisli na zmajevac jesti na onim klupama, iako vjetar siba 10000 na sat. Romaticno mi je bilo sjediti ispod gola na stadionu Grbavica ljeti i ispijat pive. Romanticno mi je bilo kada bi mi poslao poruku da idemo kuci, a stajao bi pored mene u lokalu. Romanticno mi je kada bi mi pustio moju najdrazu pjesmu i gledo me kako budalesem. Romanticno mi je bilo kada me ucio kako da drzim pistolj, i kako da namjestim ruke kad nekog hocu sakom da opalim :roll:

Da zakljucimo..... romantika je za svakoga drugacija ali ona je u svakom od nas, samo zavisi kako je ko dozivljava.Da se razumijemo, teska romantika je za mene patetika
dječak sa šibicama

#213 Re: Romantika ...

Post by dječak sa šibicama »

Ma.Le.Na wrote:ja i dalje volim romantiku :oops: :D
Hm, i dalje? ko te to razocarao? :P :D
Ma.Le.Na

#214 Re: Romantika ...

Post by Ma.Le.Na »

jos uvijek niko :oops: :D
Bog cuva nasmijane :) :D
edo_79

#215 Re: Romantika ...

Post by edo_79 »

Brzopleta* wrote:Najromanticnije sto sam za momka uradila je da sam dosla studirati u drugi grad :-) Najromanticnije sto je za mene uradio je kad mi je kupio prsten na ulici (prije su se prodavali oni sa vocem, po marku ) :D

Ja sam zbog jedne djevojke u po januara pješke odgulio 13km ... došao kući jakna se smrzla na meni i ja u njoj :D
BackInBlack

#216 Re: Romantika ...

Post by BackInBlack »

edo_79 wrote:

Ja sam zbog jedne djevojke u po januara pješke odgulio 13km ... došao kući jakna se smrzla na meni i ja u njoj :D
Meni se desilo jednom nesto slicno ...
Htio sam je vidjet ... jako mi je nedostajala, i taman kad sam kreno do nje ... pocela kisa.
Bio sam na biciklu i tek kreno i kontam ... prestace. Udaljena je bila jedno 10 km od mene. Al kisa bas ko za inat iz neba i zemlje. Kad sam joj pokuco na vraca, mokar ko cep, jako se iznenadila, pocela se smijat i samo govorila koja sam ja budala ... jako joj je to bilo romanticno, sto sam po najvecoj kisi, na biciklu se peglo do nje :)
I ja je sam htio vidjet :)
dert

#217 Re: Romantika ...

Post by dert »

romantika nas je odrzala njojzi hvala :-D :D
Ma.Le.Na

#219 Re: Romantika ...

Post by Ma.Le.Na »

awwwwwwwwwwwwww :D :lol:
22 sata! :shock:
Ergun

#221 Re: Romantika ...

Post by Ergun »

U duši sam dijete koje ne zna da mrzi, u životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put, a u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI !!
6.april

#222 Re: Romantika ...

Post by 6.april »

http://tv.jutarnji.hr/video/show/6762fe ... a9e81ed78d

Zapitaš se, da li ovi muškarci više vole ili su jednostavno drugačiji?
Ma.Le.Na

#223 Re: Romantika ...

Post by Ma.Le.Na »

awwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww :D

kako je ovaj pri kraju izveo ovo da se svi "zalede"?????

wow
Not My Idea

#224 Re: Romantika ...

Post by Not My Idea »

6.april wrote:http://tv.jutarnji.hr/video/show/6762fe ... a9e81ed78d

Zapitaš se, da li ovi muškarci više vole ili su jednostavno drugačiji?
uh bem ti trunje, kud pregleda ovo :cry:

majke mi, na kraju i meni doslo da zapljescem :-D

baj d vej, i tvoj komentar je :thumbup:
Ma.Le.Na

#225 Re: Romantika ...

Post by Ma.Le.Na »

uf pitanje poslije linka je :-)
bolje ne razmisljat o tome :-)
Post Reply