Nakon sto sam procitala od pocetka do kraja ovu temu,dosla sam u dilemu.
Opcenito sam imala neko svoje vidjenje romantike,ali neke upadice pojedinih su me dovele u razmisljanje da li ispravno posmatram taj pojam.
Opcenito sam prije smatrala romantikom sve sto se radi kad si zaljubljen... to ne mora biti ni cokolada, nit cvijece...sve to spada samo u domen poklona koje darujes osobi u koju si zaljubljen, jer si zaljubljen...
Sve je to dakle pitanje emocija, i njihove kolicine... a ne romantike.
Mozda je romantika tek poneki trenutak koji se desi zaljubljenima, ono kad naboj emocija bude prevelik, ili poseban... trenuci kad u pravo vrijeme neko kaze nesto znacajno, pa se druga strana istopi... ili gesta koju ucini neko na neobican i poseban nacin...
Sve se to opet povezuje sa zaljubljenoscu...ali mi je sada defitinivno isprazno izjednacavati pojam romantike sa cokoladom, ili nekim skupim poklonima.
Ja sam u vezi pola godine sa momkom u kojeg sam i dan danas zaljubljena, a od kojeg nikad nisam dobila ni cokoladu.
A opet ga ne smatram neromanticnim...
Meni se romantika zna desiti i kad sam sama... i ne mora uopste imait veze sa osobom u koju sam zaljubljena...
npr, za Novu godinu, u ponoc, otvorila sam prozor i gledala vatromet sa svih strana grada... bilo je prelijepo i preromanticno...