Higijenske navike kod nas

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
žulijan asanž

#201 Re: Higijenske navike kod nas

Post by žulijan asanž »

fatamorgana wrote:
mumy wrote:Meni nema nista gadnije od dugih vjestackih noktica koje danas svaka druga cura prakticira ,e to je pravo leglo bakterija.Mogu mislit kad krene pitu razvlacit ,svi hajvanici presele na jufku:D
Mnogi tvrde da baš to daje domaći šmek piti, 8-)
mnogi tvrde, a ja znam sigurno. :D :D

inače imao sam jarana koji je radio u pekari. znači on tvrdi da nema boljeg načina da se noge operu nego u tijestu. kaže gazaš samo 5 minuta kroz tijesto i to je čudo jedno šta nogama radi. koža mehka bude ko duša, očisti sve živo sad pa sad.

praktikovao je to pranje nogu u tijestu utorkom i četvrtkom. srijedom i petkom sam izbjegavao da kupujem hljeb u toj pekari. :D
zamzija

#202 Re: Higijenske navike kod nas

Post by zamzija »

Al to isto tijesto se stavi da peče, i na toliko visokim temperaturama u pećima, ubiju se sve moguće bakterije :D
žulijan asanž

#203 Re: Higijenske navike kod nas

Post by žulijan asanž »

zamzija wrote:Al to isto tijesto se stavi da peče, i na toliko visokim temperaturama u pećima, ubiju se sve moguće bakterije :D
jarane, kad god budeš pravio hljeb, zovi me da malo plaknem noge u tijestu. svakako vidim da ti ne smeta to, a i sprži se sve na visokoj temperaturi.

mogu li malo i pete da ošmirglam u tijesto, vjerujem da bi to dalo vrlo poseban karakter i hrskavost hljebu.
chuchumbamayumbe

#204 Re: Higijenske navike kod nas

Post by chuchumbamayumbe »

žulijan asanž wrote:
fatamorgana wrote:
mumy wrote:Meni nema nista gadnije od dugih vjestackih noktica koje danas svaka druga cura prakticira ,e to je pravo leglo bakterija.Mogu mislit kad krene pitu razvlacit ,svi hajvanici presele na jufku:D
Mnogi tvrde da baš to daje domaći šmek piti, 8-)
mnogi tvrde, a ja znam sigurno. :D :D

inače imao sam jarana koji je radio u pekari. znači on tvrdi da nema boljeg načina da se noge operu nego u tijestu. kaže gazaš samo 5 minuta kroz tijesto i to je čudo jedno šta nogama radi. koža mehka bude ko duša, očisti sve živo sad pa sad.

praktikovao je to pranje nogu u tijestu utorkom i četvrtkom. srijedom i petkom sam izbjegavao da kupujem hljeb u toj pekari. :D
Pretpostavljam da tim danima nema bijelog hljeba, samo polubijeli i crni?!
8-)
zamzija

#205 Re: Higijenske navike kod nas

Post by zamzija »

žulijan asanž wrote:
jarane, kad god budeš pravio hljeb, zovi me da malo plaknem noge u tijestu. svakako vidim da ti ne smeta to, a i sprži se sve na visokoj temperaturi.

mogu li malo i pete da ošmirglam u tijesto, vjerujem da bi to dalo vrlo poseban karakter i hrskavost hljebu.
Vidiš, dobro si :)
Zvala bih te ja, kad pravim hljeb da izbaciš iz sebe tu svu negativnu energiju i razne bakterije na tijesto,
ali mi NISI jarran, inače naravno da bih
sorry, samo jarrane zovem da šmirglaju pete, plaču noge u tijestu, tako to :D
al eto, drago mi je da sam ja tebi jarran, nije lako bit jarran u današnji vakat :D
chuchumbamayumbe

#206 Re: Higijenske navike kod nas

Jel ovo imamo riječ od 6 slova - jarran, ili ye owo ona tinejđđerrska furka sa slowimma?!
8-)
Michun

#207 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Michun »

ako mogu da primjetim...
kolege forumasi su (neki) bas bas ono bukvalisti.
ako ja perem odjecu novu prije oblacenja ispado bolesno cista. i ne samo ja.
ako se neko tusira svaki drugi dan, ispadne smrdo.
ovo su samo detalji iz nasih zivota, ne znaci da to daje kompletnu sliku.
zamzija

#208 Re: Higijenske navike kod nas

Post by zamzija »

chuchumbamayumbe wrote:Jel ovo imamo riječ od 6 slova - jarran, ili ye owo ona tinejđđerrska furka sa slowimma?!
8-)
Pa kad već insistiraš, to ti je isto kao što kod njega ima tačka i zarez u rečenici, al' nema veliko slovo na početku iste :D
I jest tinejdžerska furka, malo se igramo sa riječima, to ti je to :) A možda je samo lapsus calami ( majke mi našla na internetu, ne znam šta znači, pravim se malo pametna ...) :D

Ma, no comment, ja se malo šalila, ( dobro možda šala nije bila na mjestu ) ali čovjek me napao i napisao nekakve gluposti.....Toliko o "dobnoj" podobnosti za zdravu komunikaciju...
žulijan asanž

#209 Re: Higijenske navike kod nas

Post by žulijan asanž »

zamzija wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Jel ovo imamo riječ od 6 slova - jarran, ili ye owo ona tinejđđerrska furka sa slowimma?!
8-)
Pa kad već insistiraš, to ti je isto kao što kod njega ima tačka i zarez u rečenici, al' nema veliko slovo na početku iste :D
I jest tinejdžerska furka, malo se igramo sa riječima, to ti je to :) A možda je samo lapsus calami ( majke mi našla na internetu, ne znam šta znači, pravim se malo pametna ...) :D

Ma, no comment, ja se malo šalila, ( dobro možda šala nije bila na mjestu ) ali čovjek me napao i napisao nekakve gluposti.....Toliko o "dobnoj" podobnosti za zdravu komunikaciju...
napao? :D šališ se?

šta piješ? :)

i btw, zamzija mi zvučalo nekako muški, halali sestro draga :D
zamzija

#210 Re: Higijenske navike kod nas

Post by zamzija »

Pa odgovorio si dosta oštro , a ono je majke mi samo bila šala :)
Elem, otišli smo sa topica :)
JThomas

#211 Re: Higijenske navike kod nas

Post by JThomas »

vratnik wrote:Ja zube perem iza svakog zalogaja, nekak i cesce. Ne rukujem se ni s kim ima vec 43 godine, i masala nista mi ne fali.
Casu obicno uzmem novu nakon tri gutljaja destilirane vode, posto nema nista opasnije od ustajale vode.
u seksu uzivam samo ako isti iskljucuje kontakt sa bilo kakvim tekucinama, uznervozim se kad mi se draga uzbudi, a kad se pocne znojiti prekidam sve. Predigru zavrsimo oboje, za sebe, nakon sto smo dezinficirali tus za onog sto dolazi poslije, ispod tusa. Prije nego sto dozivimo vrhunac, ujedinimo se nakratko. Ponekad problem smegme i ostalih necistoca koji se mogu skupiti na spolovilu rjesavam talasima iz mikrovalne pecnice. S maskom spavamo u kuci svi. Mislio sam istina prestati s tom praksom otkad kupih onaj filter sa nekim zeznutim cesticama cumura iz rurske oblasti koje sve ciste (imam uradjen sistem preciscavanja zraka ispod krova koji ukljucuje prolazak kroz sljunak, sitni pijesak, prasinu, preko ovih sitnih ugalja te jonski pozitivnog solnog filtera sa kamenom soli s Himelaja, ali dzaba, ne mogu da se opustim, tako da sam narucio nove maske. U kafanama i javnim ustanovama nista ne pijem i nista ne diram, ulazim u iste kad moram, i hodam onda samo na petama da smanjim dodirnu povrsinu.
Odjecu ne probavam, kupim samo broj vise nego prosli put, vise volim hodati kao strasilo nego se zaraziti svim zaraznim bolestima. Novu odjecu obucem tek nakon 8. pranja, posto je to po misljenju nauke broj pranja koji je potreban da bi se unistili tragovi hemije (ili da kazem hemijskih otrova?) koji se koriste u uroizvodnji iste. Kupio sam vise ovih uvc lampi, pa mi djeca pod istim zadacu rade, a bogami i spavaju. jednom sedmicno nam dodje zena sto pospremi, a mi ovako, kako ko udje u kucu, pospremamo, usisavamo, lovimo prasinu, Ali ne vise od dva puta po ulasku, ta nismo bolesni. So se ostalih stvari tice, kao higijena auta, postanskog sanduceta, kontaminiranog prostora od auta do kuce, tu smo isto tako prosjecni. Sem ove velike, ona svaki put napad dobije kad nam postar nesto ubaci u sanduce, umislila je valjda sebi da on ne samo da ubaci pismo u isto, vec i prstom sanduce dohvati sto se naravno negativno moze odraziti na sve ostale posiljke, tako da skoru u istom momentu pocne cillit bangom prskati sanduce, ali ja joj kazem da pretjeruje. A mama joj kaze zlato mamino. Ma sve normala, prosjecna porodica..
da ja tebe cjelivam tako higijenski ispravnog :kiss:
Budala

#212 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Budala »

Ja se kupam samo prije seksa, kad ga ima onda sam cist, a bogami se i zadesi da se ne okupam i po 3 mjeseca.
vade_mecum

#213 Re: Higijenske navike kod nas

Post by vade_mecum »

ljubi li se ovdje iko u usta (sa suprotnim ili istim spolom,zavsino od preferncije) posto je to ekvivalent kihanju nekome u lice...poprilicno odvratno,zar ne? :D

o seksu da i ne pocinjemo.
AC_grom_DC

#214 Re: Higijenske navike kod nas

Post by AC_grom_DC »

problem su kapi mokraće koje ostaju u glaviću nakon mokrenja.
čim se čuna strpa u gaće te se kapljice same od sebe izliju u gaće a da se to i ne osjeti.
i eto odmah povoda da se gaće mijenjaju svaki dan....smrdi, smrdi , užasno smrdi :!:
ali sam tome dohakao pa nakon mokrenja otresem te kapi što su ostale.....istresem ih....operem glavić vodom....
i fino ga strpam u gaće.

jelte da sam kul :D
HAVANA

#215 Re: Higijenske navike kod nas

Post by HAVANA »

Tolko je nama sad drag tvoj glavic sto je cist i uredan,nemas pojma... :lol:
HAVANA

#216 Re: Higijenske navike kod nas

Post by HAVANA »

Evo ja dosao kuci,poljubio zenu i djecu nakav prljav :oops: Istusirao se,sjecno nokte,namazo se kremom,opro zube,pojo smokvu,opet opro zube i evo lezim i gledam po kuci,imal dje kake prasine,hebala vas tema...
chengaba

#217 Re: Higijenske navike kod nas

Post by chengaba »

AC_grom_DC wrote:problem su kapi mokraće koje ostaju u glaviću nakon mokrenja.
čim se čuna strpa u gaće te se kapljice same od sebe izliju u gaće a da se to i ne osjeti.
i eto odmah povoda da se gaće mijenjaju svaki dan....smrdi, smrdi , užasno smrdi :!:
ali sam tome dohakao pa nakon mokrenja otresem te kapi što su ostale.....istresem ih....operem glavić vodom....
i fino ga strpam u gaće.

Samo ga dobro otresi, barem jedno 5-10 minuta (nećeš ako ništa imati problem sa smradom od urina :D )
HAVANA

#218 Re: Higijenske navike kod nas

Post by HAVANA »

Nidje nista.E jes mi plaha zena.
žulijan asanž

#219 Re: Higijenske navike kod nas

Post by žulijan asanž »

AC_grom_DC wrote:problem su kapi mokraće koje ostaju u glaviću nakon mokrenja.
i fino ga strpam u gaće.

jarane, zato ga ja poslije mokrenja bacim jednom. očisti sve kanale ko mister muskolo :D sve su mi pločice popucale u hali :-)
chengaba

#220 Re: Higijenske navike kod nas

Post by chengaba »

HAVANA wrote:Nidje nista.E jes mi plaha zena.
Mora biti nešto, sigurno ne prakticiraš ovakvo traženje pesinluka.

Image
MedenoSrce

#221 Re: Higijenske navike kod nas

Post by MedenoSrce »

HAVANA wrote:Tolko je nama sad drag tvoj glavic sto je cist i uredan,nemas pojma... :lol:

Vala kad ga vako njeguje odmah je jasno da ima i šta :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#222 Re: Higijenske navike kod nas

Post by ladyblue18 »

Narode, hajd se malo uozbiljite. :) :sax:
chuchumbamayumbe

#223 Re: Higijenske navike kod nas

Jedan od osnovnih zakona fizike je:

Koliko god dugo i koliko god jako da GA otreseš, zadnja kap uvijek ostaje u gaćama.

8-)
AC_grom_DC

#224 Re: Higijenske navike kod nas

Post by AC_grom_DC »

seka wrote:Grome, sad ja tebe zamisljam kako, razgacen ides do umivaonika :D
jesam li čemu :?:

:cry:
AC_grom_DC

#225 Re: Higijenske navike kod nas

Post by AC_grom_DC »

seka wrote: Sad ozbiljno, zamisljala sam te, ne kod kuce ,vec u javnim wc-ima. Umivaonik je obicno u drugoj prostoriji.
Osobno mislim, pretjerano.
No moze biti do tvoje pretjerane higijene ili razmisljana, ... sta ako koja "naleti" u toku dana. :D
slušaj....
nije pretjerivanje oprati čunu (glavić tačnije) nakon male nužde i iz njega izbaciti neminovne kapljice, ponekad i čitav mlaz koji izađe nakon ''obavljenog posla'' kad je već Ćuna uredno spremljena u gaće. :D
osim toga ako sam u javnom WC-u ne moram razgaćen hodati do umivaonika....
mogu prije ulaska natopiti maramicu i .....
ono znaš.....
Post Reply