Kriticari i analiticari!

Post Reply
LBVIEW

#201 Re: Kriticari i analiticari!

Post by LBVIEW »

seln wrote:
ultima_palabra wrote:Vidi, ja ne želim biti kooperativan ni sa kim. Želim poštovati neka moralna pravila zbog sebe samog i svojih sugrađana, a ne zato da bi se svidio Beogradu ili Zagrebu.
I ja zelim postovati moralna pravila, ali samo toliko dok ne primjetim da druga strana vara i da ce me postovanje pravila odvesti u qratz. Ne mozes se s kvarnjakom boriti po pravilima, jer si donji.
Eto, Hrvatska nije postovala pravila...evo ih u EU. Srbija nije postovala pravila, evo pregovaraju o clanstvu.
Mi smo postovali pravila...pa nam dupe doslo ko tunel od hebanja.
:thumbup:

Sit sam vise izlizanih parola kako "ne trebamo biti kao oni" , "ne smijemo se spustiti na njihov nivo" i sl., dok oni na drugoj strani nastavljaju po starom slaveci ratne zlocince, paradirajuci pod cetnickim znamenjima tik uz stratista nedavnog rata, negirajuci genocid i optuzujuci za "samobombardiranje"...
Ovaj zadnji gaf BiH Suda za ratne zlocine nije prvi, a izgleda ni posljednji. Sjetimo se samo sramno niskih kazni za masovna ubistva civila, ponistenja presuda i vracanja procesa na pocetak dokazanim zlocincima, drasticnih smanjenja kazni i sl. Slag na tortu je podizanje optuznica za "protupravno" privodenja lica srpske nacionalnosti u Silos(btw. petokolonasa i spijuna, koji bi, s obzirom na arsenal naoruzanja naden po kokosinjcima i podruma im, da im se ukazala prilika radili isto sto i sunarodnjaci drugdje), te nedostatak deka i lose grijanje.
roštilj

#202 Re: Kriticari i analiticari!

Post by roštilj »

seln wrote:
ultima_palabra wrote:Vidi, ja ne želim biti kooperativan ni sa kim. Želim poštovati neka moralna pravila zbog sebe samog i svojih sugrađana, a ne zato da bi se svidio Beogradu ili Zagrebu.
I ja zelim postovati moralna pravila, ali samo toliko dok ne primjetim da druga strana vara i da ce me postovanje pravila odvesti u qratz. Ne mozes se s kvarnjakom boriti po pravilima, jer si donji.
Eto, Hrvatska nije postovala pravila...evo ih u EU. Srbija nije postovala pravila, evo pregovaraju o clanstvu.

zrtve ratnih zlocina su "druga strana"?
roštilj

#203 Re: Kriticari i analiticari!

Post by roštilj »

seln wrote:
ultima_palabra wrote:

:thumbup:

Sit sam vise izlizanih parola kako "ne trebamo biti kao oni" , "ne smijemo se spustiti na njihov nivo" i sl., dok oni na drugoj strani nastavljaju po starom slaveci ratne zlocince, paradirajuci pod cetnickim znamenjima tik uz stratista nedavnog rata, negirajuci genocid i optuzujuci za "samobombardiranje"...
Ovaj zadnji gaf BiH Suda za ratne zlocine nije prvi, a izgleda ni posljednji. Sjetimo se samo sramno niskih kazni za masovna ubistva civila, ponistenja presuda i vracanja procesa na pocetak dokazanim zlocincima, drasticnih smanjenja kazni i sl. Slag na tortu je podizanje optuznica za "protupravno" privodenja lica srpske nacionalnosti u Silos(btw. petokolonasa i spijuna, koji bi, s obzirom na arsenal naoruzanja naden po kokosinjcima i podruma im, da im se ukazala prilika radili isto sto i sunarodnjaci drugdje), te nedostatak deka i lose grijanje.

i nevin covjek moze biti optuzen za petokolonastvo, mozemu biti podmetnuto oruzje i sl.
Banksy

#204 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Banksy »

Kebini zapisi

Zašto je Sarajevo prokockalo sve šanse

Možda zato što je zaljubljeno u sopstvenu samoproglašenu pravednost, što misli da je njegova multikulturalnost neupitna, što u ovom gradu već dvadeset godina, kao glavne karakteristike političke atmosfere, dominiraju pojmovi zajedništvo, multikultura, patriotizam, moralnost...

Autor Ozren Kebo
01.12.2011

Portal Radio Sarajevo pokušao je posljednjih dana malo disharmonizirati kompaktni stav i status žrtve koji dominira glavnim gradom Bosne i Hercegovine. Objavili su nekoliko tekstova u kojima relativiziraju lokalnu halabuku nastalu nakon hapšenja nekadašnjih branitelje Hadžića. Sudeći po ostalim medijima, ovaj pokušaj ostaje bez reakcija, ali i dalje je vrijedan pažnje. Ponekad je važno da stvari budu izrečene bez obzira na okolinu i njen dominantni stav.

NARICANJE DO NEBA

Prvo je po nalogu Tužilaštva BiH uhapšeno osam osoba koje se tereti za ratne zločine na području Hadžića. Uhapšeni su osumnjičeni da su počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika. U brojnim ovdašnjim medijima, a najintenzivnije u Dnevnom avazu, danima je trajala kampanja koja se može svesti na sljedeću konstataciju: "dok hapse branitelje, zločinci slobodno hodaju”...

Danima smo mogli čitati tekstove u kojima se nariče nad teškom sudbinom Bošnjaka, koji u miru gube ono što su ratom odavno zijanili. Neke od tih žalopojki zasigurno imaju valjano utemeljenje u stvarnosti. Evidentno je, recimo, da Milorad Dodik beskrupulozno, kontinuirano i sistematski vrši pritisak na Tužilaštvo BiH, da je svoju neprincipijelnost postavio kao vrhunski kriterij i jedini argument. Ali, ne može Dodik biti kriv za sve. Odmaknemo li se od njegovog iritantnog politikanstva, ostaje nekoliko otvorenih pitanja na koja su mladi autori pomenutog portala ponudili odgovore drukčije od onih koji se ovdašnjoj javnosti uobičajeno i učestalo plasiraju.

Prvo je Nedim Jahić objavio tekst „Sarajevsko breme kolektivne odgovornosti”. Jahić problematizira tri bitna pitanja. Prvo: „Zakonodavna i izvršna vlast postavlja se protiv pravosudnih institucija, te kroz svoje rezolucije i politiziranje ratnih zločina, udara na temelje neovisnog i nepristrasnog utvrđivanja činjenica vezanih za rat u Bosni i Hercegovini. (...) Ovakvim potezima Skupština Kantona Sarajevo podupire stajališta koja dolaze od strane političkih predstavnika RS-a, neposredno doprinoseći rušenju ionako krhkih struktura pravosuđa na državnoj razini.”

Drugo, pitanje finansiranje odbrane osumnjičenih za ratne zločine: „Jasno, država bi pod presumpcijom nevinosti morala osigurati pravično suđenje, dostupnost dokaza te besplatnu pravnu pomoć, ali ono problematično u ovome slučaju jeste politiziranje obaveza države i stavljanje istih u kontekst ‘zaštite branitelja’, a ne zaštite prostih prava garantiranih Evropskom konvencijom o zaštiti ljudskih prava.”

I treće, Jahić vidi problem u vječito podgrijavanom populizmu: „Stara populistička o tome kako su ‘krivi patrioti što su branili državu’, te cijela galama o ‘relativizaciji zločina’, predstavljaju izvrsnu težu svim onim stavovima koje možemo čuti s druge strane entitetske granice već godinama. Jedina razlika je što panika od ‘izjednačavanja zločina’ tamo ima inačicu u ‘samo se nama sudi’.

Dan kasnije oglasila se novinarka Nidžara Ahmetašević, tekstom „Ne želim finansirati odbranu osumnjičenih za ratne zločine!” Vrlo direktno, tekst počinje izjavom: „Ne podržavam odluku Skupštine Kantona Sarajevo kojom pokušavaju da izvrše pritisak na Tužilaštvo BiH, a zbog hapšenja osumnjičenih za ratne zločine. Još manje podržavam odluku o sufinansiranju njihove odbrane i osjećam obavezu i dužnost da o tome javno govorim.”

Nidžara u svom iskazu kombinira politički stav i emocije: „Ja, kao poreski obveznik, ne želim da moj novac bude korišten na ovakav način i tražim da se ova odluka preispita i povuče! Ukoliko pak poslanici insistiraju na ‘sufinasiranju pravne pomoći’ osoba koje su osumnjičene za ratne zločine, (...) predlažem da to rade dobrovoljnim prilozima od vlastitih primanja. Zato jer želim da vjerujem u nezavisno pravosuđe i želim da svi koji su osumnjičeni budu izvedeni pred lice pravde. I to ne može biti selektivno, i tu nema ‘moji’ i ‘njihovi’, tu nema ‘branilaca’ i ‘neprijatelja’. I vrijeme je da završimo sa tom retorikom već jednom. Rat je gotov!”

Ovim usamljenim glasovima pridružio se i Peđa Kojović, zastupnik Naše stranke u Skupštini KS-a izjavom:

„Smatrajući da je predmet rasprave u Skupštini bio toliko izvan njene nadležnosti i da se pretvorio u najjeftinije licitiranje borcima i patriotizmom, Danis i ja smo, iako prisutni u sali do samog glasanja, izvukli kartice iz glasačkih kutija i izašli. Smatrali smo da bi čak i glas protiv zaključka kojim se komentariše rad državnih bezbjedonosnih agencija i tužilaštva bilo davanje legitimnosti ovog zakonodavnog tijela da se miješa u rad SIPA-e i Tužilaštva",

Ova tri glasa nešto su novo na političkoj i intelektualnoj sceni Sarajeva. Kako bismo mogli opisati prevladavajući javni diskurs ovog grada? Bez želje da bilo koga uvrijedimo, ponekad ga vidimo kao pasivno sjedenje na minderu, dugotrajno i besplodno meditiranje o zajedničkom životu i starim dobrim vremenima. Činjenica je da decenijama priželjkivani normalni život, šta god da to značilo, neće pasti s neba, ne može doći sam od sebe, za njega se treba dugo boriti, pa opet ne biti siguran u ishod.

OBAVEZE ŽRTVE

Ima nešto odbojno u skoro dvodecenijskom insistiranju na poziciji žrtve, što u glavnom gradu BiH već dobija obrise neuništive političke mantre. Tačno je da je Sarajevo prošlo kroz barbarsku opsadu, da je ta opsada bila surova i nepravedna, da se odvijala pred očima svijeta, da su…

Mogli bismo ovako danima, ali postoji nešto što se ovdje rijetko pominje. Žrtva, osim prava i moralno-materijalne satisfakcije, ima i izvjesne obaveze. Recimo, ostati dostojan sopstvene patnje, nikada ne zaći u sfere nasilja, osvete ili političke kalkulacije.

Zašto je Sarajevo prokockalo sve šanse da postane integrativni faktor u zemlji? Možda zato što je zaljubljeno u sopstvenu samoproglašenu pravednost, što misli da je njegova multikulturalnost neupitna, što u ovom gradu već dvadeset godina, kao glavne karakteristike političke atmosfere, dominiraju pojmovi zajedništvo, multikultura, patriotizam, moralnost...

Svi ti pojmovi su, faktički, samo neadekvatna supstitucija jedne jedine stvari – zakona. Pravna država, pa makar počela i od utorka, jedina je istinska, relevatna i djelotvorna kompenzacija za moraliziranje najšireg spektra, za ljuti patriotizam koji sebe postavlja kao standard, za multikulturalizam kao čudotvorni lijek, za instituciju komšiluka i ono što neke šaljivdžije u napadu entuzijazma definiraju kao široku bosansku dušu (evo s ovog mjesta vam sa svim potrebnim argumentima svjedočimo i garantiramo da hercegovačka duša nije ništa uža, dapače...)

Zakon, pravo, država, objektivnost, sistem, to bi trebale biti ključne riječi u savremenom društvu. Sve ostalo je ideologija, lažni i nedovoljni nadomjestak za ono čega hronično nedostaje. Ničim ne dovodeći u pitanje ishod istrage i eventualnog suđenja ljudima iz Hadžića, pokušavamo samo skrenuti pažnju s dominantnog patriotskog na jedan alternativni govor. Taj govor za sada gotovo da nema odjeka u javnosti. Istina je da možete reći i objaviti sve, ali pošto ne postoji referentna javnost, to što ovi mladi ljudi zagovaraju za sada više liči na diverziju, nego na efikasnu političku intervenciju. Ali, ako nema drugog načina, i diverzija je nešto.

(zurnal. info)

roštilj

#205 Re: Kriticari i analiticari!

Post by roštilj »

„Stara populistička o tome kako su ‘krivi patrioti što su branili državu’, te cijela galama o ‘relativizaciji zločina’, predstavljaju izvrsnu težu svim onim stavovima koje možemo čuti s druge strane entitetske granice već godinama. Jedina razlika je što panika od ‘izjednačavanja zločina’ tamo ima inačicu u ‘samo se nama sudi’......

upravo. ovo je stav i vecine forumasa na ovom pro-desnicarskom forumu.

Zakon, pravo, država, objektivnost, sistem, to bi trebale biti ključne riječi u savremenom društvu. Sve ostalo je ideologija, lažni i nedovoljni nadomjestak za ono čega hronično nedostaje. Ničim ne dovodeći u pitanje ishod istrage i eventualnog suđenja ljudima iz Hadžića, pokušavamo samo skrenuti pažnju s dominantnog patriotskog na jedan alternativni govor. Taj govor za sada gotovo da nema odjeka u javnosti.
samo gost

#206 Re: Kriticari i analiticari!

Post by samo gost »

Da onima koji o zakonu znaju jer su culi od komsinice pojasnim:

Osumnjiceni ili optuzeni za odredjena krivicna djela kao npr. ratni zlocin mora imati advokata. Ako ga ne moze angazovati jer nema sredstava, dodijelice mu se advokat po sluzbenoj duznosti, a sredstva za isplatu tih advokata osugurana su u budzetima sudova. Za vise infotmacija procitati ZKP i druge relevamtne zakone, ili upisati neki od ovih brzozavrsavajucih pravnih fakulteta (sto ne garantuje da ce se nivo pravnog znanja povecati).

Sta ce dakle dodatne pare iz kantonalnog budzeta za jos nekakvu pomoc osumnjicenima za ratni zlocin?
jasko_ba

#207 Re: Kriticari i analiticari!

Post by jasko_ba »

roštilj wrote:„Stara populistička o tome kako su ‘krivi patrioti što su branili državu’, te cijela galama o ‘relativizaciji zločina’, predstavljaju izvrsnu težu svim onim stavovima koje možemo čuti s druge strane entitetske granice već godinama. Jedina razlika je što panika od ‘izjednačavanja zločina’ tamo ima inačicu u ‘samo se nama sudi’......
upravo. ovo je stav i vecine forumasa na ovom pro-desnicarskom forumu.
Zakon, pravo, država, objektivnost, sistem, to bi trebale biti ključne riječi u savremenom društvu. Sve ostalo je ideologija, lažni i nedovoljni nadomjestak za ono čega hronično nedostaje. Ničim ne dovodeći u pitanje ishod istrage i eventualnog suđenja ljudima iz Hadžića, pokušavamo samo skrenuti pažnju s dominantnog patriotskog na jedan alternativni govor. Taj govor za sada gotovo da nema odjeka u javnosti.
dodje vasic na forum i pocne pametovati :lol: :lol:
ne dipr :x
ultima_palabra

#208 Re: Kriticari i analiticari!

Post by ultima_palabra »

roštilj wrote:ovo je stav i vecine forumasa na ovom pro-desnicarskom forumu.
:lol:
jasko_ba

#209 Re: Kriticari i analiticari!

Post by jasko_ba »

Bazdulj attacks again!
ej moje oslobodjenje :( :x
Banksy

#210 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Banksy »

Pismo sarajevskim vlastima: Gadite mi se
Piše: Emir Imamović
14. Decembar 2011

Poštovana narodna vlasti, vijećnici općina Stari Grad i Ilidža, upravnici Grada Sarajeva i Kantona Sarajevo,

Prije svega primite moje izvinjenje zbog krivog tituliranja: jebem li ga, ima Vas k'o Rusa i na raznim mjestima i funkcijama, pa niti ja to mogu zapamtiti, niti imam prostora da svakog od Vas precizno oslovim. Forma, cijenjena gospodo i drugovi, poneka damo i drugarice, međutim, nije bitna. Barem meni. A za Vas me, da prostite, živo zaboli. Mislim, ako Vam je baš bitno da precizno piše, recimo: općinski vijećnik, član Komisije za žalbe, molbe, tužbe, šah, vjerske grupe i amaterska folklorna društva.

Da ne dužim, evo zašto Vam se javljam. Ja, vidite, nisam, poput nekih građana – ostataka onoga što je nekada bilo civilno društvo, a danas su to civilne žrtve mira – šokiran Vašim odlukama stopljenim u jednu da određenim, boga mi povelikim novčanim iznosom, pomognete odbranu osumnjičenih za ratni zločin u tarčinskom logoru Silos. Bio bih, zašto da ne, spreman braniti Vašu odluku kada bi ona, u pisanom obliku, sadržavala i stavku prema kojoj osumnjičeni ratni zločinci privatnom imovinom garantiraju povrat sredstava ukoliko budu osuđeni.

Vi, prvenstveno članovi SDA, inicijatori ove akcije, tvrdite da su uhapšeni „heroji“, pa kontam, ako je već tako, ako dakle nisu nikome slomili rebra, izbili zube i slično, zašto bi im bio problem potpisati ugovor o tome da će ostati bez kuće, kučeta, mačeta i trosjeda ako se, nekim čudom, ispostavi kako su se zaigrali u Tarčinu. Ako, pak, na osnovu – nikako zbog manjka – dokaza budu oslobođeni, onda, da tako kažem, ništa. Advokati će biti potkoženi, „heroji“ i pravno nevini, a budžet... Pa nećemo valjda u ovim teškim danima, dok pravi, normalno njihovi, srpski, hrvatski, čiji god zločinci, hodaju k'o svi sretni, a naši koji ne mogu biti zločinci jer su naši, umjesto sata i narukvice nose lisice, voditi računa o takvim sitnicama kao što su pare poreskih obveznika?!

Cijenjena gospodo i poneka damo, plus drugovi i drugarice, ja u ovoj Vašoj odluci vidim, a na Vama je da mi kažete ako griješim, odgovoran čin vlasti koja brine o svojim građanima. Za sada samo nekim, a u dogledno vrijeme – svim. I običnim i počasnim, pored ostaloga. Pišem Vam, dakle, džematile, jer me živo zanima hoćete li iz općinskih, gradskog i kantonalnog proračuna i ubuduće izdvajati, kako bi Vi rekli, određena finansijska sredstva, za pomoć porodicama i odbranu nepravedno optuženih i – u nekim slučajevima – još nepravednije osuđenih? Onih što nisu ni sumnjičeni za ratne zločine, niti su činili mirnodopske, a eno ih, imaju više staža po sudovima od Meddžide Kreso.

Vidite, cijenjeni, recimo Senad Avdić, po zanimanju novinar, glavni i odgovorni urednikSlobodne Bosne, nastanjen u Općini Stari Grad, zaposlen, oženjen, ne posjeduje automobil, nit' mu treba, osuđen se da Zlatku Lagumdžiji, Željku Komšiću i Damiru Hadžiću, vlasniku SDP-a i njegovim najbližim drugarima, plati po 3.000 maraka – plus kamate, sudski troškovi i, garant, još nešto – zato što nije uradio ništa. Odnosno, ništa od onoga što mu nije posao. A posao mu je da objavi informacije od javnog značaja i, recimo, fotografije koje njihovi vlasnici učine javnim, iako im je sadržaj, nazovimo ga, privatan. Ustvari, Senad Avdić uopće nije osuđen zbog teksta o „aferi Reket“, već zato što je priču o pokušaju višemilionske SDP-ovske iznude od Nihada Imamovića, ilustrirao Komšićem, Lagumdžijom i Hadžićem namazanim jekodermom. E pa, ako za „heroje“ iz Silosa imate na desetine, ma stotine hiljada maraka, nije valjda nemate deset–petnaest milja za Senada Avdića iz Sarajeva?

Zatim, tu je i Senad Pećanin, nastanjen u Općini Centar, oženjen, otac dvoje djece, automobil ima i vozi ga, po zvanju pravnik, po zanimanju novinar, nekada vlasnik magazina Dani i glavni i odgovorni urednik te u međuvremenu preminule novine. I on je suđen, a je li osuđen, ne znam – bit će da nije, neko bi valjda objavio – zato što nije uradio ništa. Odnosno, ništa od onoga što mu nije posao. A posao mu je da objavi informacije od javnog značaja: recimo o tome da su SDP-ovi kuriri i glasonoše od već pomenutog Nihada Imamovića pokušali izbiti par miliona maraka za ono što, inače, općinske i slične vlasti rade za platu: odobravanje regulacionog plana, što je bilo neophodno za izgradnju objekta u koji su investitori uložili novac. Elem, tri drugara, planinara, kavijar socijalisti, tražili su da im Pećanin plati 45.000 maraka za, normalno, duševnu bol. Na stranu sada to što se duševna bol liječi jedino u duševnim bolnicama, ja samo želim reći da je tih četrdeset pet milja manje od onoga što će Grad Sarajevo platiti za „naše momke“ iz Silosa!

Nije loše da znate kako su i Avdić i Pećanin spremni privatnom imovinom garantirati da nisu učinili ništa što, inače, nije posao profesionalnih novinara. Hm... sad se sjetih: možda ni oni iz Tarčina nisu učinili ništa što nije posao čuvara logora. Ali to sada, kao, nije važno.

Cijenjeni svi, naša narodna vlasti, za kraj Vam želim skrenuti pažnju i na Petra Lukovića: suvlasnika, glavnog i odgovornog urednika portala E-novine. On, što jest – jest, živi na Zvezdari, u Beogradu, državljanin je Republike Srbije, ali je i počasni građanin Sarajeva. Ako ne vjerujete meni, pitajte gradonačelnika Aliju Behmena. Tog i takvog Lukovića, Peru sa onog sveta, tamo daleko, u svijetu Borisa Tadića, tuži ko stigne: ratni zločinci, njihovi megafoni, popovi, budale, Emir Kusturica... Luković, koji, zamislite, nije radio ništa osim svog novinarskog posla, posljednjih nekoliko mjeseci ima prebivalište na adresi Savska (piše se Cabcka) 17/A, u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Tamo ga ponedjeljkom tuže koljači, utorkom ratni huškači, srijedom idioti, četvrtkom advokati zločinaca, a petkom se čeka ukazanje Emira Kusturice. Subotom i nedjeljom, sud ne radi, što ne znači da neće: ako broj tužitelja nastavi ovako rasti, Lukoviću će se suditi do kraja vijeka. Svih sedam dana u tjednu. A to, ta suđenja, znate i Vi preko „heroja“ sa vanjske strane logorske žice, košta, baš košta. Dakle, ne vidim zašto Vi, a u skladu sa dosadašnjom praksom, ne bi finansijski – tuđim parama, normalno – pomogli proganjanom heroju, počasnom građaninu Sarajeva sa adresom u državi po kojoj stvarni zločinci zaista šetaju slobodno... Osim ako nije problem to što je Luković, da izvinite, Srbin.

Poštovana narodna vlasti, vijećnici općina Stari Grad i Ilidža, upravnici Grada Sarajeva i Kantona Sarajevo, želim Vas na kraju ovog pisma, prijateljski upozoriti na mogućnost da Vas, Avdić, Pećanin i Luković, ukoliko im odlučite dati neku marku, pošalju pravo u pizdu materinu. Oni, naime, misle kako bi Vi, kada bi bilo moguće, njih i njima slične najradije spakovali na nekoliko godina u Silos, tamo gdje su osumnjičeni ratni zločinci samo radili ono što i jeste posao čuvara logora. Pretjeruju? Aha.

U svakom slučaju i u nadi da neću dugo čekati na odgovor, želim Vam još samo reći da mi se zbog odluke da parama građana Sarajeva plaćate odbranu onih što ih se sumnjiči da su nekim ljudima radili ono što su četnici radili zarobljenim Sarajlijama – gadite. Ali evo, ponudio sam recept za popravak. Pa Vi vidite...

Svaku svoju reakciju možete poslati autoru na e-mail: [email protected]

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#211 Re: Kriticari i analiticari!

Post by KatarinaKosaca »

Sad slijede crtice iz životopisa Emira Imamovića, istinite ili lažne, svejedno je... Drznuo se da spomene Vožda (kako ga nije stid, što reče @Chmoljo :lol: :lol: :lol: ).
madner

#212 Re: Kriticari i analiticari!

Post by madner »

Cek cek, zalaze se da sud uradi svoj posao ali da se ne postuje odluka suda kada je rijec o senciju :D

Za mene je kralj. :D
klixober

#213 Re: Kriticari i analiticari!

Post by klixober »

Pismo sarajevskim vlastima: Gadite mi se
Piše: Emir Imamović
Odavno nisam pročitao gluplji tekst.
Banksy

#214 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Banksy »

madner wrote:
Ma svi su oni kraljevi,
i Kazaz, i Lovrenović, i Grebo, i Berić, Lasić, Filandra, Avdić, Bačanović, Pirke, Šestan, Dežulović, Jergović, Domljan, Šimić, Bačanović, Nikolaidis, Divjak, Puhovski, Pusićka, Josipović, Milanović ... svi su za potpis.
madner

#215 Re: Kriticari i analiticari!

Post by madner »

Banksy wrote:
madner wrote:
Ma svi su oni kraljevi,
i Kazaz, i Lovrenović, i Grebo, i Berić, Lasić, Filandra, Avdić, Bačanović, Pirke, Šestan, Dežulović, Jergović, Domljan, Šimić, Bačanović, Nikolaidis, Divjak, Puhovski, Pusićka, Josipović, Milanović ... svi su za potpis.
Covic, Ljubic, Dodik, Vasic, Slavuj, Toma, Bota, Lajcak. Fino drustvo
klixober

#216 Re: Kriticari i analiticari!

Post by klixober »

madner wrote:
Banksy wrote:
madner wrote:
Ma svi su oni kraljevi,
Covic, Ljubic, Dodik, Vasic, Slavuj, Toma, Bota, Lajcak. Fino drustvo
Kopanja, Davidović, Jerenić, Gatalo, Šutalo, Soptalo, Šušnjaralo...prava ekipa.
Last edited by klixober on 14/12/2011 13:58, edited 1 time in total.
Adriatic

#217 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Adriatic »

A tek kad je Senad od HB sudinicu koja je donijela presudu nazvao lakom damom sarajevskog pravosuđa?
To Senči, Grude su uz tebe.
A bogami i Široki.
VjecitiStudent

#218 Re: Kriticari i analiticari!

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
madner wrote:
Ma svi su oni kraljevi,
Osim gomile forumskih anonimusa, boje SDP-a brani ko?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#219 Re: Kriticari i analiticari!

Post by KatarinaKosaca »

Blagi Bože :roll:
To su kao oni što nam pričaju o multi kulti, o borbi protiv šovinizma, diskriminacije i netolerancije :-) :-) :lol:
Ovi isti što su napisali ove komentare malo ispred :lol:
madner

#220 Re: Kriticari i analiticari!

Post by madner »

Eki sada ja anonimus :D

Ne bih da se hvalim, ali ja i jos par stotina tisuca ljudi smo uz SDP :D
Banksy

#221 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
madner wrote:
Ma svi su oni kraljevi,
Radončić i Hadžiomerović.

I Slavo Kukić :mrgreen:
ultima_palabra

#222 Re: Kriticari i analiticari!

Post by ultima_palabra »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
madner wrote:
Ma svi su oni kraljevi,
Pola od ovih ga više brani nego napada.
madner

#223 Re: Kriticari i analiticari!

Post by madner »

Nemoj sada ulaziti u detalje, ako su nekad napisali da nesto ne valja oni su kontra SDP-a :D

Stavi i mene na listu, ne svidja mi se novi porez nikako.
klixober

#224 Re: Kriticari i analiticari!

Post by klixober »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
madner wrote:
Ma svi su oni kraljevi,
Novinari kritikuju vlast, pa neće valjda opoziciju? (To rade kod nas novonastale opozicione stranke)

To što neko kritikuje određeni potez vlasti, ne znači da se bori protiv SDP-a, kako ti umišljaš.
ultima_palabra

#225 Re: Kriticari i analiticari!

Post by ultima_palabra »

madner wrote:Nemoj sada ulaziti u detalje, ako su nekad napisali da nesto ne valja oni su kontra SDP-a :D

Stavi i mene na listu, ne svidja mi se novi porez nikako.
Ma svi osim Senčija i ovog Lasića se daju spasiti :)
Post Reply