a to su svakako snobovi i oni nisu nasa klijentela.
kod nas dolazi prava,normalna i opustena raja
Vijećnica nažalost još nije završena, vjerujem da neće biti ni za još par godina s obzirom kakvim se (ne)intenzitetom obnavlja.DedaRaca wrote:Jel zavrseno renoviranje vecnice? I ako mi ko moze reci kako se zove onaj kafe koji se nalazi na vidikovcu iznad grada ide se preko Vratnika i Sedrenika do njega ima i neka cesma sa vodom odmah kraj njega?
Unapred Hvala
ove godine ili bar do proljeca bi trebali zavrsiti eksterijer, sto i nije nerealno. jutros sam slucajno prolazio i vidim da su je omalterisaliBlack swan wrote:prošle godine sam istraživao o vijećnici i tad je bilo minimum 3 godine... dakle negdje do 2014 možemo očekivati
hvala Bogu pa nismo povezani bolje sa planinama. prvo smo mi sami uništili Bjelašnicu skrkavajući onoliko betona u nju, a ovako bi i turisti dokusurili sa svojim otpadom. hvala, ali neka hvala, za neka pametnija vremena i pametnije nas.kojeime wrote:Nije zavrsena zicara. U JAT-ovom neboderu se moze popiti samo kafa.
Mi smo jad. Imamo sjajne planine ali ako nemas auto tesko ces do njih doci. Zamislite turistu koji je u Sarajevo dosao avionom, busom ili vozom da proba otici do Bjelasnice, Igmana, Treskavice... u setnju. Nema sanse. Osim ako ne mislimo da nam trebaju samo turisti koji mogu platiti rent-a-car ili taksi do planine i nazad. Trazenje kombija preko malih oglasa nije rjesenje, jer kako stranac da nadje male oglase da kupi, a onda jos u njima da pronadje iznamljivaca prevoza do planine. Koliko oglasa na stranim jezicima imamo?
Takve stvari nam ubijaju turizam. Losa infrastruktura, losa ponuda (jedna mjenjacnica, dva javna WC-a, miomiris Miljacke ljeti...), turisticki biro vise ne zna nego sto zna. Sta stranac u Sarajevu da radi duze od 3 dana? Gradske znamenitosti obidje za dan, dan ili dva da provede u setnji, jelu, picu, i sta onda? Nista. A ako ga jos doceka revizor u vozilu GRAS-a, tek onda ce pozeljeti da sto prije ode
Ja cijeli zivot zivim 30 metara od Miljacke i vjeruj da znam kako smrdi. Mozda Obalom ne, ali kreni ljeti uvece Vilsonovim pa prati Miljacku preko Cengic-vile, Otoke do Alipasinog mosta i "omirisaces" o cemu govorimcappy_tempo wrote:kad procitam neke postove konto bi da je sarajevo bolje u ratu bilo. Ohanite ljudi ba pogotovo sa miljackom jer svki dan prodjem obalom i nikad nista nisam osjetio,prljavo jeste ali ne smrdi. Jel vama ista valja u gradu ili je sve fuj alu zato zg i bg su svjetske metropole koje kupe sarajevske folove.
ma to dole svakako nije sarajevokojeime wrote:Ja cijeli zivot zivim 30 metara od Miljacke i vjeruj da znam kako smrdi. Mozda Obalom ne, ali kreni ljeti uvece Vilsonovim pa prati Miljacku preko Cengic-vile, Otoke do Alipasinog mosta i "omirisaces" o cemu govorimcappy_tempo wrote:kad procitam neke postove konto bi da je sarajevo bolje u ratu bilo. Ohanite ljudi ba pogotovo sa miljackom jer svki dan prodjem obalom i nikad nista nisam osjetio,prljavo jeste ali ne smrdi. Jel vama ista valja u gradu ili je sve fuj alu zato zg i bg su svjetske metropole koje kupe sarajevske folove.
Lakat Jebić wrote:ma to dole svakako nije sarajevokojeime wrote:Ja cijeli zivot zivim 30 metara od Miljacke i vjeruj da znam kako smrdi. Mozda Obalom ne, ali kreni ljeti uvece Vilsonovim pa prati Miljacku preko Cengic-vile, Otoke do Alipasinog mosta i "omirisaces" o cemu govorimcappy_tempo wrote:kad procitam neke postove konto bi da je sarajevo bolje u ratu bilo. Ohanite ljudi ba pogotovo sa miljackom jer svki dan prodjem obalom i nikad nista nisam osjetio,prljavo jeste ali ne smrdi. Jel vama ista valja u gradu ili je sve fuj alu zato zg i bg su svjetske metropole koje kupe sarajevske folove.
Ne mogu se sada sjetiti naziva lokala, ali se mjesto zove Zmajevac, neki isto zovu to šire područje "Sedam šuma".Eborg wrote:DedaRaca wrote:Jel zavrseno renoviranje vecnice? I ako mi ko moze reci kako se zove onaj kafe koji se nalazi na vidikovcu iznad grada ide se preko Vratnika i Sedrenika do njega ima i neka cesma sa vodom odmah kraj njega?
Unapred Hvala
Jad jesmo, ali samo zbog dezurnih pljuvaca i pesimista kao ti. Zbog vas ovakvih ja cesto mislim da mi jednostavno ne zelimo biti sretni; da ne zelimo vidjeti nesto lijepo i pozitivno u ovom gradu. Sami turisti u Sarajevo (koji je svake godine sve vise) kazu da je grad jako lijep i zanimljiv; da im je ovdje prelijepo, ali eto, nadje se Bosnjo da ih ubjedjuje da su u krivu i da nista ne valjakojeime wrote:Nije zavrsena zicara. U JAT-ovom neboderu se moze popiti samo kafa.
Mi smo jad. Imamo sjajne planine ali ako nemas auto tesko ces do njih doci. Zamislite turistu koji je u Sarajevo dosao avionom, busom ili vozom da proba otici do Bjelasnice, Igmana, Treskavice... u setnju. Nema sanse. Osim ako ne mislimo da nam trebaju samo turisti koji mogu platiti rent-a-car ili taksi do planine i nazad. Trazenje kombija preko malih oglasa nije rjesenje, jer kako stranac da nadje male oglase da kupi, a onda jos u njima da pronadje iznamljivaca prevoza do planine. Koliko oglasa na stranim jezicima imamo?
Takve stvari nam ubijaju turizam. Losa infrastruktura, losa ponuda (jedna mjenjacnica, dva javna WC-a, miomiris Miljacke ljeti...), turisticki biro vise ne zna nego sto zna. Sta stranac u Sarajevu da radi duze od 3 dana? Gradske znamenitosti obidje za dan, dan ili dva da provede u setnji, jelu, picu, i sta onda? Nista. A ako ga jos doceka revizor u vozilu GRAS-a, tek onda ce pozeljeti da sto prije ode
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110818094Na stranici eurotrip.com je objavljena lista pet najunikatnijih evropskih gradova, a na prvom mjestu se nalazi Sarajevo. Uz glavni grad BiH u prvih pet ulaze i Venecija, Granada, Amsterdam i Berlin.
To je hotel!tkoraza wrote:moze li jedna info
da li se moze u onom heccu u jatovom(vakufskom) soliteru piti kafa ili je to restoran???
Moze se piti kafa i kahva a Bogami i kolaenx wrote:To je hotel!tkoraza wrote:moze li jedna info
da li se moze u onom heccu u jatovom(vakufskom) soliteru piti kafa ili je to restoran???
Imam ja-LIBERO- wrote:Mali je off,a mozda i nije..![]()
Ima li neko fotografija sa balkona/baste/kafea sa vrha "jatovog" nebodera???
halo ba, to što si piso ispod svog nicka grafitnom, pobriši.-LIBERO- wrote:Pa sto da ne,a i da buduci turisti (
)vide gdje je dobro popiti kafu sa pogledom na krovove grada

mali video sniman prije dvije godine, a i dobra muzja-LIBERO- wrote:Mali je off,a mozda i nije..![]()
Ima li neko fotografija sa balkona/baste/kafea sa vrha "jatovog" nebodera???
Znam da si "jaci" al' ne zezaj...vidi dobrih slika,vidi dobre reklame za ovaj nas mali grad.Chmoljo wrote:halo ba, to što si piso ispod svog nicka grafitnom, pobriši.-LIBERO- wrote:Pa sto da ne,a i da buduci turisti (
)vide gdje je dobro popiti kafu sa pogledom na krovove grada
![]()