Opsada turista

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Topla voda

#201 Re: Opsada turista

Post by Topla voda »

kome smetaju rupe ,sto nema wifi il vidi kesu u parku..nek i ne dolazi..nek ide u frigidni dubai.
a to su svakako snobovi i oni nisu nasa klijentela.

kod nas dolazi prava,normalna i opustena raja :D ..koja te gluposti i ne primjecuje,pogotovo kad nastoje da uzivaju u svom putovanju,a ne da se trude da skontaju sta bi mogli da nadju kao minus,tu gdje se nalaze trenutno :D
Eborg

#202 Re: Opsada turista

Post by Eborg »

DedaRaca wrote:Jel zavrseno renoviranje vecnice? I ako mi ko moze reci kako se zove onaj kafe koji se nalazi na vidikovcu iznad grada ide se preko Vratnika i Sedrenika do njega ima i neka cesma sa vodom odmah kraj njega?

Unapred Hvala
Vijećnica nažalost još nije završena, vjerujem da neće biti ni za još par godina s obzirom kakvim se (ne)intenzitetom obnavlja.

Za ovo drugo će ti neko bolje znati reći, nemam običaj ići gore uzbrdo mada bih i ja volio znati. :D Imaš restoran "Park prinčeva" ali i ovu kafanu sa slika.

U svakom slučaju, dobrodošli u Sarajevo i lijepo se provedite! :thumbup:
kojeime

#203 Re: Opsada turista

Post by kojeime »

Nije zavrsena zicara. U JAT-ovom neboderu se moze popiti samo kafa.

Mi smo jad. Imamo sjajne planine ali ako nemas auto tesko ces do njih doci. Zamislite turistu koji je u Sarajevo dosao avionom, busom ili vozom da proba otici do Bjelasnice, Igmana, Treskavice... u setnju. Nema sanse. Osim ako ne mislimo da nam trebaju samo turisti koji mogu platiti rent-a-car ili taksi do planine i nazad. Trazenje kombija preko malih oglasa nije rjesenje, jer kako stranac da nadje male oglase da kupi, a onda jos u njima da pronadje iznamljivaca prevoza do planine. Koliko oglasa na stranim jezicima imamo?

Takve stvari nam ubijaju turizam. Losa infrastruktura, losa ponuda (jedna mjenjacnica, dva javna WC-a, miomiris Miljacke ljeti...), turisticki biro vise ne zna nego sto zna. Sta stranac u Sarajevu da radi duze od 3 dana? Gradske znamenitosti obidje za dan, dan ili dva da provede u setnji, jelu, picu, i sta onda? Nista. A ako ga jos doceka revizor u vozilu GRAS-a, tek onda ce pozeljeti da sto prije ode :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#204 Re: Opsada turista

Post by Truba »

prošle godine sam istraživao o vijećnici i tad je bilo minimum 3 godine... dakle negdje do 2014 možemo očekivati :D
Lakat Jebić

#205 Re: Opsada turista

Post by Lakat Jebić »

Black swan wrote:prošle godine sam istraživao o vijećnici i tad je bilo minimum 3 godine... dakle negdje do 2014 možemo očekivati :D
ove godine ili bar do proljeca bi trebali zavrsiti eksterijer, sto i nije nerealno. jutros sam slucajno prolazio i vidim da su je omalterisali :D
cappy_tempo

#206 Re: Opsada turista

Post by cappy_tempo »

kad procitam neke postove konto bi da je sarajevo bolje u ratu bilo. Ohanite ljudi ba pogotovo sa miljackom jer svki dan prodjem obalom i nikad nista nisam osjetio,prljavo jeste ali ne smrdi. Jel vama ista valja u gradu ili je sve fuj alu zato zg i bg su svjetske metropole koje kupe sarajevske folove.
Last edited by cappy_tempo on 18/08/2011 17:42, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#207 Re: Opsada turista

Post by Chmoljo »

kojeime wrote:Nije zavrsena zicara. U JAT-ovom neboderu se moze popiti samo kafa.

Mi smo jad. Imamo sjajne planine ali ako nemas auto tesko ces do njih doci. Zamislite turistu koji je u Sarajevo dosao avionom, busom ili vozom da proba otici do Bjelasnice, Igmana, Treskavice... u setnju. Nema sanse. Osim ako ne mislimo da nam trebaju samo turisti koji mogu platiti rent-a-car ili taksi do planine i nazad. Trazenje kombija preko malih oglasa nije rjesenje, jer kako stranac da nadje male oglase da kupi, a onda jos u njima da pronadje iznamljivaca prevoza do planine. Koliko oglasa na stranim jezicima imamo?

Takve stvari nam ubijaju turizam. Losa infrastruktura, losa ponuda (jedna mjenjacnica, dva javna WC-a, miomiris Miljacke ljeti...), turisticki biro vise ne zna nego sto zna. Sta stranac u Sarajevu da radi duze od 3 dana? Gradske znamenitosti obidje za dan, dan ili dva da provede u setnji, jelu, picu, i sta onda? Nista. A ako ga jos doceka revizor u vozilu GRAS-a, tek onda ce pozeljeti da sto prije ode :)
hvala Bogu pa nismo povezani bolje sa planinama. prvo smo mi sami uništili Bjelašnicu skrkavajući onoliko betona u nju, a ovako bi i turisti dokusurili sa svojim otpadom. hvala, ali neka hvala, za neka pametnija vremena i pametnije nas.
DedaRaca

#208 Re: Opsada turista

Post by DedaRaca »

Kad vec spomenuste turisticki biro, ja sam bio negde u vreme SFF i sa porodicom smo setali Bascarsijom i htedoh uzeti neke informacije u Turist-birou medjutim prvo mi nisu znali reci gde ima a onda kad su me uputili do jednog lokala tamo su mi prodavali neke knjige o Sarajevu koje mi nisu pomagale nista u tom trenutku. Jednostavno grad Sarajevo nema nikakav promo materijal koji bi delio putem turistickih biroa. A i ne samo grad vec i ljudi koji se bave turizmom sto ugostitelji sto ljudi koji imaju smestajne objekte.
Za prevoz ste u pravu cim smo usli u tramvaj, posto sam auto garazirao, kontrola je usla na sledecoj stanici. Sreca pa sam imao neke karte koje su mi dali da iskucam inace bi se lose proveli. Hteo sam otici do Tunel muzeja retko ko mi je umeo objasniti kako da idem autom do tamo. Onda sam sam seo i na netu gledao na Google earth gde se nalazi i na osnovu toga otisao do tamo. U zemaljski muzej sam otisao u obilazak uzeo karte sa porodicom krenuli u obilazak prve zgrade, otisli do druge gde se nalaze izlozeni eksponati o nacinu zivkljenja u Sarajevu i tom delu Bosne i kada smo posli u sledece zgrade vec je sve bilo zakljucano, jednostavno ljudima je isteklo radno vreme niko vas ne obavesti o tome niti ista kaze, bitno je da je novac naplacen. Ima puno toga da se radi na dizanju nivoa svesti kod gradjana i tuuristickih radnika da bi se dostigao jedan odredjeni nivo. Ja volim Sarajevo i uvek mu se rado vracam eto nadam se i uskoro da cu opet doci ali neko ce vec nakon prvog dolaska stvoriti losu sliku.
kojeime

#209 Re: Opsada turista

Post by kojeime »

cappy_tempo wrote:kad procitam neke postove konto bi da je sarajevo bolje u ratu bilo. Ohanite ljudi ba pogotovo sa miljackom jer svki dan prodjem obalom i nikad nista nisam osjetio,prljavo jeste ali ne smrdi. Jel vama ista valja u gradu ili je sve fuj alu zato zg i bg su svjetske metropole koje kupe sarajevske folove.
Ja cijeli zivot zivim 30 metara od Miljacke i vjeruj da znam kako smrdi. Mozda Obalom ne, ali kreni ljeti uvece Vilsonovim pa prati Miljacku preko Cengic-vile, Otoke do Alipasinog mosta i "omirisaces" o cemu govorim :)
Lakat Jebić

#210 Re: Opsada turista

Post by Lakat Jebić »

kojeime wrote:
cappy_tempo wrote:kad procitam neke postove konto bi da je sarajevo bolje u ratu bilo. Ohanite ljudi ba pogotovo sa miljackom jer svki dan prodjem obalom i nikad nista nisam osjetio,prljavo jeste ali ne smrdi. Jel vama ista valja u gradu ili je sve fuj alu zato zg i bg su svjetske metropole koje kupe sarajevske folove.
Ja cijeli zivot zivim 30 metara od Miljacke i vjeruj da znam kako smrdi. Mozda Obalom ne, ali kreni ljeti uvece Vilsonovim pa prati Miljacku preko Cengic-vile, Otoke do Alipasinog mosta i "omirisaces" o cemu govorim :)
ma to dole svakako nije sarajevo :mrgreen:
Topla voda

#211 Re: Opsada turista

Post by Topla voda »

Lakat Jebić wrote:
kojeime wrote:
ma to dole svakako nije sarajevo :mrgreen:
:lol: :lol:
chengaba

#212 Re: Opsada turista

Post by chengaba »

Eborg wrote:
DedaRaca wrote:Jel zavrseno renoviranje vecnice? I ako mi ko moze reci kako se zove onaj kafe koji se nalazi na vidikovcu iznad grada ide se preko Vratnika i Sedrenika do njega ima i neka cesma sa vodom odmah kraj njega?

Unapred Hvala
Ne mogu se sada sjetiti naziva lokala, ali se mjesto zove Zmajevac, neki isto zovu to šire područje "Sedam šuma".
Moguće je i da se kafić zove Zmajevac, al' hajd ga znaj. :)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#213 Re: Opsada turista

Post by -LIBERO- »

Mislim da se i zove "Vidikovac"..naravno ako sam dobro skontao po opisu za sta pitas ;-)
BiH-x

#214 Re: Opsada turista

Post by BiH-x »

kojeime wrote:Nije zavrsena zicara. U JAT-ovom neboderu se moze popiti samo kafa.

Jad jesmo, ali samo zbog dezurnih pljuvaca i pesimista kao ti. Zbog vas ovakvih ja cesto mislim da mi jednostavno ne zelimo biti sretni; da ne zelimo vidjeti nesto lijepo i pozitivno u ovom gradu. Sami turisti u Sarajevo (koji je svake godine sve vise) kazu da je grad jako lijep i zanimljiv; da im je ovdje prelijepo, ali eto, nadje se Bosnjo da ih ubjedjuje da su u krivu i da nista ne valja
GOLFER

#215 Re: Opsada turista

Post by GOLFER »

Sarajevo među pet unikatnih gradova u Evropi
Na stranici eurotrip.com je objavljena lista pet najunikatnijih evropskih gradova, a na prvom mjestu se nalazi Sarajevo. Uz glavni grad BiH u prvih pet ulaze i Venecija, Granada, Amsterdam i Berlin.
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110818094

Kao sto sam i ranije spominjao Sarajevo je potpuno razlicito od ostalih gradova u regionu (a evo kazu ovi i u evropi) i kao takvo Turistima je mnogo zanimljivije pd drugih mjesta u ovom regionu... Samo polahko, vidjet cete za 5-6 godina ako sve bude OK...
Last edited by GOLFER on 19/08/2011 02:08, edited 1 time in total.
enx

#216 Re: Opsada turista

Post by enx »

tkoraza wrote:moze li jedna info
da li se moze u onom heccu u jatovom(vakufskom) soliteru piti kafa ili je to restoran???
To je hotel!
GOLFER

#217 Re: Opsada turista

Post by GOLFER »

enx wrote:
tkoraza wrote:moze li jedna info
da li se moze u onom heccu u jatovom(vakufskom) soliteru piti kafa ili je to restoran???
To je hotel!
Moze se piti kafa i kahva a Bogami i kola :-D .... dakle to je hotel koji ima i kafe a i restoran...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#218 Re: Opsada turista

Post by -LIBERO- »

Mali je off,a mozda i nije.. ;-)
Ima li neko fotografija sa balkona/baste/kafea sa vrha "jatovog" nebodera???
Ripicipi

#219 Re: Opsada turista

Post by Ripicipi »

-LIBERO- wrote:Mali je off,a mozda i nije.. ;-)
Imam ja
Hoces da uploadam?

Vidjao sam ih i na netu cini mi se
-LIBERO-
Čiča Gliša

#220 Re: Opsada turista

Post by -LIBERO- »

Pa sto da ne ;-) ,a i da buduci turisti ( :D )vide gdje je dobro popiti kafu sa pogledom na krovove grada ;-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#221 Re: Opsada turista

Post by Chmoljo »

-LIBERO- wrote:Pa sto da ne ;-) ,a i da buduci turisti ( :D )vide gdje je dobro popiti kafu sa pogledom na krovove grada ;-)
halo ba, to što si piso ispod svog nicka grafitnom, pobriši. :roll:

:mrgreen:
Ripicipi

#222 Re: Opsada turista

Post by Ripicipi »

Evo jedna..
Image
Last edited by Ripicipi on 19/08/2011 00:26, edited 2 times in total.
casa_vode

#223 Re: Opsada turista

Post by casa_vode »

-LIBERO- wrote:Mali je off,a mozda i nije.. ;-)
mali video sniman prije dvije godine, a i dobra muzja :-D

-LIBERO-
Čiča Gliša

#224 Re: Opsada turista

Post by -LIBERO- »

Chmoljo wrote:
-LIBERO- wrote:Pa sto da ne ;-) ,a i da buduci turisti ( :D )vide gdje je dobro popiti kafu sa pogledom na krovove grada ;-)
halo ba, to što si piso ispod svog nicka grafitnom, pobriši. :roll:

:mrgreen:
Znam da si "jaci" al' ne zezaj...vidi dobrih slika,vidi dobre reklame za ovaj nas mali grad. :D :thumbup:
casa_vode

#225 Re: Opsada turista

Post by casa_vode »

preporucujem da se video pogleda na youtube'u (veci, bolji snimak), prekrasno
Post Reply