Koga je to Emir K. izdao

Post Reply
drenmajster

#201 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by drenmajster »

Nuclear Winter wrote:
drenmajster wrote:
Nuclear Winter wrote:Pa nebih baš rekao da vrijedi više,jer da je tako sjedio bi on u beogradu a ne na mokroj gori u prašumi daleko od svake civilizacije.Niko njega nije otjerao,otišao je sam ko i TI jer mu je draže klanje,sveti sava ,kokarda,velika smrdija ko i tebi.Zato sada PLAČETE svi vi četnici koji ste 1992 vidjeli smrdiju do beča.Najveći svjetski režiser :lol: :lol: nele jesi li to ti? Vire ti cipele iz nemanjinog pakaša.Taj tvoj "mangup" je tukao hašišare ispred kaktusa po starom srpskom principu:nas- PETNAEST "njih"-JEDAN .Vidim boli te nešto žuti non-stop ga spominješ.džaba ga spominješ njega više mrzim nego VAS četnike.Na drini ćuprija-nek se snima,nemam ništa protiv,samo će se gledati od vardara do triglava dalje NEMA.Četnik i mudžahedin nije isto.Četnik je recimo moj komšija,moj drug sa kojim sam odrastao pa me je "počastio" granatama i prijetnjom preko telefona(kako samo binsr "HRABRO" zna :D ),četnik je i bivši DIREKTOR moje osnovne škole,i na kraju četnik si i ti.A munđosi su po zadatku poslate budale i kriminalci,da bi VI četnici imali "opravdanje"(ako se nakon GENOCIDA može i imati opravdanje)za konc logore,klanja,vađenja očiju,silovanja SEDMOGODIŠNJAKINJA.U svakom slučaju operi se kad izađeš iz nemanjinog debelog crijeva.Vi se više ništa ne pitate,niti si ti,a pogotovo tvoj šmeker iz praških studentskih dana BITNI bilo kome.Eto vam ga,zadržite ga,imamo mi boljih.Za kraj jel lijepo nakon sokoca i kalovitih brda prošetati GRADOM :D
Covjece ti bi mogao praviti scenarije za horor filmove -mozda te Jasmila Zbanic uzme za scenaristu buduceg filma(ili Angelina).Toplo preporucujem knjigu Na Drini cuprija ako je nisi do sada procitao-tamo ces naci i korijene vlasttih nebuloza.Zuti :zoka: ko zuti :zoka: -nisam mu ja dao nadimak-to je vec zapisano u knjizi i ostace zauvijek.Gdje je Emir-Nemanja izjavio da je cetnik ako ima nesto takvo da je izjavio-povlacim svaku svoju rijec.Mora da si bio prisutan kad je mlatio narkomane (mada sam misljenja da mu nisi mogao ni pice narucitiu kafani-bio je preveliki za tebe);Kako Emir rece za Sarajevo-guzno crijevo-pa za promjenu malo se izvuci napolje(izvinjenje sarajlijama koji se trude da grad lici na onaj predratni).Ako ce ti biti lakse skokni malo do Torabija u Zetru ima vode energetske praaavo :mrgreen:

Kao prvo mogu pisati scenarije za horore,šta sam od vas OPANČARA i bivših "građana"(mada to nikad niste bili s obzirom odakle ste šljegli u ovaj grad)doživio,i to za vesley-a cravena(da li znaš za dotičnog pošto ne pripada tvom ljudožderskom plemenu iz šume :mrgreen: ) a ne za jasmilu.Šta si se ba uhvatio andrića i ćuprije? To je izgleda JEDINA knjiga koju prosječni opančar poput tebe pročita u životu,a i nju si pročitao 1992 na brdu iznad grada da bi sebe ubijedio da si na pravoj KOLJAČKOJ strani.Tvoj šmeker i prodana duša,čiji su preci prije 300-400g prodali pravoslavlje za kantu turskih pomija(pa je OPET prodao ovaj put tursku vjeru za par KRVAVIH novčanica i "urbanu" mokru goru)je tukao HAŠIŠARE,ČUPE a ne narkomane! Inače je pravo interesantno da svi vi PAPCI(u to uključujem tvog idola porijeklom iz urbanog mjesta zvano RUDO)u hašišarima vidite samo narkomane,i to je obično u RAJI bio "test" raspoznavanja PAPAKA na kojem si ti OPET pao :D Sarajevo guzno crijevo-e zato tvoj idol smrdi na GOVNA jer se do aprila 1992 DUBOKO uvlačio u to "guzno crijevo",uostalom ko i svi vi.Zato je četnika najlakše prepoznati po fekalnom smradu a ti smrdiš četo i to nadaleko.Kod torabija ne idem imam vlastiti mozak i ne vjerujem nekakvim budalama vračevima,psihijatrima kao mnogi "troprstaši",ja imam vode da pijem i to lijepe čiste SARAJEVSKE.Tebi bih preporučio da odeš do haga nek ti doktor DABIĆ (nemanjin golden shower idol :lol: )napuni kanister od 50 litara pa nastavi sa terapijom koju vam je zadao u aprilu 1992.Ipak je njegova piss energija mnogo jača od torabijeve čim ga prati MILION opanak ljudoždera uključujući i tebe
Da nisi po struci gastroenerolog-puno si zainteresovan za varenje-sta si zapjenio covjece-ako si Sarajlija bar bi se trebao drugacije izrazavati-nama papcima se moze oprostiti ako se omakne koja rijec-a uostalom cemu i raspravljati-idi covjece do biblioteke i pronadji kakvu dobru knjigu koja ti odgovara-i mirna vojska.Lagano stivo koje odmara :mrgreen:
Nuclear Winter

#202 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Nuclear Winter »

Smijem li pogoditi o kojem se laganom štivu radi? Jel to ono JEDINO djelo koje prosječan papak koji je rušio "svoj" grad pročita u votaži?? Ili su to u pitanju sabrana djela isidore bjelice,ili piss master od doktora dabića :D
haubica_i_to_teshka

#203 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by haubica_i_to_teshka »

sve za raju i jarane wrote:Pa ja sam cuo da je Emir Kusturica izdao ako ikoga onda svoju majku. Prica je slijedeca u toku rata, Emir je isao u posjetu svojoj majci, i ona se nesto motala po kuhinji pravila mu nesto da jede, i tako kako se nagela, Emira nesto prebaci i on joj zadigne suknji i pocne tarlahati, oho veselo vece.... vjerovatno je nas Predsjednik na to mislio.
Ne gotivim ga sekunde ,ali ovo je previshe, nema smisla.
Nuclear Winter

#204 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Nuclear Winter »

haubica_i_to_teshka wrote:
sve za raju i jarane wrote:Pa ja sam cuo da je Emir Kusturica izdao ako ikoga onda svoju majku. Prica je slijedeca u toku rata, Emir je isao u posjetu svojoj majci, i ona se nesto motala po kuhinji pravila mu nesto da jede, i tako kako se nagela, Emira nesto prebaci i on joj zadigne suknji i pocne tarlahati, oho veselo vece.... vjerovatno je nas Predsjednik na to mislio.
Ne gotivim ga sekunde ,ali ovo je previshe, nema smisla.
Ma slažem se,ovo je vjerovatno neki balavac pisao,ali me u isto vrijeme i zaboli ona stvar za ovim PAPKOM.
drenmajster

#205 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by drenmajster »

Nuclear Winter wrote:Smijem li pogoditi o kojem se laganom štivu radi? Jel to ono JEDINO djelo koje prosječan papak koji je rušio "svoj" grad pročita u votaži?? Ili su to u pitanju sabrana djela isidore bjelice,ili piss master od doktora dabića :D
Nisam ja na tvoju zalost rusio nista niti je iko stradao od moje ruke,nisam zapalio niciju kucu-smatram se na svu srecu izolovanim od od zla.Citaj nesto po slobodnom izboru-ako nisi siguran neka ti tete u biblioteci preporuce stogod avanturisticko sto moze da uzburka krv.Mozda imaju nesto o papcima i gajenju stocnog fonda-isidora nije pisac vec rodjena Sarajka a knjige su joj njesra-Dabica knjige ne bih ni stapom dotakao(a otkud ti znas za njihove knjige a nisi papak i agresor) tu je nesto cudno :mrgreen:
Ukosheni

#206 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Ukosheni »

Kakvi diskutanti samo takvi, vrh, ovaj forum cu cesce posecivati.
nosara wrote:Ti nisi glup ko kurac, ti si kurac kao takav
Chisum wrote:Ja mislim da ovu temu treba sto prije zatvoriti.
O crvu se na ovom forumu pisalo bezbroj puta...
Chisum wrote:...majmuncino...
Ovaj forum po kvalitetu odskace :)
Chisum

#207 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Chisum »

Od satro-nostalgije i zala za "pravim" Sarajevom, generisanog negdje izmedju Vojkovica i Istocnog Starog Grada, ma sta to bilo i znacilo :lol: (mada meni najvise zvuci kao Rebook ili Abidas), preko vjerskih fanatika, Kanade i Beograda, pa sve do Dzeme Bijedica... polako ali sigurno, tema dolazi na svoje - postaje smijesna. :-D

Ni ovdje, izgleda, ne gine kljuc.

Ili, ako vec ne padne kljuc, onda predlazem da se temi promijeni naslov - posto je Emir odrastao covjek, nema smisla da ga se drzi pod lupom, ja predlazem novi naslov:

Kolega sa faksa iz Sjenice ima rodjake Hriscane

P.S. Ukosheni, hvala ti.
Last edited by Chisum on 10/11/2010 12:33, edited 3 times in total.
lahor

#208 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by lahor »

Kusturica ne zavredjuje prostora da se o njemu polemise. Cuj koga je izdo???..Prvog svog rahmetli babu Murata pa onda sve ostale, Bosnu, Sarajevo, Bosnjake itd....
Ukosheni

#209 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Ukosheni »

Chisum wrote:Od satro-nostalgije i zala za "pravim" Sarajevom, generisanog negdje izmedju Vojkovica i Istocnog Starog Grada, ma sta to bilo i znacilo :lol: (mada meni najvise zvuci kao Rebook ili Abidas), preko vjerskih fanatika, Kanade i Beograda, pa sve do Dzeme Bijedica... polako ali sigurno, tema dolazi na svoje - postaje smijesna. :-D

Kusturica, to ti je nostalgija, ljubav, Sarajevo. Pa to vam se samima omakne, meni je svejedno.
I meni se cini da ce tvoj apel za prekidom raspave naici na podrsku, tradicija je u pitanju.
drenmajster

#210 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by drenmajster »

Chisum wrote:Od satro-nostalgije i zala za "pravim" Sarajevom, generisanog negdje izmedju Vojkovica i Istocnog Starog Grada, ma sta to bilo i znacilo :lol: (mada meni najvise zvuci kao Rebook ili Abidas), preko vjerskih fanatika, Kanade i Beograda, pa sve do Dzeme Bijedica... polako ali sigurno, tema dolazi na svoje - postaje smijesna. :-D

Ili, ako vec ne padne kljuc, onda predlazem da se temi promijeni naslov - posto je Emir odrastao covjek, nema smisla da ga se drzi pod lupom, ja predlazem novi naslov:

Kolega sa faksa iz Sjenice ima rodjake Hriscane

P.S. Ukosheni, hvala ti.
Zaklucati obavezno :thumbup:
jarancuga

#211 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by jarancuga »

za kustom zale oni koji su istog mentalnog sklopa...
ultima_palabra

#212 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by ultima_palabra »

Građanin svijeta se postaje u glavi... možeš biti svjetski putnik, a da ostaneš duhovni bogalj kao Kusta... koji ne može izdržati više od 15 minuta intelektualnog razgovora sa Acom Stankovićem da ne pukne i pokaže svu raskoš balkanskog primitivizma :roll: Ništa on nije napredovao od Gorice, čak je i nazadovao... u njegovom rodnom naselju kakvi god bili, Romi znaju razlikovati dobro i zlo ;-) A njegov idol sahranjen u bašti pod drvetom, šmrc šmrc :(

I šta ostaje režiseru čiji je svaki sljedeći film gori od prethodnog, nego da se krije pod skutima države i uzurpira seljacima zemljište, te da obilazi svijet prodavajući šupljoglavim Che Guevara balavcima glupavu antiglobalističku outlaw lafinu na unca-unca način...

A brđani neka laju i provociraju... sa topova i sijača smrti prešli su na tastature, a još malo pa će se o svom jadu zabaviti :oops:
O&O
Jazz_Junkie

#213 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Jazz_Junkie »

Al' ste se uhvatili Kusturice i nikako da pustite. Kusturica nije nikoga izdao osim licno dostojanstvo stajuci makar sutnjom na stranu Miloseviceve politike. Covjek je cisti paradoks: glumi antikapitalistu dok mu srbijanske elite istovremeno ustupaju sredstva za ostvarivanje licnih ambicija; glumi ljevicara dok istovremeno to svoje pseudo-ljevicarstvo kombinira sa srpskim nacionalistickim folklorom; govori da potice iz ateisticke obitelji i misli da je kozmopolit dok je istovremeno pravoslavac. Tvrdi da je njegov sadasnji band nastao od ideja anarhistickih Monty Pythonovaca, da bi otputovao u Bjelorusiju i pohvalio Lukasenkov stil vladanja. Lik je komedija.
Medjutim, komedija su i ovi opsjednuti nekim njegovim odlukama na koje on ima svako pravo. Ima licno pravo da bude Srbin i pravoslavac isto kao i ljudi koji se osjecaju Bosnjacima, a sve do prije recimo desetak godina nisu znali ni sto je to. Problem je politicki Kusturica.
red01

#214 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by red01 »

Emir Kusturica otkrio da voli Bjelorusiju: "Lukašenko, moja pravoslavna raja"

Ipak mu je babo dao pravo ime, jer Emir znači VLADAR, anaš Emir voli da se susreće sa vladarima negraničenih moći, u koju spada i Lukašenko, doživotni predsjednik BLR, kao i jaran mu Milošević.

Nego dokle je stiglo sa UNIJOM RUSIJA, BJELORUSIJA I SRBIJA.... slabije pratim taj segment, a bilo je baš dooobro krenulo.... :lol: :lol: :-) :-)
red01

#215 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by red01 »

Ako je kga izdao Emir je izdao babuku, nije čovjek đaba dao imena djeci: Emir i Azra.
Emir (arapski: أمير, perzijski: امیر) izvorno je značilo zapovjednik ili general, ili pak princ, neki put se izgovara Amir i ima isto značenje. Emiri su u islamskim monarhijama, obično su bili visoko pozicionirani šeici. U onim slučajevima kad se ta titula odnosila na monarhovu djecu, emir je tad značio princ (knežević) i uz njegovu titulu išao je i emirat ( kneževina) - teritorij kojim je on upravljao. Emirati bi dakle billi nešto poput kneževina u europskom smislu.
Emir je i vrlo popularno i često osobno ime (ne i titula) u Bosni i Turskoj.

Azra je žensko ime arapskog porekla i znači devica, odnosno čista i nevina devojka[1][2]. Hebrejsko značenje imena, bez obzira da li je dato dečaku ili devojčici je „čisto“[3]. Ovo ime je zastupljeno na Balkanu, u Arabiji, Turskoj i Iranu, kao i u zemljama gde se govori urdu[1]. Iranska varijanta ovog imena je i Ozra sa istim značenjem[4].

Toliko o tome kako bu se babuka osjećao... vjerojatno mu se babo u grobu okreće na ovo njegovo druženje sa četnicima i koljačima.......

Ipak branim njegovo pravo na slobodu vjeroispovjesti, jer u krajnjem slučaju to je univerzalno ljudsko pravo da svako izabere što hoće i želi biti u životu.....
drenmajster

#216 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by drenmajster »

Jazz_Junkie wrote:Al' ste se uhvatili Kusturice i nikako da pustite. Kusturica nije nikoga izdao osim licno dostojanstvo stajuci makar sutnjom na stranu Miloseviceve politike. Covjek je cisti paradoks: glumi antikapitalistu dok mu srbijanske elite istovremeno ustupaju sredstva za ostvarivanje licnih ambicija; glumi ljevicara dok istovremeno to svoje pseudo-ljevicarstvo kombinira sa srpskim nacionalistickim folklorom; govori da potice iz ateisticke obitelji i misli da je kozmopolit dok je istovremeno pravoslavac. Tvrdi da je njegov sadasnji band nastao od ideja anarhistickih Monty Pythonovaca, da bi otputovao u Bjelorusiju i pohvalio Lukasenkov stil vladanja. Lik je komedija.
Medjutim, komedija su i ovi opsjednuti nekim njegovim odlukama na koje on ima svako pravo. Ima licno pravo da bude Srbin i pravoslavac isto kao i ljudi koji se osjecaju Bosnjacima, a sve do prije recimo desetak godina nisu znali ni sto je to. Problem je politicki Kusturica.
Slazem se sa tobom-u neku ruku je stvarno komican u postupcima-malo je polupao loncice ali mislim i dalje bez obzira na ovu hrpu uvreda i budalastina po forumu da moze snimiti dobar film.Paradoksalan je kao i sve sto se dogodilo medju narodima ex Yugoslavije. :!:
maher

#217 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by maher »

pa dalo bi se raspravljati o tome da li je nekoga izdao...ne smijemo zaboraviti da je na prvim izborima kusta bio jako politicki angazovan u savezu reformskih snaga i to iskljucivo u bih...odredjen broj ljudi je upravo zbog njega glasao za tu stranku...koja je ukupno dobila oko 7-8% glasova na izborima i pobjedila je u tuzli...to je stotinjak hiljada glasaca...koji su ocekivali da im koju pametnu kaze i na pocetku rata...kao sto je pametovao u predizbornoj kampanji...
medjutim, on im se povremeno javljao iz pariza...kad uhvati vremena da im kaze da ne napadaju jna...
zbog njegovog politickog angazmana ne mozemo ga gledati kao ostale umjetnike ili gradjane koji su pobjegli od rata...on je ipak trebao imati odgovornost prema ljudima koji su glasali zbog njega... i ocito je da on tu temu stalno izbjegava...mnogi su otisli, odabrali stranu, javiili se prijateljima, pozdravili se, rekli im sta se sprema...ali neki su se samo isparili preko noci (kao nele) dok jna ne zavrsi posao...nejavivsi se bas nikome...kao pravi "mangupi"...
bingov buraz

#218 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by bingov buraz »

ultima_palabra wrote:Građanin svijeta se postaje u glavi... možeš biti svjetski putnik, a da ostaneš duhovni bogalj kao Kusta... koji ne može izdržati više od 15 minuta intelektualnog razgovora sa Acom Stankovićem da ne pukne i pokaže svu raskoš balkanskog primitivizma :roll: Ništa on nije napredovao od Gorice, čak je i nazadovao... u njegovom rodnom naselju kakvi god bili, Romi znaju razlikovati dobro i zlo ;-) A njegov idol sahranjen u bašti pod drvetom, šmrc šmrc :(

I šta ostaje režiseru čiji je svaki sljedeći film gori od prethodnog, nego da se krije pod skutima države i uzurpira seljacima zemljište, te da obilazi svijet prodavajući šupljoglavim Che Guevara balavcima glupavu antiglobalističku outlaw lafinu na unca-unca način...

A brđani neka laju i provociraju... sa topova i sijača smrti prešli su na tastature, a još malo pa će se o svom jadu zabaviti :oops:
O&O
Jarane ja bi svaki tvoj post istetovir'o :thumbup:
ultima_palabra

#219 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by ultima_palabra »

bingov buraz wrote:Jarane ja bi svaki tvoj post istetovir'o :thumbup:
Ma drug, sve nas je više ovakvih... raja progledava, šta li ;-)
exliberal

#220 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by exliberal »

ultima_palabra wrote:
Zanimljivo kad Kusturica pokaze svoju carsijsku malogradjanstinu onda je balkanski papak, gedjo....kad nas voljeni Komsic pokaze isti onda je gradska raja..... :lol: meni se cini da neznate bil srali ili pisali
Dokaz da Sarajevo pati za Kusturicom su ove rasprave koje se vode o njemu svakih par mjeseci....mada se sad iskristalizovalo da je jedina stvar koja mu se nikako neoprasta prelazak na drugu vjeru... ;-)
bingov buraz

#221 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by bingov buraz »

exliberal wrote:
ultima_palabra wrote:
Zanimljivo kad Kusturica pokaze svoju carsijsku malogradjanstinu onda je balkanski papak, gedjo....kad nas voljeni Komsic pokaze isti onda je gradska raja..... :lol: meni se cini da neznate bil srali ili pisali
Dokaz da Sarajevo pati za Kusturicom su ove rasprave koje se vode o njemu svakih par mjeseci....mada se sad iskristalizovalo da je jedina stvar koja mu se nikako neoprasta prelazak na drugu vjeru... ;-)
Evo dezurnog podgrijavaca :mrgreen: Patim stari sta da ti kazem,nocima ne spavam.

Imas moje misljenje o tome na prvoj stranici pri dnu (subjekt nije vrijedan direktnog linkovanja :mrgreen: ) a ti zamisljaj da cupam kose,vazi? ;-)
ultima_palabra

#222 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by ultima_palabra »

exliberal wrote:
ultima_palabra wrote:
Komšić je bio isprovociran... od strane istog onoga koji je prozivao Kustu da je izdao svoju vjeru, a protiv čega se izjasnio pokretač teme i većina ljudi koji su pisali ;-)
Kad si čovjek, a ne apologeta fašizma kao ti i idol ti Nemanja, onda će ljudi preći preko nekih stvari...
A što se tiče patnje za Sarajevom, pretpostavljam da imaš dosta za reći na tu temu :?:
The 51st State

#223 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by The 51st State »

jeli to neki novi film?
exliberal

#224 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by exliberal »

ultima_palabra wrote:Komšić je bio isprovociran... od strane istog onoga koji je prozivao Kustu da je izdao svoju vjeru, a protiv čega se izjasnio pokretač teme i većina ljudi koji su pisali ;-)
Kad si čovjek, a ne apologeta fašizma kao ti i idol ti Nemanja, onda će ljudi preći preko nekih stvari...
A što se tiče patnje za Sarajevom, pretpostavljam da imaš dosta za reći na tu temu :?:
Nije mi idol to zasigurno....nervira me taj dupli standard sto se namece iz Sarajeva.... a sto se tice patnje....eto jadan ubih se...imam osjecaj da su oni sto su ostali u Sarajevu istraumirani tim svojim potupkom pa onda samo cekaju razlog da nekog popljuju....sa druge strane taj sto je prozvao Kusturicu zbog prodaje vjere je clan predsjednistva ....izabran glasovima bosnjackog naroda..... 1+1
vee-jay

#225 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by vee-jay »

exliberal wrote:
ultima_palabra wrote:Komšić je bio isprovociran... od strane istog onoga koji je prozivao Kustu da je izdao svoju vjeru, a protiv čega se izjasnio pokretač teme i većina ljudi koji su pisali ;-)
Nije mi idol to zasigurno....nervira me taj dupli standard sto se namece iz Sarajeva.... a sto se tice patnje....eto jadan ubih se...imam osjecaj da su oni sto su ostali u Sarajevu istraumirani tim svojim potupkom pa onda samo cekaju razlog da nekog popljuju....sa druge strane taj sto je prozvao Kusturicu zbog prodaje vjere je clan predsjednistva ....izabran glasovima bosnjackog naroda..... 1+1
a ne nerviraju te banjalucki standardi :-)
Post Reply