ako je smisao prosirivanje zivota, sta je onda sa onim ljudima koji nemogu imati djece, koji su sterilni, sta to treba da znaci, da su oni ovdje bez cilja, znaci oni su ovdje totalno bezpotrebno, oni nemaju smisla da ziveSmisao zivota je prosirivanje samog zivota, a sve ostalo istrazivanje i trazenje odgovora spada u sekundarnu potrebu, jer da se mi prestanemo prosirivati, izumrli bi i cemu onda istrazivanje i sve ostalo pada u vodu.
.Ne postoji nesto sto je samo od sebe nastalo, tacnije vasa tvrdnja da je Bog pocetak i izvor svega. Kada bi ja vas pitao, a kako je nastao Bog? Ne, nista ne moze samo od sebe nastati, kao prvo jer bilo sta u prirodi nastaje uzrocno-posljednicom vezom, kad drugo sto nepobitno i cinjenicno dokazuje i rusi tu tvdnju je historija vjerovanja covjecanstva koja se desila, znaci nije nikakva tvrdnja, teorija, misljenje vec cista cinjenica ono sto zaista desilo. Tu se jasno navodi kako je doslo do stvaranja pojma Boga
kako se sejtan poigrava sa nevjernicima, oko malog prsta ih vrti, kad im kaze "skocite" odmah se javljaju "koliko visoko"
a kad bi ja tebe pitao sta je iza 0 , mozda kaze nista , e ima -1, a sta poslije -1 , ima-2, -3....-100000....-1000000 i tako u vjecnostKada bi ja vas pitao, a kako je nastao Bog?
i de mi onda reci gdje je pocetak cifri a gdje je kraj ???? kad nemozes ciframa da odredis pocetak i kraj a htio bi Allahu da odredis pocetak i kraj.
Allah kaze:
36. Onome ko se bude slijepim pravio da ne bi Milostivog veličao, Mi ćemo šejtana natovariti, pa će mu on nerazdvojni drug postati;
37. oni će ih od pravog puta odvraćati, a ljudi će misliti da su na pravom putu.
6. Onima koji neće da vjeruju doista je svejedno opominjao ih ti ili ne opominjao – oni neće vjerovati.
7. Allah je zapečatio srca njihova i uši njihove, a pred očima njihovim je koprena; njih čeka patnja golema.
13. Kad im se kaže: "Vjerujte kao što pravi ljudi vjeruju!" – oni odgovaraju: "Zar da vjerujemo u ono u što budale vjeruju?" – A, uistinu oni su budale, ali ne znaju.
14. Kada susretnu one koji vjeruju, govore: "Vjerujemo!" – a čim ostanu nasamo sa šejtanima svojim, govore: "Mi smo s vama, mi se samo rugamo."
15. Allah njih izvrgava poruzi i podržava ih da u svom nevjerstvu lutaju.
16. Umjesto pravim, oni su krenuli krivim putem; njihova trgovina im nije donijela nikakvu dobit, i oni ne znaju šta rade.
17. Slični su onima koji potpale vatru, i kad ona osvjetli njihovu okolinu, Allah im oduzme svjetlo i ostavi ih u mraku, i oni ništa ne vide!
18. Gluhi, nijemi i slijepi su, nikako da se osvijeste.