Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post Reply
osa

#201 Re: Da li je doslo vrijeme za podjelu BiH, ili......

Post by osa »

xyz101 wrote:
osa wrote: , kad nađeš da ja želim nešto što nisam spreman dati drugom i sl., onda ćemo o nacionalizmu ili preciznije šovinizmu....
pa nisi spreman dati srbima autonomiju (entitet) u hrvatskoj krajini. jesi li ?

nisi.
nego si ih napao i protjerao puskom.

a u bih se zalazes za jedan hrvatski blentitet (koji ni heinz schubert ne bi mogao izmjeriti da pase svakom)
zašto ne, što se mene tiče, ne samo njima i istranima, dapače da živim u istri i ja bih bio za autonomiju...
7cokanja

#202 Re: Da li je doslo vrijeme za podjelu BiH, ili......

Post by 7cokanja »

dr.gog wrote:ja odvratne teme...
Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela je danas odluku o raspisivanju i održavanju opštih izbora 3. oktobra ove godine, saopštila je predsjednica Komisije Irena Hadžiabdić.Prema njenim riječima, raspisani su izbori za Predsjedništvo BiH, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, Narodnu skupštinu Republike Srpske te skupštine kantona u Federaciji BiH.Hadžiabdić je na konferenciji za novinare navela

..ali, nazalost, protagonisti "podele" svoje ideje sprovode u djelo, dan za danom, mic po mic..pogledajte izjavu sefice CIK-a, izvjesne Irene Hadziabdic..formiraju se spiskovi biraca, i sad, kao, daju biracima "na volju" da se izjasne da li ce glasati na podrucju mjesta prebivalista iz 1991 ili ce se odluciti "za entitet po svojoj volji"..koja pokvarena SDA politika - sad kad su iskoristili glasace sa podrucja takozvane republike srpske, koji su protjerani sa svojih ognjista, danas govore "odlucite sami"..fuj..takodjer, za Brcko distrikt, kaze "moraju se odluciti koje entitetsko drzavljanstvo ce uzeti"..bravo cetnici i cetnicki jataci..umjesto da branite drzavu, ostavljajuci mogucnost da se gradjani izjasnjavaju SAMO ZA DRZAVLJANSTVO BOSNE I HERCEGOVINE, a sto je moguce uraditi na podrucju Brcko distrikta i po vazecem, mada nakaradnom i nametnutom ustavu, vi ih primoravate da se odrede kojem toru pripadaju.. a sve prica o drzavi i drzavnim interesima.. cetnici i cetnicki jataci ce , nazalost, stvoriti uslove da onaj naslov ove odvratne teme postane stvarnost..
kiky

#203 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by kiky »

bosna ne ide nigdje ...
mi stagniramo ...
status quo ...
:D
Hypo-Alpe-Adria

#204 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by Hypo-Alpe-Adria »

takodjer, za Brcko distrikt, kaze "moraju se odluciti koje entitetsko drzavljanstvo ce uzeti"..
Brčko brčacima :)
xyz101

#205 Re: Da li je doslo vrijeme za podjelu BiH, ili......

Post by xyz101 »

Hypo-Alpe-Adria wrote:
Ne znam što onda ne ugasimo državu, pa daj što daš. Što kažeš, ko bi se maris'o za praznu ledinu.
slusaj, jedno je gasiti drzavu a drugo je marisati se protiv samouprave odredjenog etnosa u bih.
pravoslavci u bih ne zele zivjeti zajedno sa drugim etnicnostima u drzavi; i sta bi ti sad njima ?
sve ih u srbiju ?
nema nas jednostavno dovoljno da bi se mlatili sa njima do zadnjega.
sto ce se dogoditi, to je neminovno.
pc ce promjeniti ime, predati vecinu ovlasti drzavi bih, ali ce zadrzati neku vrstu samouprave.
i gotova prica.
zlatiborka

#206 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by zlatiborka »

kiky wrote:bosna ne ide nigdje ...
mi stagniramo ...
status quo ...
Ne stagniramo....
mi nazalost nazadujemo....
svakim danom sve vise i vise....

Necu da glumim nekog vrlog politickog analiticara (jer ja to nisam, ali imam pravo diskutovati), citajuci i slusajuci medije imam osjecaj da se stanje pogorsava.....

Neka me neko argumentovano demantuje......

I ponudi rjesenje kako da izadjemo iz cabra govana.....
xyz101

#207 Re: Da li je doslo vrijeme za podjelu BiH, ili......

Post by xyz101 »

osa wrote:
xyz101 wrote:
osa wrote: , kad nađeš da ja želim nešto što nisam spreman dati drugom i sl., onda ćemo o nacionalizmu ili preciznije šovinizmu....
pa nisi spreman dati srbima autonomiju (entitet) u hrvatskoj krajini. jesi li ?

nisi.
nego si ih napao i protjerao puskom.

a u bih se zalazes za jedan hrvatski blentitet (koji ni heinz schubert ne bi mogao izmjeriti da pase svakom)
zašto ne, što se mene tiče, ne samo njima i istranima, dapače da živim u istri i ja bih bio za autonomiju...
jedno pricas a drugo radis.
sam si ovdje pisao da si ucestovao u "domovinskom ratu' !?
protiv koga?
nadam se da nije bilo protiv istrana ? :mrgreen:

ps.
nije da ti ne vjerujem zbog toga sto si zapadni susjed. ( da zaboravimo 93,, i kako slatko ste nas nozem u ledja)..
nego onako cisto iz matematickih razloga, prvo ti uradi; pa cemo mi poslije tebe.
jel moze ?
dajte srbima autonomiju u pravcu sinj-knin-petrinja-n.gradiska.. i odmah cemo mi u roku od 15 dana pristati na treci blentitet u bih samo za hercegovce.,!?
dogovoreno !?
7cokanja

#208 Re: Da li je doslo vrijeme za podjelu BiH, ili......

Post by 7cokanja »

xyz101 wrote:
Hypo-Alpe-Adria wrote:
Ne znam što onda ne ugasimo državu, pa daj što daš. Što kažeš, ko bi se maris'o za praznu ledinu.
slusaj, jedno je gasiti drzavu a drugo je marisati se protiv samouprave odredjenog etnosa u bih.
pravoslavci u bih ne zele zivjeti zajedno sa drugim etnicnostima u drzavi; i sta bi ti sad njima ?
sve ih u srbiju ?
nema nas jednostavno dovoljno da bi se mlatili sa njima do zadnjega.
sto ce se dogoditi, to je neminovno.
pc ce promjeniti ime, predati vecinu ovlasti drzavi bih, ali ce zadrzati neku vrstu samouprave.
i gotova prica.
..vid', njega.."lik i delo cetnicke ideologije na prvom mestu"..oni, bolan, mogu da "ne zele" kako ti kazes da zive i sa samim djavolom, ali shvatas li ti da su oni samo jedna karika u lancu koja moze o tome odlucivati..cetnicka diskriminatorska politika i ide na kartu "oni ce se umoriti i onda pristati"..pa bolan, sjeti se zlocinackih mladicevih i karadzicevih rijeci "razvucite im pamet"..oni su taj cilj pokusali ostvariti i ratom, pokoljima, genocidom i nisu uspjeli , ali ako ti danas pristanes, "pobeda" je njihova..svi zakoni modernog svijeta i moderne civilizacije su protiv njih..ako si izdrzao cetiri godine klanja, zasto se predajes danas..cetnicki faschizam se mora negirati na svakom mogucem mjestu..iznositi dokaze diskriminacije i faschistickog nauma..niko, bolan, ni po kojem normalnom, civiliziranom zakonu, nema pravo da kaze "ja necu da zivim sa tobom"..to je najgnusnija diskriminacija i faschizam..on, kao i svi cetnici, mogu da se zatvore u svoju kucu i da govore "mrzim te", ali ako je pred tvojim vratima i kaze ti "mrzim te", onda ga tuzi..tako isto anas treba non stop podnositi tuzbe sudu u Straburu protiv diskriminatorskog i faschistickog sistema, takozvanog republika srpska..samo tvojim pristajanjem na njihove faschisticke zahtjeve oni mogu ostvariti svoje fashistoidne zelje..
xyz101

#209 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by xyz101 »

pa ne mozes tako tretirati 30% stanovnika jedne drzave.
gdje bi ti pobogu protjerao milion i po stanovnika u drzavi od jedva 4 milje??

tako bi najbrze unistio chitavu drzavu.
osim toga, bih je vecinski prazna covjece.
kad si zadnji put prolazio samo u pravcu jajce-bihac?
sama pustinja ispred tebe.
Hypo-Alpe-Adria

#210 Re: Da li je doslo vrijeme za podjelu BiH, ili......

xyz101 wrote: slusaj, jedno je gasiti drzavu a drugo je marisati se protiv samouprave odredjenog etnosa u bih.
pravoslavci u bih ne zele zivjeti zajedno sa drugim etnicnostima u drzavi;
Nimalo laka alternativa.
S jedne strane gasiti državu, a s druge strane boriti se protiv samouprave.
Ima li išta između?
Znam da se i Srbija petnim žilama borila za Kosovo. I političkim, i vojnim sredstvima.
I kako je zavšilo?
Sada bi dali tri puta više od one ''samouprave'' koju su Albanci tražili devedesetih godina.
Ali eto, išli glavom kroz zid, sve ili ništa, i sad više nema nazad.
xyz101

#211 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by xyz101 »

hypo,
albanci su kosovo kupili.
civilizovanim putem.
znaci, kupovali su imovinu od srba koji su se prema beogradu selili.

gdje si ti vidio da je jedan izbjeglica u pc prodao svoju imovinu ?
jedna fata se borila grcevito za svoj dulum zemlje, a da ne pricamo o drugima.

srbi u pc jesu istjerali ali nisu pobjedili volju nesrpskog naroda da proda svoju djedovinu tamo.
i dok god je tako, pc kao samostalna administracija nema buducnosti.

sabur covjece.
Last edited by xyz101 on 05/05/2010 21:16, edited 1 time in total.
Bosnolog

#212 Re: Da li je doslo vrijeme za podjelu BiH, ili......

Post by Bosnolog »

Hypo-Alpe-Adria wrote:
xyz101 wrote: slusaj, jedno je gasiti drzavu a drugo je marisati se protiv samouprave odredjenog etnosa u bih.
Nimalo laka alternativa.
Ima li išta između?
Znam da se i Srbija petnim žilama borila za Kosovo. I političkim, i vojnim sredstvima.
I kako je zavšilo?
Sada bi dali tri puta više od one ''samouprave'' koju su Albanci tražili devedesetih godina.
Masta li se o uskrsnucu zapadnohercegovacke HB guberije ??? sta znam kad nista ne znam,,,,,, :mrgreen: :lol: :lol:

http://www.sarajevo-x.com/showtime/muzi ... /100505070
Last edited by Bosnolog on 05/05/2010 21:21, edited 1 time in total.
oridjidji

#213 Re: Da li je doslo vrijeme za podjelu BiH, ili......

Post by oridjidji »

imanus wrote:Srbin je svako ko se tako oseca nebitno gde zivi.Isto tako muslimani u bosni mogu biti sta god zele ne smeta nista.Da li se izjasnjavaju kao bosnjaci,eskimi to je njihovo pravo.Licno bi najvise voleo da se osecaju i deklarisu kao Srbi muhamedanske vere ali to nije bitno prihvatam i drugacije.RS je izraz volje srpskog naroda da zivi svoj na svome i hvala je bogu u tome je uspeo.Razumem one koji je ne vole to je normalno ne volimo ni mi federaciju.Da smo svi isto hteli ne bi rata ni bilo.Ali na ovaj nacin necete ukinuti RS uzalud tupite zube "ne moze se carstvo zadobiti na divanu sve duvan puseci" jedino ako se nadate da ce to za vas da odradi Amerika.Ne iskljucujem ni tu mogucnost onda smo mi najebali ali se postavlja pitanje koliko ce vas ostati u toj dzenet dzamahiriji jer bez uvrede ni vi niste neka sila da se lepo izrazim.
Ne mogu ti objasnjavati ko je srbin, a ko nije... Da si imalo ćitao dijela Obradovića, Cvijića, Garašanina i druge srpske istaknute ličnosti vidio bi da je ovo sada najgora generacija Srba, koja je dopustila da se sa njom izmješaju svi oni koji Srbi po svojoj istoriji nikada nisu ni bili. Oni nisu bili misljenja da je svaki covjek koji se izjasnjava kao Srbin punopravni Srbin ili clan srpske zajednice. Jasno su odvajali sve one koji su pd srpsku vlast pali od onih koji su zaista Srbi, pa makar pravoslavci bili. Da si citao Obradovica, znao bi da je isti jasno odvajao Srbe od Vlaha koji su naseljavali istocne krajeve Srbije i sjeverne kao Vojvodinu i od Cincara koji su naseljavali dobar dio BIH-a. Da si malo vise citao i ucio o svojoj istoriji, znao bi zasto je branio vlasima da odrzavaju svoju liturgiju na rumunskom i grckom jeziku sirom Srbije toga doba. Isto bi tako znao malo vise o istoriji pravoslavaca na prostorima BIH-a i toga da su isti postali djelom srpske patrijarhalne crkve tek nakon odlaska Turaka i da je isti Ilija Garasanin tvorac Nacetarnija nazvao Bosance jednim narodom tri religije.

RS nije volja Srba u BIH-a, vec volja najgore politicke elite koja je stajala na celu Srbije u njenoj dugogodišnjoj istoriji. Da si samo posmatrao Beograd 90-tih i studentske nemire protiv Miloševića i njegovih pristalica, vidio bi da ono što se kasnije desilo nije bila volja svih Srba, nego svih onih primitivaca koje je sami Tito proganjao i zatvarao. Da imalo pameti imaš, znao bi da i ova RS je opstala time, što je za Srbiju i Rusiju, dovoljan bio egzodus Srba u Hrvatskoj da vide kako stvari stoje u BIH-a, jer su vidjeli da ako se budu igrali sa zivcima Evrope i Amerike ostaće i bez onoga što se zove RS, a u BIH je sve mirisalo na novi egzodus Srba. Samo srpski narod u Srbiji i u BIH-a to nije vidio, ali bogme srspki političari jesu. Zato su svi tako olako brže bolje pojurili u Dejton da sporazum potpišu. Alija bogme nije imao neki razlog da rat obustavi jer je isti obustavljen u najgorem mogućem momentu po Armiju BIH. Istom su svi u BIH-a predbacili da je napravio najveću grešku, bukvalno veleizdajničku, ali je isti rekao da to nije bila njegova volja nego volja Amerike i Evrope i da je isti bio prisiljen na to.

Moj imanusu, sjedi i otvori knjige sve relevantne ne samo one srpske, već i tuđe. Sjedi i ući istoriju svoga naroda i vidječeš da Srbija i nije baš tako zlatna da bi se trebao dićiti previše njome. A RS je puno gori i od nje same, za razliku od Srbije nastao je na genocidom i silom.
and

#214 Re: Da li je doslo vrijeme za podjelu BiH, ili......

Post by and »

Hypo-Alpe-Adria wrote:
Nimalo laka alternativa.
Ima li išta između?
I kako je zavšilo?
ima i drugih primjera,recimo rsk...
to što neko ne želi živjeti sa nekim je njegov problem.možda ni mi sa mnogima ne bi voljeli živjeti,ali poštujemo činjenicu da su u bih 3 naroda i da su konstitutivna na cijeloj teritoriji.
Last edited by and on 05/05/2010 21:23, edited 1 time in total.
7cokanja

#215 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by 7cokanja »

..gledajte na BN-u , cetnicki zurnal sa suzanom radjen todoric - Dobrovoljacka nastavak.. cetnicka propaganda radi..
..bravo Komso za tvoju izjavu "nismo svi isti, ja sam se branio"..
Hypo-Alpe-Adria

#216 Re: Da li je doslo vrijeme za podjelu BiH, ili......

Bosnolog wrote: Masta li se o uskrsnucu zapadnohercegovacke HB guberije ??? sta znam kad nista ne znam,,,,,, :mrgreen: :lol: :lol:
To je već dogovoreno. Doduše biće u diskontinuitetu..ali dobro je i to u ovoj gunguli i raspadu.
Jedan poveći dio, jedan malo manji, i jedan potpuno sitan, baš ko neka enklavica.
Doduše ima jedna loša...imaćemo svoju TV, pa ćemo morati plaćati preplatu :-?
and

#217 Re: Da li je doslo vrijeme za podjelu BiH, ili......

Post by and »

Hypo-Alpe-Adria wrote:
Bosnolog wrote: Masta li se o uskrsnucu zapadnohercegovacke HB guberije ??? sta znam kad nista ne znam,,,,,, :mrgreen: :lol: :lol:
To je već dogovoreno. Doduše biće u diskontinuitetu..ali dobro je i to u ovoj gunguli i raspadu.
Jedan poveći dio, jedan malo manji, i jedan potpuno sitan, baš ko neka enklavica.
ma ja.sve je dogovoreno samo franjo treba da potpiše prepravke.
1gorstak

#218 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by 1gorstak »

zlatiborka wrote:
kiky wrote:bosna ne ide nigdje ...
mi stagniramo ...
status quo ...
Ne stagniramo....
mi nazalost nazadujemo....
svakim danom sve vise i vise....

Necu da glumim nekog vrlog politickog analiticara (jer ja to nisam, ali imam pravo diskutovati), citajuci i slusajuci medije imam osjecaj da se stanje pogorsava.....
Ne pogorsava. Ova rastuca konfrontacija velikosrpskog faktora sa medjunarodnim faktorom (Pack, Ashton, Kacin....), stvaranje bloka hrvatskih stranaka u BiH koje odbijaju Covicevo ljigavo povladjivanje Dodiku, izrazito prijateljski odnos Hrvatske prema BiH, sve je to pozitivno i stanje je (ma kako to tebi cudno zvucalo) puno bolje nego prije 4 godine.
Hypo-Alpe-Adria

#219 Re: Da li je doslo vrijeme za podjelu BiH, ili......

and wrote: ma ja.sve je dogovoreno samo franjo treba da potpiše prepravke.
Stare fore :dance:

Nego, vidićeš kako ćemo biti svi u ovoj državi sretniji. :D
and

#220 Re: Da li je doslo vrijeme za podjelu BiH, ili......

Post by and »

Hypo-Alpe-Adria wrote:
and wrote: ma ja.sve je dogovoreno samo franjo treba da potpiše prepravke.
Stare fore :dance:

Nego, vidićeš kako ćemo biti svi u ovoj državi sretniji. :D
nadu ti niko ne može uzeti.dobra je protiv depresije
Bosnolog

#221 Re: Da li je doslo vrijeme za podjelu BiH, ili......

Post by Bosnolog »

Hypo-Alpe-Adria wrote:
Ma samo ti napisi sve zelje i dobro razmisli da nesto ne izostavis,daleko je Bozic kada deda mraz ispunjava dijecije zelje,a do tada vjezbaj kao Dodikovci ....

Image
Hypo-Alpe-Adria

#222 Re: Da li je doslo vrijeme za podjelu BiH, ili......

and wrote: nadu ti niko ne može uzeti.dobra je protiv depresije
Ma ja. Dobra strategija.
To ti je slučaj dosadnog frajera kojeg je cura otpepala, pa joj prijeti da će je razbiti ako prekine s njim.
and

#223 Re: Da li je doslo vrijeme za podjelu BiH, ili......

Post by and »

Hypo-Alpe-Adria wrote:
and wrote: nadu ti niko ne može uzeti.dobra je protiv depresije
Ma ja. Dobra strategija.
To ti je slučaj dosadnog frajera kojeg je cura otpepala, pa joj prijeti da će je razbiti ako prekine s njim.
pa cura traži jačeg frajera,konta moći će raditi šta hoće.zna se šta joj je činiti.u svakom slučaju
1gorstak

#224 Re: Da li je doslo vrijeme za podjelu BiH, ili......

Post by 1gorstak »

Hypo-Alpe-Adria wrote:
Hoce li Busovaca biti u hrvatskoj jedinici ili bosnjackoj ? U ciju ce Srebrenica ? Postoji li karta oko koje postoji dogovor ?

Nacelni dogovor o podjeli = gulaš
Dogovor o podjeli teritorije = recept

A posto imamo bar 35 raznih recepata koje je nemoguce usaglasiti, nista od tog jela.
jutarnji

#225 Re: Kuda ide BiH, prema napretku ili podjeli?.......

Post by jutarnji »

Hypo-Alpe-Adria wrote:To je već dogovoreno. Doduše biće u diskontinuitetu..ali dobro je i to u ovoj gunguli i raspadu.
Ma posteno, vec svi znaju da ce ti entitet na karti izgledati ovako
Image
Ubio se za instalirat` repetitor.. :D
Post Reply