To je to.Hendrix wrote:Evo našao sam nešto za isključivanje totalno pa probaću...
1) Turn the ignition switch to ON, but DO NOT START.
2) Wait for the safety belt warning light to go OFF(1-2 minutes).
Steps 3-5 MUST be completed within 60 seconds!
3) Buckle, then un-buckle the driver's safety belt 3 times, ending with the belt un-buckled.
4) Turn on the headlights, turn off the headlights.
5) Buckle, then un-buckle the driver's safety belt 3 times, ending with the belt un-buckled.
After step 5, the Safety Belt Warning Light will be turned on for 3 seconds.
6) Within 7 seconds of the safety belt warning light turning OFF, buckle then un-buckle the safety belt. This will disable the Belt Minder if it is currently enabled, or enable the Belt Minder if it is currently disabled.
Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Mr. Meho
#201 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
- johntra
#202 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
mogu se spustiti, ali mislim da se ne mogu automatski i dići...znam da je jedna opcija moguća... 
-
Mr. Meho
#203 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Probaj ih spustiti do kraja pa onda zatvoriti skroz i onda probaj. Ako ne moze onda je vjerovatno u pitanju neki kvar.johntra wrote:mogu se spustiti, ali mislim da se ne mogu automatski i dići...znam da je jedna opcija moguća...
- johntra
#204 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
može li kod tebe???
Istu stvar sam neki dan vidio i na FL Focusu iz 2009....Neće nikako automatska stakla...Možda i za to ima neka caka..
Pitam se može li ovaj sistem za pojaseve i na Mazdu 3?????
Istu stvar sam neki dan vidio i na FL Focusu iz 2009....Neće nikako automatska stakla...Možda i za to ima neka caka..
Pitam se može li ovaj sistem za pojaseve i na Mazdu 3?????
-
Mr. Meho
#205 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Na mom focusu moze, doduse kod mene je MK1, al mislim da nema logike da na novijim modelima ukidaju ovo 
Isti je problem bio i kod mene kad sam mijenjao akumulator, samo sam odradio ovu proceduru spustanje-podizanje i nakon toga radi kao sat.
E da li radi na Mazdi to ne znam, mada bi vrlo lako moglo raditi.
Isti je problem bio i kod mene kad sam mijenjao akumulator, samo sam odradio ovu proceduru spustanje-podizanje i nakon toga radi kao sat.
E da li radi na Mazdi to ne znam, mada bi vrlo lako moglo raditi.
- johntra
#206 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
znači, kod tebe je prva generacija...izgleda da druga generacija to nema i to mi je jako čudno...provjerit ću to još jednom ovih dana, ali sam siguran da nema...
-
Hendrix
#207 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Postupak za ukidanje pištala pojasa koju sam gore stavio ne radi ali sam našao drugu koja je upalila.
Da se kontakt,bez paljenja auta, i 9 puta skopča i raskopča pojas, lampica za pojas zasvijetli 2-3 puta i to je to.
Za ponovno uključenje postupak je isti.
Da se kontakt,bez paljenja auta, i 9 puta skopča i raskopča pojas, lampica za pojas zasvijetli 2-3 puta i to je to.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#208 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
pa probaj naci samo kopcu sa drugog auta i priheftej, mozda upaliHendrix wrote:Postupak za ukidanje pištala pojasa koju sam gore stavio ne radi ali sam našao drugu koja je upalila.
Da se kontakt,bez paljenja auta, i 9 puta skopča i raskopča pojas, lampica za pojas zasvijetli 2-3 puta i to je to.![]()
-
homar
#209 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Letimice sam pogledao većinu postova, ne nađoh sličan problem, pa da upitam one iskusnije:
Nestankom benzina super 98 na našim pumpama, koristim bezolovni 95 ili 98, međutim pojavljuju se problemi u radu motora. Auto Škoda favorit. Problem se ogleda u nestabilnom radu motora, gasi se u leru, trza u vožnji i sl.
Na benzinskim pumpama nemaju pojma i kako ko,, neki predlažu bezolovni MB 95, neki bezolovni 98. Imali neko sličan problem, šta raditi.
Nestankom benzina super 98 na našim pumpama, koristim bezolovni 95 ili 98, međutim pojavljuju se problemi u radu motora. Auto Škoda favorit. Problem se ogleda u nestabilnom radu motora, gasi se u leru, trza u vožnji i sl.
Na benzinskim pumpama nemaju pojma i kako ko,, neki predlažu bezolovni MB 95, neki bezolovni 98. Imali neko sličan problem, šta raditi.
- Haris.ba
#210 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Ako je to karburator, trebalo bi da može i bezolovno i olovno gorivo. I mogu oktani u rasponu 95-98. Ako imaš servisnu - pogledaj. Problem koji meni pada na pamet jeste što "olovo" iz supera 98 podmazuje cilindre i ostale sklopove. I onda dolazi zbog nedovoljne podmazanosti te jačih trenja i pojave zazora. Gubi se kompresija, gorivo ulazi gdje ne bi trebalo. Ali to bi trebalo da se pojavi nakon godina upotrebe, a ne tako naglo nakon nedavne promjene goriva. Jedino ako je taj motor prešao baš puno, i nije baš održavan, te je vožen ko službeno auto.homar wrote:Letimice sam pogledao većinu postova, ne nađoh sličan problem, pa da upitam one iskusnije:
Drugo (i meni najvjerovatnije), može da uopće to nije zbog promjene goriva. Već se samo tako zadesilo. Promjeni prvo filter zraka i goriva, propuši malo karburator, pregledaj ulje,malo svjećice, malo alternator, pa nam javni.
-
homar
#211 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Hvala na savjetu, učinit ću to već sutra. Evo dobih na email jedan poučan članak iz Hrvatske: http://www.vjesnik.com/Pdf/2004%5C08%5C14%5C19A19.PDFHaris.ba wrote:Ako je to karburator, trebalo bi da može i bezolovno i olovno gorivo. I mogu oktani u rasponu 95-98. Ako imaš servisnu - pogledaj. Problem koji meni pada na pamet jeste što "olovo" iz supera 98 podmazuje cilindre i ostale sklopove. I onda dolazi zbog nedovoljne podmazanosti te jačih trenja i pojave zazora. Gubi se kompresija, gorivo ulazi gdje ne bi trebalo. Ali to bi trebalo da se pojavi nakon godina upotrebe, a ne tako naglo nakon nedavne promjene goriva. Jedino ako je taj motor prešao baš puno, i nije baš održavan, te je vožen ko službeno auto.homar wrote:Letimice sam pogledao većinu postova, ne nađoh sličan problem, pa da upitam one iskusnije:
Drugo (i meni najvjerovatnije), može da uopće to nije zbog promjene goriva. Već se samo tako zadesilo. Promjeni prvo filter zraka i goriva, propuši malo karburator, pregledaj ulje,malo svjećice, malo alternator, pa nam javni.
-
530i
#212 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Sipaj bezolovni 98 + aditiv koji zamjenjuje olovo, sa bezolovnim bezninom i bez tog aditiva brzo će ti izgoriti ventili na motoru, takav je materijal da traži olovno gorivo.
-
homar
#213 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Hvala na savjetu, kao zahvala ostalima, upravo sam kupio aditiv koji se sipa u bezolovni benzin. Aditiv sam našao na benzinskoj pumpi INA na Stupu (250 ml za 250l goriva, cijena 4,7 KM). Zanimljivo je da na ovoj pumpi imaju još super olovni MB 98, ali samo još nekoliko dana. Situacija je sada nešto bolja, ali vidjet ćemo kada se prođe oko 100 km.530i wrote:Sipaj bezolovni 98 + aditiv koji zamjenjuje olovo, sa bezolovnim bezninom i bez tog aditiva brzo će ti izgoriti ventili na motoru, takav je materijal da traži olovno gorivo.
- Haris.ba
#214 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Pregleda l' filtere za zrak i gorivo? I mislim da ne treba aditiv za taj motor, al' ako je auto puno prešlo ne može odmoći. Pretpostavljam da je to 1.3 motor u favoritki. Oni su tvornički napravljeni za oba tipa goriva bezolovni/olovni.homar wrote: Hvala na savjetu, kao zahvala ostalima, upravo sam kupio aditiv koji se sipa u bezolovni benzin. Aditiv sam našao na benzinskoj pumpi INA na Stupu (250 ml za 250l goriva, cijena 4,7 KM). Zanimljivo je da na ovoj pumpi imaju još super olovni MB 98, ali samo još nekoliko dana. Situacija je sada nešto bolja, ali vidjet ćemo kada se prođe oko 100 km.
- zivka
#215 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Fiat punto, 1.2 ,2004. -volan zablokira i isključi se sity kada se namota lijevo do kraja(ali ne uvijek).

- semirDAX
#216 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Jbg, nisam ga ja kupio, stari jeQler wrote:citroen wrote:Jel to limuzina otisla(drugom vlasniku)Qler wrote:trenutno me nervira sto ga nemam
ali jos malo
otisla
a semire, sto se zalis, kupio si golfa, sad ga i gledaj
-
homar
#217 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Pogledao filter za zrak - uredu, za gorivo nisam, pogledao svjećice-uredu. Vozilo prešlo preko 120.000. U uputstvu stoji da može olovni 90 i 95 oktana (nema 98) a i bezolovni može. Ono što je trenutno karakteristično je da nekontrolisano, dok je hladan, povećava gas, a kad dostigne normalnu temperaturu, broj obrtaja spadne ispod 10...Motor je 1.3.Haris.ba wrote:Pregleda l' filtere za zrak i gorivo? I mislim da ne treba aditiv za taj motor, al' ako je auto puno prešlo ne može odmoći. Pretpostavljam da je to 1.3 motor u favoritki. Oni su tvornički napravljeni za oba tipa goriva bezolovni/olovni.homar wrote: Hvala na savjetu, kao zahvala ostalima, upravo sam kupio aditiv koji se sipa u bezolovni benzin. Aditiv sam našao na benzinskoj pumpi INA na Stupu (250 ml za 250l goriva, cijena 4,7 KM). Zanimljivo je da na ovoj pumpi imaju još super olovni MB 98, ali samo još nekoliko dana. Situacija je sada nešto bolja, ali vidjet ćemo kada se prođe oko 100 km.
- mayab
#218 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Eto, sve ti lijepo pise, znaci bez brige mozes sipati bezolovni 95 - to ti je i najjeftinija varijanta, nikakvi aditivi nisu potrebni, a to sto digne gas kad je hladan je automatski "saug" ili "čok", dakle normalna situacija!homar wrote:Pogledao filter za zrak - uredu, za gorivo nisam, pogledao svjećice-uredu. Vozilo prešlo preko 120.000. U uputstvu stoji da može olovni 90 i 95 oktana (nema 98) a i bezolovni može. Ono što je trenutno karakteristično je da nekontrolisano, dok je hladan, povećava gas, a kad dostigne normalnu temperaturu, broj obrtaja spadne ispod 10...Motor je 1.3.Haris.ba wrote:Pregleda l' filtere za zrak i gorivo? I mislim da ne treba aditiv za taj motor, al' ako je auto puno prešlo ne može odmoći. Pretpostavljam da je to 1.3 motor u favoritki. Oni su tvornički napravljeni za oba tipa goriva bezolovni/olovni.homar wrote: Hvala na savjetu, kao zahvala ostalima, upravo sam kupio aditiv koji se sipa u bezolovni benzin. Aditiv sam našao na benzinskoj pumpi INA na Stupu (250 ml za 250l goriva, cijena 4,7 KM). Zanimljivo je da na ovoj pumpi imaju još super olovni MB 98, ali samo još nekoliko dana. Situacija je sada nešto bolja, ali vidjet ćemo kada se prođe oko 100 km.
- black_adrian
- Vozim: vjetar
- Karabaja
#220 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
11 l
- Qler
#221 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Sto je izvuce
I sto karabaja jos traume prozivljava
od potrosnje 
I sto karabaja jos traume prozivljava
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#222 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Karabaja menaGer u Lidlu postao kasnije 
- Qler
#223 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Znam
dojčland uber alles 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#224 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Nas ovdje uvjeravo da nece Lidl nikad doc u BiH 
- Qler
#225 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Taktika
da nas iznenadi