Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
fandjo30
#1 Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Vase misljenje,recimo njegove fabricke mane: Potrosnja,mali gepek,skupi dijelovi......itd .Pozeljno bi bilo da navedete marku automobila. 
-
milojicabrzi
#2 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
SEAT, 1,9 TDI 2001. godina.
1.Ne mogu vjerovati da auto ovog godista, sa full opremom osim koze, nema interval brisaca koji se moze podesiti na 5 sekundi. Tako da ima opcija -svakih 10 sec ili konstantno, sto nekada nije odgovarajuce za tempo kise.
2.Auto ima automat koji pisti ako su upaljena svjetla, a otvore se bilo koja od 4 vrata. Hajde da razumijem da pisti kad se otvore vozaceva, da ne zaboravis ugasti svjetla, ali koji ce mi da pisti kad se otvore bilo koja vrata. Inace izludjuje kad vozis 1-2 sa sobom, pa im stanes da izadju, a ono pisti, usi probi. Par puta sam tada gasio svjetla, ali avaj, zaboravim ih upaliti nakon toga, pa me policija zaustavi.
Eto, to me nervira, inace je auto OK.
1.Ne mogu vjerovati da auto ovog godista, sa full opremom osim koze, nema interval brisaca koji se moze podesiti na 5 sekundi. Tako da ima opcija -svakih 10 sec ili konstantno, sto nekada nije odgovarajuce za tempo kise.
2.Auto ima automat koji pisti ako su upaljena svjetla, a otvore se bilo koja od 4 vrata. Hajde da razumijem da pisti kad se otvore vozaceva, da ne zaboravis ugasti svjetla, ali koji ce mi da pisti kad se otvore bilo koja vrata. Inace izludjuje kad vozis 1-2 sa sobom, pa im stanes da izadju, a ono pisti, usi probi. Par puta sam tada gasio svjetla, ali avaj, zaboravim ih upaliti nakon toga, pa me policija zaustavi.
-
Sarajevski
#3 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
sta me nervira kod mog auta? starost! 
-
sabanss
#4 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Hm, da nije fazon ko na Felici? Procedura je:milojicabrzi wrote:SEAT, 1,9 TDI 2001. godina.
Podignes rucicu da upalis brisace, odrade jednom i ugasis brisace.
Pricekas da prodje interval koji zelis.
Upalis brisace koji sada rade sa intervalom koji si cekao da ih upalis.
Ovaj sistem je kasnije napusten jer su se raja zalila na komplikovanost
- holowey
#5 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
fabia combi 2008, nervira me lijevi stub vrata jer kad god hocu da pogledam ulijevo, recimo prilikom kretanja sa parkinga, taj stub mi dodje drito ispred lica... ali valjda je to mana malog auta i malenih vrata...
- chuchumbamayumbe
#6 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Honda Civic, preniska.
- Karabaja
#7 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Mercedes-Benz 190E 1.8 1992.
1) potrošnja
2) potrošnja
činjenica da me ništa više ne nervira na njemu mi omogućava da ove dvije gore prebolim
1) potrošnja
2) potrošnja
činjenica da me ništa više ne nervira na njemu mi omogućava da ove dvije gore prebolim
-
mišmaš
#8 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
renault laguna 1.9 2004
malo previše osjetljiva na makadam, i nagle ulete u rupe i slično.
malo previše osjetljiva na makadam, i nagle ulete u rupe i slično.
-
duboka_misao
#9 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Fiat Panda 4x4 2006
gepek gepek i samo gepek
MB C220 CDI 2007 potrosnja u gradu i strah gdje ga parkirati i naci ga
gepek gepek i samo gepek
MB C220 CDI 2007 potrosnja u gradu i strah gdje ga parkirati i naci ga
Last edited by duboka_misao on 11/01/2010 13:33, edited 1 time in total.
-
sLLayer
#10 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
peugeot 106, sto nema 200KS bnego 50KS

-
AdnanSA
#11 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Volvo V40 2.0
Potrošnja previsoka u odnosu na konkurenciju sa sličnim motorima od140-150 KS.
Po mali gepek za velićinu auta (ali zato flexibilan)
Putni kompjuter zna poluditi kada računa domet. U jednom mometnu piše da mogu preći još 300 kilometara sa gorivom i nakon dva stiskanja gasa pokazuje 150 km preostalo. U suprotnom smjeru kod lagane vožnje domet se vrlo malo povećava.
Najgore od svega je crvena lampica koja se pali kao upozorenje na moguću poledicu od plus 4 c do minus 5c non stop svjetli.
Prilično iritantno kada ti tokom skoro čitave zime svijetli crvena lampica na instr. ploči. Zimi je temperatura u 80 % slučajeva od plus 5 do minus 5 se kreće. Eh da ima kožna sjedišta koja su odlična ali nema grijača kao ni kožnog volana.
Koji je to moron naručio kožna sjedišta a nije grijače i kožni volan?
To bi bilo to što se tiče stvari koji oduzimaju živce.
Na plus stranu bih stavio sigurnost,stabilnost,kočnice, opremljenost, jednostavnost popravke, pouzdanost, ne previše skupe rezervne dijelove kao i zanemariv rizik od krađe.
Potrošnja previsoka u odnosu na konkurenciju sa sličnim motorima od140-150 KS.
Po mali gepek za velićinu auta (ali zato flexibilan)
Putni kompjuter zna poluditi kada računa domet. U jednom mometnu piše da mogu preći još 300 kilometara sa gorivom i nakon dva stiskanja gasa pokazuje 150 km preostalo. U suprotnom smjeru kod lagane vožnje domet se vrlo malo povećava.
Najgore od svega je crvena lampica koja se pali kao upozorenje na moguću poledicu od plus 4 c do minus 5c non stop svjetli.
Prilično iritantno kada ti tokom skoro čitave zime svijetli crvena lampica na instr. ploči. Zimi je temperatura u 80 % slučajeva od plus 5 do minus 5 se kreće. Eh da ima kožna sjedišta koja su odlična ali nema grijača kao ni kožnog volana.
Koji je to moron naručio kožna sjedišta a nije grijače i kožni volan?
To bi bilo to što se tiče stvari koji oduzimaju živce.
Na plus stranu bih stavio sigurnost,stabilnost,kočnice, opremljenost, jednostavnost popravke, pouzdanost, ne previše skupe rezervne dijelove kao i zanemariv rizik od krađe.
- Qler
#12 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Fiesta Mk4 1.25 16V
manjak prostora u svakom pogledu. Svega joj fali, gepeka, prostora, vrata, konja, samo sto trosi ko 2.0
manjak prostora u svakom pogledu. Svega joj fali, gepeka, prostora, vrata, konja, samo sto trosi ko 2.0
- respo
#13 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
206cc
fali mi okvir prozora jer svaki put posto njega nemam od kise se nakupi vode tu i kad otvorim pocne kapati u auto
da je taj kako se zove nemam pojma voda bi isla preko prozora i nista ne bi kapalo
to je vjerujem kod svih kabrioleta
fali mi okvir prozora jer svaki put posto njega nemam od kise se nakupi vode tu i kad otvorim pocne kapati u auto
da je taj kako se zove nemam pojma voda bi isla preko prozora i nista ne bi kapalo
to je vjerujem kod svih kabrioleta
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#14 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
@respo, to je sportski dizajn
, imao sam jedno takvo vozilo bez brida(rama naokolo) samo se nesto ne sjecam da sam imao problema sa kapanjem vode unutra i nakon otvaranja/spustanja stakla, ali cesto bi se kondezovalo/zamaglilo za vrijeme kise iznutra uz taj gornji kederr..
Toyota Corolla 2002, 1.8 (16V, 125KS) Sedan; ono sto me nervira, pa i ne bas da me toliko nervira ali eto to su joj ipak slabije tacke: prostor na zadnjoj klupi - kad sjednes nemas pojma kud sa nogama, mehki ovjes - zbog koga imas osjecaj da cete vijetar ili inerkcija odnjeti u krivini, te svakako zadnji dobosi - uvjek imam problema sa mjenjanjem kocnica od pozadi tj. napatim se zaprave pri zamjeni istih
Od dobrih tacaka, motor, transmisija, day running lights, dobar volan tj. radijus okretanja i polukruznog na semaforu, arm rest, comfort u voznji (mehk ovjes, znaci negdje dobro dodje, negdje opet lose), itd.
Toyota Corolla 2002, 1.8 (16V, 125KS) Sedan; ono sto me nervira, pa i ne bas da me toliko nervira ali eto to su joj ipak slabije tacke: prostor na zadnjoj klupi - kad sjednes nemas pojma kud sa nogama, mehki ovjes - zbog koga imas osjecaj da cete vijetar ili inerkcija odnjeti u krivini, te svakako zadnji dobosi - uvjek imam problema sa mjenjanjem kocnica od pozadi tj. napatim se zaprave pri zamjeni istih
Od dobrih tacaka, motor, transmisija, day running lights, dobar volan tj. radijus okretanja i polukruznog na semaforu, arm rest, comfort u voznji (mehk ovjes, znaci negdje dobro dodje, negdje opet lose), itd.
- duspi
#15 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
holowey wrote:fabia combi 2008, nervira me lijevi stub vrata jer kad god hocu da pogledam ulijevo, recimo prilikom kretanja sa parkinga, taj stub mi dodje drito ispred lica... ali valjda je to mana malog auta i malenih vrata...
fabia combi 2006, apsolutno ista stvar
felicije su čini mi se imale fabričkih problema s prvom brzinom, tj vraćanjem u istu iz druge...
- chuchumbamayumbe
#16 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Ovo mora da se salis?!?!Qler wrote:Fiesta Mk4 1.25 16V
-
sabanss
#17 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Nije problem, its a featureduspi wrote: felicije su čini mi se imale fabričkih problema s prvom brzinom, tj vraćanjem u istu iz druge...
- duspi
#18 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
sabanss wrote:Nije problem, its a featureduspi wrote: felicije su čini mi se imale fabričkih problema s prvom brzinom, tj vraćanjem u istu iz druge...Ne ozbiljno, problem je postojao samo kad ides brze od 30 km/h, sto je i logicno, prva brzina sluzi samo za kretanje iz mjesta.
e onda su se u mom slučaju malo preračunali
-
duboka_misao
#19 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
@duspi mjenjac je uredu nego ti fali stamine 
-
sabanss
#20 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Al' zato krece iz druge bez problema, kad sam poslije Felicije sjeo u Octaviu sje*o sam se... Mogu ubaciti u prvu dok se auto krece! To je za mene bio veliki sokduspi wrote: e onda su se u mom slučaju malo preračunaligovorim o situacijama kad je špica na cesti, kolone i to, pa po 20 minuta stajanje, prva, druga, stajanje i to, okajem sve grijehe majke mi
u svkoam slučaju, nije ni vidjelo 30 km/h
- respo
#21 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
ne sjecas se mozda nije bilo velike kise kod tebecorolla02 wrote:@respo, to je sportski dizajn![]()
, imao sam jedno takvo vozilo bez brida(rama naokolo) samo se nesto ne sjecam da sam imao problema sa kapanjem vode unutra i nakon otvaranja/spustanja stakla, ali cesto bi se kondezovalo/zamaglilo za vrijeme kise iznutra uz taj gornji kederr..
jer inace cabrio se vozi gdje ima najvise suncanih dana neces ga vozati po norveskoj
kazem ti kad otvoris onda prokapa ono sto se nakupilo izmedju kedera i stakla
nije nesto ozbiljno ali ipak je taj neki nedostatak koji moze nervirati
- Jimmy_The_Saint
#22 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
KIA ceed - nervira me što je novo, pa kad sam se par puta ogrebo na parkingu, duša me boli kad god to pogledam...
Auto kao takvo - ništa me ne nervira, baš ništa (okej, nervira me kad pišti pištalica ako se suvozač ne veže, ali to prođe čim se veže).
Okej, ponekad zamlitavi uzbrdo a naročito po makadamu, pa moram ubacivati u prvu i tako. Ali kontam da je tako sa svime što nije džip...
Ne kužim jednu stvar - auto se, bar u mom selu je takav adet, kupuje nakon što vrlo, vrlo pažljivo, sedmicama i mjesecima zagledaš šta je na ponudi za lovu koju imaš, šta je na ponudi za lovu koju nemaš, šta želiš a šta možeš, i kupiš brate šta ti paše - i koji te onda klinac ima nervirati?
Auto kao takvo - ništa me ne nervira, baš ništa (okej, nervira me kad pišti pištalica ako se suvozač ne veže, ali to prođe čim se veže).
Okej, ponekad zamlitavi uzbrdo a naročito po makadamu, pa moram ubacivati u prvu i tako. Ali kontam da je tako sa svime što nije džip...
Ne kužim jednu stvar - auto se, bar u mom selu je takav adet, kupuje nakon što vrlo, vrlo pažljivo, sedmicama i mjesecima zagledaš šta je na ponudi za lovu koju imaš, šta je na ponudi za lovu koju nemaš, šta želiš a šta možeš, i kupiš brate šta ti paše - i koji te onda klinac ima nervirati?
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#23 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
respo wrote:ne sjecas se mozda nije bilo velike kise kod tebecorolla02 wrote:@respo, to je sportski dizajn![]()
jer inace cabrio se vozi gdje ima najvise suncanih dana neces ga vozati po norveskoj
kazem ti kad otvoris onda prokapa ono sto se nakupilo izmedju kedera i stakla
nije nesto ozbiljno ali ipak je taj neki nedostatak koji moze nervirati
Da, u pravu si, nisam imao cabria pa i ne znam, ja sam mislio na ona sportska samo sa staklom bez okviraa..
A u tvom slucaju, ipak ne otvaraj windows, bar ne odmah nakon kise
-
maxell_sarajevo
#24 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Fabija 1, nedovoljno prostora za noge na vozacevom i suvozacevom mjestu.
-
LeKo
#25 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Nervira me samo što nije Mustang