Windows 8

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Qler

#201 Re: Windows 8

Post by Qler »

Ma sve sam stavio kako treba, 100%. Kada se odlogujem sa windows live accounta onda mi je na eng. Cim se logujem to se prabaci na njemacki, iako ga nikad u zivotu nigdje nisam izabrao. Veze nemam odakle mi njemacki, znam samo cvaj banditen slafen in kukuruzen, partizanen :D
Halcyon

#202 Re: Windows 8

Post by Halcyon »

Qler wrote:Ma sve sam stavio kako treba, 100%. Kada se odlogujem sa windows live accounta onda mi je na eng. Cim se logujem to se prabaci na njemacki, iako ga nikad u zivotu nigdje nisam izabrao. Veze nemam odakle mi njemacki, znam samo cvaj banditen slafen in kukuruzen, partizanen :D
A da ti na Microsoft accountu nije šta naštimano na Germany? :D
Qler

#203 Re: Windows 8

Post by Qler »

Nije, kazem ti ne baratam njemackim, i ako negdje nema BiH stavim UK, bas zbog engleskog...
Halcyon

#204 Re: Windows 8

Post by Halcyon »

Qler wrote:Nije, kazem ti ne baratam njemackim, i ako negdje nema BiH stavim UK, bas zbog engleskog...
I don't always speak German but when I do, I don't. :mrgreen:

Nego, ovdje ima kao neko rješenje, pa probaj.
shiljak

#205 Re: Windows 8

Post by shiljak »

kako da dodam neku metro aplikaciju sa strane?
chuchumbamayumbe

#206 Re: Windows 8

Post by chuchumbamayumbe »

Valjal ovaj Win8 išta, ili da se ne igram još i da držim ovu sedmicu?!
Halcyon

#207 Re: Windows 8

Post by Halcyon »

chuchumbamayumbe wrote:Valjal ovaj Win8 išta, ili da se ne igram još i da držim ovu sedmicu?!
Valja ali je, kao i svaki nedovršen (ili dovršen :D) proizvod bugovit. Meni nekad iz čista mira prestane raditi mogućnost drag & drop i copy/paste u Exploreru. :)
shecher

#208 Re: Windows 8

Post by shecher »

Qler wrote:Ma sve sam stavio kako treba, 100%. Kada se odlogujem sa windows live accounta onda mi je na eng. Cim se logujem to se prabaci na njemacki, iako ga nikad u zivotu nigdje nisam izabrao. Veze nemam odakle mi njemacki, znam samo cvaj banditen slafen in kukuruzen, partizanen :D
vrati da ti je lokacija United states, umjesto BiH, i bit će sve normala :D
shiljak

#209 Re: Windows 8

Post by shiljak »

evo odigrao Microsoft Flight igricu bez problema :-D
http://www.microsoft.com/games/flight/

Drajvere mi sve prepoznao, naravno kad si se vec povezao na internet.

Ove metro aplikacije su mi nekako spore dok se ono ucitaju... i skoro nijdan nije dovrsena,
- recimo ovaj messenger, prevelike kocke usera, ne mozes sortirati ljude po grupama (online/offline).
- skydrive trazi nekakve postavke u windowsu da prvo podesim,
- "weather" aplikacija prikazuje trenutno vrijeme ali ne znam za koju drzavu i grad :D (ne pise nigdje),
- "Finance", neki dijelovi nece da se refreshuju, odnosno ne moze uopste da preuzme informacije sa interneta pa prazan box stoji :D

Jedan najveci problem jeste to sto sam formatirao hdd, i frisko instalirao os, a odma nakon instalacije primjetim da mi se hdd "pati", tj. kao da ga treba defregmetovati, odnosno hdd sa raznih fizickih lokacija ucitava informacije istovremeno :D
Halcyon

#210 Re: Windows 8

Post by Halcyon »

Za Weather možeš podesit po želji, u aplikaciji klikni desnim gumbom miša, pa u vrhu odaberi places, i vidjet ćeš opcije Add i sl. Pa nađi za svoju čaršiju. :D

Messenger je drama. Aplikacija mi bude u potpunosti isključena istom odjedanput u gornjem desnom uglu poruka od nekog. :lol: :lol: Mail još uvijek nisam skužio kako dodat account, a da nije Hotmail ili Google. :mrgreen:
Quaresma

#211 Re: Windows 8

Post by Quaresma »

cisto sranje, evo maloprije ga instalirao, sad prebacujem filove od igrica, skroz sporo, pa windows 7 prva beta, je bolje radila od ovog šita, evo i sad cekam pise, calculating :x

bez starta nikako ne mogu, stalno idem da kliknem na njega iako ga nema, navika je staces, prebaci me stalno na onaj metro

sve u svemu, uskoro se vracam na win 7, sreca pa su njega napravili kako trea
Halcyon

#212 Re: Windows 8

Post by Halcyon »

Ma ja za to manipulisanje datotekama i ne koristim WE već Total Commander.
IlijaLadin

#213 Re: Windows 8

Post by IlijaLadin »

Koristio sam Developer preview, možda mjesec dana, i nije me se dojmio, nikako:/ Ne instalira mi se ni ova verzija - čekat ću betu, za isprobavanje i privikavanje.
Quaresma

#214 Re: Windows 8

Post by Quaresma »

IlijaLadin wrote:Koristio sam Developer preview, možda mjesec dana, i nije me se dojmio, nikako:/ Ne instalira mi se ni ova verzija - čekat ću betu, za isprobavanje i privikavanje.
ovo ti je beta kolega
shiljak

#215 Re: Windows 8

Post by shiljak »

KvaziExpert wrote:
shiljak wrote:kako da dodam neku metro aplikaciju sa strane?
desni klik pa pin to start
znam za to :D Nego kako da na obicnom desktopu prevucem metro aplikaciju, tako da se nalazi sa strane pored desktopa :D

@Halcyon ma ludo skroz :D Ali bice dobro dok druge "firme" naprave metro aplikacije, npr. sarajevo-x :-D
Sto se tice one aplikacije za prognozu vremena, sad sam dodao Sarajevo, ali ne mozes obrisati ovu prvu (iako bilo koju drugu sto napravis mozes obrisati - osim prve?) :D Ali izgleda imam veci problem, sve mi temperatura u F a ne u C :sad:
Last edited by shiljak on 02/03/2012 22:40, edited 1 time in total.
Halcyon

#216 Re: Windows 8

Post by Halcyon »

Možeš prvu obrisati ali prije toga moraš drugu postaviti kao defaultnu (to opet radiš desni klik pa tamo u opcijama). :mrgreen:
Qler

#217 Re: Windows 8

Post by Qler »

Halcyon wrote:
Qler wrote:Nije, kazem ti ne baratam njemackim, i ako negdje nema BiH stavim UK, bas zbog engleskog...

ovo sam sve prebacio na bosanski, i dalje su mi te aplikacije na njemackom..
Halcyon

#218 Re: Windows 8

Post by Halcyon »

Qler wrote:
Halcyon wrote:

ovo sam sve prebacio na bosanski, i dalje su mi te aplikacije na njemackom..
Mislim da je to neki bug jer se na istim postavkama ne javlja svima.

Kod mene je recimo Region/Country postavljeno BiH, jezik Bosnian (sa Croatian layoutom, taj je default). Drugi jezik je English (United States). I nemam tih problema.

S druge strane, prijatelj ima identične postavke i kod njeg se također javlja to sranje. Ja sam u početku mislio da možda nije povezano sa Microsoft Accountom, možda reko odatle "povuče" neke postavke, ali pošto ti reče da si provjerio onda je najvjerovatnije u pitanju kakav bug.
shiljak

#219 Re: Windows 8

Post by shiljak »

Halcyon wrote:Možeš prvu obrisati ali prije toga moraš drugu postaviti kao defaultnu (to opet radiš desni klik pa tamo u opcijama). :mrgreen:
Kad si takav haker de mi reci kako da prevedem sa F u C? :D
Halcyon

#220 Re: Windows 8

Post by Halcyon »

shiljak wrote:
Halcyon wrote:Možeš prvu obrisati ali prije toga moraš drugu postaviti kao defaultnu (to opet radiš desni klik pa tamo u opcijama). :mrgreen:
Kad si takav haker de mi reci kako da prevedem sa F u C? :D
Povučeš kursor u donji desni ugao (da ti se pojave one opcije Settings, Search, Start i sl.), odabereš Settings i opleti. :D
shiljak

#221 Re: Windows 8

Post by shiljak »

ahahha to hakeru :D Ovo sam tek sad skontao da postoji, odnosno mislio sam da se uvjek iste opcije prikazuju za sve aplikacije :-D

Sad moram ponovo svaku aplikaciju da pokrenem da vidim kakve opcije ima :D
Halcyon

#222 Re: Windows 8

Post by Halcyon »

shiljak wrote:ahahha to hakeru :D Ovo sam tek sad skontao da postoji, odnosno mislio sam da se uvjek iste opcije prikazuju za sve aplikacije :-D

Sad moram ponovo svaku aplikaciju da pokrenem da vidim kakve opcije ima :D
Znam kako se osjećaš, i ja sam jučer pretraživao nakon tog spektakularnog otkrića. :lol: :lol:
shiljak

#223 Re: Windows 8

Post by shiljak »

Ma ja, malo treba dok skontas. Sinoc nisam znao kako da ugasim racunar, nasao kasnije tutorial na youtube-u :D

Hajd kad sam te vec ovoliko ispitao, da jos nesto priupitam :D Sad evo postavljeni "widgeti" na metro desktopu, ali mi ti kvadrati nemaju pozadine (kao sto ga ima u "places"), nego sve plavo.
Halcyon

#224 Re: Windows 8

Post by Halcyon »

Nisam baš shvatio šta pitaš?

Misliš na onom Start ekranu, gdje se nalaze sličice za metro i desktop aplikacije?
shiljak

#225 Re: Windows 8

Post by shiljak »

Da, to je jos uvjek za prognozu pitam. Pise mi temperatura i sve, ali nema pozadine, samo plavo
Post Reply