Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

Globus

#201 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Globus »

Ukoliko Supic i Hasagic ne odrade bar dvije cijele utakmice prije Portugala ( u sta sumnjam) ne treba ih uopste zvati nego im se zahvaliti i reci da kada budu branili u svome klubu onda ce braniti i u reprezentaciji ... Staviti Begovica na gol a zvati Burica na kao drugog golmana i to je to ... Supic ili Hasagic na golu bi bili samo rizik nama sad treba ono sto se trenutno fura a ne ono sto se furalo
udrch

#202 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by udrch »

Definitivno Begović..on jedini brani od naših silnih golmana..
zecko_kupuz

#203 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by zecko_kupuz »

Globus wrote:Ukoliko Supic i Hasagic ne odrade bar dvije cijele utakmice prije Portugala ( u sta sumnjam) ne treba ih uopste zvati nego im se zahvaliti i reci da kada budu branili u svome klubu onda ce braniti i u reprezentaciji ... Staviti Begovica na gol a zvati Burica na kao drugog golmana i to je to ... Supic ili Hasagic na golu bi bili samo rizik nama sad treba ono sto se trenutno fura a ne ono sto se furalo
Dobro, budimo realni - golmanima se ne osjeti izostanak utakmica na formi, koliko igračima u polju. Ne branim nikoga, ali ipak Hasagić ima dovoljno iskustva da i bez ligaških utakmica može pomoći. Čovjek je rutiner. Ali opet, svejedno mi je ko će biti golman, sve dok to nije Supić :D , jer lik fakat nije za duele sa tehnički potkovanijim reprezentacijama.
klixober

#204 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by klixober »

Begovic bi trebao braniti protiv Portugala.Svaka cast Hasagicu,ali godinu dana je bez utakmice u klubu.
Globus

#205 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Globus »

Begovic da ne valja ne bi ga slali na posudbe nego bi ga prodali samim tim sto ga daju na posudbe po pola sezone govori o tome da hoce da skuplja iskustvo da brani sto vise i ako njima zatreba da ga mogu sto prije vratit ...Jednostavno mora branit protiv Portugala On i Buric trebaju bit pozvani Hasagicu i Supicu se zahvalit do daljnjeg i to je to
Zecko to ti mislis da se na golmanima ne osjeti izostanak .. osjeti itekako samo sto to nisu napadaci pa ako daje svaku utakmicu 2 gola pa pauzira godinu dana ne daje nijedan odmah znak da nije onaj stari ... Na golmanima se teze primjeti to ali primjeti .. svako pa i ja i ti moze imat neku dobru intervenciju na golu jel lopta ide ravno u tebe onako ko Supic realno nije imo 3 dobre intervencije u ovo utakmica koliko je branio za repku vecinom su isle u njega .. ili nije ni bilo suteva .. kad je dosla ekipa koja puca sa svih strana (Spanija) vidjela se "kvaliteta" njegova
Šibicar

#206 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Šibicar »

Znam samo da ako,hvaljeni i za mnoge na forumu fenomenalni Supa bude branio,ne gine nam petak 100%.... :D
jeza u ledja

#207 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by jeza u ledja »

Pojesce ga Ronaldo na kasiku. :D
zecko_kupuz

#208 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by zecko_kupuz »

@globus
Pa ja nigdje ne napisah ništa čime bih stao u odbranu Supića. :? Spomenuh Hasagića. Trenutno ne brani i odmah se spominju priče o izostavljanju, zahvaljivanju... :-)
Estonija nije neka referenca, ali ipak se vidjelo po intervencijama da još uvijek ima osjećaj. A ako Begović bude branio...nemam apsolutno ništa protiv, možda čak bude i bolja opcija, iako je najneiskusniji. :bih:
klixober

#209 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by klixober »

Ruku na srce,Estonci nam nisu nijednom osutali na go,tako da se nikako ne moze govoriti da je Hasagic stvarno spreman.Stvarno ne znam...ludost je staviti golmana koji ne brani vec godinu dana,na go protiv Portugala.
zecko_kupuz

#210 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by zecko_kupuz »

Dileme, dileme, heh. Hoće li Medunjanin zaigrati, hoće li Begović...bolje da se spremam za ispite nego da o tome kontam. :lol:
udrch

#211 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by udrch »

zecko_kupuz wrote:Dileme, dileme, heh. Hoće li Medunjanin zaigrati, hoće li Begović...bolje da se spremam za ispite nego da o tome kontam. :lol:
Bolje jašta je..fakultet ti je sinko najvažniji..bez zezze..
A ne sikiraj se, Hasagić će braniti garant..s obzirom da u Istanbulu ne brani, male su šanse da se povrijedi, tako da je on 1-nica 100%..iako bih ja bio rahatniji da Begović brani..
Globus

#212 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Globus »

zecko_kupuz wrote:@globus
Pa ja nigdje ne napisah ništa čime bih stao u odbranu Supića. :? Spomenuh Hasagića. Trenutno ne brani i odmah se spominju priče o izostavljanju, zahvaljivanju... :-)
Estonija nije neka referenca, ali ipak se vidjelo po intervencijama da još uvijek ima osjećaj. A ako Begović bude branio...nemam apsolutno ništa protiv, možda čak bude i bolja opcija, iako je najneiskusniji. :bih:
Ma znam da nisi nego sam usporedio mene i tebe na golu sa Supicem i objasnio zasto se na golmanima ne primjeti da ne brane za klub... procitaj ponovo mozda si nesto preskocio :D
Edon

#213 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Edon »

Globus wrote:Begovic da ne valja ne bi ga slali na posudbe nego bi ga prodali samim tim sto ga daju na posudbe po pola sezone govori o tome da hoce da skuplja iskustvo da brani sto vise i ako njima zatreba da ga mogu sto prije vratit ...Jednostavno mora branit protiv Portugala On i Buric trebaju bit pozvani Hasagicu i Supicu se zahvalit do daljnjeg i to je to
Zecko to ti mislis da se na golmanima ne osjeti izostanak .. osjeti itekako samo sto to nisu napadaci pa ako daje svaku utakmicu 2 gola pa pauzira godinu dana ne daje nijedan odmah znak da nije onaj stari ... Na golmanima se teze primjeti to ali primjeti .. svako pa i ja i ti moze imat neku dobru intervenciju na golu jel lopta ide ravno u tebe onako ko Supic realno nije imo 3 dobre intervencije u ovo utakmica koliko je branio za repku vecinom su isle u njega .. ili nije ni bilo suteva .. kad je dosla ekipa koja puca sa svih strana (Spanija) vidjela se "kvaliteta" njegova
Begovic treba braniti jedino iz razloga sto brani u klubu iako mislim da su i Hasagic i Supic bolji golmani od njega.
Globus

#214 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Globus »

Mislis tako zato sto su Hasagic i Supic branili vec i gledao si ih ja ti tvrdim da ja bolje branim od Supica 8-)
Edon

#215 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Edon »

Globus wrote:Mislis tako zato sto su Hasagic i Supic branili vec i gledao si ih ja ti tvrdim da ja bolje branim od Supica 8-)
Onda Globusa za golmana. Ukoliko ti glava odgovara nicku, nece ni jedna da te promasi.
Globus

#216 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Globus »

Bar bi mogo glavom branit Supic ne moze ni rukama kamoli glavom 8-)
burekodsira

#217 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by burekodsira »

imam i ovdje pravu informaciju za hasagica ali necu reci posto mi ne vjerujete ni na temi o novom sponzoru dresa :D :lol:
Globus

#218 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Globus »

burekodsira wrote:imam i ovdje pravu informaciju za hasagica ali necu reci posto mi ne vjerujete ni na temi o novom sponzoru dresa :D :lol:
Ako je da ce on branit ne moras govorit :D ako je nesto drugo reci :D
Edin H.

#219 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Edin H. »

Reading - Ipswich 1 - 1

Begovic branio cijelu utakmicu, po radijskom izvjestaju krivac za gol Readinga.
udrch

#220 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by udrch »

Edin H. wrote:Reading - Ipswich 1 - 1

Daj ne zajebaji.. :D
To su menadžerske priče..
Globus

#221 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Globus »

46:38 GOAL - Simon Church:Reading 1 - 1 Ipswich Simon Church finds the net with a goal from close range to the bottom right corner of the goal. Reading 1-1 Ipswich.

Sumnjam da za ovakav gol moze golman biti kriv
Edin H.

#222 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Edin H. »

Globus wrote:

46:38 GOAL - Simon Church:Reading 1 - 1 Ipswich Simon Church finds the net with a goal from close range to the bottom right corner of the goal. Reading 1-1 Ipswich.

Sumnjam da za ovakav gol moze golman biti kriv

http://www.readingfc.co.uk/page/NewsDet ... 02,00.html

48 min. - Sigurdsson je dosao do lopte prije Begovica, lopta je preletila do peterca gdje Church istura nogu i skrece loptu u pravcu gola iz neposredne blizine.
Globus

#223 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Globus »

Nista onda dok ne vidim :D
Edin H.

#224 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Edin H. »

Evo pogledah sada snimak utakmice Readinga i Ipswicha.
Na BBC radiju rece reporter da se Asmir osjeca "uncofortable under pressure".
Dvije precke Redingasi spucase, dva puta Asmir zaplivao, jedan gol dadose.
Cist penal sudija nije svirao za Reading sa cim Asmir nije imao nikakve veze.

Podsjeca malo na Kenu iz najboljih dana :D brani nevidjeno, ali onda losa procjena, izleti kada ne moze stici loptu, pa protivnik ili postigne pogodak ili ima dobru sansu.

Ali ima ga, lici na golmana...a i Ipswichova odbrana je slaba, pa ga cesto dovode u teske situacije.
alphonse kauders

#225 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by alphonse kauders »

Eno Hasagic kuka da ga boli rame, valjda ce Ciro Begovica staviti na gol ako ovaj prvi ne bude mogao igrati.
Locked