1991 - 1992 - 1993 - ... lazi i istine

Post Reply
JBT

Post by JBT »

Jarane, niko nema prava niti kompetencije da bilo kome ugasi zivotni plam.

Druga je prica sto je uvijek bilo bolesnika, kriminalaca, fanatika.....
Neki dan ubio covjek covjeka pred Skenderijom. Bit cemu sudjeno i odlezat ce. Jel`se takve stvari ne desavaju u Kanadi?
Opet ti ponavljam. Odi u Harlem i pocni mahati zastavom konfederacije. Normalno je da se izlazes velikom riziku da ce ti neki afroamerikanac prici i sasuti ti sanzer u stau. A u USA mir. Nije napeta situacija.
Dakle, pokusaj smanjiti rizik na najmanji moguci procenat. Ne cackaj mecku. Mada ni tada nisi siguran. Prosli rat nam je pokazao da nije bitno sta mislis i zelis. Pitaj Srebrenicane, Prijedorcane, Focake, Banjalucane.....
Vodenjak

Post by Vodenjak »

JBT wrote:Jarane, niko nema prava niti kompetencije da bilo kome ugasi zivotni plam.

Druga je prica sto je uvijek bilo bolesnika, kriminalaca, fanatika.....
Neki dan ubio covjek covjeka pred Skenderijom. Bit cemu sudjeno i odlezat ce. Jel`se takve stvari ne desavaju u Kanadi?
Opet ti ponavljam. Odi u Harlem i pocni mahati zastavom konfederacije. Normalno je da se izlazes velikom riziku da ce ti neki afroamerikanac prici i sasuti ti sanzer u stau. A u USA mir. Nije napeta situacija.
Dakle, pokusaj smanjiti rizik na najmanji moguci procenat. Ne cackaj mecku. Mada ni tada nisi siguran. Prosli rat nam je pokazao da nije bitno sta mislis i zelis. Pitaj Srebrenicane, Prijedorcane, Focake, Banjalucane.....
Nece ti odgovoriti na ovo.
A ako i odgovori, i jos ostane pri svom, izgubljen je slucaj... :roll:

Vozdra!
ake

Post by ake »

JBT wrote:Druga je prica sto je uvijek bilo bolesnika, kriminalaca, fanatika.....
Opet ti ponavljam. Odi u Harlem i pocni mahati zastavom konfederacije. Normalno je da se izlazes velikom riziku da ce ti neki afroamerikanac prici i sasuti ti sanzer u stau. A u USA mir. Nije napeta situacija...
nije valjda da carsiju poredis sa harlemom :? :(

ipak ubistva se dogadjaju svukuda, ali nigdje ubice poslije toga ne dobivaju komandna mjesta u armiji ili policiji,
pogotovu ne u USA ili kanadi :shock:

vozdra i bite :D
Fair Life

Post by Fair Life »

[quote="Akeeeeeeeee !! 1991 - 1992 - 1993 - ... lazi i istine
"
"]Image[/quote]
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

ake wrote:mozda se neko udario kad je zalego na beton :oops:

ubistvo svata je jedan od kljucnih dogadjaja tog vremena, kalifa je mogo da uhapsi ubicu i da smiri tenzije :oops:
medjutim cilj je ocigledno bio da se sto bolje zakuha :x
Ake ne s.e.r.i.srpstva ti
Ko je kriv sto je gardovic bio levat pa nije znao da je poslat da pogine.
Bilo je pola sedam navece,pola sata prije nego sto ce se zatvoriti glasacka mjesta.Levat nije znao da im treba razlog da tu noc naprave barikade.
I neko je pito za mladu.Nije bilo mlade,bilo je par snasha koje su virile iz jednog stojadina i golfa 2.
margareta

Post by margareta »

ake wrote:
JBT wrote:Druga je prica sto je uvijek bilo bolesnika, kriminalaca, fanatika.....
Opet ti ponavljam. Odi u Harlem i pocni mahati zastavom konfederacije. Normalno je da se izlazes velikom riziku da ce ti neki afroamerikanac prici i sasuti ti sanzer u stau. A u USA mir. Nije napeta situacija...
nije valjda da carsiju poredis sa harlemom :? :(

ipak ubistva se dogadjaju svukuda, ali nigdje ubice poslije toga ne dobivaju komandna mjesta u armiji ili policiji,
pogotovu ne u USA ili kanadi :shock:

vozdra i bite :D
Vozdra 'ake'
..samo ne reci da cio svijet NE egzistira na 'postenom' novcu ?
Italija i njeni vodeci politicari !? Amerika svjetska 'sila' nastala od 'cistih etickih' principa ? Otkud termin 'podzemlje' ? Uz to josh i legalno ?
Kristalno jasno bi trebalo biti svakoj punoljetnoj osobi gdje su locirana glavna zarishta kriminala i mafije .
Engram::X

Post by Engram::X »

DiplomataSaSela wrote:
ake wrote:mozda se neko udario kad je zalego na beton :oops:

ubistvo svata je jedan od kljucnih dogadjaja tog vremena, kalifa je mogo da uhapsi ubicu i da smiri tenzije :oops:
medjutim cilj je ocigledno bio da se sto bolje zakuha :x
Ake ne s.e.r.i.srpstva ti
Ko je kriv sto je gardovic bio levat pa nije znao da je poslat da pogine.
Bilo je pola sedam navece,pola sata prije nego sto ce se zatvoriti glasacka mjesta.Levat nije znao da im treba razlog da tu noc naprave barikade.
I neko je pito za mladu.Nije bilo mlade,bilo je par snasha koje su virile iz jednog stojadina i golfa 2.
:D :D :lol: :lol:
dobar, dobarrr
dalton

Post by dalton »

[quote="JBT"]"danas citam u novinama da je doslo do usaglasavanja o broju poginulih u Srebrenici. I spomenuto je da je bilo vise od trideset spiskova koji su imali vise od 100.000 imena. Nazalost tek sad se vidi i otkriva polako na svim stranama ko je sve radio na tome da se Srebrenica dogodi"

-A novine koje citas zovu se......

Jarane, citam danas na zapadnim medijima da se vlada RS-a izvinjava za masakr nad 8000 hiljada Bosnjaka u Srebrenici.
E, jos kad bi se ti izvinuo gdje bi nam bio kraj.[/quote]

Kazes da treba da se ja izvinem nekome ?
Samo zasta ?
Sta sam ja to uradi pogresno?
To sto sam ostao u gradu u kojem moja porodica zivi vise stotina godina i u kojem su me hapsili i tukli oni koji su doselili prije 15-20 godina?
To sto su mi odvedena dva clana familije od strane zlatnih ljiljana i poslije toga smo jednog uspjeli sahranili a drugog nismo nikad nasli i sad se njegovo ime vodi na spisku nestalih u Sarajevu?
Jel zato sto su mi rekli da ce me ubit ako pokusam pobjeci srbima a ako uspijem da pobjegnem da ce mi onda pobit ostatak familije?
Ili zato sto komentiram diskusije i iznosim nesto sto se desavalo onako kako sam ja vidio ili cuo od ucesnika ?
Ako su to razlozi da se izvinem ja se onda od svog srca IZVINJAVAM SVIMA KOJE SAM UVRIJEDIO.
margareta

Post by margareta »

Sa neargumentiranim cinjenicama kao pojedinacnim primjerima koji bi trebali biti usvojeni od strane mamlaza kao pravilo nemam shta dodati niti oduzeti.izgleda da covjek trazi izvinjenje :? :shock: :( :x
margareta

Post by margareta »

Sa neargumentiranim cinjenicama kao pojedinacnim primjerima koji bi trebali biti usvojeni od strane mamlaza kao pravilo nemam shta dodati niti oduzeti.izgleda da covjek trazi izvinjenje :? :shock: :( :x
margareta

Post by margareta »

JBT

Post by JBT »

"ipak ubistva se dogadjaju svukuda, ali nigdje ubice poslije toga ne dobivaju komandna mjesta u armiji ili policiji, "

- Jarane, koliko je ubistava, pljacki i cegasvene bilo na dusi pokojnog nam Arkana, prije nego sto je postao intergalakticki heroj srpstva i pravoslavlja?
Dalje, znas li ti, a znas, koliko je vojvoda postalo vojvodama zbog ubistava u samom pocetku finala u bivsoj YU, kad obican smtnik to nije smio uraditi. To je bio jedan siguran nacin da se dodje do titule vojvode i seoskog bossa, ali kasnije je, kad su se siroke mase prihvatile takvog nacina da bi ostvarili napredak u karijeri, vec bilo kasno. Jednostavno nije bilo moguce da se toliki broj ljudi proizvede u vojvode. Opala bi cijena samoj tituli.

Zasto ne bih poredio Harlem sa Carsijom tih dana te godine. Bilo je to vrijeme opasnog zivljenja. Harlem je tad bio SOS-selo za Carsiju.

Dalton: "Sta sam ja to uradi pogresno? "

-Nesto jesi. Jer ako si prozivio rat u Sarajevu, a pritom tvrdis da su Bosnjaci sami sebe granatirali, onda si negdje zastranio.
Kazes da su ti nekoga odveli iz familije, da su te tukli i prijetili ti.
Jesi li bio tad u ABiH, na braniku svog grada i drzave? Sta su tvoji clanovi familije tad radili?
Moram ti priznati da si prvi tip ovakve vrste kojeg sam sreo, ili citao, koji tvrdi ovo sto tvrdis a da je prosao rat u SA.
Nego, raci nam ko te tuko. Ko ti je clanove familije odveo? Garant znas nesto o njima cim znas da su zivjeli u SA samo par godina.

Imas pravi profil tipa koji je ili ciji su clanovi familije zandarali snajperima sa sarajevskih solitera.
Imas se za sta izvinuti. Nisi se fino odnosio prema zrtvama fasistickog terora u gradu Sarajevu, a poceo si se sprdati i sa brojem zrtava Srebrenice.
Inace, bez veze je sad nesto sa tobom cjepidlaciti. Provaljen si i gotovo.
ahuseino

Post by ahuseino »

dalton wrote: Kazes da treba da se ja izvinem nekome ?
Samo zasta ?
Sta sam ja to uradi pogresno?
To sto sam ostao u gradu u kojem moja porodica zivi vise stotina godina i u kojem su me hapsili i tukli oni koji su doselili prije 15-20 godina?
To sto su mi odvedena dva clana familije od strane zlatnih ljiljana i poslije toga smo jednog uspjeli sahranili a drugog nismo nikad nasli i sad se njegovo ime vodi na spisku nestalih u Sarajevu?
Jel zato sto su mi rekli da ce me ubit ako pokusam pobjeci srbima a ako uspijem da pobjegnem da ce mi onda pobit ostatak familije?
Ili zato sto komentiram diskusije i iznosim nesto sto se desavalo onako kako sam ja vidio ili cuo od ucesnika ?
Ako su to razlozi da se izvinem ja se onda od svog srca IZVINJAVAM SVIMA KOJE SAM UVRIJEDIO.
Daltone,

:( Ja licno ne poricem sta se desavalo u starom gradu, i osudjujem ucesnike. Ako ti ista znaci ja se tebi mogu izvinuti, za zlodjela pocinjena od Cacine jedinice iako JA nisam ucestvovao, cak sta vise borio se protiv istih, kretena. :x
Na kraju, ti isti su svirepo ubili sina ministra unutrasnjih poslova A. Hebiba. :x

A sad se vratimo na tvoje "izvinjenje". Ne trebas se TI izvinjavati za zlodjela ako ih nisi pocinio, ali bi trebao - iz postovanja prema poginulima na svim tim masakrima, da se izvines za nepostovanje njihovih datih zivota. Tvoja izjava ili nekog tvog istomisljenika, da se ne zna ko je bacio bilo koju granatu (bilo koje izvore da citas) cisto ide protiv vec uspostavljenog resume-a strane RS (a i svake zdrave logike). Cak su se "izvinuli" za zlocine u Srebrenici, sto je priznanje genocida, i u stvari dokaz da su svjesni sta su u/radili.

Ponavljam opet, samo razmislite o praktikalnostima izvedbe takvog podloga akta. :shock: Kako bi takva komanda mogla biti izdata, ko bi je izvrsio? :? Mislite da se ne bi proculo po gradu (TOLIKA TAJNA), mislite da bi narod mirno lezao i rekao: "pa neka su je nasi bacili, morali su" :( .

Dozivio sam ja jednom da mi jedan Srbijanac ovdje u Americi to kaze.
Nista, smirio sam se i fino mu objasnio (uz kafu) kako stvari stoje, i kako su bile. Nisam siguran jesam li ga ubijedio, ali mi nije nicim dao do znanja da nisam.

Meni ta stvar najvise vadi frchu, ali polako uchim da me ne nervira toliko... :evil:
nebi

Post by nebi »

ahuseino,respekt!
Divan primjer principijelnosti I merhameta.
Moze se istina reci i bez galame.
zzzzz

Post by zzzzz »

dalton wrote:"Dalton, koje ti izvore informacija imas, Tita ti? Nisi odmakao ni pedlja od vremena Riste Djoge. Jarane, ta se mrlja ne skida. Mozes se samo pomiriti da je takvi kao ti nosite i to na chelu i da je svi vide. Cijeli svijet. Niko nije budala toliko koliko bi ti zelio.

Ake, taj svat je dosao da provocira. Eto, on kao neki vojvoda: "Sad cu ja otici na sred Carsije, medju balije i mahat cu srpskom zastavom i pjevat cu cetnicke pjesme. Niko nam, bre, ne smije nista uraditi."
Dosao, Celi, onakvom kakav je, puko film i smirio ga. Za to ce i odlezat. Ko je koga i sta provocirao? I pitanje: gdje je bila mlada u vrijeme tih desavanja?
Ake, uozbilji se."

Za koje izvore pitas JBT?
Ko god je imalo pratio vijesti ( a ne samo Hayat ) mogao je cuti sta se desavalo sa tom nesretnom granatom (onom koja je pala na pijacu).
A to sto mislis da ja nosim neku mrlju na celu....malo se varas .
Ako je ti i tebi silicni nose onda nemoras da mislis da ih drugi nose. Iz mojih postova si mogao zakljucit da sam rat proveo u Sarajevu i da znam sta se desavalo u gradu i ko su ucesnici bili.
Sto se tice svata ....zar carsija nije bila dio "multikulturnog" Sarajeva .Gdje svi gradjani imaju prava da ispoljavaju svoja vjerska i religiozna osjecanja. Koje podrazumjeva i nosenje srpske zastave za vrijeme svadbe. Koliko znam taj cin je postao svakodnevnica sad samo sto se nenose zastave BiH nego zelene (nemogu da grijesim dusu pa da kazem sta na njoj pise kad neznam a vecina mojih prijatelja mi nije znala prevesti)
Ili je za ljude kao ti carsija mjesto gdje "cafiri" nisu dobrodosli?
Zalosno :( :( :(
Malo demagogije od strane Daltona i Aketa,
Da vas podsjetim (mada nevjerujem da je potrebno)
da u taj vakat "zastave" Bosnjaci nisu smjeli hodati po npr. Sipovu i slicnim mjestima gdje su Srbi bili u vecini
a kamo li da provociraju sa zastavama,

Mislim da i Vi sami taj cin smatrate provokacijom
i svjesni ste da sam izbor crkve uz mahanje srpskom
zastavom, na onom mjestu u ono vrijeme, predstavlja
demonstriranje sile i testanje zivaca kod "protivnika"
ake

Post by ake »

potajno sam se nado da ce neko makar reda radi reci nesto u stilu ubistvo gardovica nije trebalo da se dogodi,
ili ubica je trebao odmah biti uhapsen itd :-?
medjutim jasno mi je da sve i jedan bosnjo ima razumijevanje za celu :oops:
cak se i ovi lojalni usutili :roll:

katastrofa :(
JBT

Post by JBT »

Je li neko rekao da je to bio ispravan postupak?
Na kraju krajeva, uhapsen je, bit cemu sudjeno. Ako je kriv bit ce osudjen.
Nemoj me pogresno shvatiti, samo komentarisem tvoj kredibilitet po pitanju osudjivanja: Kako komentarises napad na ljude u Banja Luci na udaranju kamena temeljca Ferhadiji i to sto niko nije uhapsen zbog ubistva jednog od ucesnika na udaranju kamena temeljca?
ake

Post by ake »

apsolunto neprihvatljivo, bez pravne drzave i sigurnosti svakog gradjanina,
samo je propast neizbjezna :(
JBT

Post by JBT »

Fino.
nebi

Post by nebi »

Ma vidim ja,bratstvo-jedinstvo sve u sesnaest :D
Kud narodna vojska prooodjeee....
DiplomataSaSela

dalton wrote:da se i ja malo ukljucim
nesto me zaintrigira ta izjava za tu nesretnu granatu na markalama.
sjecate se da su mirovnjaci izjavili da je granata ispaljena sa polozaja armije , pa onda olbrajtova tvrdi da je sa srpskih polozaja iako su unproforovi vojnici ostali na stavu da je dosla iz unutrasnjosti. na kraju su rekli da je ispaljena sa nicije zemlje....vrlo cudna pretpostavka kad znamo da su linije bile vrlo blizu i da je bilo skoro pa nemoguce ubacit minobacac izmedju dvije linije pa onda ispalit precizno.
nema sta svi su lagali po potrebi :D :D
Dalton ne s.e.r.i. ni ti.Bio si tamo i znas dobro odakle su granate dolazile i pa i ta na markale.Mada si sjedio u podrumu ipak znas.A ako bas nisi vjerovo trebo si otic do Trebevica,bio ti je najblizi,pa se uvjeriti sam.A sto se tice odvodjenja ti isti su odvodili i Bosnjake na isto mjesto gdje i te tvoje iz familije.Znas to dobro.I neznam sta si zivio gore od ostalih.
ake

Post by ake »

jaruga, ja reko katastrofa,
a ti se pricinjava bratstvo i jedinstvo :shock:
nebi

Post by nebi »

Ma salim se,ake,nisi valjda alergican na brotherhood :D
Ne moramo se mi voljeti,dovoljno je da se respektiramo...
i da imamo muda da kazemo istinu,cak i ako nam se ne uklapa u koncept.
DiplomataSaSela

ake wrote:potajno sam se nado da ce neko makar reda radi reci nesto u stilu ubistvo gardovica nije trebalo da se dogodi,
ili ubica je trebao odmah biti uhapsen itd :-?
medjutim jasno mi je da sve i jedan bosnjo ima razumijevanje za celu :oops:
cak se i ovi lojalni usutili :roll:

katastrofa :(
I jel to ne bi bilo rata da su uhapsli Celu odmah...i normalno da imam za Celu vise razumijevanja nego za krmka koji je doso iz Bog zna koje vukojebine da pred kraj referenduma mase srpskom zastavom na sred carsije i urlice "ovo je srbija".Da dodje i danas isto bi zavrsio...i ne s.e.r.i.vise oko tog dogadjaja koji nema veze sa ratom(uzrocima)
nebi

Post by nebi »

Pravo diplomatski.. :shock:
Post Reply