Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Locked
Sorgija

#201 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Sorgija »

Nauci norveski, pa se informisi.
a jesi ti glup covjece, upravu je covjek, sta si uzeo tu cmizdriti i plakati?

Reci program stranke?
Za sto se zalazes?
A to jesil musliman il ne, to me zaboli? Bilo je srba i hrvata koji su bili u armiji BIH ovo je multi zemlja :)
Da li si fasista ili ne, e to nece moci, i tu vrijedjas 10000% ljude koji su branili ovu zemlju od fasista?
Shoba

#202 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Shoba »

nema to veze što je iz muslimanske porodice. Religija se da jako lako promijeniti. U krajnjoj liniji, prije nego što je nastao Islam ti ljudi su vjerovali u nešto drugo pa se prešaltali. Znači, prešaltavanje je normalno u svakom smjeru....

To što je dečko zauzeo desničarske stavove ni to nije neobično. U Bosni, Hrvatskoj i Srbiji većina stanovništva su teški desničari samo na drugačiji način.
Sorgija

#203 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Sorgija »

Sorgija wrote:

a jesi ti glup covjece, upravu je covjek, sta si uzeo tu cmizdriti i plakati?

Reci program stranke?
Za sto se zalazes?
A to jesil musliman il ne, to me zaboli? Bilo je srba i hrvata koji su bili u armiji BIH ovo je multi zemlja :)
Da li si fasista ili ne, e to nece moci, i tu vrijedjas 10000% ljude koji su branili ovu zemlju od fasista?
naravno i citav svijet, zna se ko je bio hitler, stanjin , musolini

nemas muda, reci odbrani se sta si se usro
sve je OK, do ovih fasistickih stavova vase stranke o kojoj je do sad govoreno,
prezentiraj, pokazi, dokazi program stranke, a ne kad dodjes u sarajevo da te neko nalupa zbog fasistickih izleta
bhxxl

#204 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by bhxxl »

religija je odavno konvertibilna postala ... tako da adnan nije izmislio toplu vodu... naravno za neku jacu i bolju politicku partiju tipa socijal demokrate i sl . treba imati kapaciteta treba biti skolovan jbg jaka konkurencija . dok ove male stranke primaju i prosjecne sa velikim ambicijama. sezamu i slicnima je vrhunac patriotizma piva u belgiji ...
bez_ideje

#205 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by bez_ideje »

Sezam wrote:
bez_ideje wrote:Covjece,ne cmolji vise nego se izjasni ako si onaj za kojega se izdajes :-?
Postavi ti se konkretno pitanje..ti odgovoris ,"pa pricekajte,pa objasnit cu pa ovako pa onako"
Mi te osudili,razapeli ...ma nema ...vukovi razderase covjeka........a ti ko tetka kakva,kakvi smo,kako mozemo...i sl.
Iskreno mene zaboli briga da si Hitlerov podmladak,niti mi sta znaci to sto si Adnan ni to sto si iz Foce..........
Ali daj crno na bijelo,program tvoje stranke,stavove koje zastupas i sta ocekujes od daljnjeg djelovanja !
Lice,ne cmizdrim ja na norveskom portalu niti mi pada na pamet,nego on na Sax-u...kad ga se vec napada na domacem terenu nek se brani na domacem terenu
A nesto ne mislim da bi ti skontao poentu i da ti je napisem na norveskom :roll: :roll:
Shoba

#206 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Shoba »

antiislamista ce uvijek biti kao i antikršćana, anti budista,antikomunista...

Sve je OK dok se ne krše zakoni zemlje u kojoj živiš, to je JEDINO mjerilo...

Povijest evrope je grozna. svi su se ubijali stotinama godina, protestantsko-katolički ratovi su trajali stotinama godina, milioni mrtvih. Nije ništa novo ako se i islamu javno objavi rat. Ništa ne bi trebalo biti začudjujuće, živimo u pokvarenom i yebenom svijetu...
krivorijek

#207 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by krivorijek »

Ni meni nije jasno sta bi ovdje trebalo biti nesto sokantno, ovako kako naslov teme sugerise.

Ima nas svakakvih, pa i ovakvih slucajeva, koliko god to nekome smetalo (ja sam na totalno suprotnoj strani politickog spektra), teba se pomiriti sa cinjenicom da ideologija ne bira po nacionalnoj pripadnosti.
LadyBear

#208 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by LadyBear »

almin-78 wrote:lady@

Ja nisam iz Norveske,ali razumijem malo,i ne nisam ja gore to preveo vec sam samo prenio s drugog foruma,oni to kazu indirektnije ne kazu jasno i glasno,jer tako politicari ne govore.Kada voditelj kaze navedi primjere da Norveska ide ka islamizaciji on navodi halal hranu u zatvorima,hidzab medju policajkama itd.I kako to tumaciti onda? Integracija apsolutno da,ja sam za!! To sto ti ne shvacas na zalost jeste da je ovo jedna nacionalisticka stranka koja sad u predizborna vremena koristi ovu temu kako bi na jeftin nacin dosla do pobjede u Norveskoj.Koriste se populistickim temama a ne govore o ekonomiji i sl.Nesto poput SNSD-a u Bosni.A njhova predsednica nesto poput Dodika :D

dobro rece ona djevojka predstavnica druge stranke,,"vi ne zelite integraciju vec asimilaciju"

i apsolutna vecina Norvezana postuje drugacije,mislim da su medju najtolerantnijim ljudima na svijetu.Zbog toga je zalostno da je ovaj Adnan usao u tu minornu stranku kada ima masa drugih,vecih koje postuju i ne vide najveci problem Norveske u ljudima poput Adnana(t-j strancima)
Bilo bi onda lijepo kada bi prije svega prestao siriti laz po forumu, kada ni sam nisi siguran sta je momak izjavio. Druga stvar je, sto si onda trebao odmah napisati da si tekst preuzeo sa jednog drugog foruma. Jos gluplje mi ispada kada osoba vjeruje u sve sto procita, bez da prvo sam provjeri da li je to tacno ili ne.
Kako sta tumaciti? Mislis na protivljenje serviranja halal mesa kriminalcima kojima je sasvim ok pociniti kriminalno djelo, ali jako vazno jesti halal meso kao da ih to cini vjernicima. Uostalom kako sam dobro razumjela, drzava bi morala da placa cijelu tu proceduru kako bi se njima moglo servirati halal meso. Sto se tice policije, mislim da ima jasan zakon o oblacenju i kakvu uniformu policajci trebaju da nose, inace bi svako mogao da trazi pravo na oblacenje kako njemu odgovara. Ja iako se neslazem sa politikom Adnanove stranke sasvim razumijem ovo sto je Adnan spominjao u emisiji. Sa ovim primjerima a ima ih jos mnogo, religija itekako nastoji da se mjesa u drzavne institucije. Sta mislis da je crkva ostala na istoj poziciji koju je imala prije? Kakvo bi drustvo danas izlgedalo, mislis da bi bilo ovoliko raznolikih kultura, i dokle bi Evropa dogurala?
Kada vec spominjes SNSD uz njih komotno mozes staviti i SDA i HDZ, koje su sigurna sam vise i nacionalisticke i korumpiranije i da nenabrajam dalje, a koje su uz to jos liderske stranke u BIH, heeej liderske??
almin-78 wrote:i apsolutna vecina Norvezana postuje drugacije,mislim da su medju najtolerantnijim ljudima na svijetu.
I u cemu je problem, zasto tolika hajka oko jednog Adnana i njegove stranke?
bhxxl

#209 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by bhxxl »

LadyBear wrote:

Ja nisam iz Norveske,ali razumijem malo,i ne nisam ja gore to preveo vec sam samo prenio s drugog foruma,oni to kazu indirektnije ne kazu jasno i glasno,jer tako politicari ne govore.Kada voditelj kaze navedi primjere da Norveska ide ka islamizaciji on navodi halal hranu u zatvorima,hidzab medju policajkama itd.I kako to tumaciti onda? Integracija apsolutno da,ja sam za!! To sto ti ne shvacas na zalost jeste da je ovo jedna nacionalisticka stranka koja sad u predizborna vremena koristi ovu temu kako bi na jeftin nacin dosla do pobjede u Norveskoj.Koriste se populistickim temama a ne govore o ekonomiji i sl.Nesto poput SNSD-a u Bosni.A njhova predsednica nesto poput Dodika :D

dobro rece ona djevojka predstavnica druge stranke,,"vi ne zelite integraciju vec asimilaciju"

i apsolutna vecina Norvezana postuje drugacije,mislim da su medju najtolerantnijim ljudima na svijetu.Zbog toga je zalostno da je ovaj Adnan usao u tu minornu stranku kada ima masa drugih,vecih koje postuju i ne vide najveci problem Norveske u ljudima poput Adnana(t-j strancima)
Bilo bi onda lijepo kada bi prije svega prestao siriti laz po forumu, kada ni sam nisi siguran sta je momak izjavio. Druga stvar je, sto si onda trebao odmah napisati da si tekst preuzeo sa jednog drugog foruma. Jos gluplje mi ispada kada osoba vjeruje u sve sto procita, bez da prvo sam provjeri da li je to tacno ili ne.
Kako sta tumaciti? Mislis na protivljenje serviranja halal mesa kriminalcima kojima je sasvim ok pociniti kriminalno djelo, ali jako vazno jesti halal meso kao da ih to cini vjernicima. Uostalom kako sam dobro razumjela, drzava bi morala da placa cijelu tu proceduru kako bi se njima moglo servirati halal meso. Sto se tice policije, mislim da ima jasan zakon o oblacenju i kakvu uniformu policajci trebaju da nose, inace bi svako mogao da trazi pravo na oblacenje kako njemu odgovara. Ja iako se neslazem sa politikom Adnanove stranke sasvim razumijem ovo sto je Adnan spominjao u emisiji. Sa ovim primjerima a ima ih jos mnogo, religija itekako nastoji da se mjesa u drzavne institucije. Sta mislis da je crkva ostala na istoj poziciji koju je imala prije? Kakvo bi drustvo danas izlgedalo, mislis da bi bilo ovoliko raznolikih kultura, i dokle bi Evropa dogurala?
Kada vec spominjes SNSD uz njih komotno mozes staviti i SDA i HDZ, koje su sigurna sam vise i nacionalisticke i korumpiranije i da nenabrajam dalje, a koje su uz to jos liderske stranke u BIH, heeej liderske??
almin-78 wrote:i apsolutna vecina Norvezana postuje drugacije,mislim da su medju najtolerantnijim ljudima na svijetu.
prije upotrebe jezika molimo ukljucite mozak .... Hvala .....
LadyBear

#210 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by LadyBear »

bhxxl wrote:
LadyBear wrote:

prije upotrebe jezika molimo ukljucite mozak .... Hvala .....
:-)
Ako nemas sta reci nejavljaj se!
Discball

#211 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Discball »

Vidim hajka na Adnana i dalje traje, niko još uvijek nema pojma šta je momak tačno rekao na TV a svi s..u nadugo i naširoko, tipično za nas.

Neko spominje jedan pasus programa stranke u kojem piše kako treba vratiti strance kad se steknu uslovi za siguran povratak, a kad su isto švabe napravile i vratile 200 000 izbjeglica po istom principu onda to niko nije gledao kao nacističku odluku...uostalom pitam ja vas dali bi ste vi to isto tražili da imate ovdje 100 000 albanaca sa kosova da je kojim slučajem rat potrajao i vi bi svi rekli da ih treba vratiti nazad....

Kako se meni čini na osnovu svega ja bih radije živio sa Norvežanima populistički desno orijentiranim, nego sa DEMOKRATIMA Bosancima i Hercegovcima.

Pogotovo ako imamo demokratiju na način kako se servira, počev od razno raznih foruma na internetu pa sve do aktualnih vladajućih struktura.

Sada otvoreno molim ovdje nekoga ako je moguće da napravi titl ovog TV interview-a, ali nekoga ko zaista jako dobro vlada Norveškim jezikom, pa ćemo znati šta momak kaže i onda nešto i konkretno reći, a ovako stvarno nema smisla...

PS Ako treba neka pomoć oko titla i montaže neka se javi na PM vrlo rado ću pomoći i da se stavi titlovana verzija, pa onda neka Adnan se prvi javi i neka kaže dali je dobro prevedeno (momak koliko sam primjetio ne vlada baš najbolje maternjim jezikom ali će valjda razumjeti dali je prijevod korektan ili nije) i jeli to zaista ono što je rekao pa neka onda svi komentiraju.

Pozdrav
callmethebreeeze

#212 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by callmethebreeeze »

adnan, da se razumijemo, jeste u jednoj populistickoj stranci koja i te kako ne voli strance. lider njegove stranke je izazvala halabuku ovdje u svedskoj kada je upozorila norvesku javnost da im prijeti islamizacija. navela je kao primjer svedski grad malme, gdje, po njenim rijecima vlada serijat. obzirom da ja zivim u malmeu da znam da nije ni blizu tako grozno kao sto je ona opisala. adnan, naravno, ima pravo da bude u toj stranci, i, na kraju krajeva, ne vidim nista lose ni u tome da je protiv islama ili bilo koje druge religije, sve dok ne vrijedja i dok moze te svoje argumente potkrijepiti cinjenicama.
fixer

#213 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by fixer »

kakav mentalni sklop imaju pojedinci kad se raspituju za stavove jedne marginalne norveske stranke, ciji je clan, nekim slucajem, jedan bosanac?
mi u bosni svi ideoloski ispravni, pa stignemo tu nasu ideologiju izvoziti, soliti drugima pamet. raspitujte se o stavovima bosanskih stranaka.
decko, kome se ti imas pravdati?
dusebriznici, zasto toliko zdusno ne napadamo ove unutarnje izdajice, koji nas prodaju u cik zore, kad ih ustolicimo na mjesto s kojeg obavezno osiguraju buducnost mnogim pokoljenjima poslije sebe?
Bosniarasta

#214 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Bosniarasta »

Ako smijem da malo sa strane posmatram temu, gosp. Almin je nekoliko puta trazio demant koji nije dobio.
Jasna stvar...
Last edited by Bosniarasta on 12/03/2009 02:13, edited 1 time in total.
Op3r4t0r

#215 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Op3r4t0r »

Zamolio bih moderatore ili administratore da provjere nickove: Veritas, bosanacccc i bbaki84, ovaj prvi se predstavlja kao Adnan, lik o kome se prica, druga 2 nicka su ljudi koji ga "znaju" i ovdje na forumu hvale, ono sto sam ja primjetio je to da su sva 3 ova nicka registrovana isti dan, sva 3 nicka u periodu od nekih pola sata razlike i sva 3 imaju tek po nekoliko postova i vjerovatno samo na ovoj temi. Da bi ih lakse pronasli dovoljno je da se ode npr na stranicu 6 ove teme, njihovi postovi se nalaze jedni ispod drugih.

Posto vjerujem da su klonovi zabranjeni, i posto vjerujem da ovo jesu klonovi jedne te iste osobe, jos jednom bih zamolio da se to provjeri, hvala.
Bosniarasta

#216 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Bosniarasta »

Op3r4t0r wrote:Zamolio bih moderatore ili administratore da provjere nickove: Veritas, bosanacccc i bbaki84, ovaj prvi se predstavlja kao Adnan, lik o kome se prica, druga 2 nicka su ljudi koji ga "znaju" i ovdje na forumu hvale, ono sto sam ja primjetio je to da su sva 3 ova nicka registrovana isti dan, sva 3 nicka u periodu od nekih pola sata razlike i sva 3 imaju tek po nekoliko postova i vjerovatno samo na ovoj temi. Da bi ih lakse pronasli dovoljno je da se ode npr na stranicu 6 ove teme, njihovi postovi se nalaze jedni ispod drugih.

Posto vjerujem da su klonovi zabranjeni, i posto vjerujem da ovo jesu klonovi jedne te iste osobe, jos jednom bih zamolio da se to provjeri, hvala.

Ubi mu bosnjo i posljednju podrsku.
:D
Bosniarasta

#217 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Bosniarasta »

fixer wrote:kakav mentalni sklop imaju pojedinci kad se raspituju za stavove jedne marginalne norveske stranke, ciji je clan, nekim slucajem, jedan bosanac?
mi u bosni svi ideoloski ispravni, pa stignemo tu nasu ideologiju izvoziti, soliti drugima pamet. raspitujte se o stavovima bosanskih stranaka.
decko, kome se ti imas pravdati?
dusebriznici, zasto toliko zdusno ne napadamo ove unutarnje izdajice, koji nas prodaju u cik zore, kad ih ustolicimo na mjesto s kojeg obavezno osiguraju buducnost mnogim pokoljenjima poslije sebe?

Prezentiraj zrtvama holokausta program njegove stranke. A ako smo mi u bosni to znaci da ne trebamo da znamo sta ko baljezga u " dalekoj" zemlji?
Stihy

#218 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Stihy »

Momak samo hoce da artikulira svoje stavove kroz populisticku stranku, nesto ko i nabada nash al slabo to(ko da je bitno al eto).
Cinjenica da nije dobio izvinjenje iako je po ranije navedenom dokazano da je neko izvrtao njegove izjave pa se sad vadi sa pricom eto tvoja je stranka vaka,naka.

Almine izvini se covjeku....
Jazz_Junkie

#219 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Jazz_Junkie »

Adnane, kazes da si liberalan dok se tvoja stranka protivi istospolnim brakovima i abortusu. Liberalni ljudi ne zastupaju ultra-konzervativne stavove, a konzervativci i desnicari uvijek idu rame uz rame. Zasto nam ne objasnis zasto svoju politicku buducnost gradis u jednoj ksenofobicnoj stranci ili si im potreban kao reklama? U programu FrP-a stoji da se zalazu za njegovanje krscanskih vrijednosti i kulturu, dakle protive se i sekularnoj drzavi. Sto ces dakle ti kao liberal i stranac tamo?
spavac

#220 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by spavac »

Ja ne razumijem zasto su se svi toliko zabrinuli oko ovoga. Ja zivim u Norveskoj kao Adnan i SoulSista, vjerujte mi da se oko ovoga norvezani ne brinu ni 5% (neka vam potvrdi ko zivi ovdje). Nisam skontao zasto tolika hajka u Bosni oko ovoga, ne znam u kojim je novinama to izaslo da je on rekao da muslimani trebaju jesti svinjetinu u zatvorima, jer to nije istina. Tokom intervjua su spomenuli useljavanje i na koji nacin da se sprovede (integracija vs. asimilacije). Jedan slucaj oko policije i prijedloga da se dozvoli muslimankama da se pokriju u sluzbi ako hoce (ko da bi ja razmisljao sta drot ima na glavi kad mi pokuca na vrata :D ). Sve ovo je svakodnevnica ovdje zbog izbora. Jedna strana zeli da pokupi glasove manjina, dok druga strana zeli da pokupi glasove desnicarski orijentisanih ljudi. Intervju takodjer pokazuje da je Adnan dosao toliko nespreman da ga je ona cura haman provalila. Adnan kaze da se ne bori protiv islama, a na drugoj strani brani seficu stranke koja kaze da se u Norveskoj islam uvodi hinjski i da je cilj muslimana da naprave islamsku drzavu u Norveskoj. Smijesna cinjenica za zemlju u cijem ustavu stoji da su krscanska drzava.
Kao sto sam rekao prije, ovo je jedna populisticka stranka koja se bori protiv USELJAVANJA SVIH STRANACA, ne samo muslimana. Zato je to toliki apsurd da je doticni clan te stranke. Ove teme se povlace kroz medije ovdje u zadnje vrijeme zbog izbora koji se odrzavaju u Norveskoj iduce godine i ovi stranci se koriste kao ukras za korist FrP-a (jeftin trik). Koliko se sjecam par njih je i promijenili stranku jer nisu imali sanse da udju u parlament za njih, pa pokusavaju ovako da ulete. Ja mogu prevesti ovaj intervju, mada nema poente u tome jer je ovo jedan bezveze slucaj.

@almin_78, zasto so postavio temu na ovakav nacin kad imas informaciju iz druge ruke? Ne kontam kakvu korist imas od toga. Promijeni naslov radije (zbog prezimena takodje kako me neko opomenu ranije :) ) i reci o cemu se ustvari radi. Ovo ti je bilo bezveze, nema ovo veze sa islamofobijom.
Last edited by spavac on 12/03/2009 08:12, edited 4 times in total.
neprilagodjena

#221 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by neprilagodjena »

Mozda bi bilo najbolje da se ova tema zatvori :roll: :roll:
krivorijek

#222 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by krivorijek »

neprilagodjena wrote:Mozda bi bilo najbolje da se ova tema zatvori :roll: :roll:
Zasto moja neprilagodena? Ne vidim u cemu je problem da se o ovome diskutuje.
primus-1

#223 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by primus-1 »

hmmm Odakle ono bi Kvisling? :run:
spavac

#224 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by spavac »

primus-1 wrote:hmmm Odakle ono bi Kvisling? :run:
Vidkung je bio domaci (izdajnik) ovdje u Norveskoj, tako da Adnana ne bih bas nazvao Kvislingom :D nego zbunjenim covjekom :D
neprilagodjena

#225 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by neprilagodjena »

krivorijek wrote:
neprilagodjena wrote:Mozda bi bilo najbolje da se ova tema zatvori :roll: :roll:
Zasto moja neprilagodena? Ne vidim u cemu je problem da se o ovome diskutuje.

Da ne dodje do svadje 8-)
Locked