almin-78 wrote:lady@
Ja nisam iz Norveske,ali razumijem malo,i ne nisam ja gore to preveo vec sam samo prenio s drugog foruma,oni to kazu indirektnije ne kazu jasno i glasno,jer tako politicari ne govore.Kada voditelj kaze navedi primjere da Norveska ide ka islamizaciji on navodi halal hranu u zatvorima,hidzab medju policajkama itd.I kako to tumaciti onda? Integracija apsolutno da,ja sam za!! To sto ti ne shvacas na zalost jeste da je ovo jedna nacionalisticka stranka koja sad u predizborna vremena koristi ovu temu kako bi na jeftin nacin dosla do pobjede u Norveskoj.Koriste se populistickim temama a ne govore o ekonomiji i sl.Nesto poput SNSD-a u Bosni.A njhova predsednica nesto poput Dodika
dobro rece ona djevojka predstavnica druge stranke,,"vi ne zelite integraciju vec asimilaciju"
i apsolutna vecina Norvezana postuje drugacije,mislim da su medju najtolerantnijim ljudima na svijetu.Zbog toga je zalostno da je ovaj Adnan usao u tu minornu stranku kada ima masa drugih,vecih koje postuju i ne vide najveci problem Norveske u ljudima poput Adnana(t-j strancima)
Bilo bi onda lijepo kada bi prije svega prestao siriti laz po forumu, kada ni sam nisi siguran sta je momak izjavio. Druga stvar je, sto si onda trebao odmah napisati da si tekst preuzeo sa jednog drugog foruma. Jos gluplje mi ispada kada osoba vjeruje u sve sto procita, bez da prvo sam provjeri da li je to tacno ili ne.
Kako sta tumaciti? Mislis na protivljenje serviranja halal mesa kriminalcima kojima je sasvim ok pociniti kriminalno djelo, ali jako vazno jesti halal meso kao da ih to cini vjernicima. Uostalom kako sam dobro razumjela, drzava bi morala da placa cijelu tu proceduru kako bi se njima moglo servirati halal meso. Sto se tice policije, mislim da ima jasan zakon o oblacenju i kakvu uniformu policajci trebaju da nose, inace bi svako mogao da trazi pravo na oblacenje kako njemu odgovara. Ja iako se neslazem sa politikom Adnanove stranke sasvim razumijem ovo sto je Adnan spominjao u emisiji. Sa ovim primjerima a ima ih jos mnogo, religija itekako nastoji da se mjesa u drzavne institucije. Sta mislis da je crkva ostala na istoj poziciji koju je imala prije? Kakvo bi drustvo danas izlgedalo, mislis da bi bilo ovoliko raznolikih kultura, i dokle bi Evropa dogurala?
Kada vec spominjes SNSD uz njih komotno mozes staviti i SDA i HDZ, koje su sigurna sam vise i nacionalisticke i korumpiranije i da nenabrajam dalje, a koje su uz to jos liderske stranke u BIH, heeej liderske??
almin-78 wrote:i apsolutna vecina Norvezana postuje drugacije,mislim da su medju najtolerantnijim ljudima na svijetu.
I u cemu je problem, zasto tolika hajka oko jednog Adnana i njegove stranke?