Droga na sarajevskim ulicama

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
int21

#201 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by int21 »

Strateski plan:

1. Najbitnije: Ostaviti sve nacionalne interese sa strane. Zajebi Dodika Tihica i ostale.... podrzavati stranke koje su neutralne
2. Organizovati se po naseljima i traziti od politicara (lokalnih pa onda i dalje) da ispunjavaju obecanja....lokalni sitna obecanja a ovi dalje veca obecanja. U slucaju neispunjenja, zakrciti ulice, zgrade vlade i ostale vitalne objekte....danima ako treba....
3. Pratiti program policije, zakonodavstva, i njihovo ispunjavanje......izabrali smo vas....hocemo to i to...
4. Prijaviti svog rodjenog brata za najsitniji prekrsaj....pa makar to bilo i bacanje smeca....(karikiram.....sve treba prijavljivati...a ne ono: komsija mi je, moze mi zatrebati)

Kad se to sve prodje....onda mozete traziti povecanje kazne za dilere, smjene politicara....i asve sto je lose....

ALI, vazniji su Nac. interesi,i bitno je da mene komsija ne prijavi za pogresan parking, ...

A sto se tice porodice i prevencije:
Nemojte piti pive i pusiti a da vam djeca nemaju za knjigu ili sport, i jos kukati o tome.....

Jednostavan akcioni plan.......nemoze preko noci ....ali moze....
karate kid

#202 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by karate kid »

int21 wrote:Strateski plan:

1. Najbitnije: Ostaviti sve nacionalne interese sa strane. Zajebi Dodika Tihica i ostale.... podrzavati stranke koje su neutralne
2. Organizovati se po naseljima i traziti od politicara (lokalnih pa onda i dalje) da ispunjavaju obecanja....lokalni sitna obecanja a ovi dalje veca obecanja. U slucaju neispunjenja, zakrciti ulice, zgrade vlade i ostale vitalne objekte....danima ako treba....
3. Pratiti program policije, zakonodavstva, i njihovo ispunjavanje......izabrali smo vas....hocemo to i to...
4. Prijaviti svog rodjenog brata za najsitniji prekrsaj....pa makar to bilo i bacanje smeca....(karikiram.....sve treba prijavljivati...a ne ono: komsija mi je, moze mi zatrebati)

Kad se to sve prodje....onda mozete traziti povecanje kazne za dilere, smjene politicara....i asve sto je lose....

ALI, vazniji su Nac. interesi,i bitno je da mene komsija ne prijavi za pogresan parking, ...

Nemojte piti pive i pusiti a da vam djeca nemaju za knjigu ili sport, i jos kukati o tome.....

jel ovo plan za ustroj drzave ili protiv droge :shock:
int21

#203 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by int21 »

Pa kako se mislis boriti protiv droge ako nemas dobro ustimanu drzavu.... :D
Lanne

#204 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by Lanne »

U ovoj državi nisu najbitnije stvari uređene, pa tako da se ne može ni očekivati da ih zanima pitanje zašto se omladina drogira.
Živim u naselju u kojem ima puno takvih, što je najžalosnije sve mlađi naraštaji posežu za drogom.
Nekoliko momaka koji su sa mnom išli u školu se drogiraju, neki čak i umrli od predoziranja i žalosno zaista, ali još žalosnije što normalan narod ne može živjeti od njih.
no_crnjak

#205 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by no_crnjak »

nama je samo dosadno.....
Lanne

#206 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by Lanne »

no_crnjak wrote:nama je samo dosadno.....
U pravu si djeca se i drogiraju zato što im je dosadno i što nemaju posla, a za to je kriva država :x
salter071

#207 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by salter071 »

int21 wrote:Strateski plan:

Gdje ti zivis?!!

Krenimo od toga da ljudi nece ili ne mogu da uloze U SEBE, da ne idemo dalje...
Stvarno, u kojem svijetu ti zivis? Stvarno mislis da ljudi imaju toliko razvijen duh, karakter, individalizam, disciplinu itd. da se pokrenu i uloze u sebe, pa onda u svoju djecu, pa tek onda dolazi na red i sredina, tj. drustvo...

Sjetih se par dobre stare izreke koja kaze:"Pojedinci su pametni, a narod je glup."
Pokazala se kao 100% tacna. Mi smo dobri samo kada nemamo drugog izbora i kad nas neko "handri", da izvines na izrazu. :(

Ja necu reci da imam nekakvo rijesenje, jer NE ZNAM vise sta uraditi, ali ovo sto ti predlazes podsjeti me na onu pjesmicu Branka Kockice:
"U svijetu postoji jedno carstvo
U njemu caruje drugarstvo
U njemu je sve lijepo
U njemu je sve njezno
U njemu se... sve raduje?! ili tako nekako (ne sjecam se vise rijeci)"
Ukratko, bla bla bla....

A sad da malo analiziramo tvoje, izvini na izrazu, ali.... moram reci... nebuloze!
1) Ukidanje nacionalnih interesa je rijesenje?
Cuj? A sve demokratske drzave su zasnovane iskljucivo na principu odbrane nacionalnih interesa (pogledaj Ameriku, koja ga koristi kao izgovor za sve sto ucini ili ne ucini).
2) Organiziranje po naseljima se nekada zvalo MZ, a nije Medjunarodna vec MJESNA ZAJEDNICA.
Pitaj malo starije u komsiluku nek' ti objasne sta je to.
3) Prijavi koga stignes? Prije ovog rata je malne na svakoj trafici bila po jedna naljepnica na kojoj je pisalo:"Ako primjetite radnje usmjerene na krsenje zakona, ljudskih sloboda i samoupravnog socijalistickog poretka nazovite ovaj broj XXX."
4) Prekinite pusiti i piti, pa ce vam biti bolje?! To se 1920-tih zvala prohibicija i na tome je Al Kapone digao veliku lovu.
Sve tacke osim pod 4) su dijelovi iz perioda komunizma, pa se covjek ne moze ne upitati, za koji smo kXXXXc onda i ratovali?
Dok pod 4) je vidjenje svijeta iz coska religioznih fanatika (prohibicija je djelo tadasnjih krscanskih/hriscanskih fanatika). Eto, tek toliko, da ni ne prisiju da napadam samo jednu stranu, ma koja to bila.
Sve to sto ti nabroja je vec vidjeno, a ima i jednu zajednicku crtu - NIJE RADILO NI ONDA, a sto bi danas to nesto bilo drugacije?
Last edited by salter071 on 06/01/2010 06:31, edited 1 time in total.
salter071

#208 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by salter071 »

---------- dupli post ----------
karate kid

#209 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by karate kid »

evo napravio sam mali cjenovnik robe u gradu sarajevu

MARIHUANA- 10KM -1gr

AMFITAMIN (SPEED)-20KM-1gr

ECSTASY -10KM- 1kom
.
HEROIN-10KM-1-gr.

COCAINE-100KM do 150KM 1gr

mjesecna potrosacke korpe :D

marihuana-min.310 KM max.600 KM

amfitamin(SPEED)- min.620KM-max. 1000KM(kad se otme kontroli a spiderima se to cesto desava)

heroin- min.620KM max.(sve zavisi koliko je ko navucen)1000KM

cocaine- za kokanidze neznam da postoji ni jedan covjek u BiH da je navucen (cjena neda)
Petit_Beurre

#210 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by Petit_Beurre »

Gdje ima na ulici :shock: :shock: :shock:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#211 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by dr.gog »

Ono što ja znam do sada je , da zvanični izvještaji fakat zvuče kao utjeha a ne upozorenje :-? .

Ne postoji dio Sarajeva u kojem se ne može nabaviti bilo koja droga, sudovi rade jako loše, a policija se vrti u začaranom krugu loših zakonskih mehanizama, pretrpanih zatvora i korupcije visokog nivoa.
Truba
Grijem se na: Plin i struju

#212 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by Truba »

možel se zaradit preprodavajući

da batalim ove dvdove ubi nas flet internet :cry:
chuchumbamayumbe

#213 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by chuchumbamayumbe »

Ja sam vazda konto da je heroin skuplji od kokaina?!
Koja je razlika, ima li neki drogeras ovdje da mi konkretno to objasni?!
simonese

#214 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by simonese »

chuchumbamayumbe wrote:Ja sam vazda konto da je heroin skuplji od kokaina?!
probaj pa ces znat :D
chuchumbamayumbe

#215 Re: Droga na sarajevskim ulicama

simonese wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ja sam vazda konto da je heroin skuplji od kokaina?!
probaj pa ces znat :D
Ne pada mi na pamet.
Zato i pitam da nam se javi ako ima neko da je probao.
Evo procitah na nekim stranjski forumima da heroin spusta, kokain dize, da heroin izgleda ostavlja teze posljedice i teze se skinuti sa heroina, dok kokain nije toliko tezak.
Samo nisam znao da je ovolika razlika u cijeni.
kijameta

#216 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by kijameta »

karate kid wrote:evo napravio sam mali cjenovnik robe u gradu sarajevu

MARIHUANA- 10KM -1gr

AMFITAMIN (SPEED)-20KM-1gr

ECSTASY -10KM- 1kom
.
HEROIN-10KM-1-gr.

COCAINE-100KM do 150KM 1gr

mjesecna potrosacke korpe :D

marihuana-min.310 KM max.600 KM

amfitamin(SPEED)- min.620KM-max. 1000KM(kad se otme kontroli a spiderima se to cesto desava)

heroin- min.620KM max.(sve zavisi koliko je ko navucen)1000KM

cocaine- za kokanidze neznam da postoji ni jedan covjek u BiH da je navucen (cjena neda)
Malo ti se omaklo u cjenovniku. Nije gram heroina 10 maraka nego jedan sut,za osnovni sut se racuna frtalj grama,koji naravno ne ide cist,tako da je heroina u njemu jos manje. Horsas koji je dobro navucen,ne moze mjesec progurati bez 2000-3000 maraka. Mada svaki pravi horsas nema granice,sutat ce se koliko god ima para,sto vise i sto cisce to bolje,zato pri horsasima ne postoji gornja granica potrosnje.
Na kokain se niko ne moze navuci jer kokaine ne stvara jaku zavisnost ali svi bogatiji ljudi u BiH su konstantno na kokainu.
Kokain se i iz tih razloga-cijena i klijentela,rijetko mjesa i prodaje se uvijek procentualno vrlo cist,dok heroin je droga sirotinje i kokuzanera i njima se uvaljuje svasta,to je razlog sto se od kokaina ne umire za razliku od heroina.
Droga se moze potisnuti iskljucivo temeljnom reorganizacijom drzave a sve ostalo je presipanje iz supljeg u prazno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju

#217 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by Truba »

vidim razumijete se u materiju

trebaju nam dobavljači i konzumenti pretpostavljam da znate i takve

pa da valjamo bizmis nema fajde od poštena rada...
kijameta

#218 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by kijameta »

komi wrote:vidim razumijete se u materiju

Kriminal se ne isplati. Pasces jednom,onda si donji. Nego uhvati se politike,to je hljeb bez motike a dilanje je naporan i stresan posao. :D :D :D
chuchumbamayumbe

#219 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Znaci, kokain je u sustini dobrila i nema navlacenja na isti?!
Moglo bi se poceti kokainizirati, sta mislite.
Fakat mi nije jasno sto se onda tolika hampa dize na kokain ako je vec dobrila i ako ne stvara ovisnost.
LEGALIZE IT!
:)
simonese

#220 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by simonese »

kijameta wrote:
komi wrote:vidim razumijete se u materiju

Kriminal se ne isplati. Pasces jednom,onda si donji. Nego uhvati se politike,to je hljeb bez motike a dilanje je naporan i stresan posao. :D :D :D
politicko dilanje=ubitacna kombinacija
simonese

#221 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by simonese »

chuchumbamayumbe wrote:Znaci, kokain je u sustini dobrila i nema navlacenja na isti?!
Moglo bi se poceti kokainizirati, sta mislite.
Fakat mi nije jasno sto se onda tolika hampa dize na kokain ako je vec dobrila i ako ne stvara ovisnost.
LEGALIZE IT!
:)
kokain je jako slican heroinu sto se tice ovisnosti
da ne stvara ovisnost je cista glupost
niste sigurno upoznali ovisnika kokaina
simptomi su jako slicni onima horsasa

http://hr.wikipedia.org/wiki/Kokain
simonese

#222 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by simonese »

Ovisnost [uredi]
Kokain je psihoaktivna droga koja izaziva vrlo snažnu psihičku ovisnost, a crack razvija i elemente fizičke ovisnosti. Odvikavanje od kokaina prati depresija i drugi loši osjećaji, pa je želja za ponovnim uzimanjem vrlo jaka. Kada uzimanje postane navika, vrlo je teško stati, a simptomi odvikavanja uključuju jaku želju za drogom, apatiju, depresiju, paranoju, misli o samoubojstvu, gubitak seksualne želje, nesanicu. Često se uzima još kokaina da se izbjegnu ovi efekti.

Istraživanja su pokazala da će životinje sa dostupnim intravenoznim izvorom heroina same ga uzimati beskonačno, ali ipak će naći vremena za spavanje i hranu. Ako, s druge strane, mogu same uzimati kokain, to će činiti stalno, ne radeći gotovo ništa drugo. Sve dok su fizički to u stanju, konzumirat će nove doze. Za par tjedana, ili čak dana, izgubit će veliki dio svoje tjelesne težine, a unutar jednog mjeseca će uginuti.

Posljedice dužeg uzimanja kokaina [uredi]
Kokainomani su obično blijedi, gube pamćenje i volju kao i tjelesnu težinu, imaju proširene zjenice i kod onih koji ga ušmrkavaju nos je crven. Kada djelovanje kokaina prestane, često se javlja depresija, koju neki pokušaju izbjeći tako da nastave dalje uzimati kokain. Trajnije ušmrkavanje kokaina može dovesti do čira na sluznici nosa i do oštećenja nosne pregrade u tolikoj mjeri da može doći do njezina kolapsa. Smrti povezane sa konzumacijom kokaina najčešće su posljedica zastoja srca ili napada koje prati prestanak disanja.

Različiti načini uzimanja kokaina mogu izazvati različite nuspojave. Ako se, na primjer, kokain ušmrkava može doći do gubitka osjeta mirisa, krvarenja iz nosa, otežanog gutanja, promuklosti, nadraženosti nosne pregrade što može dovesti do kronične upale. Oralno unošenje kokaina može uzrokovati tešku crijevnu gangrenu praćenu smanjenim protokom krvi. Intravenozni korisnici kokaina mogu imati alergijske reakcije, ili na drogu, ili na neke dodatke koji se nalaze u uličnom kokainu, što u težim slučajevima može dovesti do smrti. Kokain smanjuje potrebu za hranom, pa mnogi kronični korisnici izgube apetit, što dovodi do velikog gubitka na težini.

Jedna od posljedica dugotrajnog i redovitog uzimanja većih količina kokaina je i karakteristična paranoidna psihoza kod gotovo svih korisnika. Neobičnost ove psihoze je tzv. formifikacija - halucinacija da mravi ili insekti ili zmije gmižu pod kožom.
JThomas

#223 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by JThomas »

mislim glupo je reći da je bezopasan, ali nije vala ni sličan heroinu. na kokainu onaj ko ima para može živjeti cijeli život, i solidan dio estradnih zvijezda cijelog svijeta i živi na njemu. a od heroina ljudi ili umru za par godina ili se skinu. a većina umre.
kijameta

#224 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Post by kijameta »

JThomas wrote:mislim glupo je reći da je bezopasan, ali nije vala ni sličan heroinu. na kokainu onaj ko ima para može živjeti cijeli život, i solidan dio estradnih zvijezda cijelog svijeta i živi na njemu. a od heroina ljudi ili umru za par godina ili se skinu. a većina umre.
Tacno tako
Teoretski kokain izaziva sve ono sto @simonese kaze ali u praksi je apsolutno drugacije. Kao sto rekoh prije,kod nas je kokain droga bogatih i apsolutno je nevazan sa aspekta masovne narkomanije i utjecaja narkomanije na drustvo.
Problem je heroin i trava. Trava jer je staza i put koji vodi u drogu a heroin jer je najopasnija i najmasovnija droga.
Da se ovakva truhla drzava obracuna sa narkomanijom je iluzorno. Postoje dva puta,jedan je put cvrste ruke,drasticno kaznjavanje,drakonski zakoni i jos odlucnije provodjenje istih(Kina, Iran ),po meni je to najbolje i nasem mentalitetu najprihvatljivije rjesenje,za koje i ne trebaju neka sredstva,koja ionako nemamo. No sa obzirom da moramo glumiti mecku pred EU govnarima od te akcije nema nista. Druga opcija je rjesenje po EU standardima a ono zahtjeva velike i temeljite akcije,reforme koje bi bile provedena na svim nivoima-porodica,skolstvo,zdravstvo,ekonomija. Tako nesto je nemoguce izvesti jer je jednostvano prevelik zalogaj.Nemamo mi sredstva za tako nesto,niti smo po mentalitetu i nacinu zivota sposobni ustrajno i kvalitetno izvesti preobrazaj drustva.
Prema tome pred narkomanima i narkomanijom mozemo samo istaci bijelu zastavu. I ostaju nam samo dva izbora,koji zavise od nas samih ili da im se prikljucimo ili da se zatvorimo u stan i zakljucamo tri brave.
chuchumbamayumbe

#225 Re: Droga na sarajevskim ulicama

Ima li kod nas Meth-a u prodaji?!
Post Reply