"Kvalitet goriva na pumpama"?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Neelix
- Cuba Libre
#202 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Isto mišljenje EP
- psiho
#203 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
natočio na omw pratiću odnos kilometraža:potrošnja, zatim ću sipati na ep, pa to ispratit i onda postavljam rezultat
- Control panel
#204 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
ja to testirao X puta i sada OMV zaobilazim u sirokom luku. radilo se o dizelu.
sada tocim (benzin) na Petrolu i primjetio sam da mi za 50 KM naspu vise nego recimo na Eltariku. izgleda da neke pumpe stimaju kolicinu izdatog goriva.
sada tocim (benzin) na Petrolu i primjetio sam da mi za 50 KM naspu vise nego recimo na Eltariku. izgleda da neke pumpe stimaju kolicinu izdatog goriva.
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#205 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Predzadnji put benzin na El-Tariku - katastrofa. Auto je nov sa tek 11000 km tako da isključujem eventualnu neispravnost. Nakon toga Selex i sve ok...
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#206 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Dizel, samo na EP Dizel 5
Benzin Selex, EP...
Benzin Selex, EP...
- Tranquilizer
#207 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Znaci OMV puša, nije valjda da je EP bolji

-
Mustafapasa
#208 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Upravo tako...Prijatelj od oca posjeduje Mercedes ML dizel, automatik. Dizna u pitanju bila, servis mu promjenio filter goriva pa ponovo nakon mjesec dana. Kada su vidjeli stanje filtera nakon mjesec dana pitaju ga gdje sipa a on kaze OMV, komentar je bio samo kratak: promjeni pumpu...Tranquilizer wrote:Znaci OMV puša, nije valjda da je EP bolji![]()
![]()
EP hem domace hem bolje...a kako vidim i vecina vas to tako misli
za benc ne znam
- Jimmy_The_Saint
#209 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Par stranica ranije javio se lik koji očito ima neke insajderske informacije o distribuciji goriva, pojasnio sve. Meni, koliko pratim, ni OMV ni EP ne prave probleme s benzinom, svi ostali su lutrija. Čini mi se da i ovi "ECO HELLENIC" u RS-u toče dobar benzin, i Nestro je korektan ako koga đavo nanese tuda (nestro je prema Palama, ECO u Lukavici).
- Vragolan
#210 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
da se i ja ubacim u pricu
prije 3 godine kupio novo auto (p307) i od tada sipam samo na OMV-u nikad nikakvih problema, u uvijek uzmem racun, sto je rijetkost dobiti na ostalim benzinskim
u rs znam da skoro na svimm pumpama (98%) koriste gorivo iz broda, koje se ne preporucuje
prije 3 godine kupio novo auto (p307) i od tada sipam samo na OMV-u nikad nikakvih problema, u uvijek uzmem racun, sto je rijetkost dobiti na ostalim benzinskim
u rs znam da skoro na svimm pumpama (98%) koriste gorivo iz broda, koje se ne preporucuje
- makkaj
#211 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
EP-benzin, ja zadovoljan....uglavnom 95 bezolovni, nekad 98 da malo iznenadim auto 
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#212 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Da budem korektan, jedini problem sam imao na TarikOilu sa benzinom. Ostali "viđeniji" brandovi su OK.
HIFA, OMV, EP, Selex. Na drugim i ne točim...
HIFA, OMV, EP, Selex. Na drugim i ne točim...
- AmADin_gospo
#213 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
raja, jeste li ikada pogledali koji kamioni dovoze gorivo OMVu ?
to su Kopex Sarajlić kamioni, i ustvari, ovaj OMV u BiH je kopex sarajlić koji je kupio/zakupio licencu OMVa
to su Kopex Sarajlić kamioni, i ustvari, ovaj OMV u BiH je kopex sarajlić koji je kupio/zakupio licencu OMVa
-
kone
#214 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Jest i taj isti kopex nabavlja naftu i Petrolu.MIlsim da su te tri firme uvezane..pEtrol,kopex i OMV..Bar sma tako cuo..Je li istina ne znamAmADin_gospo wrote:raja, jeste li ikada pogledali koji kamioni dovoze gorivo OMVu ?
- shlauf
#215 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Koliko znam kada je KOPEX prodao OMV-u svoje benzinske ali uz uslov da im on vrši dostavu na sve njihove pumpe.AmADin_gospo wrote:raja, jeste li ikada pogledali koji kamioni dovoze gorivo OMVu ?
Aleeee aleeeeeeeeeeee
- AmADin_gospo
#216 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
upravo o tome i govorim, kupex mulja s gorivom, jednom im doveze dobro, drugi put loše.
nekrade onaj "pumpađija " gorivo, jer nemože, imaju plombe na aparatima i cisternama, lopina je dobavljać
nekrade onaj "pumpađija " gorivo, jer nemože, imaju plombe na aparatima i cisternama, lopina je dobavljać
- uradi sam
#217 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
OMV samo tu sipati znam iz provjerenih izvora gorivo je ok..za ostale ne znam.
zakupio kupio licencu radi po njihovim standardima a ne mislim da je OMV spao na sarajlica ...oni su brend u svijetu ne samo u BIH mozda sarajlic vrsi usluge prevoza goriva to je ok...
- AmADin_gospo
#218 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
@uradi sam
otiđi u tehnički centar BIHAMK-a i pitaj ih gdje je najbolje gorivo, i gdje je najgore gorivo. oni će ti najbolje reči
otiđi u tehnički centar BIHAMK-a i pitaj ih gdje je najbolje gorivo, i gdje je najgore gorivo. oni će ti najbolje reči
- uradi sam
#219 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Pa sta ti kazes gdje da sipam Diesel....AmADin_gospo wrote:@uradi sam
-
sLLayer
#220 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
I ja mislim da najvise predjem kilometara sa EP-eom, a sipam benzin, nez jel mi se to cini il je fkt tako 
- AmADin_gospo
#221 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Slovenački Petrol i Energopetroluradi sam wrote:Pa sta ti kazes gdje da sipam Diesel....
- Neelix
#222 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Mislim da sam vec pisao na temi, al nije zgoreg ponoviti
imam Petrol blizu zgrade i tu sam benzin sipao redovno...da bih jednom ostao pred kraj rezervoara i nasuo na EP, bila mi najbliza pumpa...otad mi auto trosi za nekih 0,3l/100km manje, a i radi mirnije 
- mayab
#223 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Vec sam pisao ovo, ali evo opet-moje jedino lose iskustvo je bilo sa Selexovim benzinom, i to prvi put u Sarajevu, a drugi put na njihovoj pumpi pred Mostarom.
Kako se očitovalo?- pa tako da ja auto jedva isao od trzanja i gusenja- kad sam nasuo pred Mostarom, fino sam stigao do Dubrovnika, a samo ja znam kako sam se uspio vratiti u Sarajevo
Kako se očitovalo?- pa tako da ja auto jedva isao od trzanja i gusenja- kad sam nasuo pred Mostarom, fino sam stigao do Dubrovnika, a samo ja znam kako sam se uspio vratiti u Sarajevo
-
neki
#224 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Šipak domaći..Mustafapasa wrote:
EP hem domace hem bolje...a kako vidim i vecina vas to tako misli
- respo
#225 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
do sada sam sipao gorivo na selexu u hrasnom i nisam imao primjedbi do zadnjeg sipanja
nakon sipanja board mi je pokazao antipolution fault
vozaci pezoa znaju za ovu poruku
preko interneta sam otprilike saznao da je lose gorivo problem u najvise slucajeva kad se ova poruka pojavi
tu se pojavila i oznaka nesto kao motor i kad upalim auto onda ostane upaljena
otisao u servis da vidim jeli to to i ako jeste da mi samo resetuje da mi se taj motor ugasi usput sam dosuo i ulja
otisao i pokazalo se tacno da je do goriva
skenirao ga sa dijagnostikom nista nije uradio i lampica se ugasila
nakon toga opet sam otisao na selex nasuo goriva i zasada ne pokazuje nista i sve je uredu pa cemo vidjeti hoce li se pojaviti ubuduce pa cu vidjeti sta dalje
nakon sipanja board mi je pokazao antipolution fault
vozaci pezoa znaju za ovu poruku
preko interneta sam otprilike saznao da je lose gorivo problem u najvise slucajeva kad se ova poruka pojavi
tu se pojavila i oznaka nesto kao motor i kad upalim auto onda ostane upaljena
otisao u servis da vidim jeli to to i ako jeste da mi samo resetuje da mi se taj motor ugasi usput sam dosuo i ulja
otisao i pokazalo se tacno da je do goriva
skenirao ga sa dijagnostikom nista nije uradio i lampica se ugasila
nakon toga opet sam otisao na selex nasuo goriva i zasada ne pokazuje nista i sve je uredu pa cemo vidjeti hoce li se pojaviti ubuduce pa cu vidjeti sta dalje