Alergičari, na šta ste alergični?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Cholina_Lokica

#201 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Cholina_Lokica »

Nisam, i mislim da necu :D
*mima*

#202 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by *mima* »

mene unisti ovaj vjetar.....kisem...smrcam...placem.... :cry:
zonna

#203 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by zonna »

Cholina_Lokica wrote:Nisam, i mislim da necu :D
posteno... :mrgreen:
KenCo

#204 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by KenCo »

ja cijeli zivot patim od alergija, jave se u ovo doba, i pocinje kihanje, svrbez ociju i grla, nos curi... znaci klasicna alergija na polen. i onda naletim na informaciju da je ROOIBOS caj jako djelotvoran za alergije ( kao i za masu drugih stvari). poceo sam to piti neki dan i mogu reci da cim popijem dobru casu caja ( oko 4-5 deca) odmah osjetim olaksanje.

savjetujem svima da probaju na ovaj nacin sebi olaksati alergije.

http://www.coolinarika.com/magazin/clanak/rooibos-caj/

ima jos masa tekstova, pa koga interesuje neka malo googla.

jedino mjesto gdje sam ja ovaj caj nasao u cistom obliku je cajdzinica franz and sophie. caj nije skup, ako uzmete 100 gr. ( oko 7-8 maraka) mozete ga piti oko mjesec dana po pola litre dnevno.
Cholina_Lokica

#205 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Cholina_Lokica »

zonna wrote:
:lol:
Ma ne znam ti, nekako sam skepticna prema svemu tome, i nedovoljno upucena, a nekako mi odmah ako si u nesto skeptican i ne vjerujes u to i efekat istog upitan :) Plus sto sam ja teski alergicar na sve i svasta, i na haman sve imam reakcije, i onda me je strah da se ne desi da od necega nepoznatog tako ne naHebem da izvines :)
sarajevonekad

#206 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by sarajevonekad »

na bezobzirnost!
zonna

#207 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by zonna »

KenCo wrote:ja cijeli zivot patim od alergija, jave se u ovo doba, i pocinje kihanje, svrbez ociju i grla, nos curi... znaci klasicna alergija na polen. i onda naletim na informaciju da je ROOIBOS caj jako djelotvoran za alergije ( kao i za masu drugih stvari). poceo sam to piti neki dan i mogu reci da cim popijem dobru casu caja ( oko 4-5 deca) odmah osjetim olaksanje.

jedino mjesto gdje sam ja ovaj caj nasao u cistom obliku je cajdzinica franz and sophie. caj nije skup, ako uzmete 100 gr. ( oko 7-8 maraka) mozete ga piti oko mjesec dana po pola litre dnevno.
gdje je ta cajdzinica? u sarajevu?
zonna

#208 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by zonna »

Cholina_Lokica wrote:
zonna wrote:
:lol:
Ma ne znam ti, nekako sam skepticna prema svemu tome, i nedovoljno upucena, a nekako mi odmah ako si u nesto skeptican i ne vjerujes u to i efekat istog upitan :) Plus sto sam ja teski alergicar na sve i svasta, i na haman sve imam reakcije, i onda me je strah da se ne desi da od necega nepoznatog tako ne naHebem da izvines :)
za homeopatiju jedno je sigurno: njihovi preparati ne stete. to je i zvanicna medicina priznala. polemika je jedino oko toga da li uopste pomazu...
ali kao sto kazes cim ne vjerujes... :run:
Lucazode

#209 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Lucazode »

Ko ima problema sa polenom moja tople preporuke za GlaxoSmithKlain-Flixonase. Pišao suze, grlo me svrbilo, nos pokvarena česma i onda mi stara donese ovo čudo. Nedavno je izašao u prodaju. Dva puta u dvije nosnice dnevno su bile dovoljne da konačno počnem uživati u proljeću. Da ga ne ureknem. Jednostavno moje mišljenje, kao pacijenta kojem je nešto za promjenu zaista pomoglo. Cijena je 21KM, ima u svim boljim apotekama. :) :) :) Image
Cholina_Lokica

#210 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Cholina_Lokica »

Lucazode wrote:Ko ima problema sa polenom moja tople preporuke za GlaxoSmithKlain-Flixonase. Pišao suze, grlo me svrbilo, nos pokvarena česma i onda mi stara donese ovo čudo. Nedavno je izašao u prodaju. Dva puta u dvije nosnice dnevno su bile dovoljne da konačno počnem uživati u proljeću. Da ga ne ureknem. Jednostavno moje mišljenje, kao pacijenta kojem je nešto za promjenu zaista pomoglo. Cijena je 21KM, ima u svim boljim apotekama. :) :) :) Image
Spava li se od toga :? :mrgreen:
Lucazode

#211 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Lucazode »

Cholina_Lokica wrote:
Lucazode wrote:Ko ima problema sa polenom moja tople preporuke za GlaxoSmithKlain-Flixonase. Pišao suze, grlo me svrbilo, nos pokvarena česma i onda mi stara donese ovo čudo. Nedavno je izašao u prodaju. Dva puta u dvije nosnice dnevno su bile dovoljne da konačno počnem uživati u proljeću. Da ga ne ureknem. Jednostavno moje mišljenje, kao pacijenta kojem je nešto za promjenu zaista pomoglo. Cijena je 21KM, ima u svim boljim apotekama. :) :) :) Image
Spava li se od toga :? :mrgreen:
Ne, čista glava, habera :D A po noći ko bubica, ne budi me kihanje :thumbup:
*mima*

#212 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by *mima* »

da i ja to kupim.........ne mogu suze da zaustavim..... :-)
prilagodjena

#213 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by prilagodjena »

ja sam mirna dok ne krenu cvjetati lipa,zova i bagrem....onda kuku majci.probala svaša ali jedino što mi pomaže je maknuti se od tih biljki u vrijeme cvjetanja.kad me oči za svrbe stavim hladan oblog a flonidan popijem više reda radi mada mi ne pomaže nešto :-)
pokušaću sa roibos čajem...imam još mjesec dana
KenCo

#214 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by KenCo »

zonna wrote:
KenCo wrote:ja cijeli zivot patim od alergija, jave se u ovo doba, i pocinje kihanje, svrbez ociju i grla, nos curi... znaci klasicna alergija na polen. i onda naletim na informaciju da je ROOIBOS caj jako djelotvoran za alergije ( kao i za masu drugih stvari). poceo sam to piti neki dan i mogu reci da cim popijem dobru casu caja ( oko 4-5 deca) odmah osjetim olaksanje.

gdje je ta cajdzinica? u sarajevu?
da. kod muzicke skole skrenes lijevo, prema bosnjackoj skoli. vidjet ces veliki crveni znak na fasadi, pise franz and sophie.
pozdrav
Bullet Tooth Tony

#215 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Bullet Tooth Tony »

Koristim ja to ima dvije godine i stvarno pomogne drama :thumbup: :thumbup:

E j****li smo jeza ove godine. .... Mene vec lagano nacinje .... Ne znam sta je ali sam u basci danas bio dva sata , oci kad mi nisu ispale :( :(

Evo ljudi ja cu uskoro probati neku terapiju iz starih knjiga sa polenom direktno , pa se javim sa rezultatima , ako meni pomogne ima sanse da ce pomoci puno ljudi , jer sam ja bas tezi oblik ove alergije
Cholina_Lokica

#216 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Cholina_Lokica »

Trenutna situacija, kisem pomalo, nista sto se ne moRe durati, malo nos k'o zacepljen, ne placem nista puno kad sam vani... Ali me usi svrbe groznooooooo :-) Ne znam je li od alergije ili koji je klinac, ali me izludjuje :lol:
Not My Idea

#217 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Not My Idea »

jel vas zna svrbit grlo? :-)
prilagodjena

#218 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by prilagodjena »

Not My Idea wrote:jel vas zna svrbit grlo? :-)
daaaaa,ja se češem po vratu :lol: :lol:
rinna0304

#219 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by rinna0304 »

prije par god na mlijeko, jaja,majonezu .. kad sam jela il pila nesto od tog po licu odmah crvene nake fleke pif al to proslo
a sad imam neku alergiju vecinom na proljece bude jaca i svrbi kao flekice blijedje po rukama i nikad nisam odkrila od cega to .. al ajd bude samo na proljece ostalo se smanji pa ne zamaram toliko D: al da nervira , nervira :Dh ahha
Not My Idea

#220 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Not My Idea »

prilagodjena wrote:
Not My Idea wrote:jel vas zna svrbit grlo? :-)
daaaaa,ja se češem po vratu :lol: :lol:

meni dodje da uzmem cetkicu za zube i chesem se
"krkljam" nasuho, pa malo pomogne :? :D
Orbit_girl

#221 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Orbit_girl »

.
Last edited by Orbit_girl on 06/04/2012 00:40, edited 1 time in total.
ellec

#222 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by ellec »

Samo penicilin, nekad prašina, ali ništa strašno. Uglavnom uživam u proljeću, nikakvih problema sa polenom, suncem itd. :mrgreen:
Orbit_girl

#223 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Orbit_girl »

Ja dobila od svog doktora Flonidan, djeluju... Ne kisem vise ( u dva dana jednom kihnula), oci ne svrbe i nema onog dosadnog sekreta iz nosa niti me svrbi grlo :)
elle_

#224 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by elle_ »

alma_ wrote:
elle_ wrote:Danas sam bila na kontroli kod pulmologa, koristila sam mjesec dana pumpicu Seretide, sad mi je opet propisao istu pumpicu i tablete Singular. Čula sam da je taj lijek pravo dobar za alergičare i astmičare, ima li neko iskustvo s njim ? Postoji li jači oblik nuspojava ?
Zaboravila sam reći da sam alergična na drveće (gotovo na sve zastupljeno u našim krajevima) rano i kasno cvijetanje, raž, dlaku mačke, psa, lješnjak itd.
Pila prosle godine, medjutim poslije sezone ( isto alergicna na polen drveća) sam pravo bila bolesna, sve mi je bilo i sve je bolilo :) tako da sam pomislila da mi je upravo singular dodatno unistio imunitet. Inace osjecala sam se isto kao i kad pijem flonidan-bezveze. Ipak djecaku od 12 godina je bas pomogao, tako da smatram da je sve individualno, nece ti nista biti ako probas :P. Zasto koristis pumpicu ? Ja imam alergiju vise od 10 godina i samo sam jedne godine to koristila jer sam bila praaavooo bolesna, bukvalno sam se borila za dah
meni super pomaže Singular i pumpica (imala sam napad gušenja i užasan kašalj, kako koristim pumpicu nisam ni kahnula), pa ćemo vidjeti kako dalje....
sary

#225 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by sary »

Da li je neko koristio tablete Allegra,kakve su??
Post Reply