Alergičari, na šta ste alergični?
Moderator: anex
- Cholina_Lokica
#201 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Nisam, i mislim da necu 
-
*mima*
#202 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
mene unisti ovaj vjetar.....kisem...smrcam...placem.... 
- zonna
#203 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
posteno...Cholina_Lokica wrote:Nisam, i mislim da necu
-
KenCo
#204 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
ja cijeli zivot patim od alergija, jave se u ovo doba, i pocinje kihanje, svrbez ociju i grla, nos curi... znaci klasicna alergija na polen. i onda naletim na informaciju da je ROOIBOS caj jako djelotvoran za alergije ( kao i za masu drugih stvari). poceo sam to piti neki dan i mogu reci da cim popijem dobru casu caja ( oko 4-5 deca) odmah osjetim olaksanje.
savjetujem svima da probaju na ovaj nacin sebi olaksati alergije.
http://www.coolinarika.com/magazin/clanak/rooibos-caj/
ima jos masa tekstova, pa koga interesuje neka malo googla.
jedino mjesto gdje sam ja ovaj caj nasao u cistom obliku je cajdzinica franz and sophie. caj nije skup, ako uzmete 100 gr. ( oko 7-8 maraka) mozete ga piti oko mjesec dana po pola litre dnevno.
jedino mjesto gdje sam ja ovaj caj nasao u cistom obliku je cajdzinica franz and sophie. caj nije skup, ako uzmete 100 gr. ( oko 7-8 maraka) mozete ga piti oko mjesec dana po pola litre dnevno.
- Cholina_Lokica
#205 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
zonna wrote:posteno...Cholina_Lokica wrote:Nisam, i mislim da necu
Ma ne znam ti, nekako sam skepticna prema svemu tome, i nedovoljno upucena, a nekako mi odmah ako si u nesto skeptican i ne vjerujes u to i efekat istog upitan
-
sarajevonekad
#206 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
na bezobzirnost!
- zonna
#207 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
gdje je ta cajdzinica? u sarajevu?KenCo wrote:ja cijeli zivot patim od alergija, jave se u ovo doba, i pocinje kihanje, svrbez ociju i grla, nos curi... znaci klasicna alergija na polen. i onda naletim na informaciju da je ROOIBOS caj jako djelotvoran za alergije ( kao i za masu drugih stvari). poceo sam to piti neki dan i mogu reci da cim popijem dobru casu caja ( oko 4-5 deca) odmah osjetim olaksanje.
- zonna
#208 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
za homeopatiju jedno je sigurno: njihovi preparati ne stete. to je i zvanicna medicina priznala. polemika je jedino oko toga da li uopste pomazu...Cholina_Lokica wrote:zonna wrote:posteno...Cholina_Lokica wrote:Nisam, i mislim da necu![]()
Ma ne znam ti, nekako sam skepticna prema svemu tome, i nedovoljno upucena, a nekako mi odmah ako si u nesto skeptican i ne vjerujes u to i efekat istog upitanPlus sto sam ja teski alergicar na sve i svasta, i na haman sve imam reakcije, i onda me je strah da se ne desi da od necega nepoznatog tako ne naHebem da izvines
ali kao sto kazes cim ne vjerujes...
- Lucazode
#209 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Ko ima problema sa polenom moja tople preporuke za GlaxoSmithKlain-Flixonase. Pišao suze, grlo me svrbilo, nos pokvarena česma i onda mi stara donese ovo čudo. Nedavno je izašao u prodaju. Dva puta u dvije nosnice dnevno su bile dovoljne da konačno počnem uživati u proljeću. Da ga ne ureknem. Jednostavno moje mišljenje, kao pacijenta kojem je nešto za promjenu zaista pomoglo. Cijena je 21KM, ima u svim boljim apotekama.

- Cholina_Lokica
#210 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Spava li se od togaLucazode wrote:Ko ima problema sa polenom moja tople preporuke za GlaxoSmithKlain-Flixonase. Pišao suze, grlo me svrbilo, nos pokvarena česma i onda mi stara donese ovo čudo. Nedavno je izašao u prodaju. Dva puta u dvije nosnice dnevno su bile dovoljne da konačno počnem uživati u proljeću. Da ga ne ureknem. Jednostavno moje mišljenje, kao pacijenta kojem je nešto za promjenu zaista pomoglo. Cijena je 21KM, ima u svim boljim apotekama.![]()
![]()
![]()
- Lucazode
#211 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Ne, čista glava, haberaCholina_Lokica wrote:Spava li se od togaLucazode wrote:Ko ima problema sa polenom moja tople preporuke za GlaxoSmithKlain-Flixonase. Pišao suze, grlo me svrbilo, nos pokvarena česma i onda mi stara donese ovo čudo. Nedavno je izašao u prodaju. Dva puta u dvije nosnice dnevno su bile dovoljne da konačno počnem uživati u proljeću. Da ga ne ureknem. Jednostavno moje mišljenje, kao pacijenta kojem je nešto za promjenu zaista pomoglo. Cijena je 21KM, ima u svim boljim apotekama.![]()
![]()
![]()
![]()
-
*mima*
#212 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
da i ja to kupim.........ne mogu suze da zaustavim..... 
- prilagodjena
#213 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
ja sam mirna dok ne krenu cvjetati lipa,zova i bagrem....onda kuku majci.probala svaša ali jedino što mi pomaže je maknuti se od tih biljki u vrijeme cvjetanja.kad me oči za svrbe stavim hladan oblog a flonidan popijem više reda radi mada mi ne pomaže nešto
pokušaću sa roibos čajem...imam još mjesec dana
pokušaću sa roibos čajem...imam još mjesec dana
-
KenCo
#214 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
da. kod muzicke skole skrenes lijevo, prema bosnjackoj skoli. vidjet ces veliki crveni znak na fasadi, pise franz and sophie.zonna wrote:gdje je ta cajdzinica? u sarajevu?KenCo wrote:ja cijeli zivot patim od alergija, jave se u ovo doba, i pocinje kihanje, svrbez ociju i grla, nos curi... znaci klasicna alergija na polen. i onda naletim na informaciju da je ROOIBOS caj jako djelotvoran za alergije ( kao i za masu drugih stvari). poceo sam to piti neki dan i mogu reci da cim popijem dobru casu caja ( oko 4-5 deca) odmah osjetim olaksanje.
pozdrav
- Bullet Tooth Tony
#215 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Koristim ja to ima dvije godine i stvarno pomogne dramaLucazode wrote:Ko ima problema sa polenom moja tople preporuke za GlaxoSmithKlain-Flixonase. Pišao suze, grlo me svrbilo, nos pokvarena česma i onda mi stara donese ovo čudo. Nedavno je izašao u prodaju. Dva puta u dvije nosnice dnevno su bile dovoljne da konačno počnem uživati u proljeću. Da ga ne ureknem. Jednostavno moje mišljenje, kao pacijenta kojem je nešto za promjenu zaista pomoglo. Cijena je 21KM, ima u svim boljim apotekama.![]()
![]()
![]()
E j****li smo jeza ove godine. .... Mene vec lagano nacinje .... Ne znam sta je ali sam u basci danas bio dva sata , oci kad mi nisu ispale
Evo ljudi ja cu uskoro probati neku terapiju iz starih knjiga sa polenom direktno , pa se javim sa rezultatima , ako meni pomogne ima sanse da ce pomoci puno ljudi , jer sam ja bas tezi oblik ove alergije
- Cholina_Lokica
#216 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Trenutna situacija, kisem pomalo, nista sto se ne moRe durati, malo nos k'o zacepljen, ne placem nista puno kad sam vani... Ali me usi svrbe groznooooooo
Ne znam je li od alergije ili koji je klinac, ali me izludjuje 
- Not My Idea
#217 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
jel vas zna svrbit grlo? 
- prilagodjena
#218 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
daaaaa,ja se češem po vratuNot My Idea wrote:jel vas zna svrbit grlo?
- rinna0304
#219 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
prije par god na mlijeko, jaja,majonezu .. kad sam jela il pila nesto od tog po licu odmah crvene nake fleke pif al to proslo
a sad imam neku alergiju vecinom na proljece bude jaca i svrbi kao flekice blijedje po rukama i nikad nisam odkrila od cega to .. al ajd bude samo na proljece ostalo se smanji pa ne zamaram toliko D: al da nervira , nervira :Dh ahha
a sad imam neku alergiju vecinom na proljece bude jaca i svrbi kao flekice blijedje po rukama i nikad nisam odkrila od cega to .. al ajd bude samo na proljece ostalo se smanji pa ne zamaram toliko D: al da nervira , nervira :Dh ahha
- Not My Idea
#220 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
prilagodjena wrote:daaaaa,ja se češem po vratuNot My Idea wrote:jel vas zna svrbit grlo?![]()
meni dodje da uzmem cetkicu za zube i chesem se
"krkljam" nasuho, pa malo pomogne
-
Orbit_girl
#221 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
.
Last edited by Orbit_girl on 06/04/2012 00:40, edited 1 time in total.
- ellec
#222 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Samo penicilin, nekad prašina, ali ništa strašno. Uglavnom uživam u proljeću, nikakvih problema sa polenom, suncem itd. 
-
Orbit_girl
#223 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Ja dobila od svog doktora Flonidan, djeluju... Ne kisem vise ( u dva dana jednom kihnula), oci ne svrbe i nema onog dosadnog sekreta iz nosa niti me svrbi grlo 
- elle_
#224 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
meni super pomaže Singular i pumpica (imala sam napad gušenja i užasan kašalj, kako koristim pumpicu nisam ni kahnula), pa ćemo vidjeti kako dalje....alma_ wrote:Pila prosle godine, medjutim poslije sezone ( isto alergicna na polen drveća) sam pravo bila bolesna, sve mi je bilo i sve je boliloelle_ wrote:Danas sam bila na kontroli kod pulmologa, koristila sam mjesec dana pumpicu Seretide, sad mi je opet propisao istu pumpicu i tablete Singular. Čula sam da je taj lijek pravo dobar za alergičare i astmičare, ima li neko iskustvo s njim ? Postoji li jači oblik nuspojava ?
Zaboravila sam reći da sam alergična na drveće (gotovo na sve zastupljeno u našim krajevima) rano i kasno cvijetanje, raž, dlaku mačke, psa, lješnjak itd.tako da sam pomislila da mi je upravo singular dodatno unistio imunitet. Inace osjecala sam se isto kao i kad pijem flonidan-bezveze. Ipak djecaku od 12 godina je bas pomogao, tako da smatram da je sve individualno, nece ti nista biti ako probas
. Zasto koristis pumpicu ? Ja imam alergiju vise od 10 godina i samo sam jedne godine to koristila jer sam bila praaavooo bolesna, bukvalno sam se borila za dah
- sary
#225 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Da li je neko koristio tablete Allegra,kakve su??