"God bless America!" - said Reis-ul-Ulema

Locked
amrino

Post by amrino »

mostarac wrote:
ejub wrote:
mostarac wrote:Bosnjaci su prestali razmisljat onog trenutka kada su izabrali Aliju Izetbegovica na celo drzave. Do danasnjeg dana im je mozak na rezervi i nikako da ga dopune, cak stavise ove izbore su pokazali da je tumor metastazirao.
Paša moj solidni ti imas grdnih problema .
Što prije prihvatis realnost lakse ce ti biti.
Rahmetli Alija(predsjednik) je najpozitivnija istorijska licnost kod vecine Bosnjaka(osim kod pojedinaca kojima pripadas) i takav ce ostati svidjelo se to tebi ili ne.
Bosnjaci u to pokazali na izborima vise puta a i sada to pokazuje .
A ti imas mogucnost da prihvatis tu realnost i da ti bude lakse.
pa rekao sam ja da je tumor metastazirao i da Bosnjaci ne razmisljaju :D
a tvoja se pika manje nego ona Nijaza Durakovica iz Dana :D :D :D
mostarac

Post by mostarac »

amrino wrote:
mostarac wrote:
ejub wrote: Paša moj solidni ti imas grdnih problema .
Rahmetli Alija(predsjednik) je najpozitivnija istorijska licnost kod vecine Bosnjaka(osim kod pojedinaca kojima pripadas) i takav ce ostati svidjelo se to tebi ili ne.
pa rekao sam ja da je tumor metastazirao i da Bosnjaci ne razmisljaju :D
a tvoja se pika manje nego ona Nasera Durakovica iz Dana :D :D :D
pa dok se pikala "moja" mi smo bili svjetski ljudi, imali olimpijadu, mi imenovali visoke predstavnike, a danas smo raseljeni po svijetu i chamimo pred abasadama, slovacki kavadari su nam glavni u drzavi. Jebiga, Bosnjaci se dali u razmisljanje :lol:
Liberalism

Post by Liberalism »

ejub wrote:
mostarac wrote:Bosnjaci su prestali razmisljat onog trenutka kada su izabrali Aliju Izetbegovica na celo drzave. Do danasnjeg dana im je mozak na rezervi i nikako da ga dopune, cak stavise ove izbore su pokazali da je tumor metastazirao.
Paša moj solidni ti imas grdnih problema .
Ejube odkud znas da ce ostati?

Ko li je Bosnjacima bio najpozitivnija licnost prije nego je Alija uskrsno? Vjerovatno Josip Broz. Al ga vi Bosnjaci brzo zgaziste ko mrava i ujzdigoste Aliju.

Razmisli malo...
black

Post by black »

pa put pod noge..ko ti brani...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

black wrote:pa put pod noge..ko ti brani...
Ja znam da bi mnogi to voljeli :D Ta ideja je cak i rahmetliji draga bila :-) Iako se deklarativno borio protiv nje :oops: Ako cemo vec na taj nacin raspravljati :D
Maraschino

Post by Maraschino »

`
Ovo je nevidjeno. Sve kritike,pljuvanja i gadosti na racun Reisa dolaze od Social demokrata.Ako ste Vi demokrate,ja sam sigorno Kolumbo.Gdje Vam je respect,gdje Vam je snaga da prihvatite drugo i drugacije... gdje? Daleko ste Vi od demokrata ali i nije cudo ko Vam je na celu partije.

Cinjenica je, da posle ovog rata Bosnjaci Muslimani nisu isti kao sto su bili.Naravno da je tome doprineo(na zalost) i rat,stradanja,unistenja pa do zatiranja jednog naroda(genocid).

Cinjenica je i to da nije bilo ovog rata,Bosnjaci bi za nekih 20-tak godina bili sve a najmanje Muslimani.

Musliman sam po rodjenju a vjernik nikakav. Nisam clan niti jedne politicke partije.

Reis je duhovni,vjerski vodja Bosnjaka Muslimana,oni su ga birali,oni ga treba da kritikuju,oni ga samo mogu i smijeniti a Vi ateisti dizite demokratiju na visi nivo.
black

Post by black »

Maraschino wrote:`

Cinjenica je i to da nije bilo ovog rata,Bosnjaci bi za nekih 20-tak godina bili sve a najmanje Muslimani.
u mostaru posebno.. :oops:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Pa kad Dodo kaze kako je ovo bio vjerski rat vi opet recite da nije :-) :-)

Stvarno me je strah kakvu ce to moje dijete istoriju u skoli uciti :sad:
rashomon

Post by rashomon »

Ovo je nevidjeno. Sve kritike,pljuvanja i gadosti na racun Reisa dolaze od Social demokrata.
Nije tačno! Ima i muslimana...Samo što muslimani spadaju pod ostale, pa njihovo mišljenje vole izjednačit' sa bošnjačkim. Valjda inercija...no promijenit će se i to.

A ima i anarhista, onako usput rečeno...
luciferino

Post by luciferino »

Ovo je nevidjeno. Sve kritike,pljuvanja i gadosti na racun Reisa dolaze od Social demokrata.Ako ste Vi demokrate,ja sam sigorno Kolumbo.Gdje Vam je respect,gdje Vam je snaga da prihvatite drugo i drugacije... gdje? Daleko ste Vi od demokrata ali i nije cudo ko Vam je na celu partije.

Cinjenica je, da posle ovog rata Bosnjaci Muslimani nisu isti kao sto su bili.Naravno da je tome doprineo(na zalost) i rat,stradanja,unistenja pa do zatiranja jednog naroda(genocid).

Musliman sam po rodjenju a vjernik nikakav. Nisam clan niti jedne politicke partije.

Reis je duhovni,vjerski vodja Bosnjaka Muslimana,oni su ga birali,oni ga treba da kritikuju,oni ga samo mogu i smijeniti a Vi ateisti dizite demokratiju na visi nivo.
A ko je duhovni vođa Bošnjaka ne-muslimana?
danas

Post by danas »

luciferino wrote:
A ko je duhovni vođa Bošnjaka ne-muslimana?
mi nemamo duse, ne treba nam vodja :oops: :D :D :D
Maraschino

Post by Maraschino »

_BosanaC wrote:Pa kad Dodo kaze kako je ovo bio vjerski rat vi opet recite da nije :-) :-)

Bosanac,

nikada se nisam borio protiv Srba,Hrvata,Bosnjaka,Roma,Jevreja...a samim time ni protiv pravoslavlja,katolicanstva... vec iskljucivo protiv fashista (ma koje vjere bili) koji su unistavali jednu drzavu i njen narod.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Red White and Blue

http://www.allmusicvideocodes.com/l/Lyn ... index.html

Hajd nek se javi ko se nije najezio :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Maraschino wrote:
_BosanaC wrote:Pa kad Dodo kaze kako je ovo bio vjerski rat vi opet recite da nije :-) :-)

Bosanac,

nikada se nisam borio protiv Srba,Hrvata,Bosnjaka,Roma,Jevreja...a samim time ni protiv pravoslavlja,katolicanstva... vec iskljucivo protiv fashista (ma koje vjere bili) koji su unistavali jednu drzavu i njen narod.
Znam da nisi, i nisam to nikada ni rekao ni pomislio. Ali isto tako znam da se moj otac nije borio ni ZA pravoslavlje, katolicanstvo ali vala ni za islam, nego da sacuva zivu glavu, glavu zene i djece, komsija koji to nisu mogli za sebe uraditi, i ono imovine za sta je potrosio zivot da stekne. A danas se prica o borbi za islam, Muslimane, Bosnjake itd... Mislim, nidje veze, al fakat.
black

Post by black »

DaysleepeR wrote:Red White and Blue

najezio jasta sam..kad sam vidio onolike harlashe :D
a skynyrd..nije tema za to :D
rashomon

Post by rashomon »

DaysleepeR wrote:Red White and Blue

Mene protjeralo...je l' ono njih koriste za mučenje?
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ko nije skonto pjesmu i spot, jebiga.

Pjesma govori o radnickoj klasi, sljakerima koji su zavaljeni da crnce za minimalac ili su zavaljeni po ratistima dok bogate boli neka stvar.

Print: Lynyrd Skynyrd - Red White And Blue Lyrics print version

We don't have no plastic L.A. Frynds,
ain't on the edge of no popular trend.
Ain't never seen the inside of that magazine GQ.
We don't care if you 're a lawyer, or a texas oil man,
or some waitress busting ass in some liquor stand.
If you got Soul
We hang out with people just like you

My hair's turning white,
my neck's always been red,
my collar's still blue,
we've always been here
just trying to sing the truth to you.
Yes you could say
we've always been,
Red, White, and Blue

Ride our own bikes To Sturgis
we pay our own dues,
smoking camels, drinking domestic BREWS
You want to know where I have been
just look at my hands
Yeah, I've driven by the White House,
Spent some time in jail.
Momma cried but she still wouldn't pay my bail.
I ain't been no angel,
But even God, he understands.

My hair's turning white,
my collar's still blue,
we've always been here
Yes you could say
we've always been,
Red, White, and Blue

Yeah that's right!

My Daddy worked hard, and so have I,
paid our taxes and gave our lives
to serve this great country
so what are they complaining about

Yeah we love our families, we love our kids
you know it is love that makes us all so rich
That's where were at,
If they don't like it they can just
get the HELL out!

Yeah!

My hair's turning white,
my collar's still blue,
we've always been here
Yes you could say
we've always been,
Red, White, and Blue

oh..oh..Red, White, and Blue....

Red, White, and Blue

oh..oh....Red, White, and Blue
Vingo

Post by Vingo »

:? Ako su Mustafa Spahic i Enes Durakovic socijaldemokrati, ja sam reisova zena (s Fendi maramom)...
Maraschino

Post by Maraschino »

_BosanaC wrote:
Maraschino wrote:

Bosanac,

Znam da nisi, i nisam to nikada ni rekao ni pomislio. Ali isto tako znam da se moj otac nije borio ni ZA pravoslavlje, katolicanstvo ali vala ni za islam, nego da sacuva zivu glavu, glavu zene i djece, komsija koji to nisu mogli za sebe uraditi, i ono imovine za sta je potrosio zivot da stekne. A danas se prica o borbi za islam, Muslimane, Bosnjake itd... Mislim, nidje veze, al fakat.[/quote]

U pravu si,to ti je dio trenutnog balkanskog folklora.Nigdje u svijetu se ne posvecuje paznja vjeroispovijesti,nacionalnosti kao sto je to kod nas ,na zalost. Sve je to prolazno ali malo dugo traje.Valjda posledice rata,ko ce ga znati. :(
rashomon

Post by rashomon »

DaysleepeR wrote:Ko nije skonto pjesmu i spot, jebiga.

Pjesma govori o radnickoj klasi, sljakerima koji su zavaljeni da crnce za minimalac ili su zavaljeni po ratistima dok bogate boli neka stvar.
Do mene. Ukinuo nakon par taktova, ne mogu slušat'...
Šandor

Post by Šandor »

_BosanaC wrote:Znam da nisi, i nisam to nikada ni rekao ni pomislio. Ali isto tako znam da se moj otac nije borio ni ZA pravoslavlje, katolicanstvo ali vala ni za islam, nego da sacuva zivu glavu, glavu zene i djece, komsija koji to nisu mogli za sebe uraditi, i ono imovine za sta je potrosio zivot da stekne. A danas se prica o borbi za islam, Muslimane, Bosnjake itd... Mislim, nidje veze, al fakat.
Tvoj stari se jeste borio za opstanak Islama i muslimana. Par mjeseci nakon početka rata bilo je jasno da nećemo moći vratiti vrijeme. Bilo je jasno da je sa multietničkim životom završeno za sva vremena. Nepoznanica je bila samo ko će pobijediti. Ja sam tada bio dijete ali odrasli ljudi koji tada nisu bili svjesni za šta se bore nikada neće ni shvatiti.

Ovim ne pozivam bilo koga da se iseli niti smatram da je islamizacija bila ispravan potez ali opcija je od samog početka bila jednonacionalna. Ne bi bilo drukčije ni da je armijski general bio Jovo Divjak a predsjednik Bogić Bogićević. I dalje bi za BiH bilo 90% Bošnjaka i ono malo ostalih. Danas bi imali manje-više istu situaciju. Obraz bi nam bio malo svijetliji ali to nas ne bi spasilo od geta.

Multietnička opcija bi bila da su se dvije strane dogovorile i da su ratovali za istu stvar.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Šandor wrote:
_BosanaC wrote:Znam da nisi, i nisam to nikada ni rekao ni pomislio. Ali isto tako znam da se moj otac nije borio ni ZA pravoslavlje, katolicanstvo ali vala ni za islam, nego da sacuva zivu glavu, glavu zene i djece, komsija koji to nisu mogli za sebe uraditi, i ono imovine za sta je potrosio zivot da stekne. A danas se prica o borbi za islam, Muslimane, Bosnjake itd... Mislim, nidje veze, al fakat.
Tvoj stari se jeste borio za opstanak Islama i muslimana. Par mjeseci nakon početka rata bilo je jasno da nećemo moći vratiti vrijeme. Bilo je jasno da je sa multietničkim životom završeno za sva vremena. Nepoznanica je bila samo ko će pobijediti. Ja sam tada bio dijete ali odrasli ljudi koji tada nisu bili svjesni za šta se bore nikada neće ni shvatiti.

Ovim ne pozivam bilo koga da se iseli niti smatram da je islamizacija bila ispravan potez ali opcija je od samog početka bila jednonacionalna. Ne bi bilo drukčije ni da je armijski general bio Jovo Divjak a predsjednik Bogić Bogićević. I dalje bi za BiH bilo 90% Bošnjaka i ono malo ostalih. Danas bi imali manje-više istu situaciju. Obraz bi nam bio malo svijetliji ali to nas ne bi spasilo od geta.

Multietnička opcija bi bila da su se dvije strane dogovorile i da su ratovali za istu stvar.
Ako on neke stvari nije shvatao tada, vjerujem da ih shvaca sada jer je, hvala Bogu, izvukao zivu glavu. S druge strane, shvatam ih ja, i ono sto me boli jeste konstantna suplja prica 'ako ti se ne svidja idi' a svi se jeze kada to kaze nekakav Dodik nekom Bosnjaku u Bijeljini ili nekakav Miro nekom Bosnjaku u Ljubuskom... Jbg, nisu isti arsini za sve, to definitivno.

Drago mi je samo sto je vecini tako dobro, sto su Bosnjaci dosli pameti i sto su toliko sretni koliko @ejub i @amrino vaze o tome. Samo bih zakonom zabranio onda bilo kakvo kukanje, jer imaju tacno ono sto su trazili, a ljude koji prose po kontejnerima, protestante i ostale slicne kategorije drustva udarao a ne dao plakati te im eventualno organizovao predavanja od po dva sata koja bi isla svaki dan i na kojima bi im @ejub i @amrino mozak ispirali kako im je u stvari dobro, kako su sretni samo sto sami nisu toga svjesni.

A za zavrsni test zvao bih druga @Sogana, njegova bi bila zadnja definitivno...
Almir Arnaut-Belli

Post by Almir Arnaut-Belli »

treba vjeru odvojiti od politike,na nacin da svi oni imaju drzavnu platu za ono sto rade .Takođe treba kazniti svaku nacionalnu mrznju i netrpeljivost a put ka tome jeste slobodna BiH.
Ja licno nemam nista protiv Reisa ali ga ne respektujem jer nacin na koji se brine o IZ je pogresan,kao i pokazivanje materijalnog,i politiziranje svakog velikog događaja u BIH-mislim na dženaze ubijenih civila Srebrenice i Bratunca i Vlasenice,licno tamo se vise propagira IZ nego zrtve i njihovi najmiliji.
Takođe njegova vila u Sarajevu i druge stvari koje kao vjernik zna da ne bi smjeo raditi,a to je idealizirati ljudsko nad Bozijim,primjer su bliske veze sa Nasim politicarima i to samo ovim vodecim a koda ostali i nisu muslimani,koda je musliman samo onaj ko ima para i pripadnik je vodecih stranaka,zato mislim da drzava mora zakonom se zastiti od zloupotreba vjere ,jer sjetite se kačavende,pa i ostalih koji su sijali mrznju-a osnovni posao im jeste da propagiraju dobro,jedino ako ih djavo nije zaposlio.
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

Šandor wrote:

samo glup covjek, ili izdajnik,(izaberi koje ti vise "pase") moze od drzave u kojoj njegov narod ima vecinu izabrati geto za taj isti narod, umjesto prava zivljenja i odlucivanja na cijelom teritoriju te drzave!!

,
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Almir Arnaut-Belli wrote:treba vjeru odvojiti od politike,na nacin da svi oni imaju drzavnu platu za ono sto rade .Takođe treba kazniti svaku nacionalnu mrznju i netrpeljivost a put ka tome jeste slobodna BiH.
Ja licno nemam nista protiv Reisa ali ga ne respektujem jer nacin na koji se brine o IZ je pogresan,kao i pokazivanje materijalnog,i politiziranje svakog velikog događaja u BIH-mislim na dženaze ubijenih civila Srebrenice i Bratunca i Vlasenice,licno tamo se vise propagira IZ nego zrtve i njihovi najmiliji.
Takođe njegova vila u Sarajevu i druge stvari koje kao vjernik zna da ne bi smjeo raditi,a to je idealizirati ljudsko nad Bozijim,primjer su bliske veze sa Nasim politicarima i to samo ovim vodecim a koda ostali i nisu muslimani,koda je musliman samo onaj ko ima para i pripadnik je vodecih stranaka,zato mislim da drzava mora zakonom se zastiti od zloupotreba vjere ,jer sjetite se kačavende,pa i ostalih koji su sijali mrznju-a osnovni posao im jeste da propagiraju dobro,jedino ako ih djavo nije zaposlio.
Fino receno.

Jedino je u praksi to tesko izvesti. Religija i politika su srasli ko sijamski blizanci. Niko iz politike se ne smije zamjeriti religijskim menadzerima tipa Reisa & comp. zbog vlasti i uticaja koji imaju. To bi mogao izvesti samo neko sa strane. Alternativa je prcanje u mozak jos par decenija, pa da narod sam skonta gdje se odlijeva njegova lova, i ko prica jedno a radi peto...
Locked