šta vam se desilo zanimljivo u ovom danu-privatni vaš dnevni
Moderator: anex
-
nocna_ptica24
SRETAN ROĐENDAN!!!!!!!!!!!!!!
evo već je novi dan. ja se spremamam da spavam. nemam mi ništa draže nego doći u toplu kuću s posla nikog kod kuće nema i ja sve svoje rituale skidnaja šminke i mazanja lica obavim i onada piše do mile volje.
danas sam bila jako tuzna da sam i plakala. muž me je htio oraspoložiti pa je napravio lijep ručak u kojem nisma mogla ni u živati jer je bilo vrijeme da se krenem spremati za posao pa sam na brzinu pojela zahvali9la se i otišla. već eto planiram od ponedjeljka na dijtu, kupla sam sebi knjigu o ishrani i zdravlju. po toj knjizi imam idealnu težinu i ne trebm mršati jer ću biti pothranjena ali ja imam ufurano u glavi da sam debela, i jesam ako se uzma primjer do jedno 4 godine kad je stomak bio ravan i ručice i nožice tnke.
eto pi toj dijeti ne smijem ništa jesti što volim slatkiše i hljeb i trebam da umrem od gladi , pa ću danas da ćejfim sa jelom. pa samo jedna šačica kikirikija ima toliko kalorija da poslije jedenja treba hodati 40 minuta da se potroši. a ja sam danas pojela cijelu kasicu čokoladnog kikirikija...
odo sad na odmor jer znam da kad počn svitati počeće razna ometanja mog sna, a trebaju mi doći i gosti .danas ništa novo,osim što sam uvidjela kako smo primitivan narod ,kako mi se sve zgadilo i poso i život...a ne smijem dalje da razmišljam opet ću se ucrnjačiti dosta sam se ucrnia da nisam htjela izaći na kafu danas kad me prijateljica zvala. ne želim uopšte da izlazim iz kuće takva je situacija kod mene...
p.s. ne pjevam kao Norah JOnes ali pjevam ko Laurin Hill. ozbiljno!
evo već je novi dan. ja se spremamam da spavam. nemam mi ništa draže nego doći u toplu kuću s posla nikog kod kuće nema i ja sve svoje rituale skidnaja šminke i mazanja lica obavim i onada piše do mile volje.
danas sam bila jako tuzna da sam i plakala. muž me je htio oraspoložiti pa je napravio lijep ručak u kojem nisma mogla ni u živati jer je bilo vrijeme da se krenem spremati za posao pa sam na brzinu pojela zahvali9la se i otišla. već eto planiram od ponedjeljka na dijtu, kupla sam sebi knjigu o ishrani i zdravlju. po toj knjizi imam idealnu težinu i ne trebm mršati jer ću biti pothranjena ali ja imam ufurano u glavi da sam debela, i jesam ako se uzma primjer do jedno 4 godine kad je stomak bio ravan i ručice i nožice tnke.
eto pi toj dijeti ne smijem ništa jesti što volim slatkiše i hljeb i trebam da umrem od gladi , pa ću danas da ćejfim sa jelom. pa samo jedna šačica kikirikija ima toliko kalorija da poslije jedenja treba hodati 40 minuta da se potroši. a ja sam danas pojela cijelu kasicu čokoladnog kikirikija...
odo sad na odmor jer znam da kad počn svitati počeće razna ometanja mog sna, a trebaju mi doći i gosti .danas ništa novo,osim što sam uvidjela kako smo primitivan narod ,kako mi se sve zgadilo i poso i život...a ne smijem dalje da razmišljam opet ću se ucrnjačiti dosta sam se ucrnia da nisam htjela izaći na kafu danas kad me prijateljica zvala. ne želim uopšte da izlazim iz kuće takva je situacija kod mene...
p.s. ne pjevam kao Norah JOnes ali pjevam ko Laurin Hill. ozbiljno!
- luksica
Hvala punooo...i stvarno danas je suncan dan....sve dodje i prodje;)amalka wrote:Poslije kise dolazi sunceluksica wrote:....meni je danas tezak dan....sve je sivo i kisa pada.....a ja jos ni do polovine nisam stigla sa naucnim radom....
...ach da sutra mi je rodjendansranjeeee......
.....hocu kuciiiiiiiii![]()
![]()
![]()
![]()
Neka te vodi ta misao, i bice ti lakse. I sretan rodjendan
da ti prva cestitam
-
Aorta
Danasnji dan je poseban jer se prvi put od 28. jan. nisam budila u 3:45 am (zahtijevni raspored klinicke rotacija na Neurohirurgiji), vec ko vecinu ostalog svijeta u neki normalniji sat (8 am).
Popila kafu sa sestrom i roditeljima, za "dorucak" komad Sacher Torte
(That's Life!) i onda se nasla sa prijateljicom za brunch (ono izmedju dorucka i rucka). I evo sad se spremam gledati jedan franscuski film, a veceras drustvo dolazi na Academy Awards Night skup.
Prijatan dan.
Prijatan dan.
-
nocna_ptica24
ehej. evo mene a vi ste mi bili lijeni danas ,valjda jer je nedjelja pa hoćete da se odmorite od svega .ja vala ne mogu da ne otvorim ovaj forum i ovu temu pa d vidim šta ima novo kod vas. nešto me vuče. danas sam nakon 8 sati spavanja ustala silom prilika i čitav dan sam se osjećala umorno i zijevala. ja ne znam jesam ja to sebi ufurala da se nisam naspavala ili je moj organizam već navikao da spava min. 10 sati i sve manje od toga je malo..elem , dok sam ustala dok malo po kući tamo o vamo prohoda, dođe 13h. mami sam javila da ću joj doći danas i spremim se ja moj muž i naš cuko i idemo na selo.prvo sam malo svratila do nene i djeda da ih malo malo obiđem i obradujem i onda sam kod mame došla. odmah sam upoznavala svoje štene sa našom starom dalmatinkom magi i vidjela da nisu baš zainteresovane ena za drugu. nakon uobičajenih priča kod roditelja počnu neke filozofske tme o politici stanju u državi siromaštvu dođe to sve do nekih granica neizdržljivosti a ja samo nastojim da budem sabrana i kulturna. nakon ručka sam krenula svojoj kući razmišljajući o tome kako ćemo malo mj muž i ja opet u šetnju sa cukom .međutim dok sam došla do kuće po običaju sto misli mi se u glavi promijeni i bilo mi je mrsko ići bilo kuda. još me i muževA sestra zvala ne neku predstavu a ja skontala kako mrzim i imam fobiju od ovog grada i svijea i odmah sa sj..ala. malo uobičajenih zajedljivih svađica sa mužem ono ode u drugu sobu gledati tv ja u rugoj sobi čitalai evo sad sjedim on po običaju spava, trebam još osušiti kosu pa i ja da spavam ,eto kad počeh ovo pisati bila sam super raspoložena sad već nisam .kako se ono zove taj tip karaktera koji mijenja tako brzo raspoloženja???
laku noć!!!! dosadilo mi je sve!
laku noć!!!! dosadilo mi je sve!
- van Basten
Mi smo danas malo obišli Bijambare... uživali u sjajnoj prirodi, pojeli izvrsne uštipke u domu i sve u svemu proveli jedan mnogo lijep dan. A stigao sam na vakat kući i da pogledam tekmu RK Bosna. Šteta samo što im je Glavna pećina zatvorena, renoviraju je nešto, kažu da će do maja, juna biti opet otvorena. Taman da nastavim sa upoznavanjem i ispitivanjem novih šetnica i šumskih staza...
A sutra odoh izraditi slike... svaka čast digitali, kompjuteru, cd-ima... al meni opet ništa ne može zamijeniti klasičnu sliku i foto-album
A sutra odoh izraditi slike... svaka čast digitali, kompjuteru, cd-ima... al meni opet ništa ne može zamijeniti klasičnu sliku i foto-album
- new_jazzWa
Pa prvi put mjenjam nick,Harrys.A kratko sam na forumu,malo duze sam samo citala pa nekad odlucila da se pridruzim...E sad! U subotu sam shishala Maxa, bio je dobar,slusao me,mada mislim da mu nije bilo bas dobro,jer je on miran samo kad je bolesdtan,no u nedjelju je opet sve bilo ok.Nista se nije desilo osim sto sam se sinoc vratila svom starom hobiju,pa cemo vidjeti koliko dugo cu izdrzat. Sad sam opet na poslu,i nesto sam dobro raspolozena,inace volim ovakvo vrijeme,kad je oblacno i kisa pada,valjda se probudi onaj romanticar u meni pa mi sve lijepo.Onda se sjetim onih odvratnih ljetnih dana (ne volim ljeto samo zbog vrucine).NOcna_ptico,koji ces ti djavo na dijeti kad si mrsava,tj normalna??? Ja imam viska ihaha,ali mi ne pada na pamet da se opterecujem nekim stvarima koje su meni osobno nebitne.Ali eto,opet naglasavam da nismo svi isti...I jos jedno pitanje-ako pjevas ko Loren Hill sta radis u kafanama???Harrys wrote:Sa 145 postova i nisi dugo bila.
Koji ti je ovo put da mijenjas.
- new_jazzWa
NICK bih promijenila cisto da ga promijenim,a ovo drugo ne mjenjam jer nemam sta da promjenim
A koliko primjetim jedino ja na forumu "glavom i bradom",svi ostali maskirani pa kontam i ja
-
nocna_ptica24
e pa danas ništa posebno u danu današnjem. kiša pada pa se meni spava vruća sobica i ja ležala u krevetu ja rahatluka...do bola. mal osam bolesna neka me prehlada uhvatila pa sam cijeli teške glave i očiju. malo sam otišla do grada kupila lignje i kamaru povrća s namjerom da napravim egzotični ručak. došla sam kući oko pola tri a muž mislio za doručak a pravi pizzu. eto ja kontam vrijeme za ručak a on hoće pa hoće pizzu. i tako je napravio i ja poslije legla sppavati do jedno 6 sati i eto to je bio i doručaik i ručak .on kuka kako samo jednom dnevno jede a ja upošte nisam gladna i zgražavam se nad njegovim veliki stomačinom i opsesijom za hranom .tu mi opet po pbičaju digne pritisak kako samo misli šta ćepojesti i nije miran dok ima šta lijepo u frižideru a da to ne pojede. cuku sam malo vidjela jer je kišilo pa mi se nije dalo da idem napolju se igrati po kiši ...i tako prođe dan. nakon dnevnika i niza suza gledaući one uplakane i očajne žene iz srebrenice koje plaču nad ovakvom presudom haga i ja sam se nenervirala i po običaju kopala po licu. poslje film pa uvod u anatomiju pa kućanice i eto već 1h. odo spavat iako mi se ne spava ali nemam šta drugo za raditi.
a što se tiče debljine nisam ja debela niti to mislim samo mi stomak dobio previše šlaufova za neke 2-3 godine a znam kad je bio ravan ko daska. imam ja visine dosta lai opet je stomačina uočljiv. i što se tiče kafane, nije ovo zemlja amreia da te odmah u studio lansiraju i na mtv ovdej kako god znaš pjevati ne gine ti prvo kafana a i poslije nije izvjesna budućnost....šuti da ti ne pričam, to je sve jedno veliko sranje u kome je teško naročito ženama jer se posmatraju kao objekti a ne kao subjekti. uostalom to će biti na mom blogu.
a što se tiče debljine nisam ja debela niti to mislim samo mi stomak dobio previše šlaufova za neke 2-3 godine a znam kad je bio ravan ko daska. imam ja visine dosta lai opet je stomačina uočljiv. i što se tiče kafane, nije ovo zemlja amreia da te odmah u studio lansiraju i na mtv ovdej kako god znaš pjevati ne gine ti prvo kafana a i poslije nije izvjesna budućnost....šuti da ti ne pričam, to je sve jedno veliko sranje u kome je teško naročito ženama jer se posmatraju kao objekti a ne kao subjekti. uostalom to će biti na mom blogu.
- new_jazzWa
Dobar dancic! Evo mene,donosim vam sunce i dobro raspolozenje,naravno! Na poslu sam do 22h,i nocna_pricice,okreni na Valentino,tu sam stacionirana! A da je stanje tesko na estradi,znam...Vidim sta se desava ovdje,imam priliku vidjeti i znam koliko traze za nastupe "zvijezde",koje meni ,vala,ni u snu ne bi smjeli pjevat,ali eto...A sve hocu da t epitam,jesi ti ona visoka plavusa koja je pjevala kod Zije,rekla sam ti da sam bila jednom ,nekako kad je tek otvoreno,nesto oko Nove godine,i tad aje bila,osim onog malog pjevac (niskog) i visoka pjevacica??? E sacu da te ruzim,jer koliko god kisilo napolju,sto bona nisi isla igrat se sa cukom??? Njemu si najpotrebnija sad dok raste,tj.njoj...Kod mene nista novo,lafo sam na dijeti,ali ja to mogu izdrzat 5 dana,i onda mama skuha nesto lijepo,i mmmm...Ode mast u propast! Eto tako...Joj,moram s enakanit napravit kompjuter,pa da da chaskam s ljudima od kuce,a ne samo ovako...Isto blog ovo ovdje...A haman smao ja i ti pticice pricamo,ostalima nismo zanimljive! Pozdravcic ti u TZ!
-
amrino
Meni je ova gripica malo pomrsila konce...ali ne bas sasvim...jer sam ja jako trvrdoglavo stvorenje pa nisam uopste htjela da zalegnem u bolesnicku postelju nego se samo dopingujem Aspirinom C+, energetskim napicima, hranom i vitaminima i furam nse da nisam bolesna
Imam osjecaj da se ne bi digla bar tri dana iz kreveta- da sam zalegla ...ovako se borim ko lav pa mi nekako drago sto nisam kmeza...Sto se ostalog tice- nema bitnih promjena...poso- kuca a birtije sve manje...to valjda dodje s godinama. U kuci mi je najljepse
Ponekad negdje kafica i nekad poneki izlazak ali u principu su me mjesta gdje se koncentrise veci broj dobro pripitih ljudi- pocela nervirati...Smore me brate dragi do bola- a na kraju kad sve saberes i oduzmes bilo ti bezze pravo jer vecinu vremena svi stoje, puse, piju, zvirljaju, tracaju , poziraju...i niko ne radi nista zanimljivo...niko nije opusten...niko se ne zabavlja...sve je nekako vjestacki i nasilu...Mace zajmile skenerima po masi da provjere da se neko slucajno nije obukao ljepse od njih...smiju se samo zbog toga jer im je neko rekao da imaju lijepe zube...ma fuj!!!
Ovih dana sam se nafurala na Star Wars ko budala...odgledala 1,2 i 3 dio u dahu i sad brata ganjam svjetlosnim macem po kuci...
Kad ga trebam pitati da mi nesto ode kupiti- masem mu rukama ispred face nebil ga ono jedajski hipnotisala...Ma luda skroz...
Sto je dobar onaj Dart Veder...
Imam osjecaj da se ne bi digla bar tri dana iz kreveta- da sam zalegla ...ovako se borim ko lav pa mi nekako drago sto nisam kmeza...Sto se ostalog tice- nema bitnih promjena...poso- kuca a birtije sve manje...to valjda dodje s godinama. U kuci mi je najljepse
Ponekad negdje kafica i nekad poneki izlazak ali u principu su me mjesta gdje se koncentrise veci broj dobro pripitih ljudi- pocela nervirati...Smore me brate dragi do bola- a na kraju kad sve saberes i oduzmes bilo ti bezze pravo jer vecinu vremena svi stoje, puse, piju, zvirljaju, tracaju , poziraju...i niko ne radi nista zanimljivo...niko nije opusten...niko se ne zabavlja...sve je nekako vjestacki i nasilu...Mace zajmile skenerima po masi da provjere da se neko slucajno nije obukao ljepse od njih...smiju se samo zbog toga jer im je neko rekao da imaju lijepe zube...ma fuj!!!
Ovih dana sam se nafurala na Star Wars ko budala...odgledala 1,2 i 3 dio u dahu i sad brata ganjam svjetlosnim macem po kuci...
Kad ga trebam pitati da mi nesto ode kupiti- masem mu rukama ispred face nebil ga ono jedajski hipnotisala...Ma luda skroz...
Sto je dobar onaj Dart Veder...
-
vjeverica.nada
Sinoc sam pozelila rastaviti pc, spakovati ga i poslati ujednom smjeru sto dalje od mene, bez adrese posiljaoca. Blind dates mi nikad nisu predstavljali neko uzbudjenje. Upoznas simpa, bezveze, zanimljive, nezanimljive ljude. S nekim ljudima ostane super drugarstvo a neke zaboravis prije nego sto i popijete tu mucnu kafu, koja se nije ni trebala piti.
Elem, imam toliko iskustva da sam spremna i nespremna na sve lazi i podvale ali i na ok ljude. Medjutim, sinoc sam izasla s likom koji me iznenadio na svim mogucim poljima. Odlucila sam prestati se baviti tom vrstom sporta definitivno. Na msn-u sam vec neko vrijeme blablalala s likom s kojim je bilo strasno ugodno blablalati i posto mi je bilo zgodno odlucim ga pozvati na kafu sinoc. Osoba koja se pojavila ispred mene nije uopste osoba koja je bila na slici. Na slici je bio simpa Bosnjo, uredne pojave, kratko podsisane glavice, nekog sanjarskog pogleda a ja sam upoznala lika koji je razrook, ciji svaki zub ide svojim putem. Posto sam sklona sumnjati u svoj vid s vremena na vrijeme, kontala sam da vjerovatno nisam bas najbolje ni pogledala tu sliku na msn-u. Koja zabluda
Miss goodness in me je odlucila popiti bar caj s tom cudnom prikazom i to je tek bila greska. Osim glave, na prvi pogled lik je izgledao ok. Sta mislim pod ok? Pa, imao je skladno tijelo, lijepo drzanje i bio je fino obucen. Kad smo sjeli i narucili caj, lisena bilo kojeg poriva da u njemu vidim ista vise osim skoro obaveznog caja, mogla sam ga posmatrati i vidjeti sta je zapravo. Lik se nije gasio, blabla blabla...ne pitajuci me nista, pricao je o cemu mu se pricalo a ja sam poslusno pila caj i slusala. Ono sto sam zapazila je da je tip sav masan i da se vjerovatno nije odavno kupao. Odjeca je bila lijepa ali je nekako bila upljesnjena i nije odisao svjezinom. Ma koja svjezina, kad mi se priblizo u jednom trenutku osjetila sam pravi miris ustajalosti pomjesanog s nekim losim, teskim, smrdljivim dezodoransom a vrhunac je bio dah u kojem se osjecao zestok miris zeluca prezasicenog mlijekom i usta koja odavno nisu srela cetkicu i pastu za zube. Zivot mi se smucio.
Elem, imam toliko iskustva da sam spremna i nespremna na sve lazi i podvale ali i na ok ljude. Medjutim, sinoc sam izasla s likom koji me iznenadio na svim mogucim poljima. Odlucila sam prestati se baviti tom vrstom sporta definitivno. Na msn-u sam vec neko vrijeme blablalala s likom s kojim je bilo strasno ugodno blablalati i posto mi je bilo zgodno odlucim ga pozvati na kafu sinoc. Osoba koja se pojavila ispred mene nije uopste osoba koja je bila na slici. Na slici je bio simpa Bosnjo, uredne pojave, kratko podsisane glavice, nekog sanjarskog pogleda a ja sam upoznala lika koji je razrook, ciji svaki zub ide svojim putem. Posto sam sklona sumnjati u svoj vid s vremena na vrijeme, kontala sam da vjerovatno nisam bas najbolje ni pogledala tu sliku na msn-u. Koja zabluda
Miss goodness in me je odlucila popiti bar caj s tom cudnom prikazom i to je tek bila greska. Osim glave, na prvi pogled lik je izgledao ok. Sta mislim pod ok? Pa, imao je skladno tijelo, lijepo drzanje i bio je fino obucen. Kad smo sjeli i narucili caj, lisena bilo kojeg poriva da u njemu vidim ista vise osim skoro obaveznog caja, mogla sam ga posmatrati i vidjeti sta je zapravo. Lik se nije gasio, blabla blabla...ne pitajuci me nista, pricao je o cemu mu se pricalo a ja sam poslusno pila caj i slusala. Ono sto sam zapazila je da je tip sav masan i da se vjerovatno nije odavno kupao. Odjeca je bila lijepa ali je nekako bila upljesnjena i nije odisao svjezinom. Ma koja svjezina, kad mi se priblizo u jednom trenutku osjetila sam pravi miris ustajalosti pomjesanog s nekim losim, teskim, smrdljivim dezodoransom a vrhunac je bio dah u kojem se osjecao zestok miris zeluca prezasicenog mlijekom i usta koja odavno nisu srela cetkicu i pastu za zube. Zivot mi se smucio.
-
Pearl
a zato se nikad sa mnom nisi upoznalazena21 wrote:Jel' neko sa ovog foruma![]()
![]()
![]()
Eto sto ja ne vjerujem u net poznanstva
jesi neka...
- zena21
Ma drugo smo mi zenePearl wrote:a zato se nikad sa mnom nisi upoznalazena21 wrote:Jel' neko sa ovog foruma![]()
![]()
![]()
Eto sto ja ne vjerujem u net poznanstvasamo sa dilajtefom
jesi neka...
Ja govorim o zesko-muskim upoznavanjima preko neta... Totalno sam skepticna
Upoznacemo se uskoro aBd, pa makar bilo kod dede Mehe
-
iva24
ja evo pijem sumeci aspirin jer me boli sve i mislim da ce me spucati gripa, danas mi istice ugovor za posao i ko zna hoce li mi ga produziti, juce sam prekinula s frajerom (koji bas i nije bio neki frajer, pa eto taj dio i nije tako strasan), vrijeme me ubi, imam jos puna 4 sata da izdrzim, kako ne znam, jer ocajno zelim da idem svojoj kuci, mami i tati, legnem pod dekicu, gledam film i zamisljam da nisam ovdje gdje jesam... u tom mislim da cu zaspati...

-
Pearl
ja i sa musko-zenskim prijateljstvima imam dosta lijepih iskustava, vjerovatno zato sto upoznajem prijatelje a ne potencijalne momkezena21 wrote:Ma drugo smo mi zenePearl wrote:a zato se nikad sa mnom nisi upoznalazena21 wrote:Jel' neko sa ovog foruma![]()
![]()
![]()
Eto sto ja ne vjerujem u net poznanstvasamo sa dilajtefom
jesi neka...![]()
Ja govorim o zesko-muskim upoznavanjima preko neta... Totalno sam skepticna
Upoznacemo se uskoro aBd, pa makar bilo kod dede Mehe
pa je konverzacija opustenija, nema pretvaranja i zelje da me neko impresionira pa da se pretvara da je nesto sto nije...
@zenice, jedva cekam
-
vjeverica.nada
Svako moze biti s ovog ili bilo kojeg foruma. Nije koliko ja znam. Svejedno, covjeka treba ubaciti u ves masinu sa svim predpranjima.zena21 wrote:Jel' neko sa ovog foruma![]()
![]()
![]()
Eto sto ja ne vjerujem u net poznanstva
- karanana
Sad citam tvoje komentare vjeverice, i skontah razlog sto me nisi htjela poljubiti. Pa mogla si fino reci, uzeo bih ja zvaku. I nemoj govoriti da se nisam okupao, pa dobro nisam taj dan ali sam stavio dosta mirisa. A kosu odbijam da perem jer sam cuo da samponi stete rastu, zar da upropastim ovako divan komad moga bica? Ja o tebi samo mogu reci sve najbolje...U nadi da cemo se ponovo vidjeti...pusa preko zice.
-
vjeverica.nada
Imao si zvaku ali ti nije pomogla, previse si materijala zacementirao u sebikaranana wrote:Sad citam tvoje komentare vjeverice, i skontah razlog sto me nisi htjela poljubiti. Pa mogla si fino reci, uzeo bih ja zvaku. I nemoj govoriti da se nisam okupao, pa dobro nisam taj dan ali sam stavio dosta mirisa. A kosu odbijam da perem jer sam cuo da samponi stete rastu, zar da upropastim ovako divan komad moga bica? Ja o tebi samo mogu reci sve najbolje...U nadi da cemo se ponovo vidjeti...pusa preko zice.
A kosa je u redu jer je tako predvidjeno Pravilnikom iz 1990 za kuhare u kojem se kaze "kuhari trebaju prati kosu svaka 2 do 3 tjedna jer se kod prečestog temeljitog pranja skida masni zaštitni sloj"...
-
vjeverica.nada