van Basten wrote:j se javih ovdje već jednom na prapočecima ovog topica, al od tada tema se podobro razvila pa da i ja razradim svoja stajališta...
moja izabranica je pofino mlađa od mene i još uveliko studira... pričali smo mi već o budućnosti, braku, djeci... našli zajednički jezik da bismo voljeli troje djece (naravno, prvo jedno da vidimo da možemo to, kako ranije rekoh

)...
Ja radim i plata mi za naše uslove nije zanemariva (uvijek može biti bolja, al ne treba kukati stalno), solidno četbverocifrena... za BH uslove, po mom mišljenju, sasvim dovoljna da nas dvoje živimo pa čak i u iznajmljenom stanu ako treba i vjerujem da bi bila dovoljna za podizanje jednog djeteta... no kako rekoh, moja stuidra i ima bar još dvije godine do kraja... pa se odavno složismo i u tome da ćemo pričekati da završi ili bar privede kraju (tipa ostao samo diplomski) studije prije fiksiranja datuma vjenčanja...
Međutim, neki dan smo imali ozbiljnu raspravu o tajmingu djece... ja zagovaram da čim vjenčanje prođe počnemo raditi na tome, ona veli da pričekamo koju godinu nakon toga kako "bismo nas dvoje uživali u nama prvo". Tu se ja upalim k'o kutnjak... uživali? što sad ne uživamo a tad bismo uživali? šta nam sad nedostaje? reci, pa one pare od plate koje bih trošio na dijete da trošim na nas... spominje nekakva putovanja, obilaske, izlete u dvoje... i tu zaista nije problem finansija niti mog nedostatka pažnje da se razumijemo... jer kad upitah a što to ne bismo radili sada, odmah, sutra... sad ću na godišnji 20dana , tebi će ispiti završiti pa reci... imamo 20 dana samo za nas... onda ide ono - pa znaš roditelji, ovo ono... onda se ja upalih kao dva kutnjaka

...al fakat... jer me uvijek enrvira kad u uređenje života dvije osobe neko počne da petlja nekoga sa strane pa tamn bili to roditelji...
raspričah se... uglavnom, glavne crtice su slijedeće:
- želim djecu (možda bih se čak mogao složiti sa nekim mišljenjima ovdje o našim ulogama)
- smatram da im mogu priuštiti pristojno djetinjstvo i odgojiti da , prije svega, budu ljudi. A uvijek će biti AMARA koji će imati više od mene... za mene je to baš izazov... utuviti djetetu u glavu da AMAR nije bolji insan od njega /nje samo zato jer ima bolji kamion nego je uglavnom obrnuto
- poštujem njenu želju da prolongira to sve dok studira...
- ne mogu razumjeti njenu želju da to još prolongira zbog "svog provoda" kojeg sada ne želi jer "šta će roditelji reći ako npr nas dvoje sami odemo 7 dana u Tursku"
Definitivno sam izgubio nit priče pa ću sad prekinuti za ovaj post uz još par manje više za gornju priču nevezanih crtica o ovoj temi
- Imao sam 3,5 godine kad su moji roditelji dobili svoj stan... do tada smo živjeli kod nane... da li bi bilo mene da su oni čekali da se stambeno 100% obezbijede?
- psiholozi i psihijatri kažu da su dva osnovna životinjska (i ljudska, jer čovjek je ipak prije svega životinjska - neko kaže napredna životinjska, al ipak životinjska - vrsta) nagona - za preživljavanje i razmnožavanje
- ne može se sjediti na dvije stolice... istovremeno biti u nekim stvarima bosanski tradicionalista a u nekim drugim sličnim, "evropski moderan".. ili - ili
- odgoj djece ovdje nije tema, al uz ovo što do sada rekoh da podcrtam kako se slažem sa svemirskim jebačem i njegovim zadnjim postom na ovoj temi