Danas sam otvorio ovu temu s velikom nadom da cemo imati dobar nastup i doci do finala. Poslo nam je za rukom, Hari je izveo Lejlu predivno i sve je bilo na svom mjestu. Hvala najljepsa svim onima koji ovu drzavu vole i koji su svoj glas svojoj Bosni dali. Ipak citajuci neke komentare ( koje smo prisiljeni slusati i koji su presli vise u naviku ), vidio sam kao i drugi da se cak i pjesma koja je predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Evroviziji morala poniziti. Sve sto se u ovoj zemlji desi, ili u vezi nje, mora se poniziti pa ma kakvo to bilo.
Danas sam imao priliku citati neke od stranih komentara za Harijevu pjesmu, i mogu reci da drugi vise to cjene nego mi sami. Zalosno je to da jedan komentator s jednog Njemackog kanala, koji je kritikovao razne vecerasnje kandidate, hvali predivni nastup Bosne i Hercegovine te je poredi sa srcem Balkana, dok je mi ponizujemo na svakom cosku.
Mi (ne svi, ali tih je najmanje) se stidimo svoje tradicije, svojih obicaja, svoje kulture, svoje muzike - dok se drugi ponose svim sto ih veze za sebe. Ako bi iko trebao cjeniti svoje, to bi trebali mi, jer smo svasta pretrpili kao i ova nasa domovina.
Gledam danas one isjecke i reklame o Grckoj, odmah mi nampade : 'Boze mili, reko, kako bi lijepo bilo vidjeti ovako nasu Bosnu - sela, rijeke, gradove, tvrdjave, ...."
Kad su oni zaigrali, sala se zapalila - kako bi bilo takodjer lijepo vidjeti nase, Bosance, da nasa tradicionalna kola iz svih krajeva BiH izvedu
Imamo toliko blaga i ljepote s cime bi se trebali toliko ponositi, a zauzvrat mi se stidimo svoga. Sramota i nista drugo! Nije za sve politika kriva, krivi su nasi ljudi koji su se od pakosti naduli, koji nemogu podnositi sami sebe a kamoli druge - sramota
Hariju zelim sve najbolje, svu srecu, da nas obasja pobjeda u subotu