Veceras Evrovizija 2006 - dajte glas Bosni!!!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Edin H. wrote:Ipak smo trebali poslati Mahira Burekovica.
Em ima glas, lijep je, a i lijepo se oblaci :D
http://www.youtube.com/watch?v=06loXvYQ ... rch=bosnia
Neznam jarane sta fali ovoj pjesmi(naravno nije za euroviziju).
Lijepa bosnjacka pjesma, ne vrijedja nikoga, pjesma govori o nasim selamima i obicajima, ko voli neka slusa!Ali nemoras je ti omalovazavati!

Samo nemoj reci da je seljacka majke ti! Ako je ovo seljacko, onda smo svi seljaci i sva nam je tradicija i obicaji seljacki!
Timotije

Post by Timotije »

hrasno38 wrote:
Irm@ wrote:eh aferim :-D
svaka cast Hariju i ekipi (osim Kukrica-dan kad Ovaj ode u penziju... drzavni praznik-ne mogu ga smislit :roll: :D )
svaka cast i dijaspori-pokazaste se u pravom pravcatom svjetlu...a jos da budete bolji u subotu-ovo je naredjenje :-D
i svakako Evropljanima...znaju oni prepoznat kvalitet 8-)
A sta to fali Kukricu, momak je prvi covjek iz RS-a (aqko izuzmemo pojedine sportiste) koji je svim srcem veceras navijao za BiH i moglo se svakoga trenutka osjetiti koliko zeli uspjeh Harija. Mozda nije sjajan komentator ali je veceras bio pravi Bosanac i svaka mu cast za to.
Hari - samo naprijed, idemo poslije Oskara i Medvjeda donijeti i Evroviziju u BiH. Ja licno sam uzivao u one tri minute i nadam se da cemo u suboti slaviti.
Potpisujem. Jeste da je malo slinio (ovo je muzicki dogadjaj, ne prenosi boks), ali makar se covjek iskreno raduje. Ni meni nije nista smetao, naprotiv. Da ih je bogdo vise takvih.
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Danas sam otvorio ovu temu s velikom nadom da cemo imati dobar nastup i doci do finala. Poslo nam je za rukom, Hari je izveo Lejlu predivno i sve je bilo na svom mjestu. Hvala najljepsa svim onima koji ovu drzavu vole i koji su svoj glas svojoj Bosni dali. Ipak citajuci neke komentare ( koje smo prisiljeni slusati i koji su presli vise u naviku ), vidio sam kao i drugi da se cak i pjesma koja je predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Evroviziji morala poniziti. Sve sto se u ovoj zemlji desi, ili u vezi nje, mora se poniziti pa ma kakvo to bilo.
Danas sam imao priliku citati neke od stranih komentara za Harijevu pjesmu, i mogu reci da drugi vise to cjene nego mi sami. Zalosno je to da jedan komentator s jednog Njemackog kanala, koji je kritikovao razne vecerasnje kandidate, hvali predivni nastup Bosne i Hercegovine te je poredi sa srcem Balkana, dok je mi ponizujemo na svakom cosku.
Mi (ne svi, ali tih je najmanje) se stidimo svoje tradicije, svojih obicaja, svoje kulture, svoje muzike - dok se drugi ponose svim sto ih veze za sebe. Ako bi iko trebao cjeniti svoje, to bi trebali mi, jer smo svasta pretrpili kao i ova nasa domovina.
Gledam danas one isjecke i reklame o Grckoj, odmah mi nampade : 'Boze mili, reko, kako bi lijepo bilo vidjeti ovako nasu Bosnu - sela, rijeke, gradove, tvrdjave, ...."
Kad su oni zaigrali, sala se zapalila - kako bi bilo takodjer lijepo vidjeti nase, Bosance, da nasa tradicionalna kola iz svih krajeva BiH izvedu
Imamo toliko blaga i ljepote s cime bi se trebali toliko ponositi, a zauzvrat mi se stidimo svoga. Sramota i nista drugo! Nije za sve politika kriva, krivi su nasi ljudi koji su se od pakosti naduli, koji nemogu podnositi sami sebe a kamoli druge - sramota

Hariju zelim sve najbolje, svu srecu, da nas obasja pobjeda u subotu :DImageImageImageImageImage
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Bosanac,
ne sekiraj se, ti su komentari potrebni da znamo gdje smo i zasto smo. Do tada oficijelni video spot:

http://www.youtube.com/watch?v=zL0laMbtcxY

i sa sinocnjeg nastupa:

http://www.youtube.com/watch?v=gWJqs4b9YNo
mostarac

Post by mostarac »

Al-aqsa wrote:Svaka cast Hari, svaka cast Lejla, Svaka cast SDA...!!

Izgleda da nekima nije pravo sto se pjesma zove Lejla, izgleda da neki zale za onim starim dobrim jugoslovenskim vremenima kada se svaka pjesma zvala ili Gordona ili Svetlana, ...ali nikako Lejla!!

GO BOSNIA
Al-aqsa wrote:Naprijed Bosno, naprijed Sa-x, naprijed Hercegovino, naprijed svi oni koima je domovina na srcu, naprijed Tanovicu, naprijed Zbanic, naprijed Merline, naprijed Hari, naprijed Isovicu, naprijed Bihacu-Tuzlo-Sarajevo-Gorazde..., naprijed suzivot, naprijed nasi ljiljani...

...Naprijed moja jedina domovino, bosa si i zedna, al' si prkosna jer nosis naj bolje sinove...!!

Ova dva posta se medjusobno iskljucuju. Procitas prvi post i onda procitas ispod naprijed suzivot. Da ti nisi podvojena licnost?
I kako samo preskoci Vajtinu Lejlu u mrskoj jugoslaviji da prokomentarises. Ja mislim da nas je tad evropa mrzila samo jer je musliman pjevao pa smo bili zadnji :D
Gera

Post by Gera »

*

Fakat tip je zasluzan da mu kupimo pravo biciklo.... :sad:

:roll:

Image
Mahalac

Post by Mahalac »

Pjesma odlicna, scenski nastup rekao bih najbolji...i da nije sinoc pjesma prosla mene je odusevila i bio bih potpuno zadovoljan.
Kad vidim samo koje su nakarade sinoc prosle a koje nisu pa malo je rec...perverzija~eurovizija!

...jedina zamjerka sto se Hari malo usro ko grlica...vidilo mu se na faci... valjda ce u subotu biti spontaniji i samouvjereniji.

Irska pjesma poslije nase po meni najbolja 8)
Goran_35

Post by Goran_35 »

Meni Eurovizija sve vise lici na turbo - folk paradu :oops: gologuzih Mica,Cica i pica :oops: :D

Hari je bio pravo osvjezenje,sa predivnom pjesmom.Prava gospoda u odnosu na ostalu veliku vecinu...

Svedjani su naravno tradicionalno dobri,a pravo su mi simpaticni oni dechki iz Litvanije :)
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Svedska je imala puno boljih nastupa prije, ove godine mislim da nisu zasluzili medju prvih 10.
Carola je pobjedila 1991. pa se nada da ce opet sa istim nastupom pokupiti poena (u sto cisto sumnjam).

Bosna se definitivno razlikuje od ostalih.... Sinoc je Hari definitivno bio najbolji.
Finci nisu moji favoriti ali sto jes` jes` originalni su do kraja.

Opet provjerila rezultate na http://www2.nrk.no/avstemning/poll_resu ... oll_id=316 i trenutno Bosna vodi sa ubjedljivim 19.3 %, finci i rumuni na 2. mjestu sa samo 13.5 %.

Biti ce zanimljivo sutra.

:bih: :bih: :bih: :bih:
saim_adka

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 25/01/2017 10:20, edited 1 time in total.
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll: :-) :roll:

al eto ti rece svoje...sta fali pjesmi iz Albanije...po meni odlicna :oops:
inspire_me

Post by inspire_me »

saim_adka wrote:sinoc sam bacio oko na tv i iznevjerio sebe, jer sam rekao da necu:)
fakat je ono velika turbo folk parada za istocne zemlje:)
sve je kicasto... jebo ti zabave gdje glavnu rijec vode albanija, armenija...

gledam onog naseg dzukca kako se nesto uzivio, neke face slaze i doziva golubove, uh majko mila... pa slusam naseg reportera kako svrsava na pjesmu...

jesam se ismijao...

neko ce meni reci da je ono takmicenje... ono je vazda bilo politicko naticanje... grcka daje kipru 12 bodova, kipar daje grckoj 12 bodova, pa balticke zemlje izmedju sebe razdjele i konacno sve bivse ruske zemlje - svako svome, samo se mi koljemo izmedju sebe - mislim na balkanske zemlje:)

pobjedice hrvatska - jer je najbliza eu, pa ce je malo gurati i sl...

i opet ista prica kad se zavrsi - lobirao ovaj ovog, onaj onog... bla..bla..bla

glupa tema za raspravljati:)

Bla bla bla :zzzz: :zzzz:
mostarac

Post by mostarac »

cHupjahalic@ wrote:Svedska je imala puno boljih nastupa prije, ove godine mislim da nisu zasluzili medju prvih 10.
Carola je pobjedila 1991. pa se nada da ce opet sa istim nastupom pokupiti poena (u sto cisto sumnjam).

Bosna se definitivno razlikuje od ostalih.... Sinoc je Hari definitivno bio najbolji.
Finci nisu moji favoriti ali sto jes` jes` originalni su do kraja.

Opet provjerila rezultate na http://www2.nrk.no/avstemning/poll_resu ... oll_id=316 i trenutno Bosna vodi sa ubjedljivim 19.3 %, finci i rumuni na 2. mjestu sa samo 13.5 %.

Biti ce zanimljivo sutra.

:bih: :bih: :bih: :bih:
joj kad se na pocne mjesat u strucne rasprave :x :x :x :D :P
inspire_me

Post by inspire_me »

Minnela wrote:
Harrys wrote:Jel to Severina eliminisana?
Hari, Seve je u finalu zahvaljujuci Borisu
Seve je u finalu zahvaljujuci SCG, da su oni ove godine otisli na evroviziju, Severina bi morala u polufinale
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

@saim_adka
Bas si belaj. :D Donekle si u pravu, tj da i politika ima dosta toga da kaze, ali ako mislis da ce Severina sa svojom stiklom uspjeti da se popne na vrh onda se dobro varas. :D Pa pratis li samo statistike gdje je Hrvatska ove godine medju zadnjima?
I jos nesto: kako je Turska pobjedila sa svojom pjesmom prije 3 godine a jos nisu usli u EU? :shock:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

mostarac wrote:joj kad se na pocne mjesat u strucne rasprave :x :x :x :D :P
Naucila od :oops: tebe. :D
Ide mi dobro, ha? :D
p.s. Vidimo se sutra. :D
maximilijana

Post by maximilijana »

inspire_me wrote:
Minnela wrote:
Harrys wrote:Jel to Severina eliminisana?
Hari, Seve je u finalu zahvaljujuci Borisu
Seve je u finalu zahvaljujuci SCG, da su oni ove godine otisli na evroviziju, Severina bi morala u polufinale
opet zavjera nasih komsija protiv nas jadnih!!! :D :D :lol: urotili se protiv nas...kao idu pa ne idu i Seve se progura...sumnjivo to meni :lol: :lol: :lol: zavjere.... bolje ad se cuvamo toga :lol: :lol:
kekec

Post by kekec »

Zamjeram organizatoru slabu zastitu garderobe izvodjaca.
Dobar dio izvodjaca/ica je nastupao samo u gacama. :D
Suknje, haljine ili pantolone im je neko ukrao iz garderoba.
Sramota za organizatora. :)
Santos

Post by Santos »

Eto ja na pocetku reko da cu glasat za Finsku jer vjerujte do sinoc nisam ni cuo nasu pjesmu.Kad sam odgledo Harija sinoc pa on je najveci dingospo od svih ostalih.Sve je uradjeno do perfekcije.Zamislite kad Holandzani kazu da pjevac iz Bosne ima fenomenalan glas.Znaci ipak Hari 12 Finska 10.
senada

Post by senada »

bijeli golub je simbol i poruka mira... morali su mu obuci lagano bijelo perje... sve je to jeftina sminka koju su preskupo platili gradjani ...
shin

Post by shin »

Hari je spasio polufinale, bez njegovog nastupa sve bi izgledalo kao noć krekera i jadne scenografije.

Doživija sam fleš kad je ona izmigoljila iz klavira.
ja71

Post by ja71 »

Sto je najvaznije:
Hari je dobio jak aplauz na kraju.

I niko osim njega nije dobio aplauz tokom pjesme.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

saim_adka wrote:sinoc sam bacio oko na tv i iznevjerio sebe, jer sam rekao da necu:)
fakat je ono velika turbo folk parada za istocne zemlje:)
sve je kicasto... jebo ti zabave gdje glavnu rijec vode albanija, armenija...

gledam onog naseg dzukca kako se nesto uzivio, neke face slaze i doziva golubove, uh majko mila... pa slusam naseg reportera kako svrsava na pjesmu...

jesam se ismijao...

neko ce meni reci da je ono takmicenje... ono je vazda bilo politicko naticanje... grcka daje kipru 12 bodova, kipar daje grckoj 12 bodova, pa balticke zemlje izmedju sebe razdjele i konacno sve bivse ruske zemlje - svako svome, samo se mi koljemo izmedju sebe - mislim na balkanske zemlje:)

pobjedice hrvatska - jer je najbliza eu, pa ce je malo gurati i sl...

i opet ista prica kad se zavrsi - lobirao ovaj ovog, onaj onog... bla..bla..bla

glupa tema za raspravljati:)
pa onda nemoj :oops:

HAJMO HARI ALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
vedderedi

Post by vedderedi »

A ja sve prespavo. :-? :sad:
senada

Post by senada »

......nigdje u svijetu nejma da krvavo placamo, svojim novcima i svojim zivotima (UN) tudju zastavu :bih: da znaju za koju i za ciju zastavu su ginuli......digli bi se iz grobova....

ali Hari i SDA ce nas 100% omah, garant uvesti u Evropsku Uniju...
Post Reply