o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post Reply
muha_sa

#201 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by muha_sa »

ima mnogo ovoga--da je ovo, da su ono, da je bilo ovako il onako...................................... :-)

bitno je da su ga taj dan popušili, ostalo možemo naprdivat i nagadjat šta bi bilo da je bilo.
Objektivni navijac

#202 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by Objektivni navijac »

lajkujMe wrote:Iako se divim herojima 2. maja koji su sprijecili pobjedu cetnika tog dana, ali ne slazem se s cinjenicom da je ovo bila teska ogromna bitka. Po meni jedan od bitnijih faktora zasto taj dan Predsjednistvo nije palo je vrlo lose planirana akcija i tesko podcjenjivanje branitelja grada od strane JNA. Oni su mislili da je citav grad branjen od sakice lose opremljenih policajaca i nesto golorukih krimosa. Mislili su da je ono sto su poslali i vise nego dovoljno, nakon napada precjenili su tadasnju odbranu i nisu se vise nikada usudili da udju direktno u grad. Da su kojim slucajem napravili pravi napad s recimo 500 vojnika desetak tenkova i vise oklopnjaka zajedno s ciljanim teskim granatiranjem uzeg kruga oko predsjednika ne bi to ni nekoliko sati trajalo.

Ali nisu, i dok se cetnici nisu sabrali vec je bilo kasno, masa dobrovoljaca a bogami i onih koji su morali u vojsku su u roku od nekoliko mjeseci stvorili brojcanu nadmoc ARBIH zajedno s zapljenom oruzja da se pruzi bar nekakva opremljenost je znaci da nema nista od pada Sarajeva i RBIH jer srbi jednostavno nisu imali tolike brojke u ljudstvu da zauzmu grad kao Sarajevo a vecini srba iz srbije nije padalo napamet da gine tamo negdje daleko od svoje mahale.
Simpaticna ali lose vidjenje situacije. :D
Prvo precjenjivanje JNA i srpskih snaga. Kao prvo JNA ,kao stvarna JNA nije vise postojala od debakla u Sloveniji i Hrvatskoj,bila je tome godina. Ono jedinica JNA oko Sarajeva je sramota nazvati vojskom a sarajevski Srbi,okupljeni oko SDS-a ,to je gomila ratu nevicnih debila i seljacina. Oni ne znaju ni jesu li posli ili su dosli a kamoli sta bi i sta hoce. Kako je bosanska strana zahvaljujuci SDA bila razjebana i zbunjena,ista je bila i srpska strana,doduse imali su puno vise oruzja. Ono malo ostataka JNA ,sa profesionalcima nije moglo nista konkretno uciniti. To je i Kukanjac govorio.
Mi smo imali solidno naoruzanu policiju i dobro naoruzane krimose. :D Nismo imali vojsku ni TO,organizaciju to dvoje i to nas je kostalo.
Napadala je VRS sa daleko vecim brojem vojnika Sarajevo,nije to dovoljno,niti bi bilo. Trebalo je mnogo vise znanja,hrabrosti,oganizacije,ratnog umijeca i srece,pa da Srbi zauzmu Sarajevo. Puno vise od svega ,nego sto su ikada imali. VRS je imala prednost u ljudstvu na sarajevskom ratistu,sve do ljeta 94. Jedinice ArBiH su imale fiktivne sastave,puno ljudstva na papiru bez oruzja. Po 3-4,cak i 5 ljudi na jednu pusku. Tako da na papiru imas vojnika a u stvari ne. Pocelo se to popravljati 93-e ali stvarna prevaga je krenula potpisivanjem Washingtonskoga sporazuma,koje je omogucilo potpuno pokretanje namjenske industrije,kao i manje ogranicen uvoz iz Hrvatske. Tada se i inicijativa prenijela na ArBiH i HVO sto je rezultiralo potpisivanjem Daytona.
Inace kao sto rece @ Muha,analize nisu toliko bitne. Bitno je da smo ih razjebali tih par dana,pa koliko-toliko. Bilo je ludo i nezaboravno :D :izet: :D
lajkujMe

#203 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by lajkujMe »

Jesu pokusali uci preko Zuci i Stupa moram da naglasim jednu stvar, ta podrucja su rijetko naseljena to jest nije kao ostatak grada s premnogo zgrada malih ulcica gdje je opasno se boriti, mislim da ima jedno vojno pravilo, ako napadas urbano podrucje potrebno ti je 2 ili 3 puta vise vojnika nego sto branitelji imaju za pobjedu.
Kako ti kazes tek 94 se ARBIH pocela stabilizovati u ljudstvu i tehnici ali i prije toga Srbi jednostavno nisu imali dovoljno ljudstva da napadnu Sarajevo punom snagom, mislim eto jesu 92 ali da su ili 2 maja poslali sve sto imaju ili tokom 92 god, ali tokom 92 to bi znacilo da bi morali napustiti ostala ratista da bi osvojili Sarajevo.

Uglavnom beze je o tome govoriti 20 godina poslije nisam ja strucnjak.

Vazno je da su ovi hrabri momci odbranili Sarajevo i da zbog njih postoji BIH.

Jedina mrlja na svemu ovome je dejton koji je po meni milion samara na sve zrtve rata u BIH. Da se Oluja nastavila bez uplitanja MZ vjerujem da bi nam danas mnogo bolje bilo.
Objektivni navijac

#204 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by Objektivni navijac »

lajkujMe wrote:Jesu pokusali uci preko Zuci i Stupa moram da naglasim jednu stvar, ta podrucja su rijetko naseljena to jest nije kao ostatak grada s premnogo zgrada malih ulcica gdje je opasno se boriti, mislim da ima jedno vojno pravilo, ako napadas urbano podrucje potrebno ti je 2 ili 3 puta vise vojnika nego sto branitelji imaju za pobjedu.
Kako ti kazes tek 94 se ARBIH pocela stabilizovati u ljudstvu i tehnici ali i prije toga Srbi jednostavno nisu imali dovoljno ljudstva da napadnu Sarajevo punom snagom, mislim eto jesu 92 ali da su ili 2 maja poslali sve sto imaju ili tokom 92 god, ali tokom 92 to bi znacilo da bi morali napustiti ostala ratista da bi osvojili Sarajevo.

Uglavnom beze je o tome govoriti 20 godina poslije nisam ja strucnjak.

Vazno je da su ovi hrabri momci odbranili Sarajevo i da zbog njih postoji BIH.

Jedina mrlja na svemu ovome je dejton koji je po meni milion samara na sve zrtve rata u BIH. Da se Oluja nastavila bez uplitanja MZ vjerujem da bi nam danas mnogo bolje bilo.
To otprilike i ja tvrdim,to su poznate cinjenice. VRS nije nikada imala dovoljno ljudi,samo pomisao da Srbi vojno ovladaju Bosnom je cisto ludilo. Mada napadali su Sarajevo,punom snage,najvise ljudstva VRS je bilo na Sarajevu,najveci su im i gubici tu.
Jedino u pocetku se je na moglo na foru zauzeti svasta,tako su zauzeta sva predgradja Sarajeva,kao i Grbavica. Mozda su mogli i vise ali sustina je da su bili neorganizovani i zbunjeni. SDA pokusava na svoju stranu predstaviti kao cinjenicu,da su oni kao odbranili Sarajevo,protiv cetvrte vojne sile ,protiv ultra-extra spremnih chetnika i slican bla,bla. Istina je da su formacije SDS protiv kojih se je borilo u pocetku bilo potpuno,neuvezane,zbunjene,jadne i neorganizirane. I da situacija koju smo imali u Sarajevu je uglavnom rezultat pogresnih odluka SDA i da se moglo puno vise i puno bolje.
Momci ko momci,sta reci :mladi,hrabri kurceviti :D :D Jbg,borili smo,sta ces drugo,ionako nismo imali izbora. Nije nam nesto tesko palo. :D Opet bi u takvoj situaciji :D
VjecitiStudent

#205 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by VjecitiStudent »

mirsek wrote:
dječak sa šibicama wrote:
mirsek wrote: Zolja ili osa od onih specijalaca od Šuputa sto su spalili postu pa se nasli opkoljeni i kasnije se predali.
De bolan, kakva zolja i osa.

Takodje, Suputovi nisu spalili postu vec dva radnika poste, koji su to odradili po zadatku, vjerovatno SDS-a.
Ne znam, tako su objasnili u onim filmovima o 2. i 3. maju.
Cak se i cuje ispaljenje ako bolje poslusas snimak.
Ovo za postu moguce da sam ih slucajno povezao za paljenje jer su neke bitke vodili oko narodnog pozorista a i narator spominje neku specijalnu tekucinu sto se ne moze gasiti klasicnim aparatima protiv pozara pa mi je zvucalo kao akcija specijalaca.
:-)
Joj forenzičara! Koja crna osa, zolja, ... ?
Što ukinuše ONO i DSZ iz škola, ne bi se ovakve gluposti nikada pisale.
salik79

#206 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by salik79 »

VjecitiStudent wrote:

Valjda balisticara?! :D
karanana

#207 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by karanana »

lajkujMe wrote:Iako se divim herojima 2. maja koji su sprijecili pobjedu cetnika tog dana, ali ne slazem se s cinjenicom da je ovo bila teska ogromna bitka. Po meni jedan od bitnijih faktora zasto taj dan Predsjednistvo nije palo je vrlo lose planirana akcija i tesko podcjenjivanje branitelja grada od strane JNA. Oni su mislili da je citav grad branjen od sakice lose opremljenih policajaca i nesto golorukih krimosa. Mislili su da je ono sto su poslali i vise nego dovoljno, nakon napada precjenili su tadasnju odbranu i nisu se vise nikada usudili da udju direktno u grad. Da su kojim slucajem napravili pravi napad s recimo 500 vojnika desetak tenkova i vise oklopnjaka zajedno s ciljanim teskim granatiranjem uzeg kruga oko predsjednika ne bi to ni nekoliko sati trajalo.

Ali nisu, i dok se cetnici nisu sabrali vec je bilo kasno, masa dobrovoljaca a bogami i onih koji su morali u vojsku su u roku od nekoliko mjeseci stvorili brojcanu nadmoc ARBIH zajedno s zapljenom oruzja da se pruzi bar nekakva opremljenost je znaci da nema nista od pada Sarajeva i RBIH jer srbi jednostavno nisu imali tolike brojke u ljudstvu da zauzmu grad kao Sarajevo a vecini srba iz srbije nije padalo napamet da gine tamo negdje daleko od svoje mahale.
a oni su mislili da je grad branjen od sakice lose naoruzanih ljudi?
uvijek se govorilo da su mislili da je grad branjen od veoma dobro opremljenih i do zuba naoruzanih ljudi pa se nisu usudili slati vise ljudstva.
ovo gore mi je nova teorija.

ne mislim da su drugog maja htjeli ista ozbiljno. vjerujem da su htjeli samo doci do doma jna. jer da su zaista htjeli nesto tipa zauizimanja predsjednistva, poslali bi 4-5 tenkova na ovu stranu miljacke a ne bi slali ljude u par pincgauera, ambulantnih vozila i oklopnih transportera. a sta bi im i znacilo da su zauzeli predsjednistvo kada bi opet bili opkoljeni. uopste ovo nije bio totalni napad na grad. sto ne znaci da ih nismo trebali zaustaviti tada.
armin071

#208 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by armin071 »

Pa Karanana kud će poslati tenkove kada mora proći čitav grad sa njima. Poslali sa Vraca Vikić ih spalio na tranzitu. Oni su sami svojom propagandom sjebali svoju akciju. Svaku noć ispiranje mozga na TV-u o zelenim beretkama do zuba naoruzanih itd.... A i masa tih momaka nije bila iz Sa i nije bila spremna da gine ovdje. Htjeli su samo da bjeze kući. Otud i propast same akcije koja je za cilj imala samo likvidiranje postojećeg vodstva RBiH.
bob_rock

#209 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by bob_rock »

Frontalni napad jna se nije smio desiti jer da su krenuli u frontalni napad nebi se lako dovukli do skenderije. Zato su i pokusali na ovaj nacin zauzeti predsjednistvo,abdic je spreman bio u rtv domu da izjavi da preuzima drzavni vrh i da pripaja bih srbiji tj jugoslaviji. Naravno, bitka za grad koja se desila 02.05.1992 je mozda kljucna bitka za opstanak drzave i prave patriote ove drzave su odbranile grad.
Zato ovaj datum ne smije biti zaboravljen.
jon_jovi

#210 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by jon_jovi »

bob_rock wrote:Frontalni napad jna se nije smio desiti jer da su krenuli u frontalni napad nebi se lako dovukli do skenderije. Zato su i pokusali na ovaj nacin zauzeti predsjednistvo,abdic je spreman bio u rtv domu da izjavi da preuzima drzavni vrh i da pripaja bih srbiji tj jugoslaviji. Naravno, bitka za grad koja se desila 02.05.1992 je mozda kljucna bitka za opstanak drzave i prave patriote ove drzave su odbranile grad.
Zato ovaj datum ne smije biti zaboravljen.
Da su oni zauzeli predsjedništvo sve se bojim da ne bi stavili "turčina" pa makar on bio i F. Abdić. Da su oni zauzeli predsjedništvo bio bi Karadžić. To nalaže logika razmišljanja
bob_rock

#211 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by bob_rock »

Naravno da bi postavi poslije radovana,ali prvo treba neki kvisling da kaze da kljucne recenice.
zateznistub

#212 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by zateznistub »

karanana wrote: a oni su mislili da je grad branjen od sakice lose naoruzanih ljudi?
uvijek se govorilo da su mislili da je grad branjen od veoma dobro opremljenih i do zuba naoruzanih ljudi pa se nisu usudili slati vise ljudstva.
ovo gore mi je nova teorija.

ne mislim da su drugog maja htjeli ista ozbiljno. vjerujem da su htjeli samo doci do doma jna. jer da su zaista htjeli nesto tipa zauizimanja predsjednistva, poslali bi 4-5 tenkova na ovu stranu miljacke a ne bi slali ljude u par pincgauera, ambulantnih vozila i oklopnih transportera. a sta bi im i znacilo da su zauzeli predsjednistvo kada bi opet bili opkoljeni. uopste ovo nije bio totalni napad na grad. sto ne znaci da ih nismo trebali zaustaviti tada.
Ovo ih je kostalo gubitka. A jest im bio cilj zauzeti predsjednistvo, jer da su ga zauzeli ostatak Bosne bi pao bez vecih problma. A Oklopnjake jesu slali, samo sto nisu daleko dobacili sa njima...
BHCluster

#213 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by BHCluster »

Pa upotrijebili su avijaciju, tenkove, transportere, vojne kamijone, i specijalnu jedinicu iz Nisha, sta su jos trebali da to nekome izgleda onako kako zamisljaju u glavama svojim?
smurf

#214 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by smurf »

Ma pusti, previse se gledaju filmovi i ganjaju igrice :-)
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#215 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by enko 1964 »

BHCluster wrote:Pa upotrijebili su avijaciju, tenkove, transportere, vojne kamijone, i specijalnu jedinicu iz Nisha, sta su jos trebali da to nekome izgleda onako kako zamisljaju u glavama svojim?
Džaba je sva priča. Onima koji su ovo doživjeli na vlastitoj koži, dokazi nisu potrebni jer vrlo dobro znamo šta nas je snašlo ali dobro bi bilo da se bar podsjetimo, makar ovako na godišnjicu. Onima koji se i dan danas pitaju: " ko nas bre zavadi", takođe ne trebaju dokazi. Oni imaju svoje mitove i legende, imaju Dobricu i Radovana, Ratka i Kostu Plakalovića i oni će i dalje guslati jednu te istu pjesmu. Zato svakome ko kaže i jedno jedino "ali" kada su ove stvari u pitanju, najebem se matere i nabijem ga na kurac.
mirsek

#216 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by mirsek »

salik79 wrote:
VjecitiStudent wrote:

Ali on je VJECITI, nije mu zamjeriti.
A pritom kompleks ne dozvoljava ovom " generalu" i "forenzicaru" da neko moze da obrati paznju i na zvuk na snimku i sjeti se da je neko na TV objasnjavao cime je pogodjen onaj cosak kod dalmatinske.
Plus ne ponudi neki svoj odgovor nego objasnjava kakvo je skolstvo u nasoj finoj BIH.
Jos da mi je skontati sto mu je to toliko vazno jel osa ili zolja ili nesto trece.
Sjecam se nekog prenosa sa pocetka rata maj, juni i narod se skupio pred kamerama i neko od njih drzi rep od eksplodirane minobacacke mine i govori reporteru, ovo je tenkovska granata sa kojom su nas gadjali. :D
Last edited by mirsek on 03/05/2014 19:53, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#217 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by VjecitiStudent »

salik79 wrote:
VjecitiStudent wrote:

Ako imaš kakav rječnik pri ruci, samo će ti se kazati.
almir90

#218 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by almir90 »

https://www.youtube.com/watch?v=K_JqabSuRCo

Čuj Milutin Kukanjac nije kompetentan da priča ko je nastradao, a ova premijerka Crvaljević jest. I još ovaj došao prosipa se ne može Sarajevo biti glavni grad. Neće Sarajevo nikad biti srpsko, a neće ni RS biti država. I više nije 260 ili koliko već je bilo ih, sad je 42, kolika je prognoza za slijedeću godinu? Hvala građanima koji su maksimalno ignorisali i nisu u opšte htjeli da se pojave na ovom događaju.
mirsek

#219 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by mirsek »

almir90 wrote:https://www.youtube.com/watch?v=K_JqabSuRCo

Čuj Milutin Kukanjac nije kompetentan da priča ko je nastradao, a ova premijerka Crvaljević jest. I još ovaj došao prosipa se ne može Sarajevo biti glavni grad. Neće Sarajevo nikad biti srpsko, a neće ni RS biti država. I više nije 260 ili koliko već je bilo ih, sad je 42, kolika je prognoza za slijedeću godinu? Hvala građanima koji su maksimalno ignorisali i nisu u opšte htjeli da se pojave na ovom događaju.
Sta ce bagra pogana.
Nema to stida ni sekunde.
Da ima ne bi negirali genocid.
Jebat Hin.
SmokingMan

#220 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by SmokingMan »

almir90 wrote:https://www.youtube.com/watch?v=K_JqabSuRCo

I sami su se našli u laži,iako svjesni toga,nastavili su i dalje sa trovanjem.A Cvijanovićka se pravi sveznajuća,kao da ju je Kačawenda prosvjetlio.Od sada je nazivam "kompetentna". :lol:

almir90 wrote:Hvala građanima koji su maksimalno ignorisali i nisu u opšte htjeli da se pojave na ovom događaju.
Smatram da je pridavanje ikakve pažnje njihovom manijakalnom preuveličavanju bespotrebno,sa druge strane vidno isfrustriranu i izpolitiziranu "delegaciju" iz RS-a je jako pogodila činjenica da niko od građana Sarajeva nije prisustvovao njihovoj političkoj farsi,danas nismo dali nikakvog povoda kako bi mediji iz krvavog entiteta imali podlogu za servireanje već unaprijed skuhanih laži u kojima se guše,ali ujedno i uživaju.O provali dotičnog člana pro-srpske eskadrile,tj.apsurdne izjave kako "Sarajevo ne može biti glavni grad..." ne bi da govorim,a narod ne kaže džaba,tri put mjeri jednom sijeci.
Mister Yes

#221 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by Mister Yes »

Basvod wrote:Ja sam za ovih par godina pogledao sve dokumentarce na ovu temu. Zanteresovalo me a kao kroz maglu se i sjecam neceg mada sam bio klinjo.
I zaista ne kontam kakva bitka 2. i 3.5.1992.? Po meni ono sto se desavalo u ta dva dana nije vidilo bitke.
Zaista je teško povjerovati da su 02.05.1992 Srbi pokušali zauzeti predsjedništvo. Sa tako malo snaga i naivno. Sve i da su upali u zgradu predsjedništva nema šanse da bi tu dugo ostali jer bi bili potpuno opkoljeni. Već su uveliko bile formirane buduće linije (praktično svako je držao onu MZ u kojoj je bio većina) i predsjedništvo je bilo čitav kilometar (vazdušne linije) udaljeno od njihovih najbližih snaga (na Grbavici). Da su tako nesposobni ne bi držali 70% BiH u jednom momentu. Puno je realnije objašnjenje da je to bio pokušaj izvlačenja vojnika iz opkoljenog Doma JNA. Ali svaki narod treba svoje mitove, legende, heroje i značajne datume pa i mi Bošnjaci.
salik79

#222 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by salik79 »

VjecitiStudent wrote:
salik79 wrote:
VjecitiStudent wrote:

Ako imaš kakav rječnik pri ruci, samo će ti se kazati.

Bujrun:
Balistika (iz starogrčkog βάλλειν bállein - bacati) je grana fizike, koja izučava gibanje bačenih tijela, napose o brzini, stazi (putanji) i dometu projektila ispaljenih iz vatrenog oružja. U posljednje vrijeme bavi se i projektiranjem projektila kako bi se postigao željen učinak.

„Ocem" balistike se slovi talijan Nicolo Tartaglia. Otkrio je mogućnost razgradnje pojedinih komponenti u kretanju bačenih tijela, a time mogućnost za izračunavanje njihovog kretanja.

Balistika se dijeli na slijedeće osnovne grane:

Unutarnja balistika. Proučava izgaranje baruta u cijevi, nastali tlak, kontrukciju cijevi koje trebaju izdržati tlak, brzinu zrna i sl..
Vanjska balistika. Proučava gibanje projektila nakon izlaska iz cijevi, koristeći se Newtonovim zakonima mehanike.
Balistika na cilju (terminalna balistika). Proučava učinak djelovanja projektila na cilj (metu). Ovisno o načinu proučavanja pojava i procesa, balistika se dijeli na:
Teorijsku, (koja matematički modelira procese i pojave)
Pokusnu. (koja proučava metode i bilježi pojave pri opaljenju i kretanju projektila)
Galileo Galilei (1638.g.) otkrio da je staza (putanja) bačenog tijela parabola, ako se zanemari otpor zraka. Uz taj uvjet proračun putanje, brzine u bilo kakvoj točki, dometa i dr., vrlo je jednostavan. Međutim, zbog usporavanja zrna kao posljedice otpora zraka, skretanja zbog vjetra (Magnusov efekt) i zbog vlastite vrtnje zrna točan proračun staze (putanje) projektila vrlo je složen.
Covjek je govorio o ovome, a ti si ga nazvao "forenzicarem".
akcid

#223 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by akcid »

...
Last edited by akcid on 04/05/2014 23:21, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#224 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by It_is_a_Leclerc »

Drugi maj je bio urota kakvu se ne viđa ni u najboljim američkim trilerima.
Srpska Narodna Armija na čelu sa Miloševićem je imala sve isplanirano do u detalj. Bukvalno su postojala i u minut navedena vremena zauzimanja zgrada, diverzija, dovođenja Fikreta Abdića, vojnog udara, smaknuća Alije Izetbegovića i rukovodstva RBiH. Jedino na što nisu računali je postojanje otpora.
lajkujMe

#225 Re: o2.o5.1992.----02.05.2014.

Post by lajkujMe »

Ma neka su oni preko medija govorili da je Sarajevo puno zelenih beretki naoruzanih do zuba. Drugo je u propagandne svrhe to koristiti da se zaplasi srpski narod a drugo je stanje na terenu za koji su mislili da je od strane komande JNA.

Naravno da nisu vjerovali da je grad pun do zuba naoruzanih paravojnih formacija ko sto su to oni volili govoriti, oni su to jeste komanda JNA pa sve do politickog vrha srba su mislili da u Sarajevu nema organizovane odbrane, da ima sakica branioca lose opremljenih i da ce pad Sarajeva biti maciji kasalj.

Sjebali su se kad su vidjeli da fakat ima ko braniti grad zato se i krenulo sa ono malo vojske
Post Reply