Azijske nakaze
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- beco
#201 Re: Azijske nakaze
Kia/Hyundai ima pravo fin dizajn generalno zadnjih nekoliko godina.
- SaraFina
#203 Re: Azijske nakaze
Naslov ove teme je najbolji spin. 
-
NediM17
- beco
#205 Re: Azijske nakaze
A N diviziju im vodi neki lik koji je za BMW M odjel radio.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- rahmetli dedo
#207 Re: Azijske nakaze
Jao, fuj! Ovi novi hljundaji izgledaju ko da su pokupili na autoputu komad kartona koji se zalijepio preko maske hladnjaka od brzine. Ustvari, ima onaj Tom and Jerry crtani kad se Tomu na plaži zalijepi hobotnica na facu, e tako izgledaju. A jedina blasfemija je što neko poredi nešto azijsko sa Tvorcem automobila.
-
Me_again
#208 Re: Azijske nakaze
Logičan zaključak je da mogu pravo brzo iči, za razliku od nekih falšvagena koji kada dostignu 200 km/h upisuju to kao rekordrahmetli dedo wrote: ↑03/06/2020 18:26 Jao, fuj! Ovi novi hljundaji izgledaju ko da su pokupili na autoputu komad kartona koji se zalijepio preko maske hladnjaka od brzine. Ustvari, ima onaj Tom and Jerry crtani kad se Tomu na plaži zalijepi hobotnica na facu, e tako izgledaju. A jedina blasfemija je što neko poredi nešto azijsko sa Tvorcem automobila.
Bez zeze, auta koja pravo dugo mogu trajati jesu azijatska, ne sada neka noname, ali Toyota, Honda ali i Kia/Hyundai ......
Svaka od ova tri/četiri gore pobrojana proizvođača u svojim automobilima potroše manje ulja na 100.000 km nego švabe na 10.000 km. To je istina iz mog ugla eksploatisanja automobila, a bilo ih je svakakvih. Renault i PSA su pozitivan primjer takodjer, glede potrošnje ulja. I ti su prošli kroz moje ruke i noge u mnogim primjercima.
A potrošnja ulja jeste jedan očiti egzemplar rafiniranosti pri proizvodnji, kao što su ekstremno male tolerance u obradi i tako dalje. Ne znam čemu dalje diskusije ? Naravno, ljepota je uvijek u oku posmatrača, i to se zove subjektivizam. Mislim da je časopis Glorija pogodniji medij za takve rasprave.
- CikCikCikPogodi
#209 Re: Azijske nakaze
Me_again wrote: ↑03/06/2020 20:47Logičan zaključak je da mogu pravo brzo iči, za razliku od nekih falšvagena koji kada dostignu 200 km/h upisuju to kao rekordrahmetli dedo wrote: ↑03/06/2020 18:26 Jao, fuj! Ovi novi hljundaji izgledaju ko da su pokupili na autoputu komad kartona koji se zalijepio preko maske hladnjaka od brzine. Ustvari, ima onaj Tom and Jerry crtani kad se Tomu na plaži zalijepi hobotnica na facu, e tako izgledaju. A jedina blasfemija je što neko poredi nešto azijsko sa Tvorcem automobila.![]()
Bez zeze, auta koja pravo dugo mogu trajati jesu azijatska, ne sada neka noname, ali Toyota, Honda ali i Kia/Hyundai ......
Svaka od ova tri/četiri gore pobrojana proizvođača u svojim automobilima potroše manje ulja na 100.000 km nego švabe na 10.000 km. To je istina iz mog ugla eksploatisanja automobila, a bilo ih je svakakvih. Renault i PSA su pozitivan primjer takodjer, glede potrošnje ulja. I ti su prošli kroz moje ruke i noge u mnogim primjercima.
A potrošnja ulja jeste jedan očiti egzemplar rafiniranosti pri proizvodnji, kao što su ekstremno male tolerance u obradi i tako dalje. Ne znam čemu dalje diskusije ? Naravno, ljepota je uvijek u oku posmatrača, i to se zove subjektivizam. Mislim da je časopis Glorija pogodniji medij za takve rasprave.
![]()
-
Me_again
#210 Re: Azijske nakaze
I meni je smiješnoCikCikCikPogodi wrote: ↑03/06/2020 20:55Me_again wrote: ↑03/06/2020 20:47Logičan zaključak je da mogu pravo brzo iči, za razliku od nekih falšvagena koji kada dostignu 200 km/h upisuju to kao rekordrahmetli dedo wrote: ↑03/06/2020 18:26 Jao, fuj! Ovi novi hljundaji izgledaju ko da su pokupili na autoputu komad kartona koji se zalijepio preko maske hladnjaka od brzine. Ustvari, ima onaj Tom and Jerry crtani kad se Tomu na plaži zalijepi hobotnica na facu, e tako izgledaju. A jedina blasfemija je što neko poredi nešto azijsko sa Tvorcem automobila.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Me_again
#212 Re: Azijske nakaze
Odakle tebe opet, zar se nisi ispisao sa Interneta ?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#213 Re: Azijske nakaze
Cuj potrosnja ulja... sta ti to znaci? Mi ljubitelji Das Auta uopste ne znamo sta to znaci. To sto si ti vozio neke pregazene lesheve, to nema veze sa Das Autom. To ima veze s tim da si kupovao auta u losem stanju. Cuj on poredi francuske kante i azijske nakaze u rafiniranosti u proizvodnji sa Das Autom.Me_again wrote: ↑03/06/2020 20:47Logičan zaključak je da mogu pravo brzo iči, za razliku od nekih falšvagena koji kada dostignu 200 km/h upisuju to kao rekordrahmetli dedo wrote: ↑03/06/2020 18:26 Jao, fuj! Ovi novi hljundaji izgledaju ko da su pokupili na autoputu komad kartona koji se zalijepio preko maske hladnjaka od brzine. Ustvari, ima onaj Tom and Jerry crtani kad se Tomu na plaži zalijepi hobotnica na facu, e tako izgledaju. A jedina blasfemija je što neko poredi nešto azijsko sa Tvorcem automobila.![]()
![]()
Kakvo ulje, kakvi bakraci. Ja presao 100k km, mililitar ulja nisam izgubio. Uvijek pazim da ga ostavim na istom mjestu i nema sta da izgubim.
-
preludezalude
#214 Re: Azijske nakaze
Imas srece. Pasat 6 poznat po potrosnji ulja. U knjizici mu pise da je potrosnja ulja od 1l na 1000km normalno.
- Maraschino
#215 Re: Azijske nakaze
Ovo danas proleti pored mene a ja se okrecem da vidim je li ide naprijed ili u rikverc.
Valjda ih nema mnogo pa ih nisam ranije vidjao.
-
Me_again
#216 Re: Azijske nakaze
Stipu ga, vidiš da se zahebajepreludezalude wrote: ↑04/06/2020 01:22 Imas srece. Pasat 6 poznat po potrosnji ulja. U knjizici mu pise da je potrosnja ulja od 1l na 1000km normalno.
Normalno da ne gubi ulje, ostavlja ga na istom mjestu
- rahmetli dedo
#217 Re: Azijske nakaze
Bolje da troši ulje nego živce svaki put kad ga pogledaš ujutro. A ne troši ulje.
-
tempuser
#219 Re: Azijske nakaze
Ne kontam šta su im ovi dizajnerski ispadi trebali, modeli prije i poslije bilo kako treba...?

upload link direct

upload link direct
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#220 Re: Azijske nakaze
Ta korola je mehanicki bila perfektna. Rodjak je kupio novu 97 godiste 1.4 benzin, i vozila se dugo godina. Dizajnerski je bila cudna, a posebno karavan te generacije.
-
tempuser
#221 Re: Azijske nakaze
Ja sam vozio genraciju ispred, 1.6 16v 1996. god, karavan, humanitarna (bukkehave), bila stara 2-3 godine kad smo je dobili, išla ko zvrk, peri-deri, praktično identičan auto po pitanju mehanike i osnove, ali je bila normalno dizajnirana...
-
artur morgan
#222 Re: Azijske nakaze
Dizajnerski fakat ovi sa tih gore slika teško da se na njih naše oko može naviknuti...ružno vala iako nemam ništa protiv bilo koga niti bilo koga nešto pretjerano preferiram

Jedan klizeći za ove što ih nazivaju nakazama

Jedan klizeći za ove što ih nazivaju nakazama
-
tempuser
-
zrakomlat
-
r_faruk
#225 Re: Azijske nakaze
Azijska auta su mi imala smisla dok su bili jeftiniji a nudili isto. Danas su u istom cjenovnom rangu kao i europski automobili. I sam vozim azijsku nakazu. Nisam neki ljubitelj automobila. Generalno su mi sva auta mala i tijesna. U tim malim i tijesnim autima mi prednjaci vw, osim jednog pasata kojeg sam imao priliku voziti 2014 godine (2013 godiste).
Nova azijska auta ne kaskaju za europskim. Hyundai i40 ima daleko vise prostora od skode superb i od pasata i daleko je udobniji.
Ako ikad budem opet morao da se vozim u autu 40k km godisnje, onda ce to biti nesto ogromno sa mnogo prostora. Definitivno nece biti njemacko. Jedno vrijeme mi se svidjao amarok dok nisam sjeo unutra. Unutra golf...
Sa druge strane, ne volim dizel automobile, drazi su mi benzinci, al toga kod nas nema...
Nova azijska auta ne kaskaju za europskim. Hyundai i40 ima daleko vise prostora od skode superb i od pasata i daleko je udobniji.
Ako ikad budem opet morao da se vozim u autu 40k km godisnje, onda ce to biti nesto ogromno sa mnogo prostora. Definitivno nece biti njemacko. Jedno vrijeme mi se svidjao amarok dok nisam sjeo unutra. Unutra golf...
Sa druge strane, ne volim dizel automobile, drazi su mi benzinci, al toga kod nas nema...