ja za tatu, a ti za ovo drustvo i drzavu, teska situacija.tempuser wrote:
Drago mi je da si shvatio poruku i da svakim daljim komentarom dokazujes da sam u pravu, a i tog debila ces za tatu svoh ostaviti, da ima 2.
Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
-
The 51st State
#201 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
-
Comanche
#202 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Dobro je da si ti sveznajuci.tempuser wrote:Da si ista na tim mjestima naucio ne bi ovako njaoke.Comanche wrote:
Zenevsku konvenciju sam ucio na casu koji su Srbi drzali 92 u Manjaci, Prijedoru, Brckom, Foci, Visegradu, Vase Miskina, Markalama, kasnije u Srebrenici.
Da li je neko optuzio Amerikance za Hirosimu i Nagasaki, ili Engleze sto su bombardovali gradove po njemackoj i popalil stotine hiljada civila, ili mozda Ruse koji su silovali stotine hiljada njemackih zena. Samo nase komsije bi od ljudi koji su protjerani, strpani u logore, ubijani (UN zasticenoj zoni) napravili ratne zlocince.
-
tempuser
#203 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Ja nemam potrebu nikome nista da glumatam, za likove poput tetejca me zivo boli neka stvar, jednostavno necu da ignorisem cnjenice i istinu, da se u cinizmu i negiranju izjednacim sa cetnicima i ustasama i dam im za pravo da tvrde sa su sve 3 strane iste.LBVIEW wrote: Prvo, dvije druge strane nabijem.![]()
Drugo, kome ti ovdje i zasto glumatas toboznju objektivnost i nepristranost, likovima poput onog tetejca koji moralizira sa aspekta neprijatelja, te omalozava uspjehe Armije bez koje bi "Oluja" bila puno teze izvodiva?![]()
Dalje, da je bilo do tog mostobrana i posiljki iz Zagreba Bihac bi bio druga Srebrenica, tolika je bila njihova pomoc. Sto se Abdica tice, taj je citavo vrijeme imao politicku podrsku hrvatskog vrhovnistva, a kad je porazen od strane istih je prihvacen kao najrodjeniji. Valda ne trebam spominjati kako je to bilo u vrijeme "saveznistva", nakon potpisivanja Splitskog sporazuma. Koliko su nam bili nakolonjeni svjedoci pokusaj izlaska na Medeno Polje., te presijecanja ceste AVNOJ-a od strane "saveznika", sto je sprijeceno na Ostrelju kad su pomislili da su udarili na NATO.Lazi i podmetanja zlocina V Korpusu u "Oluji" i slucaj "Martin Brod" da ne spominjem.
Toliko o tome ko barata cinjenicama/pravi se naivan.
I jos citira "Vecernjak", dobro je pa nisi "Poskok".
Tudjamov plan u BH jeste bo UZP ali je 1994. uspostavljena vojna saradnja koja je donijela benefit objema stranama. Da li je problem to priznat?
Vrlo jednostavno pitanje, cisto da vidimo koliko si objektivan, jer i dalje nemas nijeda argument, da li je V korpus u ljeto 1995. imao dovoljnu vojnu moc da se sam deblokira i sredstvima koja je imala u okruzenju krene u ofanzivnu operaciju Sana 95?
-
tempuser
#204 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Kao sto napisah, pobjednik pise istoriju i pobjeniku se ne sudi. Ovo je rat bez pobjednika i kad je vec tako onda je zadnja stvar koja nam treba da cnizmom i negiranjem zlocina sa nase strane radimo istu stvar i komsije cji je zlocin bio sistematski i planski.Comanche wrote:Dobro je da si ti sveznajuci.tempuser wrote:Da si ista na tim mjestima naucio ne bi ovako njaoke.Comanche wrote:
Zenevsku konvenciju sam ucio na casu koji su Srbi drzali 92 u Manjaci, Prijedoru, Brckom, Foci, Visegradu, Vase Miskina, Markalama, kasnije u Srebrenici.
Da li je neko optuzio Amerikance za Hirosimu i Nagasaki, ili Engleze sto su bombardovali gradove po njemackoj i popalil stotine hiljada civila, ili mozda Ruse koji su silovali stotine hiljada njemackih zena. Samo nase komsije bi od ljudi koji su protjerani, strpani u logore, ubijani (UN zasticenoj zoni) napravili ratne zlocince.
Meni nije jasno koliko je tesko ovo shvatti i prihvatiti?
-
tetejac
#205 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Evo i dokumenti su montirani
Ljudi jeste vi dobri s glavom? Znate vi koliko ima toga? Tih dokumenata i zapisanih tragova? Znate na koliko lokacija u Hrvatskoj se oružje tovarilo za Armiju BiH? Ja ću sad izbiflat 15 bez beda. Da ne govorim o ljudima koji su obučeni, opremljeni i poslani za BiH. Da spomenem malo one što smo iz Zagreba slali u Bihać, ili behar brigadu što smo ustrojili kod Siska ili Riječane iz 77... Znače li vama išta Karamehmedović, Biščević, Begić, Osmanagić? Znate o čemu uopće pričate osim što trubite šuplju priču?!
Ljudi jeste vi dobri s glavom? Znate vi koliko ima toga? Tih dokumenata i zapisanih tragova? Znate na koliko lokacija u Hrvatskoj se oružje tovarilo za Armiju BiH? Ja ću sad izbiflat 15 bez beda. Da ne govorim o ljudima koji su obučeni, opremljeni i poslani za BiH. Da spomenem malo one što smo iz Zagreba slali u Bihać, ili behar brigadu što smo ustrojili kod Siska ili Riječane iz 77... Znače li vama išta Karamehmedović, Biščević, Begić, Osmanagić? Znate o čemu uopće pričate osim što trubite šuplju priču?!
-
tempuser
#206 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Sve je to tacno, '93 su ARBiH i HVO bile strane u sukobu, a o dogadjajim u Jajcu licno znamo ponesto vise nego sto ti tu navodis, kao npr. da su isti ti isti "hrabri" koji su otimali opremu i samarali picke, pretresali vojnike i civile ARBH koji su se povlacili iz Jajca, uzimali pare i na prevaru razoruzali, ali sve to ne mijenja cinjencu da se u jedom trenutku odnos promjenio i da je bilo duturanja vojne pomoci i efektivno saveznistva?LBVIEW wrote:Momak je iz Travnika, gdje je taj "saveznik" 93-e pokusao s bracom cetnicima napraviti nesto slicno kao u Zepcu. Epilog - popuslic i bijeg braci na Vlasic.tempuser wrote:Konretnih argumenata nemas, zato pajaca, sranje, kretena, odjbavanja, tupe mozgove itd za tatu svog ostavi.The 51st State wrote:slusaj pajac, u ta sranja sto pises ni sam ne vjerujes ali iz nekog tvog kretenskog poriva ne popustas, prosipas ovdje filozofiju isto ko da niko nije bio u ratu vdeo i solis pamet, tako da slobodno odjebi sa tim pseudoobjektivizmom 93 februar, zaustavljanje 10 kamiona oruzja i municju su nas kostali slobodne trritorije u istocnojj bosni ili barem pokusavanja sprecavanja istog te tako stvorili preduslove za genocid 95, samo da je to previse je od hrvatske, a ti nastaviti tupiti svojim tupim mozgom po tastaturi toboze rasvjetljavajuci cinjenice
Meni je drago da si ti najbolji dokaz da sam dovoljno drugaciji da mogu jasno razlikovati cnjenice i argumente od zatucanih likova suzene perspektive, za koje me, iskreno zovo libo raqcu.A isti su pola godine prije toga pobjegli iz Jajca ostavljajuci kompletnu 7-u Krajisku(kasnije 17-u) u cetnickom okruzenju. Nakon proboja preko Turbeta u Travnik bilo je i samaranja i otimanja opreme, na sto picke nisu smjele pisnuti. Da se nije upetljala politika, kvislinzi bi vec tada bili razoruzani, sto je, s obzirom kako ce pola godine kasnije smradovi sa bracom cetnicima Travnik dovesti gotovo u okruzenje, trebalo i uraditi.
Toliko o "suzenoj" perspektivi.
Pomenuo si ulogu HVO-a u Jajcu, sve istina, a logor na stadion u Bugojnu sa koga je nestalo 19 Hrvata i za koji su osudjen za ratne zlocine, ne bi ni u ludilu spomenuo da se 100 godna pise na ovu temu. E to je kako mi dozvoljavamo cetnicima i ustasama da tvrdi da smo svi isti
Last edited by tempuser on 01/11/2019 14:17, edited 1 time in total.
- LBVIEW
#207 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Ove HVO picke su nasmarali Krajisnici koje su ostavili u okruzenju.tempuser wrote:
Sve je to tacno, o dogadjajim u Jajcu licno znamo ponesto vise nego sto ti tu navodis, kao npr. da su isti ti isti "hrabri" koji su otimali opremu i samarali picke, pretresali vojnike ARBH koji su se povlacili iz Jajca, uzimali pare i na prevaru razoruzali, ali sve to ne mijenja cinjencu da se u jedom trenutku odnos promjenio i da je bilo duturanja vojne pomoci i efektivno saveznistva?
Koliko je bilo efektivno, imali smo prilike vidjeti na terenu 95-e kad su pokusali uci u kraljevski, naravno hrvatski
- mO k3
#208 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
scan??tetejac wrote:Evo i dokumenti su montirani![]()
-
tetejac
#209 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Mi pokušali a vi nam zabranili jel’?LBVIEW wrote:Ove HVO picke su nasmarali Krajisnici koje su ostavili u okruzenju.tempuser wrote:
Sve je to tacno, o dogadjajim u Jajcu licno znamo ponesto vise nego sto ti tu navodis, kao npr. da su isti ti isti "hrabri" koji su otimali opremu i samarali picke, pretresali vojnike ARBH koji su se povlacili iz Jajca, uzimali pare i na prevaru razoruzali, ali sve to ne mijenja cinjencu da se u jedom trenutku odnos promjenio i da je bilo duturanja vojne pomoci i efektivno saveznistva?
Koliko je bilo efektivno, imali smo prilike vidjeti na terenu 95-e kad su pokusali uci u kraljevski, naravno hrvatski, grad Kljuc preko Ostrelja i Petrovca, ima sniumak Dudakovicevog govora i o tome.
-
tempuser
#210 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Opet ta selektivnost!!!!LBVIEW wrote:Ove HVO picke su nasmarali Krajisnici koje su ostavili u okruzenju.tempuser wrote:
Koliko je bilo efektivno, imali smo prilike vidjeti na terenu 95-e kad su pokusali uci u kraljevski, naravno hrvatski, grad Kljuc preko Ostrelja i Petrovca, ima sniumak Dudakovicevog govora i o tome.
Ako ves znas detaljesto nisi tako precizan oko toga ko je samarao, pretresao i uzimao pare od nasih ljudi, a vojnicima koji su se povlacili iz Jajca prema Travniku na prevaru oteo oruzje?
Last edited by tempuser on 01/11/2019 14:22, edited 1 time in total.
-
PM72
#211 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
tetejac wrote:Evo i dokumenti su montirani![]()
Napiši nam koju o brigadama HV koji su išli u Hercegovinu i Srednju Bosnu.
Šta misliš je li Hrvatska više potrošila granata pucajući po Bosni i Bošnjacima ili šaljući Armiji BiH?
-
PM72
#212 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
A pomisliš li kad šta bi bilo sa Hrvatskom da su Bošnjaci bili pametniji pa stali na stranu Srba? Da li bi ih manje stradalo?tetejac wrote:Mi pokušali a vi nam zabranili jel’?LBVIEW wrote:Ove HVO picke su nasmarali Krajisnici koje su ostavili u okruzenju.tempuser wrote:
Pa bolan i jadan nebio umjesto da zahvališ što smo ti Bosnu od četnika oslobađali ti glumiš Ramba
Nemoj bolan da te tvoji čitaju i sramote se.
-
tetejac
#213 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Polako Kemo, rekao sam kad uhvatim vremena.mO k3 wrote:scan??tetejac wrote:Evo i dokumenti su montirani![]()
- mO k3
#214 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
hajde Ante pa mi javitetejac wrote:Polako Kemo, rekao sam kad uhvatim vremena.mO k3 wrote:scan??tetejac wrote:Evo i dokumenti su montirani![]()
-
tetejac
#215 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Ovaj PM prednjači u glupostima. Posebno kad odgovorno tvrdi 
-
PM72
#216 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Može biti ali tvoja pamet ne može naći argumentaciju da ospori ovo o čemu ja pišem...tetejac wrote:Ovaj PM prednjači u glupostima. Posebno kad odgovorno tvrdi
Nisu čitave brigade HV išle da ratuju protiv Armije BiH?
Jesu li više bacili granata po nama ili nam "poslali" u kamionima?
hajde kockasti...
-
tetejac
#217 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Može stari nema problema. Ja sam bio u Bosni i brigadni sam izviđač. Šta te zanima?PM72 wrote:tetejac wrote:Evo i dokumenti su montirani![]()
Šta misliš je li Hrvatska više potrošila granata pucajući po Bosni i Bošnjacima ili šaljući Armiji BiH?
-
90minut
#218 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
PM što je napisao u onom prvom postu su činjenice potvrđene od mnogo ljudi dakle činjenica da su uzimali pola robe i da je nebrojeno kamiona opljačkano i da je u Bihacu bruku života hrvatskih vojnika spašeno.Činjenica je da smo stali s srbima da više od pola hrvatske danas ne bi bilo.
-
PM72
#219 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Jesi li pucao po Armiji BiH ili VRS?tetejac wrote:Može stari nema problema. Ja sam bio u Bosni i brigadni sam izviđač. Šta te zanima?PM72 wrote:tetejac wrote:Evo i dokumenti su montirani![]()
-
tetejac
#220 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Ma oprosti stari što sam te branio. Tako je najbolje.PM72 wrote:Može biti ali tvoja pamet ne može naći argumentaciju da ospori ovo o čemu ja pišem...tetejac wrote:Ovaj PM prednjači u glupostima. Posebno kad odgovorno tvrdi
Nisu čitave brigade HV išle da ratuju protiv Armije BiH?
Jesu li više bacili granata po nama ili nam "poslali" u kamionima?
hajde kockasti...
-
tetejac
#221 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Vi i danas kalkulirate. Jebali vas srbi.90minut wrote:PM što je napisao u onom prvom postu su činjenice potvrđene od mnogo ljudi dakle činjenica da su uzimali pola robe i da je nebrojeno kamiona opljačkano i da je u Bihacu bruku života hrvatskih vojnika spašeno.Činjenica je da smo stali s srbima da više od pola hrvatske danas ne bi bilo.
-
90minut
#222 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
A dobro to meni mozes napisati ne drugima to je moje maslo tad 92 bi bez problema stao s njima i ne bi bio topovsko meso najveca greška Alije.tetejac wrote:Vi i danas kalkulirate. Jebali vas srbi.90minut wrote:PM što je napisao u onom prvom postu su činjenice potvrđene od mnogo ljudi dakle činjenica da su uzimali pola robe i da je nebrojeno kamiona opljačkano i da je u Bihacu bruku života hrvatskih vojnika spašeno.Činjenica je da smo stali s srbima da više od pola hrvatske danas ne bi bilo.
Jer zna se šta smo dobili klicanjem Širokog Aliji i ostalih gradova zar ne?
Last edited by 90minut on 01/11/2019 14:34, edited 1 time in total.
-
PM72
#223 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Ti mene branio?tetejac wrote: Ma oprosti stari što sam te branio. Tako je najbolje.
Moja familija je učestvovala u HV braneći Hrvatsku.Ja nisam htio sa JNA ići na Vukovar.
Da je Alija bio pametniji i mudriji - odabrao bi Srbe kao saveznike.Bar su iskreniji i pošteniji.
-
tetejac
#224 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
PM, pucao sam po VRS.
-
tempuser
#225 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
I t sad jeden vnago golemo.tetejac wrote: Mi pokušali a vi nam zabranili jel’?Pa bolan i jadan nebio umjesto da zahvališ što smo ti Bosnu od četnika oslobađali ti glumiš Ramba
Nemoj bolan da te tvoji čitaju i sramote se.
Sin gen. Blage Zadre je Robert je, nakon sto se izvukao iz Vukovara je poginuo, 22.4.1992. godine na Kupresu.
Sta je koji klinac Robert Zardo radio na Kupresu kad je njegov otac porjeklom iz Gruda (pa se ne moze reci da je branio rodnu grudu), a pogotovo u trenutku kad su vam trecinu drzave drzali cetnici, ako krivousti vec tad nije udarao temelje da zaokruzi cjelinu?