Drug_Tito wrote:Joj Bumbar, tvoj nadimak me podsjeca na jelo bumbar
...evo jedan mesozder prijavljuje...bumbar super...jos ako je iz tagare...mjac...
Moderator: anex
Bumbar wrote:hahah...znam da podsjeca...a nije mi ni bilo na kraj pameti kad sam ga stavljala...
Jaoj...bumbar ti je skuhana riza sa isjeckanom jetricom. To se sve zacini i zamota u tzv. peskir (potrbusnicu od krave). Ispece i ubijas se nad tim. Zacudo nije toliko masno (naravno treba uzeti tanji peskir).
Cujem da ima vise nacina pravljenja... ja bi preporucila da stavite malo curry-a u to sve...da prste odgrizes).
Sta je tagara???
...e sad...seka wrote:sta je bumbar i tagara?zena wrote:Drug_Tito wrote:Joj Bumbar, tvoj nadimak me podsjeca na jelo bumbar
...evo jedan mesozder prijavljuje...bumbar super...jos ako je iz tagare...mjac...
...kod Bumbarapitt wrote:Bumbar wrote:hahah...znam da podsjeca...a nije mi ni bilo na kraj pameti kad sam ga stavljala...
Jaoj...bumbar ti je skuhana riza sa isjeckanom jetricom. To se sve zacini i zamota u tzv. peskir (potrbusnicu od krave). Ispece i ubijas se nad tim. Zacudo nije toliko masno (naravno treba uzeti tanji peskir).
Cujem da ima vise nacina pravljenja... ja bi preporucila da stavite malo curry-a u to sve...da prste odgrizes).
Sta je tagara???
Auuu kako to primamljivo zvici......:D:D Kod koga sam pozvan na bumbara
:D:D
vidi...fol je u pripremi da ne bude mastan...najvazniji momenat je razvlacenje tog peskira...mora biti tanak...jer nema potrebe da ga zavijas skroz ako ces s gornje strane imati prebacen dio peskira koji kasnije makne...kontas...a sluzis ga samo u onom dijelu polovice...koji se skoro istopi...a iz tagare ne vadis masnocu...kontas? a unutrica svakako nije masna...Bumbar wrote:E meni trebaju ove informacije...taman da zovem drustvo na veceru![]()
pozvani su i forumasi naravno![]()
Zeno (jaoj kako ovo sad zvuci) samo na donju stranu...u mom kraju se skroz zavija. Mislim manje mi mastan zvuci tvoj nacin.
Kako se priprema tagara za upotrebu??
uhhh znaci mora se rucak i zaraditzena wrote:neka masallah...ko moze jesti, moze i raditi...pitt wrote:masala, masala.......ma doci su ja bogami i kod jedne a i kod druge ako treba:D:D STa cu kad sam poguzija
:D
Bumbar wrote:Kontam...hvala najljepsa![]()
Ma odavno ja hocu da kupim to glinineno posudje ali nikako nesto da vec jednom kupim...kazu da je stih hrane totalno drugaciji da prse pojedes.
jela sam jednom grah iz rukatke i svaki put kad se sjetim voda mi na usta krene
Simpsonpitt wrote:Mogla bi i ti pocet sevapa skupljat pa spremiti staBumbar wrote:Pravo bi u dzenet samo zbog toga isla![]()
Sutlijaaaaaaaaaaaa (onako kao Homer sad zvucim):D