Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post Reply
hAZNADAR

#201 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by hAZNADAR »

General War wrote:
hAZNADAR wrote:
General War wrote: Ne, moja logika je, kad spominjes hiljade muslimana a 'vamo lagano preskocis koliko je "drugih" poginulo,sela i gradova popaljeno, prognano (i sto je najvaznije istorijski dokazano)...za istu tu jugoslaviju onda ti poentiranje ne ide bas od ruke.
Sam si naveo pocetak YU poslije WWI i samo spomenuo muslimane ko biva zasticene. I kada sam fino naveo da bas i nisu sad bi skretao temu na druge.

Koliko to drugih je stradalo od muslimana u YU?
Ne skrecem,kako sam dobio odgovor tako sam i zavrsio.
Nisi uopce ni znao da je uspostava nove vlasti 19-te i ulazak srpske vojske u BiH prosao lose po muslimane i da je bilo ubijanja, paljevina, pljacke,... Kao sto nisi znao za pokolj muslimana u Crnoj Gori par godina poslije sto je bilo i zataskano i za sto niko nije odgovarao.

Spomenuo zastitu muslimana, i dobio odgovor. Spomenuo druge i sad bi najradije razgulio od tog pitanja. Znam ja odavno te tvoje takve zavrsetke.
General War

#202 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by General War »

insomnia78 wrote:
General War wrote:
insomnia78 wrote: :lol:
Al su svi od reda odrasli i skolovani u Jugoslaviji bili socijalisticka samoupravna omladina
Naravno,to i na drugoj strani isto tako kazu. :D
Jel to tacno ili nije?
Cemu onda poredjenje mene sa Mevlidom?
Po "tunnel vision" nacina izrazavanja po forumu...i nije tacno, jer onda nebi pitao sta ti je isto sa mevlidom, i ti si se rodio u SFRJ a ne pao s marsa.
AmiĐa_Idriz

#203 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by AmiĐa_Idriz »

Završiće tema ko i Juga, pa da sutra pričamo kako je bila sila od teme.
славянин

#204 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by славянин »

AmiĐa_Idriz wrote:Završiće tema ko i Juga, pa da sutra pričamo kako je bila sila od teme.
Zamisli ovako skupiti forumase u kafanu i :D
General War

#205 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by General War »

hAZNADAR wrote: Nisi uopce ni znao da je uspostava nove vlasti 19-te i ulazak srpske vojske u BiH prosao lose po muslimane i da je bilo ubijanja, paljevina, pljacke,... Kao sto nisi znao za pokolj muslimana u Crnoj Gori par godina poslije sto je bilo i zataskano i za sto niko nije odgovarao.

Spomenuo zastitu muslimana, i dobio odgovor. Spomenuo druge i sad bi najradije razgulio od tog pitanja. Znam ja odavno te tvoje takve zavrsetke.
Nemam sta da razgulim, navedi i jedno stratiste muslimana u BiH iz prvog svjetskog rata...
AmiĐa_Idriz

#206 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by AmiĐa_Idriz »

славянин wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Završiće tema ko i Juga, pa da sutra pričamo kako je bila sila od teme.
Zamisli ovako skupiti forumase u kafanu i :D
Insomnia se javlja preko Skypea kao zaštićeni svjedok :mrgreen:
insomnia78

#207 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by insomnia78 »

Vidis, u ovome je dio problema
Kada bi mi hapsili koljaće među ovdašnjim Srbima, onda bi pohapsili pola našeg Narodnog odbora i većinu vojnika.

– Pa to je strašno, drugovi, da mi ništa ne radimo, nego ih još primamo u naše redove.

– Mi ne možemo voditi protusrpsku politiku, u našoj vojsci nalazi se preko 95% Srba, rekao mi je Tito kad sam tražio njegovu intervenciju za ovaj slučaj.
Sta mislis u kom duhu su Popović i Zečević zajedno sa pola narodnog odbora i vecinom vojnika nastavili vaspitavati svoju djecu?
Pa jbt led lik koji je smislio i crtao “Mirko i Slavko” je u četnicima crt’o “mladog ravnogorca”. I vi mi tupite o nekoj pravednosti Jugoslavije
PS: Adilovu pricu o desavanjima u Foci nikad niko nije demantovao. Potvrdjuje je i mati pokojnog Gorana Čengića koja je takodje u tom periodu boravila u Foči kao partizanska bolničarka
Fudo387

#208 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by Fudo387 »

славянин wrote: Sto bolan pa pomarisali bi se u roku 4 minute maksimum :D
Pa sad, cak kad bi se to nekim kosmickim poremecajem i desilo, sumnjam da bi se marisali. Ugraviro bih ti jovanku stolicom na ledjima. :D
Last edited by Fudo387 on 25/11/2018 20:15, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#209 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by hAZNADAR »

славянин wrote:Kolaps iste je omogucio da izgmizu orci iz svih rupa ...
Kakvih rupa,... bili i ostali u vrhu svega. Odredjivali dnevni red i politiku od najvisih intelektualnih tijela, politicara, historicara,... pumpali lazi i cenzure i u skolstvu i medijima.

Jugoslovenski pogled na muslimane u YU je bio sasvim solidan preduslov za genocid kojeg je mogao uraditi bilo ko u Srba i Hrvata, posebno od strane Srba. U Prijedoru je pola grada ucestvovalo u genocidu,.. gotovo da nema srpske familije u kojoj nema zlocinca. Pa nisu njih za kratko vrijeme na to nagovorili i istrenirali tvoji orci - sistem sam je imao nizerangirane i viserangirane narode.
dezurni_ucenik

#210 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by dezurni_ucenik »

LBVIEW wrote:
dezurni_ucenik wrote:
:thumbup:

Damir sve fino objasnio. :thumbup:
Nadzornik

#211 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by Nadzornik »

Vi Srbi bi se samo marisali.... :-)
Nadzornik

#212 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by Nadzornik »

Fudo387 wrote:
Radije bih se govana nakuso nego s tobom, djeneralom i smiljenkom pice popio.
Kafana kod Hilmije... :D
славянин

#213 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by славянин »

Fudo387 wrote:
Pa sad, cak kad bi se to nekim kosmickim poremecajem i desilo, sumnjam da bi se marisali. Ugraviro bih ti jovanku stolicom na ledjima. :D
Imas od mene poziv da dernemo po koji dzoni i to crnog kaputa :wink: :thumbup: ozbiljno.
Fudo387

#214 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by Fudo387 »

славянин wrote:
Fudo387 wrote:
Imas od mene poziv da dernemo po koji dzoni i to crnog kaputa :wink: :thumbup: ozbiljno.
Nema sanse.
Da si neki cojek pa haj, ovako, bizi.
AmiĐa_Idriz

#215 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by AmiĐa_Idriz »

Ma dobra je Juga bila, potezale bošnje za trojicu a gorAM se fino prdilo i planiralo širenje i čišćenje :bih:

Alija Sirotanović na jednoj, a Slobodani na drugoj. Ž.
славянин

#216 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by славянин »

Fudo387 wrote:
Nema sanse.
Zna hamza mene - zna i da nisam cetnik eto provjeri :D

Uglavnom poziv imas :thumbup:
Fudo387

#217 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by Fudo387 »

славянин wrote:
Fudo387 wrote:
Nema sanse.
Zna hamza mene - zna i da nisam cetnik eto provjeri :D

Uglavnom poziv imas :thumbup:
Dobro.
cyprus

#218 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by cyprus »

AmiĐa_Idriz wrote:
Janjicar wrote: Jesul' nostalgicari krenuli s pricom da je Amerika iscenirala raspad Juge ? il EU ? Vidjeli da im Yuga prijeti na svjetskom nivou :lol:
Jupi i Dvojni C zaprijetili Coca Coli i Fanti. Šta ćeš.
cyprus wrote:Budimo dobre komšije :oops:

Jel bilo već?
Svi smo isti.
Ko nas bre zavadi...
MarshalDodik

#219 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by MarshalDodik »

hAZNADAR wrote:
MarshalDodik wrote:
Haman2 wrote:"Po mjeri svih naroda". Suplje price kao i obicno.

Nisam mogao da se nacionalno odredim, nisam mogao da ucim svoj jezik, svoju knizevnost, svoju istoruju. Ucio sam sve tudje a nista svije.Znao sam sve stradanju nekih naroda, posjecivao njihova stratista sa lijepim i skupim spomenicima ali nisam isao ni na jedno stratiste gdje je stradao moj narod, jer ta stratista nisu obiljezena, tu nema nikakvih oznaka cak ni plocice 10x10 cm.

O oduzimanju zemlje agrarnim reformama i planskom siromasenju moga naroda necu ni da pricam.

Dakle, svenije bilo po mjeri svih naroda.
Zaboravljas cinjenicu da su Bosna i Bosnjaci ratovali na strani zemalje gubitnice velikog rata ( a prije toga stoljecima na strani Osmanlije koji su, kasnije ce ispostaviti, veliki historijki gubitnici ). Pogledaj odnos Francuske spram Njemacke nakon tog rata.

Ali s Marsalom smo ubjedljivo najbolje prosli. Vracena drzavnost koju su nam Turci oduzeli odvec davne 1463
Ovo podebljano je cist fasizam. Pretpostavljam ona stari jugoslovenski stereotip a danas velikosrpski - muslimani samo u ustasama, handzar i to,.. i sluge okupatora - samo oni ratovali za Osmanlije i to.

Skrenuo bi temu u vise pravaca kada bi ti objasnjavao ko je sve ratovao za osmanlije, ko je dizao bune u Bosni protiv osmanlija, kako su u WWII Bosnjaci bili jedini bez svoje politike i bili i u partizanima, ustasama, cetnicima, domobranima,... sve i jednoj mogucoj tudjoj politici i vojsci. Cak kada bi to i uradio sumnjam da bi imalo ucinka. Mentalni sklop koji se jednom zabetonira sranjem, tesko to sranje i macola moze izbiti. Takav pogled na Bosnjake jeste fasisticki. Ako si slucajno neki domaci jugonostalgicar, fgr, i to,... nema ljutnje kada se povuce paralela izmedju velikosrpskih i jugioslovenskih pogleda/zabluda.
:skoljka:
Jesi li ti uredu? Baratas li izrazima i cinjenicama ?
Druze veliki rat je sinonim za prvi sv. rat kakve ustase, handzarovci.
Fasizam reci da smo ratovali za AU zemlju gubitnicu u velikom ratu?
Nismo kosti ostavljali za osmansko carstvo i njegove granice?
Nismo gusili ustanke nekih drugih naroda za slobodom i autonomijom ( izmedju ostalih i srpske) ?
(Bilo je tu i pozitivnih bitaka i inicijativa, ali ogromna vecina njih nikada nisu bile sprovede do kraja, zazivjele niti uspjele. Banjalucka bitka, period uz Marsala i hajmo reci remi iz posljednjeg rata jedine svjetle tacke nase drzavnicke historije od Turske okupacije)

Poslije svega nikad nije zgoreg jos jednom zahvaliti drugu starom na dodjeljivanju/ obnovi drzavnosti nalon 500-tinjak godina?
BTW pocet cu sumnjati u vasu iskrenost prema danasnjem i nasem najznacajnijem prazniku
dječak sa šibicama

#220 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by dječak sa šibicama »

bosnjo radio Beograd se gradio

nece damoze
dezurni_ucenik

#221 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by dezurni_ucenik »

Teorije su im vazda bile najkrvavije. Krivi Amerikanci, Nato, CIA, FBI, Vatikan, Englezi, a zanimljivo da nikad Ruse ne spomenu. Tile zajebo Kenedija, uliva mu space program, pusio u bijeloj kuci, spasio ga pas Rex. :lol:
Nadzornik

#222 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by Nadzornik »

cyprus wrote:
Ko nas bre zavadi...
Ja ba,ko oni hoce da se odvoje a mi kao nedamo... :D
cyprus

#223 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by cyprus »

Nadzornik wrote:
cyprus wrote:
Ko nas bre zavadi...
Ja ba,ko oni hoce da se odvoje a mi kao nedamo... :D
Nedime dragi, šta nam ovo rade...
hAZNADAR

#224 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by hAZNADAR »

¤ jelena ¤ wrote:Ma jok...najjača je ona...

''Mi...(dodaj narod po izboru) smo bili najveći Jugosloveni....''
Jes vala, tesko to utvrditi.

Muslimani davali svojoj djeci imena Dragan, Sasa, Zoran,... a Srbi svojoj djeci Samir, Emir, Nedim,.... sve u duhu bratstva-jedinstva i jugoslovenstva.

U Sarajevu ulice poput hajduk Veljka, u Beogradu Husein Kapetana,... sve u duhu bratstva-jedinstva i jugoslovenstva.
AmiĐa_Idriz

#225 Re: Jugoslavija - Ponos svih naroda...

Post by AmiĐa_Idriz »

Imlek > Milkos
Post Reply