Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Locked

Sta Mislite o Mogucem Novom Rata ili Podjeli Bosne?

Da. Moguc je.
47
31%
Ne. Nije Moguc.
50
33%
Ne znam sta da Mislim.
20
13%
Ocekujem Novi Rat.
8
5%
Prizeljkujem Novi Rat.
14
9%
Svejedno mi je.
13
9%

Total votes: 152

Rampage

#201 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Rampage »

PM72 wrote:
LBVIEW wrote:
PM72 wrote:Orinoco,
Hoćeš li da ti objavim snimak Šešelja sa kokardašima za đurđevdan ,maja 1991 na Romaniji?
Je li ti iko pričao kako su osnovane SAO oblasti u BiH i kada?
Jesi li čula za plebiscit srpskog naroda u BiH - novembra 1991 kad su na plavim lističima pisali latinicom "jeste li za očuvanje Jugoslavije kao zajednice naroda i narodnosti" a na crvenim ćirilićnim "jeste li za ujedinjenje SAO Romanije,Semberije,hercegovine,Birča,SAO Krajine i ostatka Jugoslavije u jedinstvenu državu srpskog naroda"?
Jesi li vidjela miliciju SAO Romanije kako zaustavlja saobraćaj po Palama,Sokocu i Jahorini od septembra 1991 pa do rata?

Hoćeš li još?
Ali Kemal vaskrsno te nastavio glumatati francusku sobaricu. :mrgreen:
Kurvanjska i hinjska politika.Zato jebem mater svakom koji tako misli jer da tako nešto kaže predamnom rizikovao bi štoc u glavu ili bi je hraknuo u žvalje-da je žensko.

Ja sam BIO patriota i dobrovoljac a založio sam najvrijednije što imam za spas drugova,porodice,komšija,grada i zemlje.Imao sreće pa ostao živ i sad se ne kajem što sam ratovao nego sam razočaran u šta se ta zemlja pretvorila.Niko mi ne može tumačiti šta je i kako bilo.

Ja ne bih više nikad uzeo pušku pa krenuo u rat (a pogotovo da gledam svoje dijete da oblači uniformu :-) ) jer su mi problem "moji" govnari što su nas opljačkali,ponizili,popljuvali.

Ali neću dozvoliti ni da mi napaljene četničke smrde tumače.Čuj molim te izjave " Muslimani se spremali godinu prije rata a Srbi nakon pola godine počeli spremati i ukopavati"...pa pleme im jebem zar stvarno misle da svi imaju amneziju i da smo bili u dijaspori i otamo navijali?
Kapa do poda :thumbup:

Ne zaslužuju niti jednu jedinu sekundu tolerancije... to je ljudski otpad, smeće i ološ s dna kace.
Ironman_88

#202 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Ironman_88 »

Ne vidim novi rat kao realnu opciju niti priželjkujem takav izhod. Iako mi zadnjih 25 godina stojimo na mjestu, okolo nas se je dosta toga promjenilo. EU i NATO neće dozvoliti novo krvoproliće, ne zbog toga što smo mi bitan dio Evrope i što nas čekaju raširenih ruku u Uniji gdje ćemo svi zajedno živjeti u harmoniji i prosperitetu, već zbog činjenice da im nije potrebna nova izbjeglička kriza kao ni destabilizacija na granicama Unije - nisu glupi da to dopuste, pogotovo jer u našem slučaju sa minimalnim naporom mogu spriječiti sebi velike probleme. Do rata u BiH može doći samo kad se raspadne EU, izbije Treći svjetski rat, raspadne se NATO - ali u tom slučaju imamo onda svi zajedno neke druge probleme.
BHCluster

#203 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by BHCluster »

Ludzak wrote:yebo vas bo. i rat !
Za koga da se borim ? Za šta ?
Opet za Izetbegovića, kao i prošli rat. Opet za nacionalističku stoku. Opet za javašluk i korupciju.
Vi ste veća ovca ako nasjedate na ove predizborne halabuke. Nije ni čudo što opstaju i dan danas.
Gdje si ti ratovao u Disneylandu? Hebote ljudi se borili za goli zivot a ti o cemo nekim idealima.
BHCluster

#204 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by BHCluster »

Ako dodje do novog rata ja cu kod kolege @pici u kupleraj. :wink: Gdje ima mjesta za jednog ima i za dva! :mrgreen:
BarbaDue

#205 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by BarbaDue »

Rampage wrote:
Ne zaslužuju niti jednu jedinu sekundu tolerancije... to je ljudski otpad, smeće i ološ s dna kace.
I više od toga, samo što je moj riječnik siromašan da to opiše.
BHCluster

#206 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by BHCluster »

PM72 wrote:
Kurvanjska i hinjska politika.Zato jebem mater svakom koji tako misli jer da tako nešto kaže predamnom rizikovao bi štoc u glavu ili bi je hraknuo u žvalje-da je žensko.

Ja sam BIO patriota i dobrovoljac a založio sam najvrijednije što imam za spas drugova,porodice,komšija,grada i zemlje.Imao sreće pa ostao živ i sad se ne kajem što sam ratovao nego sam razočaran u šta se ta zemlja pretvorila.Niko mi ne može tumačiti šta je i kako bilo.

Ja ne bih više nikad uzeo pušku pa krenuo u rat (a pogotovo da gledam svoje dijete da oblači uniformu :-) ) jer su mi problem "moji" govnari što su nas opljačkali,ponizili,popljuvali.

Ali neću dozvoliti ni da mi napaljene četničke smrde tumače.Čuj molim te izjave " Muslimani se spremali godinu prije rata a Srbi nakon pola godine počeli spremati i ukopavati"...pa pleme im jebem zar stvarno misle da svi imaju amneziju i da smo bili u dijaspori i otamo navijali?
Nema predaje! To je taj casni, ponosni, prkosni i vjecni plamen bosanki! Dugo te citam a sad su stvari mnogo jasnije. Imaš moj duboki naklon.
BHCluster

#207 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by BHCluster »

daddy-kool wrote:
insomnia78 wrote:
A tu je i McD :lol:
Eee, zatvoren je onaj u BL.
Zatvorise McD, zabranise Halloween, neJma alkohola na doceku nove godine, covjek bi konto da se radi o tamo nekom bliskoistocnom Sarajevu a ne Banjaluci.
insomnia78

#208 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by insomnia78 »

Oj Alija tvoju li ti sliku upamtices srpsku republiku
triconja

#209 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by triconja »

BarbaDue wrote:
Toto wrote:U limburgu. :bih:
Eto garant ćemo se mi pitati, ako se vanzemaljci dogovore biće ga. Ili ga neće biti a onda neće biti nas!

recimo: http://novi.ba/clanak/10864/rusi-predla ... ne-postoji
Jaro pa BiH (onakva kakvu je nacionalisti zamisljaju) ne postoji ima vise od dvajs godina. Bilo kakve rasprave na tu temu su cisto naprdjivanje.
triconja

#210 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by triconja »

insomnia78 wrote:Oj Alija tvoju li ti sliku upamtices srpsku republiku
E insomnia ima da nas izbjeglice prihvatis i obucis na cnc masini u slucaju rata, nema ti druge :lol:
insomnia78

#211 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by insomnia78 »

triconja wrote:
E insomnia ima da nas izbjeglice prihvatis i obucis na cnc masini u slucaju rata, nema ti druge :lol:
‘oću. Čim vas Hrvati puste preko granice
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#212 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by pici »

VUČIĆEV INFORMER ZVONI NA UZBUNU:
Republika Srpska morat će nestati

I inače sklon suludim teorijama zavjere protiv svega srpskog, srbijanski tabloid Informer, koji slovi za neslužbeno glasilo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, objavio je tekst pod naslovom "Pakleni plan SAD-a! Ruše prugu od Soluna do Budimpešte, a Srpska mora nestati”.
Misli se tu na Republiku Srpsku, jedan od dva entiteta Bosne i Hercegovine, osim Federacije Bosne i Hercegovine koja zauzima 48 posto teritorija Bosne i Hercegovine.
U novu teoriju zavjere ponovno su upetljali i pomoćnika američkog državnog tajnika Briana Hoyta Yeea koji je, prema tvrdnjama Informera, zadužen za sprječavanje stvaranja osovine Srbija-Rusija-Kina. Prema Vučićevom tabloidu, Yee bi trebao biti imenovan veleposlanikom SAD-a u Makedoniji te bi iz Skopja trebao koordinirati rad američkih tajnih službi na zapadnom Balkanu koje imaju zadatak da spriječe povezivanje luke Pirej koju su kupili Kinezi s Budimpeštom. Naime, kineski cilj je brzom prugom od Soluna do Budimpešte transportirati svoju robu. Srbija je već ušla u projekt gradnje svoje dionice, ali ključni dio je kroz Makedoniju koji će Amerikanci opstruirati, tvrdi Informer.
Treći je zadatak uništiti Republiku Srpsku i ekspresno pripremiti Makedoniju za članstvo u NATO-u, piše list.
- To će biti najbrže pristupanje neke zemlje ovom vojnom savezu, pogotovo zemlje koja ni vojno, ni politički, ni ekonomski ne ispunjava osnovne uvjete za pristup Savezu. Iza svega je, naravno, geostrateški interes američkog pozicioniranja u ovom dijelu Europe, navodi list.
Informer, pozivajući se na tabloid Alo, piše kako je upravo Yee najzaslužniji za uspostavu makedonsko-albanske koalicije koja je na vlasti u Makedoniji na čelu sa Zoranom Zaevom te strahuje da njegov novi aranžman neće biti u interesu Srbije. Informer posebno dramatično piše o navodnom Yeejevom trećem zadatku koji je vezan uz ukidanje Republike Srpske. No, ipak se nada kako do toga neće doći, jer “SAD nema mehanizme da osim silom promijeni volju srpskog naroda u RS-a”.
Također, iz Skopja će se koordinirati i aktivnosti na definitivnom odvajanju Kosova od Srbije - ističe izvor blizak diplomatskim kanalima jedne velike istočne zemlje za Informer.
- Ako je točna informacija da Yee dolazi za veleposlanika u Makedoniju, onda to definitivno znači da je ključni cilj da Makedonija što prije uđe u NATO i da se time što prije cijela ta linija NATO-a, nakon ulaska Crne Gore, i preko Kosova za koje isto postoji plan da uđe jednog trenutka, poveže i da se praktično preko Bugarske poslije iziđe na Crno more. Time bi se potpuno zatvorio krug NATO-a na prostoru Balkana. Točnije, time bismo mi bili potpuno okruženi i u budućnosti bi bili realizirani glavni strateški politički ciljevi NATO-a vezani uz Rusiju i vezani uz strateške ciljeve Kine koji se tiču njenog nastupa na jugu Europe - objašnjava srpski diplomat Zoran Milivojević.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
triconja

#213 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by triconja »

insomnia78 wrote:
triconja wrote:
‘oću. Čim vas Hrvati puste preko granice
Jaro ima dusek ili slauf i fino sjednes u neumu i za nekoliko dana te nasuka u Italiju ili ako malo sveras eto te u Francuskoj :lol:
pici

#214 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by pici »

moramo li u francujskoj ko izbjeglice žabe jest
insomnia78

#215 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by insomnia78 »

Ne sjecas se ti rata jel de? U ratu si se prije mog’o obreti u MinKenu nego u Neumu
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#216 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Chmoljo »

orinoco wrote:
PM72 wrote:Orinoco,
Hoćeš li da ti objavim snimak Šešelja sa kokardašima za đurđevdan ,maja 1991 na Romaniji?
Je li ti iko pričao kako su osnovane SAO oblasti u BiH i kada?
Jesi li čula za plebiscit srpskog naroda u BiH - novembra 1991 kad su na plavim lističima pisali latinicom "jeste li za očuvanje Jugoslavije kao zajednice naroda i narodnosti" a na crvenim ćirilićnim "jeste li za ujedinjenje SAO Romanije,Semberije,hercegovine,Birča,SAO Krajine i ostatka Jugoslavije u jedinstvenu državu srpskog naroda"?
Jesi li vidjela miliciju SAO Romanije kako zaustavlja saobraćaj po Palama,Sokocu i Jahorini od septembra 1991 pa do rata?
Pa ja o tome i pišem. Ali, ovo je srpska strana. Zašto pišeš selektivno. Podsjeti se i ilegalne bošnjačke strane, osnivanja paravojnih Patriotske lige i Zelenih beretki i njihovog ilegalnog naoružavanja i poligona za obuku. I jedna i druga strana djeluju i do godinu dana prije rata, čak i više vremena od zvanične objave rata i zvanične mobilizacije, legalne, legitimne odluke Predsjedništva RBiH. A ta bošnjačka strana organizirana je od vrha SDA, a predsjednik SDA bio Alija Izetbegović, a predsjedavajući Predsjedništva bio Alija Izetbegović. I glavni pregovarač rata i mira... :-)
Banned user for reason “trolanje”
» orinoco
Seyfo

#217 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Seyfo »

O ratu se ozbiljnije govori na temi NVZ a ima i više stranica. Mada od njihovog humora zna želudac zaboliti.
Možda da ove dvije teme spojite?
BarbaDue

#218 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by BarbaDue »

triconja wrote:
BarbaDue wrote:
Toto wrote:U limburgu. :bih:
Eto garant ćemo se mi pitati, ako se vanzemaljci dogovore biće ga. Ili ga neće biti a onda neće biti nas!

recimo: http://novi.ba/clanak/10864/rusi-predla ... ne-postoji
Jaro pa BiH (onakva kakvu je nacionalisti zamisljaju) ne postoji ima vise od dvajs godina. Bilo kakve rasprave na tu temu su cisto naprdjivanje.
Jaro ne znam kakva ne postoji ali vidim da se opasno kuha. Slomit će se kao i uvijek na najslabijem, odnosno na nama.
Marcellus Wallace

#219 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Marcellus Wallace »

pici wrote:Image

:bih: ofanziva splavovi na uscu pocinje 6 decembra
ne pisem cesto ali aktivno pratim forum preko 10g.

pod jedan ova slika je predobra hahahahah morao se sam se nakon sto godina logovati samo da ti se zahvalim sto me nasmija :lol: :lol:

sto se tice teme;

ja vam govorim kao dijete koje je rodjeno u jugi (88e) i prosao sam i ja svasta kao izbjeglica i sjecam se svega. ja vam mogu garantovati da barem 80-90% moje generacije i sada ovih mladjih "millenialsa", ne pada nikom na pamet da uzme pusku u ruku.

znajte da vecina nas gleda kako da pobjegnemo iz ove drzave koja nam nista nije dala i da udjemo u onu statistiku ljudi koji su otisli. ja sam umjetnik i uvijek me je bolio tuki za sve iZME, medjutim primjetan je trend rasta populista, fasista i nacionalista. vjerujte da su sada poslije trumpa, rasta desnice u evropi mladi stali i zapitali se: "pa jebote mozda ovim budalama stvarno nije dosta krvi..." i gledaju kako da se ispale iz ove zemlje cim prije.
u slucaju i da se odluce ratovati, samo nepismeni i ljudi zeljni krvni ce uzeti puske u ruke. ja volim svoj grad (sarajevo) i drzavu i svaki njen pedalj, imam prijatelja iz svih coskova bosne ali ponavljam: NIKO OD MOJIH (moje generacije) nece uzeti pusku, to je sto posto. to ce biti tek rijetki koji su onako priprosti, da ih ne vrijedjam. ali zaista sam pricao sa mnogo raje u posljednjih godinu dvije, od zagreba do bga, od skoplja do splita, niko nije budala vise i svi vise vole iphone, internet, it sektor, rayban, apple, ebay, alibabu, nego da se smrzava u rovu za boga pitaj koga.

nemojte potcjenjivati mlade generacije (ne aludiram da bilo ko jeste u ovoj temi), jesmo letargicni ali imamo razlog za to. za ovu drzavu i ovaj sistem se nije vrijedno boriti. zbog toga i jeste tisina i letargija, ja bih radije da sve propadne i idemo ispocetka nego da popravljamo nepopravljivo. jebi ga....kad ti ne radi internet, neces promjeniti monitor, tastaturu ili mis....ili toboze neki softwer....odes fino do modema. iskljuci i ukljuci. ende

ps.
off topic
uvijek sam zamisljao da ja budem "novi tito" kako bih celicnom rukom pohapsio ove jalijase i napravio republiku svih naroda, etnija, religija itd. ukinuo sve enititete, kantone itd. kao sto je i trebalo biti..medjutim kontam jebote (kao i mnogi moji prijatelji)...pa covjek i da to uradi, pogotovo neko mlad da krene da isplivava i remeti ove stare prdare na vlasti. tog bi ili proglasili autokratom, diktatorom ili tiraninom. najebo bi od domacih kao i od zapada (jedino putinu mozda da se svidis :D )...a da ne govorim da i ako ima podrsku od gradjana...stvarno mislite da ga ne bi mrak pojeo kao zorana djindjica u srbiji...
upravo iz tih razloga, mladi zatvore oci, uzmu svoje znanje, strpaju ga u torbe i vozdra

toliko od mene za prvi post nakon ihihi vremen

pozdrav
insomnia78

#220 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by insomnia78 »

Obavezno kopiraj ovaj post pa kad dodje komsija da te “vodi” ti ga izvali
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#221 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Truba »

od 2008 ista priča
a nigdje rata
Marcellus Wallace

#222 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Black swan wrote:od 2008 ista priča
a nigdje rata
tacno tako
Marcellus Wallace

#223 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

insomnia78 wrote:Obavezno kopiraj ovaj post pa kad dodje komsija da te “vodi” ti ga izvali
mislim da su davno prosla vremena da komsije bilo koga bilo gdje "vode""

a i ako dodju ta vremena, taj komsija ce kucati na vrata koja mu sigurno nece niko imati otvoriti

ako se tvoj post nije odnosio na mene zanemari samo
asker

#224 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by asker »

Marcellus Wallace wrote:
insomnia78 wrote:Obavezno kopiraj ovaj post pa kad dodje komsija da te “vodi” ti ga izvali
mislim da su davno prosla vremena da komsije bilo koga bilo gdje "vode""

a i ako dodju ta vremena, taj komsija ce kucati na vrata koja mu sigurno nece niko imati otvoriti

ako se tvoj post nije odnosio na mene zanemari samo
Ako mislis bjezati, bjezi u miru, lakse je i granice nisu zatvorene. 29 ti je godina, vakat je.
Jer inace, ako zapuca takve prvo hvatamo i tjeramo da kopaju rovove. Nema veze sto si umjetnik.

:-) :-) :-)
pici

#225 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by pici »

ti sto su Hvatali za linije i kopanje rovova imali su radni naziv "Manekeni" i nikad crte nisu vidzeli :bih:
Locked