Jeste, pa moras razvezivati i skidati, pa poslije navlaciti cipele i ponovo vezati snjure, hvala i zivio.Zejnep wrote:Ništa ne razumjem![]()
U redu je hodati po kući u cipelama ali gosti moraju oprati ruke? Logika mi kaže da su đonov prljaviji od najprljavijih ruku.
Pojedini izbjegavaju ići u kuće gdje se izuva. Zar je toliki problem izuti cipele?
Ako kuća ima papuče za goste, ne vidim razlog za ne obuti ih.
Čudna razmišljanja
Izuvanje po kućama :D
- Edin H.
#201 Re: Izuvanje po kućama :D
-
moonca
#202 Re: Izuvanje po kućama :D
muha_sa wrote:zadnjih par dana mnogo cudnih temaZejnep wrote:Ništa ne razumjem![]()
U redu je hodati po kući u cipelama ali gosti moraju oprati ruke? Logika mi kaže da su đonov prljaviji od najprljavijih ruku.
Pojedini izbjegavaju ići u kuće gdje se izuva. Zar je toliki problem izuti cipele?
Čudna razmišljanja
Nije bas cudno --susrecemo sa sa obim 'problemom' svakodnevno.
- muha_sa
#203 Re: Izuvanje po kućama :D
spreca wrote:treba jos otvoriti temu ...Raznosim pice po kucama![]()
![]()
pišnetel kad u gace
hajmo otvorit
- Zejnep
#204 Re: Izuvanje po kućama :D
SvaštaEdin H. wrote:Jeste, pa moras razvezivati i skidati, pa poslije navlaciti cipele i ponovo vezati snjure, hvala i zivio.Zejnep wrote:Ništa ne razumjem![]()
Čudna razmišljanja
- muha_sa
#205 Re: Izuvanje po kućama :D
ne mislim samo na ovu temu--ima ih još kolko hoŠmoonca wrote:muha_sa wrote:zadnjih par dana mnogo cudnih temaZejnep wrote:Ništa ne razumjem![]()
Čudna razmišljanja![]()
Nije bas cudno --susrecemo sa sa obim 'problemom' svakodnevno.
- muha_sa
#206 Re: Izuvanje po kućama :D
još ako domacin neJma kašiku za cipele moram na koljena kleknut da ih natakarimEdin H. wrote:Jeste, pa moras razvezivati i skidati, pa poslije navlaciti cipele i ponovo vezati snjure, hvala i zivio.Zejnep wrote:Ništa ne razumjem![]()
Čudna razmišljanja
- Zejnep
#207 Re: Izuvanje po kućama :D
Jednom je jedan gastsbajter obišo familiju. Ima tome dvaes godina. I danas pričamo kako se nije izuo ni kod kog. 
- spreca
#208 Re: Izuvanje po kućama :D
ja cu raznositimuha_sa wrote:spreca wrote:treba jos otvoriti temu ...Raznosim pice po kucama![]()
![]()
![]()
![]()
pišnetel kad u gace![]()
hajmo otvorit
-
moonca
#209 Re: Izuvanje po kućama :D
Tema --Primam posjete u trajanju do 3 sata -ni minute duze.spreca wrote:treba jos otvoriti temu ...Raznosim pice po kucama![]()
![]()
- Zejnep
#210 Re: Izuvanje po kućama :D
A valja ustat iz tog položajamuha_sa wrote:još ako domacin neJma kašiku za cipele moram na koljena kleknut da ih natakarimEdin H. wrote:Jeste, pa moras razvezivati i skidati, pa poslije navlaciti cipele i ponovo vezati snjure, hvala i zivio.Zejnep wrote:Ništa ne razumjem![]()
Čudna razmišljanja
- muha_sa
#211 Re: Izuvanje po kućama :D
Zejnep wrote:A valja ustat iz tog položajamuha_sa wrote: još ako domacin neJma kašiku za cipele moram na koljena kleknut da ih natakarim
- medvjed23
#212 Re: Izuvanje po kućama :D
mah, više sam imao na umu činjenicu da čovjek, koliko god se sređivo, mora proizvoditi neke neugodne mirise i sl.. tako nas je priroda naštimala..moonca wrote:medvjed23 wrote:na temu: preferiram izuvanje, mada, kako god okreneš, teško je sebe i druge sasvim zaštititi od ljudskog peksinluka
Ima osoba koje se peruckaju , mirisu ,sredjuju a kuca bas 'peksina' ili obratno.
Nema pravila.![]()
Razumijem i tolerisem smrad -zavisi od situacije.
ima treba auto.. ako se sad dobro ne udam, neću nikadmuha_sa wrote:a šta cemo za prevozmedvjed23 wrote:jok, nego kupiti cvijeća i mašni za kosu i parfema raznoraznih i svega što curice čini curicama, lijepim i mirišljavim
-
moonca
#213 Re: Izuvanje po kućama :D
Problem jeste kod nas zimi --cizme/cipele budu nakvasene , bez blata --svejedno -potrebno je izuti se.muha_sa wrote:još ako domacin neJma kašiku za cipele moram na koljena kleknut da ih natakarimEdin H. wrote:Jeste, pa moras razvezivati i skidati, pa poslije navlaciti cipele i ponovo vezati snjure, hvala i zivio.Zejnep wrote:Ništa ne razumjem![]()
Čudna razmišljanja
- hadzinicasa
#214 Re: Izuvanje po kućama :D
izuvam se i kod drugih i ne dozvoljavam ulazak u moju kucu u obuci.
- Edin H.
#215 Re: Izuvanje po kućama :D
muha_sa wrote:još ako domacin neJma kašiku za cipele moram na koljena kleknut da ih natakarimEdin H. wrote:Jeste, pa moras razvezivati i skidati, pa poslije navlaciti cipele i ponovo vezati snjure, hvala i zivio.Zejnep wrote:Ništa ne razumjem![]()
Čudna razmišljanja

- spreca
#216 Re: Izuvanje po kućama :D
ma dovoljno je tomoonca wrote:Tema --Primam posjete u trajanju do 3 sata -ni minute duze.spreca wrote:treba jos otvoriti temu ...Raznosim pice po kucama![]()
![]()
- Zejnep
#217 Re: Izuvanje po kućama :D
HAVANA wrote:Znas kad je muhi komsinica dosla i on reko skini se.I ona se skinula.
- muha_sa
#218 Re: Izuvanje po kućama :D
nastavakZejnep wrote:HAVANA wrote:Znas kad je muhi komsinica dosla i on reko skini se.I ona se skinula.
rekoh joj da sjede ona leže
- Zejnep
#219 Re: Izuvanje po kućama :D
E to je komšinica. A ne ko neke, neće ni da pozdravemuha_sa wrote:nastavakZejnep wrote:HAVANA wrote:Znas kad je muhi komsinica dosla i on reko skini se.I ona se skinula.![]()
- HAVANA
#220 Re: Izuvanje po kućama :D
Pratim.muha_sa wrote:nastavakZejnep wrote:HAVANA wrote:Znas kad je muhi komsinica dosla i on reko skini se.I ona se skinula.![]()
- muha_sa
#221 Re: Izuvanje po kućama :D
il pozdrave modernim pozdravom--Kako steZejnep wrote:E to je komšinica. A ne ko neke, neće ni da pozdravemuha_sa wrote: nastavak![]()
- muha_sa
#222 Re: Izuvanje po kućama :D
kako ona leže ja se posramih i pobjegoh iz vlastite kuceHAVANA wrote:Pratim.muha_sa wrote: nastavak![]()
- Cherry-Cherry
#223 Re: Izuvanje po kućama :D
Meni je nekako glupo reći nekome da se izuje, dovodim ljude u neprijatnu situaciju. šta znaš kakve su kod kog čarape, ima li gljivice...
A i neću da uživam u raznim opojnim mirisima. Plus što je obuća dio stajlinga, središ se i onda bez cipela to nije to. Ili središ se i obučeš soknice ispod čizmica i onda se izuješ a tamo mede i zeke na čarapama.. Ili muškarac u odijelu i kravati i bez cipela, nekako nije mi to to... Ili neko sređen maksimalno a dole papuče sa medom.... U gostima uvijek pitam, ali procvjetam kad mi kažu da ne treba. Posebno ne volim tuđe papuče, bljak... Ili kad ih domaćin izuje da mi ih da, dođe mi da bljucnem... onda trebam stalno nositi svoje pape u tašni, šta znaš možda gdje ćeš sve ići...A što se tiče prljavih ulica, može doći gost koji je sjedio u tramvaju a prije njega neko na toj stolici...ili na klupi u parku... Pa onda treba imati i prekrivače za goste...
-
moonca
#224 Re: Izuvanje po kućama :D
Vrsta carapa nije problem -hm , mozda i nije lose da se to vidi -relacija momak/cura--meni je vise izgled stopala/prstiju. Ako je veza na pocetku-- zna biti odlucujuci momenat.
Druga stvar u kucu vam dolazi neko koga dinekle poznajete --tako da se neke stavri mogu reci /pitati i prije 'kobnog' momenta.
- muha_sa
#225 Re: Izuvanje po kućama :D
za gosta se žrtvujem i svucem corape te mu ih damCherry-Cherry wrote:Meni je nekako glupo reći nekome da se izuje, dovodim ljude u neprijatnu situaciju. šta znaš kakve su kod kog čarape, ima li gljivice...A i neću da uživam u raznim opojnim mirisima. Plus što je obuća dio stajlinga, središ se i onda bez cipela to nije to. Ili središ se i obučeš soknice ispod čizmica i onda se izuješ a tamo mede i zeke na čarapama.. Ili muškarac u odijelu i kravati i bez cipela, nekako nije mi to to... Ili neko sređen maksimalno a dole papuče sa medom.... U gostima uvijek pitam, ali procvjetam kad mi kažu da ne treba. Posebno ne volim tuđe papuče, bljak... Ili kad ih domaćin izuje da mi ih da, dođe mi da bljucnem... onda trebam stalno nositi svoje pape u tašni, šta znaš možda gdje ćeš sve ići...A što se tiče prljavih ulica, može doći gost koji je sjedio u tramvaju a prije njega neko na toj stolici...ili na klupi u parku... Pa onda treba imati i prekrivače za goste...