Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
- muha_sa
#201 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
još ako dobije mjesto urednika il voditelja dnevnika nije budala da razmišlja o povratku
- Alfons Kauders
#202 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Tako je. I sad je red da narod uziva u plodovima svog izbora. SDA, HDZ i SNSD nisu pali s marsa, vec ih je izabrao narod. I nadam se da ce opet.Hadzi Lojo wrote:Sve to stoji, ali u globalu mi smo ih birali i jos biramo.Alfons Kauders wrote:Jebali smo se 10, 20 ili 25 godina, kako ko. Sad nek jebu nekog drugog. Recimo, nek jebu stoku koja ih bira zadnjih 25 godina, jer oni to zasluzuju.Hadzi Lojo wrote:Koliko vidim iz komentara dijasporasa niko se nebi vratio, pa se mislim pa sto serete po forumu onda, pogotovo na politici.
Svi bi se jebali a da im ne udje.
A zasto seremo po forumu? Iz istog razloga - jer stoka to zasluzuje:
- Dabogda litar goriva s akcizama bio 3KM, a da se do Bihaca i Tuzle vozi makadamom
- Dabogda Sarajevo pored redukcija vode imalo redovne redukcije struje
- Dabogda HDZ biraci trazili entitet u Irskoj i Bavarskoj
- Dabogda RS postala nova Bjelorusija na Balkanu
Zasluzeno, nek crknu.![]()
Nas narod umislio da je Bakir i SDA sveta krava.
A empatiju sam davno potrosio, zato i ponavljam - nek crknu. Zivo me zaboli kurac za narodom koji 25 godina bira SDA i HDZ. Narod ima tacno onoliko koliko zasluzuje i dobio je tacno ono sto je izabrao.
- Radio Sarajevo
#203 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Evo ja već osmu godinu u Amsterdamu... Imam fin posao, društveni život bolji od većine ljudi oko mene, dosta odmora, često putujem i tako to... Ipak, nisam u centru grada bio, ne sjećam se. To je sve puno engleskih turista koji su došli u kurve i drogu. Ako je to društveni život, onda jebo me to.Edin H. wrote:
Naravno, ima drugih stvari, i čovjek treba biti pozitivan i izvući najbolje iz onoga što se nudi. Ovdje ima super kafića van centra, dosta dobrih koncerata (koji su žara, ali hajde), blizu su Belgija, Francuska i Njemačka, itd.
Ipak, fali bilo kakva planina, fali naše more (ovo ovdje je ledeno), fali pozorište na našem jeziku, nekomercijalni filmovi (ima nekoliko i takvih bioskopa, ali nisu nešto), naše novine (ovdje ne postoji trafika), itd. Prilično je sve sterilno u Holandiji, sve je u toliko najboljem redu da te počne nervirati. Kao da ljudi imaju kolektivni OCD
- ExNihilo
#204 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Zašto se meni čini da si ti prije nekih godinu dana ovdje pisao da si se vratio, te da nisi požalio? Jesam li te pomiješao s nekim?Radio Sarajevo wrote:
Evo ja već osmu godinu u Amsterdamu... Imam fin posao, društveni život bolji od većine ljudi oko mene, dosta odmora, često putujem i tako to... Ipak, nisam u centru grada bio, ne sjećam se. To je sve puno engleskih turista koji su došli u kurve i drogu. Ako je to društveni život, onda jebo me to.
Naravno, ima drugih stvari, i čovjek treba biti pozitivan i izvući najbolje iz onoga što se nudi. Ovdje ima super kafića van centra, dosta dobrih koncerata (koji su žara, ali hajde), blizu su Belgija, Francuska i Njemačka, itd.
Ipak, fali bilo kakva planina, fali naše more (ovo ovdje je ledeno), fali pozorište na našem jeziku, nekomercijalni filmovi (ima nekoliko i takvih bioskopa, ali nisu nešto), naše novine (ovdje ne postoji trafika), itd. Prilično je sve sterilno u Holandiji, sve je u toliko najboljem redu da te počne nervirati. Kao da ljudi imaju kolektivni OCD.
- Radio Sarajevo
#205 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Pomiješao si me, ali moguće je da sam i tad pisao o povratku. Doduše, radije bih se vratio u susjedne zemlje nego u Bosnu, ali sve je to u pet deka. U Sloveniji i Hrvatskoj na kraju ipak ima više para.ExNihilo wrote:
Zašto se meni čini da si ti prije nekih godinu dana ovdje pisao da si se vratio, te da nisi požalio? Jesam li te pomiješao s nekim?
- 512MB
#206 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Sto nebi srao po politici kad imam pravo glasaHadzi Lojo wrote:Koliko vidim iz komentara dijasporasa niko se nebi vratio, pa se mislim pa sto serete po forumu onda, pogotovo na politici.
Svi bi se jebali a da im ne udje.
- muha_sa
#207 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
ne procitah to za cevljanovice--zar mu fale512MB wrote:Mogao si se za razliku malo pozabavit kulturom i zbivanjima u zemlji gdje zivis pa i upoznati nove prijatelje holandjane, a ne kukat za cevljanovicima, cevapima i avazom. Al zato treba barem tri grama mozga vise.Radio Sarajevo wrote:Evo ja već osmu godinu u Amsterdamu... Imam fin posao, društveni život bolji od većine ljudi oko mene, dosta odmora, često putujem i tako to... Ipak, nisam u centru grada bio, ne sjećam se. To je sve puno engleskih turista koji su došli u kurve i drogu. Ako je to društveni život, onda jebo me to.Edin H. wrote:
Ipak, fali bilo kakva planina, fali naše more (ovo ovdje je ledeno), fali pozorište na našem jeziku, nekomercijalni filmovi (ima nekoliko i takvih bioskopa, ali nisu nešto), naše novine (ovdje ne postoji trafika), itd. Prilično je sve sterilno u Holandiji, sve je u toliko najboljem redu da te počne nervirati. Kao da ljudi imaju kolektivni OCD.
- 512MB
#208 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Jarane odkad je ovo, 85.?muha_sa wrote:još ako dobije mjesto urednika il voditelja dnevnika nije budala da razmišlja o povratku
-
Hadzi Lojo
#209 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
pidjama posao, nema on vremena za ostala zbivanja. Tako kazu svi iz dijaspore.
- 512MB
#210 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Nemoras bas sve bukvalno shvatatmuha_sa wrote: ne procitah to za cevljanovice--zar mu fale
Last edited by 512MB on 23/09/2017 09:42, edited 1 time in total.
- muha_sa
#211 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
ma jok512MB wrote:Jarane odkad je ovo, 85.?muha_sa wrote:još ako dobije mjesto urednika il voditelja dnevnika nije budala da razmišlja o povratku
friško--prije par godina Senad u CD-u objavio
- 512MB
#212 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Sta pricas, 20 minuta do skijalista laganini. Naravno cash treba.Edin H. wrote:Uglavnom nema, a ako hoces u Austriju treba puno vremena, a i cash-a512MB wrote: Aha, toga nema vani![]()
Autom do aerodroma, plati parking, avion, dodatno za skije i opremu, auto rentiras, smjestaj, hrana, zice oderase, zene lakog morala kostaju, a iz Sarajeva eto te za 45 minuta.
Sah mat
- 512MB
#213 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Melbourne_Australia wrote: Slusaj me, nisam ti ja jaran..Ja sa takvim kao ti ni u snu ne mogu biti jaran.....Kontas mrzitelju BIH??? takve kao ti u mojoj raju su tukli i slali po vodu...
- JThomas
#214 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
treba otvoriti i temu šta bi dali da vas ne vrate u bih... 
- 512MB
#215 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Gitara, vino, sise, gasi i ovu temuHAVANA wrote:Ovakvih nema.Planine na 20 minuta na kojoj sam jednu dzenitu prvi put za sisu uhvatio,na skije stao,druge na kojoj sam se izgubio,zbog cega me mati odrala od batina,tu me i tata na platou prvi put pustio da vozim auto,trece gdje smo pive tukli uz harisa dzinovica,mora za 4 sata gdje sam prvi put zaplivao,skocio,divio se na svirci drugom nacinu, pa i ja kupio gitaru da odsviram tu pisi mi, cuvenu,na koju trebu maznes salom...Sjecanja i osjecaj se ne moze platiti.Svaki list,cosak,ulica...imaju svoju pricu.U kojoj uzivam.Te tamo nake planine su divne.Krasne.Turisticki do 7 dana.To je tudje.Tu su tudje price,zivot i sjecanja.Meni je ovo bitno,mnogo mi znaci da hodam stazama djetinjstva.Bitni su mi prijatelji,komsije,familija.Necu da mi mater i otac umru a da sam ja negdje daleko.Necu da mi sestra ostane sama,ne bas dobrog zdravlja.Sve te divne planine i mjesta...negdje,mogu platiti.Ovaj osjecaj koji me cini sretnim i ispunjenim ne mogu,.512MB wrote: Aha, toga nema vani
- muha_sa
#216 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
a što bi se vracaliJThomas wrote:treba otvoriti i temu šta bi dali da vas ne vrate u bih...
ne razmišljaju o povratku oni koji su živjeli u gradovima pa otišli vani a da o povratku razmišljaju oni koji su sa sela protjerani il dobrovoljno otišli u svijet
cast rijetkim izuzecima ala HAVANA--Melburn.....................
- muha_sa
#217 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
jel misliš da Havana nešto izmišlja512MB wrote:Gitara, vino, sise, gasi i ovu temuHAVANA wrote:Ovakvih nema.Planine na 20 minuta na kojoj sam jednu dzenitu prvi put za sisu uhvatio,na skije stao,druge na kojoj sam se izgubio,zbog cega me mati odrala od batina,tu me i tata na platou prvi put pustio da vozim auto,trece gdje smo pive tukli uz harisa dzinovica,mora za 4 sata gdje sam prvi put zaplivao,skocio,divio se na svirci drugom nacinu, pa i ja kupio gitaru da odsviram tu pisi mi, cuvenu,na koju trebu maznes salom...Sjecanja i osjecaj se ne moze platiti.Svaki list,cosak,ulica...imaju svoju pricu.U kojoj uzivam.Te tamo nake planine su divne.Krasne.Turisticki do 7 dana.To je tudje.Tu su tudje price,zivot i sjecanja.Meni je ovo bitno,mnogo mi znaci da hodam stazama djetinjstva.Bitni su mi prijatelji,komsije,familija.Necu da mi mater i otac umru a da sam ja negdje daleko.Necu da mi sestra ostane sama,ne bas dobrog zdravlja.Sve te divne planine i mjesta...negdje,mogu platiti.Ovaj osjecaj koji me cini sretnim i ispunjenim ne mogu,.512MB wrote: Aha, toga nema vani
- animus
#218 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Jebeno je biti stranac i gradjanin ne drugog nego posljednjeg reda. Jezik odaje cim se progovori skontaju da si stranac. Radis poslove ispod nivoa svog znanja. Bogatstva i ljepote na pretek ali nije za tebe. Jebo ba dijasporu. Tamo svi hodaju ko zombiji. Koliko god ovdje imali problema ipak smo sretniji.
- spreca
#219 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
ili otvoriti temu....Sta bi bilo da se svi vrate?JThomas wrote:treba otvoriti i temu šta bi dali da vas ne vrate u bih...
- muha_sa
#220 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
ti bi mi bio komšija od kojeg mogu rahat posudit 20 milja koje nikad vratit necuspreca wrote:ili otvoriti temu....Sta bi bilo da se svi vrate?JThomas wrote:treba otvoriti i temu šta bi dali da vas ne vrate u bih...
a ne ko Havana--ne da mi ni patosnice za aVto džabalesku
- spreca
#221 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
jesi vala najebo sa kosilukommuha_sa wrote:ti bi mi bio komšija od kojeg mogu rahat posudit 20 milja koje nikad vratit necuspreca wrote:ili otvoriti temu....Sta bi bilo da se svi vrate?JThomas wrote:treba otvoriti i temu šta bi dali da vas ne vrate u bih...![]()
a ne ko Havana--ne da mi ni patosnice za aVto džabalesku
- 512MB
#222 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Ne pije vode za nas koji smo preko 25 godina vanianimus wrote:Jebeno je biti stranac i gradjanin ne drugog nego posljednjeg reda. Jezik odaje cim se progovori skontaju da si stranac. Radis poslove ispod nivoa svog znanja. Bogatstva i ljepote na pretek ali nije za tebe. Jebo ba dijasporu. Tamo svi hodaju ko zombiji. Koliko god ovdje imali problema ipak smo sretniji.
- 512MB
#223 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Ne, otkud ti tomuha_sa wrote: jel misliš da Havana nešto izmišljailiti uvelicava
- animus
#224 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Jebes to kad ti je dokaz uspjesnosti druzenje sa nekim Hansom. Dosta nasih ljudi ima problema sa depresijom. Nije lako zivjeti u tim uslovima gdje ti ne odgovara klima i zivjeti sa cinjenicom da to sto se zoves Mihajlo znaci da te niko ne slusa kao onaj video gore sto pokazuje. Gore od svega je znas da ce ti i dijete to isto prolaziti.
Zato pare u ruke i vracajte se da ovu drzavu dignemo na noge i budemo svoji na svome. Onaj lik iz zivinica juce pokazao kako se to radi.
Zato pare u ruke i vracajte se da ovu drzavu dignemo na noge i budemo svoji na svome. Onaj lik iz zivinica juce pokazao kako se to radi.
- ExNihilo
#225 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Pa ovoj državi treba jedno 30 godina kontinuiranog i rekordnog ekonomskog rasta da bi konvergirala prosječnoj razvijenoj državi. Što znači, čak i da postane jebeno ekonomsko čudo, južnoevropski tigar, opet je kompletna jedna generacija izgubljena i neće dočekati da prosječan građanin njihove domovine živi pristojnim životom.
Kao što vidimo i sa ove teme, ljudi koriste različite odbrambene mehanizme da se nose sa tom činjenicom. Neko stvari romantizira, poput Havane, a neko ogorčenje pretače u cinizam poput 512MB.
Jebeno.
Kao što vidimo i sa ove teme, ljudi koriste različite odbrambene mehanizme da se nose sa tom činjenicom. Neko stvari romantizira, poput Havane, a neko ogorčenje pretače u cinizam poput 512MB.
Jebeno.