Koji si ti gentleman... vidi se po prici da nisi coban.I am Wabbit wrote:ja ja tako je to u ČOBANKI, i to sve se dešavalo između 2 ujutro i 5, ljeto najveća tišina samo se poneki cvrčak čuje a ono ciči i dreči se nadiglo selo na noge, otamo čuješ neku seljačinu kako ona ciči a on od tamo OJJJHHHAAAAAAAAAAA ili zarokče ko krme,a ujutro iza 10 sve seljanke ko jedna u kuću na kaHvu pa cirliču, mjauču, hihoću, šapću, to je kod ČOBANIJE tradicija.sherbett wrote:Cuj..deri me da cijelo selo cuje... oooo boze
Ko vam je bitniji?
- MyTao
#201 Re: Ko vam je bitniji?
- Connaisseur Karlin
#202 Re: Ko vam je bitniji?
tvoj komentar nema nikakve veze sa mojim komentaromHakiz wrote:Ma, najbolje kada se udaš/oženiš smjestiti metak u čelo roditeljima, ili, humanija varijanta, otjerati ih u starački dom i posjećivati ih nikad, a možda ni tad. Šta će ti, imaš ženu/muža.Connaisseur Karlin wrote:smijesne su osobe koje kazu da ima je bracni partner manje vazan od rodtielja, brace, sestara, pa kako takve osobe planiraju zivjeti u drugom gradu ili drzavi, pitam se, sto bi uradili![]()
Ima ona priča. Jednom davno, u stara vremena, oženio se sin i doveo ženu u kuću. Došla djeca, postalo tijesno i odluči on da se riješi roditelja. I odvede prvo oca u šumu. Konta sin, odvešće oca negdje bogu iza nogu, ovaj neće znati da se vrati i umrijeće. Išli oni tako preko sedam gora, iza sedam mora i u jednoj šumi kaže sin ocu "Sjedi ti tata, odoh ja vidjeti ima li šta da se ubere da jedemo". Kaže njemu otac "Dobro sine, samo ti idi, ali nemoj me ovdje da sjednem, hajde barem deset koraka dalje". "Dobro oče, ali zašto, šta je problem sa ovim mjestom".
Veli njemu otac. "Znaš, sine, tu sam i ja svog oca ostavio".
- Krokodajl
#203 Re: Ko vam je bitniji?
Meni je komšija najvažniji, prvo da je pošten, a onda jer čuva kuću kad odemo.
Ženu uvijek možeš naći, dobrog komšiju rijetko

Ženu uvijek možeš naći, dobrog komšiju rijetko
-
Hakiz
#204 Re: Ko vam je bitniji?
Ima.Connaisseur Karlin wrote:tvoj komentar nema nikakve veze sa mojim komentaromHakiz wrote:Ma, najbolje kada se udaš/oženiš smjestiti metak u čelo roditeljima, ili, humanija varijanta, otjerati ih u starački dom i posjećivati ih nikad, a možda ni tad. Šta će ti, imaš ženu/muža.Connaisseur Karlin wrote:smijesne su osobe koje kazu da ima je bracni partner manje vazan od rodtielja, brace, sestara, pa kako takve osobe planiraju zivjeti u drugom gradu ili drzavi, pitam se, sto bi uradili![]()
Ima ona priča. Jednom davno, u stara vremena, oženio se sin i doveo ženu u kuću. Došla djeca, postalo tijesno i odluči on da se riješi roditelja. I odvede prvo oca u šumu. Konta sin, odvešće oca negdje bogu iza nogu, ovaj neće znati da se vrati i umrijeće. Išli oni tako preko sedam gora, iza sedam mora i u jednoj šumi kaže sin ocu "Sjedi ti tata, odoh ja vidjeti ima li šta da se ubere da jedemo". Kaže njemu otac "Dobro sine, samo ti idi, ali nemoj me ovdje da sjednem, hajde barem deset koraka dalje". "Dobro oče, ali zašto, šta je problem sa ovim mjestom".
- Connaisseur Karlin
#205 Re: Ko vam je bitniji?
nemaHakiz wrote:Ima.Connaisseur Karlin wrote:tvoj komentar nema nikakve veze sa mojim komentaromHakiz wrote:
Ma, najbolje kada se udaš/oženiš smjestiti metak u čelo roditeljima, ili, humanija varijanta, otjerati ih u starački dom i posjećivati ih nikad, a možda ni tad. Šta će ti, imaš ženu/muža.
-
belfy
#206 Re: Ko vam je bitniji?
Connaisseur Karlin wrote:tvoj komentar nema nikakve veze sa mojim komentaromHakiz wrote:Ma, najbolje kada se udaš/oženiš smjestiti metak u čelo roditeljima, ili, humanija varijanta, otjerati ih u starački dom i posjećivati ih nikad, a možda ni tad. Šta će ti, imaš ženu/muža.Connaisseur Karlin wrote:smijesne su osobe koje kazu da ima je bracni partner manje vazan od rodtielja, brace, sestara, pa kako takve osobe planiraju zivjeti u drugom gradu ili drzavi, pitam se, sto bi uradili![]()
- LolaLola
#207 Re: Ko vam je bitniji?
Sa svakom osobom imas posebnu vezu i odnos.
Nema tu biranja ko je bitniji ko nije, svi su bitni, neko manje neko vise, ali bitni su.
Neko je spomenuo da zrele osobe ulaze u brak i samim tim su dosegli taj neki stepen zrelosti da ne moraju birati izmedju bilo koga. A da ne govorim o zreloj osobi u 30-tim koja jos zivi kod roditelja. Tu se zna gdje su mu prioriteti.
I tvrdim, da osobe koje jos uvijek zive pod roditeljskim krovom a ozenjni/udati, nisu zrele ni najmanje.
Nema tu biranja ko je bitniji ko nije, svi su bitni, neko manje neko vise, ali bitni su.
Neko je spomenuo da zrele osobe ulaze u brak i samim tim su dosegli taj neki stepen zrelosti da ne moraju birati izmedju bilo koga. A da ne govorim o zreloj osobi u 30-tim koja jos zivi kod roditelja. Tu se zna gdje su mu prioriteti.
I tvrdim, da osobe koje jos uvijek zive pod roditeljskim krovom a ozenjni/udati, nisu zrele ni najmanje.
- Connaisseur Karlin
#208 Re: Ko vam je bitniji?
kazu da je vaznije imati dobrog komsiju od rodbine koja zivi u drugom dijelu grada , ili u drugom gradu, drzavi ili kontinetuKrokodajl wrote:Meni je komšija najvažniji, prvo da je pošten, a onda jer čuva kuću kad odemo.
Ženu uvijek možeš naći, dobrog komšiju rijetko![]()
![]()
lako je tebi, ti uvijek imas iste komsije
- insomnia78
#209 Re: Ko vam je bitniji?
Posebno je bitno imati dobru konu. Moja kad izvali sisu dok ceprka po jardin-u [emoji23]
- muha_sa
#210 Re: Ko vam je bitniji?
dobro ovo za konu--al nije to toinsomnia78 wrote:Posebno je bitno imati dobru konu. Moja kad izvali sisu dok ceprka po jardin-u [emoji23]
što ne priznaš da ti je punica najbitnija
- KB9
#211 Re: Ko vam je bitniji?
po svoj logici zena/muz jer tu osobu si izabro da uz nju provedes ostatak zivota te napravis osobe koje ce ostat iza tebe
- insomnia78
#212 Re: RE: Re: Ko vam je bitniji?
[emoji23]muha_sa wrote:dobro ovo za konu--al nije to toinsomnia78 wrote:Posebno je bitno imati dobru konu. Moja kad izvali sisu dok ceprka po jardin-u [emoji23]![]()
što ne priznaš da ti je punica najbitnija
-
Fudo387
#213 Re: Ko vam je bitniji?
Jarane, tri sata si je stemo.I am Wabbit wrote:ja ja tako je to u ČOBANKI, i to sve se dešavalo između 2 ujutro i 5, ljeto najveća tišina samo se poneki cvrčak čuje a ono ciči i dreči se nadiglo selo na noge, otamo čuješ neku seljačinu kako ona ciči a on od tamo OJJJHHHAAAAAAAAAAA ili zarokče ko krme,a ujutro iza 10 sve seljanke ko jedna u kuću na kaHvu pa cirliču, mjauču, hihoću, šapću, to je kod ČOBANIJE tradicija.sherbett wrote:Cuj..deri me da cijelo selo cuje... oooo boze
Vi's ti sto ti je mladost.
- sadie_forever
#214 Re: Ko vam je bitniji?
Po logici da,i po zapadnom kulturoloskom razmisljanju...u bosni vlada cesto onaj kulturoloski Islamski gdje su Sve zene osim majke jedno nistaKB9 wrote:po svoj logici zena/muz jer tu osobu si izabro da uz nju provedes ostatak zivota te napravis osobe koje ce ostat iza tebe
- sadie_forever
#215 Re: Ko vam je bitniji?
insomnia78 wrote:Posebno je bitno imati dobru konu. Moja kad izvali sisu dok ceprka po jardin-u [emoji23]
aman,zar nisi ti u braku
- KB9
#217 Re: Ko vam je bitniji?
taman cu se jos ravnat prema tim vehabijskim razmisljanjima, neka hvalasadie_forever wrote:Po logici da,i po zapadnom kulturoloskom razmisljanju...u bosni vlada cesto onaj kulturoloski Islamski gdje su Sve zene osim majke jedno nistaKB9 wrote:po svoj logici zena/muz jer tu osobu si izabro da uz nju provedes ostatak zivota te napravis osobe koje ce ostat iza tebe
- sadie_forever
#218 Re: Ko vam je bitniji?
Ma to je vise kulturoloski,najsmijesnije mi je kad vidim ove arape kako su macho prema svojim zenama,to vrijedja,to ne postuje...ali kad mamica dodje,ne smije pisnut hud,manji od misa fakatKB9 wrote:taman cu se jos ravnat prema tim vehabijskim razmisljanjima, neka hvalasadie_forever wrote:Po logici da,i po zapadnom kulturoloskom razmisljanju...u bosni vlada cesto onaj kulturoloski Islamski gdje su Sve zene osim majke jedno nistaKB9 wrote:po svoj logici zena/muz jer tu osobu si izabro da uz nju provedes ostatak zivota te napravis osobe koje ce ostat iza tebe
- sadie_forever
#219 Re: Ko vam je bitniji?
ok ondainsomnia78 wrote:Pa nisam umro
- insomnia78
#220 Re: Ko vam je bitniji?
Eno, daj znake zivota
- kamen spoticanja
#221 Re: Ko vam je bitniji?
Najvazniji je Dzeko
- kamen spoticanja
#223 Re: Ko vam je bitniji?
Vidi se da ti komsinka ima samo jednu dojkuinsomnia78 wrote:I Bakir
sav si devijantan
-
mehoxy
#225 Re: Ko vam je bitniji?
LolaLola wrote: I tvrdim, da osobe koje jos uvijek zive pod roditeljskim krovom a ozenjni/udati, nisu zrele ni najmanje.