Deložacija sarajevskih prvačića

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JThomas

#201 Re: Deložacija sarajevskih prvačića

Post by JThomas »

i isto tako će biti i sa bolnicom. isprazniće je svojim odlukama, uskraćivanjem budžeta i potrepština. kad u njoj ne bude gaze da sam ne doneseš, onda će reći - pa vidite da to ne treba, vidite da ljudi ne dolaze...i biće krokodilske suze - bože, zašto ne dolaze, zašto idu privatnicima, mi ne bismo, ali moramo je ukinuti radi racionalizacije troškova...
uglavnomja

#202 Re: Deložacija sarajevskih prvačića

Post by uglavnomja »

Banksy wrote:
uglavnomja wrote:
od prvog posta sam protiv stranackih lopina zamotanih u k'o fol izvidjace ...

i to nije trenutno tema.

tema je...
Pa samo to i jeste tema, i to s tako jasnim, flagrantnim slučajem kao ilustracijom pojave...

edit: 800m2 prostora + 5000m2 čiste zemlje, u epicentru općine deset puta važnije od ostalih, mašala...

:thumbup: za informaciju

znaci ogroman prostor.

mnogo je vaznije da banda lopovska ostane bez te zgrade, nadam se da ce im mediji bar malo pomutiti sve to, nego da se razglaba o skoli. :oops:
Banksy

#203 Re: Deložacija sarajevskih prvačića

Post by Banksy »

uglavnomja wrote:
Banksy wrote:
uglavnomja wrote:
od prvog posta sam protiv stranackih lopina zamotanih u k'o fol izvidjace ...

i to nije trenutno tema.

tema je...
Pa samo to i jeste tema, i to s tako jasnim, flagrantnim slučajem kao ilustracijom pojave...

edit: 800m2 prostora + 5000m2 čiste zemlje, u epicentru općine deset puta važnije od ostalih, mašala...

:thumbup: za informaciju

znaci ogroman prostor.

mnogo je vaznije da banda lopovska ostane bez te zgrade, nadam se da ce im mediji bar malo pomutiti sve to, nego da se razglaba o skoli. :oops:
Banda lopovska je već uzela prostor, slijedi realizacija i materijalizacija otetog u čemu ih niko, i da hoće, ne može spriječiti.
saibaba

#204 Re: Deložacija sarajevskih prvačića

Post by saibaba »

Sad ocekujem savez pionira da se javi kao vlasnik doma mladih. Iz aviona se vidi da je neko vladajuci zapikao lokaciju u centru.. samo narod moze ovo sprijeciti kad izadje par hiljada ljudi ma ulicu ovi koji imaju oraha u dzepu se itekako povlace...
VjecitiStudent

#205 Re: Deložacija sarajevskih prvačića

Post by VjecitiStudent »

uglavnomja wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:Sve go licemjer, VLASNIŠTVO SE ZNA i a tako kaže zakon. Da tim istim ljudima u nekoj vukojebini mora proći neki put od državnog interesa, vidio bi pravnika sve kako je to njihovo, neće im niko uzet zemlju, pa za šta služi onda pravo na privatnu imovinu i sl.

citav slucaj je ocito podijeljen na dva slucaja ... jedan je broj djece ... to smo apslovirali, ja sam stranacki lik :lol: :lol:
..
SDA-ov ministar Kazazović se vratio sa odmora i pokrenuo svoje trolčiće.
uglavnomja

#206 Re: Deložacija sarajevskih prvačića

Post by uglavnomja »

VjecitiStudent wrote:
uglavnomja wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:Sve go licemjer, VLASNIŠTVO SE ZNA i a tako kaže zakon. Da tim istim ljudima u nekoj vukojebini mora proći neki put od državnog interesa, vidio bi pravnika sve kako je to njihovo, neće im niko uzet zemlju, pa za šta služi onda pravo na privatnu imovinu i sl.

citav slucaj je ocito podijeljen na dva slucaja ... jedan je broj djece ... to smo apslovirali, ja sam stranacki lik :lol: :lol:
..
SDA-ov ministar Kazazović se vratio sa odmora i pokrenuo svoje trolčiće.

druze ministre, skandinavija na gotovs :lol: :lol: :lol:

od salonca do sdaovca --- jel s konja na magrca ili obrnuto ... :D
hizo ramidovic

#207 Re: Deložacija sarajevskih prvačića

Post by hizo ramidovic »

svi normalni gradzani iprave patrijote trebaju podrzat dase proda ova skola ida ondak kanton dobie pare paznatel livi kolkoje kanton duzan za sucke presude oklen ceto platit pasvadzese usvjetu tako radi prodase zemlja pase namire dugovi stoto nebi unas
JThomas

#208 Re: Deložacija sarajevskih prvačića

Post by JThomas »

mi prodajemo sve što je ostalo da se proda, a dugovi i deficiti se nezaustavljivo povećavaju. ups, po ve čavaju :D
kluz franjo

#209 Re: Deložacija sarajevskih prvačića

Post by kluz franjo »

kluz franjo wrote:I već po ustaljenom običaju (svakog čuda dva dana dosta) smo zaboravili sudbinu dvijestotineipedesetoro djece, petstotina njihovih roditelja, nane, bake, dede, tetke itd...
Svaka čast Sarajevo i mirno, čiste savjesti spavajte, škole (ne)će biti.
A možda (n)i Vaše, a (n)i Vaše...
I opet isto pitanje svima onima koji su roditelji, i onima koji su dajdže, stričevi, kume, tetke, nane ili dede...
Znate li u kakvu JAVNU USTANOVU upisujete svoju djecu?
Ko ima pravo vlasništva? Ispunjava li objekat vatrozaštitne uslove? Hoće li krov pasti?
Ili opravdano smatrate, da ako djecu upišete u JAVNU OBRAZOVNU USTANOVU, da ista ispunjava sve zakonske uslove?
I ko je ODGOVORAN ako ista ne ispunjava ZAKONSKE uslove?
Na kraju ispade, izviđači i roditelji...
Kao što rekoh, svakog čuda dva dana dosta...
Prekjuče bolnica, juče škola... nastavi niz...
Sve je to izviđačko-vatikanska-džamahirijsko-četnička zavjera. Samo konkretnih imena nigdje. Vrati li se Ministar sa puta?
JThomas

#210 Re: Deložacija sarajevskih prvačića

Post by JThomas »

dotle je došlo da moraš tražiti dokaze o vlasništvu kad upisuješ dijete u javnu osnovnu školu. da nije vlasnik udruženje radio amatera :-D
O'zone
Globalni moderator

#211 Re: Deložacija sarajevskih prvačića

Post by O'zone »

Kako to obično biva Vlada KS, Premijer KS i Načelnik opštine Centar su pompeznim izjavama privremeno ugasili požar koji je prijetio da se rashukta iz osnovne škole SSK. Normalno to je bilo samo to, izlijevanje dva-tri bureta vode na vatru i ostavljanja zgarišta da tinja da bi se vatra opet razbuktala.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/savez-iz ... /161208089
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#212 Re: Deložacija sarajevskih prvačića

Post by _BataZiv_0809 »

Je li se oglasio nacelnik vazniji od 10 drugih nacelnika?
DaffyDuck

#213 Re: Deložacija sarajevskih prvačića

Post by DaffyDuck »

O'zone wrote:Kako to obično biva Vlada KS, Premijer KS i Načelnik opštine Centar su pompeznim izjavama privremeno ugasili požar koji je prijetio da se rashukta iz osnovne škole SSK. Normalno to je bilo samo to, izlijevanje dva-tri bureta vode na vatru i ostavljanja zgarišta da tinja da bi se vatra opet razbuktala.

SDA interesi iznad svega. Opet.
Ne znam dokle cemo vise sutiti....
DaffyDuck

#214 Re: Deložacija sarajevskih prvačića

Post by DaffyDuck »

uglavnomja wrote:od prvog posta sam protiv stranackih lopina zamotanih u k'o fol izvidjace ...

i to nije trenutno tema.

tema je da se na racun 10 razreda finansira kompletna administracija skole kao da je u pitanju 1000+ ucenika.

10 razreda ucenika ce lako naci mjesto, sve sa uciteljicama u okolnim skolama, sto se tice samog obrazovanja.
(ukidanje direktora i ostalih ne znaci ukidanje skolovanja :roll: )
ta administracija kosta budzet finu pinku.

a konkretno u toj skoli ni jedan nastavnik predmetne nastave ne moze imati vise od 10-20% norme jer nema razreda. znaci da moraju raditi u jos nekim skolama da skupe normu za punu platu.

ako svaka skola u bih ima 20+ ucenika u razredu (u moje doba je bilo 30+ pa smo ispali pismeniji od ovih sada razvucenih razreda da uciteljica ne postane tehnoloski visak) zasto bi ova jedna imala manje?

zasto u toj skoli fali toliko ucenika, a najblize ksc i mcc imaju ucenika za vise odjeljenja po razredu? u ove dvije roditelji dovoze djecu sa ilidze (lupam), alipasinog (znam sigurno), a ova zjapi prazna. u cemu je caka? toliko los glas o kvalitetu nastave? i zasto ministarstvo toliko dugo drzi tu skolu? na staru slavu?
da li je taj prostor toliko mali da moze podnijeti samo 5-6 razreda u jednoj smjeni? (a negdje pise da izdaju prostor)

kao i sve price u bosni, i ova ima dvije strane, vjerovatno i 3 i vise ...
Godinama prijete da ce ugasiti skolu, koliko djece nije upisano u SSK nego negdje drugo zbog ovakvih prijetnji?! Prva ja. Sta mislis zasto u KSC-u ima 130 djece u prvim razderima, a u SSK 26. Prijavilo se 56, ali nakon ljetne najave o zatvaranju, kao sto vidis mnogi roditelji su povukli prijave.
Skola je jako mala i popunjena kapacitetima!
Koliko budzetskih novaca bespotrebno ide na vozace, auta, telefone goriva, namjestaje, televizore, plate, naknade, parfeme i cvijece za svalerke?!
JEL JAVNA OSNOVNA SKOLA TREBA DA BUDE PROFITABILAN BIZNIS??
Najlakse je njima po djeci udariti.
Zato je prvi potez Kazazovica- Ministra Obrazovanja KS ispred SDA- NArod Zna bila kupovina televizora od 5000KM.
Zato Konakovic lafo nista ne zna.
Zato je Abid Jusic jos u politici a sve je to aminovao kao nacelnik Centra krajem 90tih. opet SDA.
A vlasnistvo nije cisto, borit ce se oni sad, ne sumnjam. Al da lovu od prodaje ne pokupi famozni savez koji je mozda ispao iz nekih talova, nego bas oni. A ako uspiju, zelim im jedno kvalitetno kliziste, sa dozvolom da mogu jedino napraviti park.
kluz franjo

#215 Re: Deložacija sarajevskih prvačića

Post by kluz franjo »

O'zone wrote:Kako to obično biva Vlada KS, Premijer KS i Načelnik opštine Centar su pompeznim izjavama privremeno ugasili požar koji je prijetio da se rashukta iz osnovne škole SSK. Normalno to je bilo samo to, izlijevanje dva-tri bureta vode na vatru i ostavljanja zgarišta da tinja da bi se vatra opet razbuktala.

Znači da kratko rezimiramo.
Djeca normalno upisana u redovnu i zakonom obaveznu javnu ustanovu osnovnog školstva, samo milošću nekog udruženja i pohađaju nastavu u objektu za koji je pretpostavljeno da ispunjava sve zakonske uvjete za održavanje nastave zakonom propisanog javnog, osnovnog školovanja.
Premjer Kantona se medijski malo "popiškio" po požaru, a nadležnog i odgovornog ministra nema ni na mapi.
Uuups, izvinjavam se. Ministar se vratio sa puta i doživio je prosvjetljenje. Shvatio je da je njegova osnovna uloga, da u nedostatku Djeda Mraza dijeli poklončiće.
http://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/novo ... 14-ucenika
Očigledno je da se čeka i očekuje da se i djeca i roditelji te djece "samougase".
Čestitam.
Predlažem da se u Novu godinu uđe sa refrenom:
"Lažu, lažu me,
Da vrijeme liječi sve,
Možda sidu i tumore,
Al' njih nikad, ne."
JThomas

#216 Re: Deložacija sarajevskih prvačića

Post by JThomas »

DaffyDuck wrote: Godinama prijete da ce ugasiti skolu, koliko djece nije upisano u SSK nego negdje drugo zbog ovakvih prijetnji?! Prva ja. Sta mislis zasto u KSC-u ima 130 djece u prvim razderima, a u SSK 26. Prijavilo se 56, ali nakon ljetne najave o zatvaranju, kao sto vidis mnogi roditelji su povukli prijave.
Skola je jako mala i popunjena kapacitetima!
Koliko budzetskih novaca bespotrebno ide na vozace, auta, telefone goriva, namjestaje, televizore, plate, naknade, parfeme i cvijece za svalerke?!
JEL JAVNA OSNOVNA SKOLA TREBA DA BUDE PROFITABILAN BIZNIS??
Najlakse je njima po djeci udariti.
Zato je prvi potez Kazazovica- Ministra Obrazovanja KS ispred SDA- NArod Zna bila kupovina televizora od 5000KM.
Zato Konakovic lafo nista ne zna.
Zato je Abid Jusic jos u politici a sve je to aminovao kao nacelnik Centra krajem 90tih. opet SDA.
A vlasnistvo nije cisto, borit ce se oni sad, ne sumnjam. Al da lovu od prodaje ne pokupi famozni savez koji je mozda ispao iz nekih talova, nego bas oni. A ako uspiju, zelim im jedno kvalitetno kliziste, sa dozvolom da mogu jedino napraviti park.
kao i svaki drugi problem koji vlast "rješava", i ovaj je napravljen od nje same. vrlo često namjerno, i vrlo često bukvalno od istih ljudi...
Post Reply