Laertes wrote:Ko što prije već podijelih sa forumskim pučanstvom, Metallica je jako efikasna u ovakvim slučajevima.Rizvan wrote:Pa jeste drskost i bezobrazluk, ako sjede ispod njegovog prozora ili u neposrednoj blizini i bučni su, kao što je kod mene slučaj. Babe iz stubišta okupe se ispod prozora kod jedne što živi u prizemlju, što je opet tik ispod mog balkona, pa zasijele po tri četri sata, što se naravno ne bi mene ticalo da i sa zatvorenim balkonom (u ovim ljetnim danimaKB9 wrote:prokleti ljudi, zamisli ti tu drskost kad izadju popit kafu vani ispred zgrade), koliko su grlate, se čuju kao da su tu u sobi, a sa otvorenim balkonom kao da su mi na glavi. Ovo je isto u rangu glasne muzike ili bušenja, jer narušava mir drugih stanara. Ali hajde ti to objasni babama sa plemenskim mentalitetom.
![]()
Bonus je što te pri svakom izlasku i dolasku, otprate i dočekaju, a ako sam iz kupovine pogledi su naravno upereni u kese.
Komšiluk i njihove nebuloze
- apsidejzi
#201 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
-
uvijekIInikadI
#202 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Jel imala sta vidjeti?Eleonora wrote: Daj ne pričaj bezveze. da, ima nas i dalje koji znamo šta je kultura. Ova Tibra je show i pokretačica teme ni najmanje ne pretjeruje. Ja sam vidjela par (Turčin i nakva naša) kako se seksaju u susjednoj zgradi. Muž i ja uzeli kokice da vidimo hoćel se uzeti na kraju)
a jedan vehabija ostavlja kesu smeća zakačenu na vanjski dio balkona, i to vrane kljucaju li kljucaju... onda jedan komšija prelijepi prostrani balkon koristi za skupljanje školjki za jaja, kese, stari namještaj, to je toliko pretrpano, da sve vidi sa vanjske strane. onda komšinica u zgradi preko puta se podboči na balkon i gleda direkt u moju kuhinju. kad perem suđe ili kuham stalno osjetim njen pogled na leđima. gleda žena, ne prestaje. jednom sam namjerno skinula se u grudnjak na šta je ona malo ustukla i sklonila se. uradila sam to jer me više nervira, makni se ženska glavo.
A da ne govorim o idiotima kojima je mrsko ponijeti ključ i zaključati ta vrata koja dijele prostor kod lifta i hodnik gdje su stanovi. pa majku mu, jel problem ključ okrenuti. evo lično se bojim jer sam jednom dole vidjela narkomana kako se bode...
da ne govorim koliko ima Turaka, Arapa. ABda, valjda će biti ubrzo bježanja iz te slavne Tibre.
- burekodsira
#203 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
elenori toplo preporučujem zavijese ili ako je malo bolje stojeća onda žaluzine 
- insomnia78
#204 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Nije to do komsiluka nego si se ti lose udala
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#205 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Eleonora dodji kod mene oprat sudje 
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#206 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Eh, moji građani, dolazi vakat kada ćete vi morati bježati u sela...
- Sanjarko
#207 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Uzmi diazepam to bi i konja uspavalo.kockica_kockica wrote:Preselila sam u stan u Tibri... I sve je dobro sa stanom... nemam zamjerki... stan mi je bombon...
Ali moj komšiluk je jedna velika katastrofa...
Psiho ispod mene svako malo ima napade.. po cijele dane pusta glasnu muziku... do nedavno su bili problem sto nije zazidala jedan prozor ... sad je problem sto ga je zazidala pa joj se druge komšije žale na njen zid... čim nešto padne na pod zove na telefon da pita sta se desilo... ja budala dala broj telefona... sad sam je blokirala na svim nivoima barem da me ne zivka u gluha doba noći ko se šunja po haustoru... i da njoj se uvijek neko šunja i nju prati po haustoru.. ona se boji manijaka da će joj nešto uraditi... i onda vrhunac istresanje ponjavica... glasno istresanje ponjavica i mrškanje ljudi koji na svom balkonu stoje, sklanjaju veš i slično.... Naravno ovo istresanje uglavnom započinje u 23.50 ili ujutro u 7.00 nedjeljom... Inače psiho ne priča sa 99,99% stanovnika zgrade... svi su joj nešto loše rekli, uradili, ružno gledali, ometali je u nečemu...
Par koji se seksa toliko glasno da čujem kako je udara po guzovima a ona skići i jauče ko da je kolju.. kad god ih čujem sjetim se one neke Vogoščanske televizije i muzičkog programa i one ludače sto je pjevala "Moj me Haso ko bubanj dere"... ovu Haso ne popušta... sreća pa je zahladnilo pa kad zatvore prozore čujem prigušene jauke ...
Bušenje i nakon 4 godine od useljenja... Obično se krene ujutro ranom zorom nedjeljom i subotom kad bi narod koji ne daj Bože ima pravo na slobodan dan mogao odmoriti... I ovo bušenje ne prestaje dok te dobro ne umori i natjera da pobjegneš iz kuće jer te boli glava....
Lavež pasa lutalica vs privezanih avlijanera oko kuće... Ovaj dernek krene oko 22.00 i obično ne prestaje... Možda nikad ne prestaje već mi čujemo to tako u gluho doba noći...
Turiranje i ostala sr.nja koja se dešavaju na cesti između zgrada... Neku veče izađem da vidim ko kreće u petoj brzini i vidim dvicu ubicu i neku skromnu skupinu hajvana koji se tome dive...
Do nedavno je neki lik zvao Elviru ... svoju ljubav ne prežaljenu pod balkonima... on je hvala Bogu odustao od Elvire...
U međuvremenu se uvijek nađe koji sitni lopov sa toljagom koji razbija stakla na autima... po katkad bomba eksplodira u 2 u noći i niko ne zna ni ko je bacio ni zašto...
Vrata koja odvajaju lift i prostor sa stanovima su većinom otvorena jer nam izgleda jedan komšija nema za rezervni ključ ili je navikao hodati bez ključeva... obično znam kad je on u pitanju jer ni ulazna vrata od zgrade nisu zaključana dok njegovo visočanstvo ne obavi što je trebao... Žena mu ima jeftini parfem od 5 KM kojeg troši na litre... dodje mi da joj kupim jedan skuplji i naučim kako se to koristi... treba se nekad okupati...
Određeni stanari misle da je zadatak "nekoga" da baca njihovo smeće u kantu za smeće koja je udaljena tek nekoliko koraka od ulaza... Ti stanari svoje smeće ostavljaju kod sandučića i lifta da ga pokupimo usput...
Djeca se nemaju gdje igrati... i žao mi ih je ali mi ne moraju zvoniti baš svaki dan i smijati se kao da nikad nisu vidjeli zvono na ulaznim vratima od zgrade...
- pustopoljina
#208 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
nije Miralem, nego muharem.kockica_kockica wrote:Najbolje mi je kad ovu psiho ispod mene pogodi pjesma... Hej Munira Hej Munira gdje ti je Miralem... pa sto puta...
Nedavno smo imali svatove na terasi pod balkonom... u 12 popodne pjevac potice na ples sa hop hop hop...
Mislim pojedinacni ispadi da neko napravi sjedeljku pa Prvi poljubac dere dva sata nije tako strasno... Smijesno je u sred naselja tako svatove postaviti ali eto nije smak svijeta..
Ali.. Svakodnevno silovanje je stvarno previse...
Nije moja krivnja selidba u tibru... krivnja je krkana koji misle da mogu raditi sta hoce i kad hoce bez sankcija...
a to ti nisu bili svatovi, oko podne je uvijek docek mladozenje, tj. dolazak po mladu. ne traje to dugo. sta ce ljudi, domacinska kuca i red je docekati, nece tudju kucu iznajmljivati...meni je to ok. u hrvatskoj jos postave sator i bude i Catering...pa onda u crkvu, pa na festu. tradicionalniji ljudi nemaju tu bas nekog izbora.
-
biscanka2
#209 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
insomnia78 wrote:Nije to do komsiluka nego si se ti lose udala
- jao_situacije
#210 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
eleonora ti i pokretačica teme se sklonite iz tibre ako počne rat zbog dodika, tibru ćemo prvo gađati čisto informativnoEleonora wrote:Naravno da ja neću uvoditi red, ali možda bi bilo dobro početi kažnjavati dotične, jer naš narod nauči samo kad ga udariš po džepu. Nažalost, nismo kao društvo toliko razvijeni, imamo prećih stvari, tako da je ta moja priča i viđenje iluzurno. U prevodu: šuti i trpi, i traži nešto drugo (mislim na stan)
- p206
#211 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Da nije Tibra u pitanju ne bi bilo 90% ovih problema, jer kad sam prvi put kod jarana ušao u stan odmah sam primjetio očajnu zvučnu izolaciju.
Nadam se samo da kod elektroinstalacija nije slično.
Nadam se samo da kod elektroinstalacija nije slično.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#212 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
a zato je jaran govorio kako je isti stan kvadrature 70 ...48 000 jeftiniji u tibri nego u novboj otoci...a samo 3-4 kilometra razlike
preimenuj temu tibra komsiluk i problemi
preimenuj temu tibra komsiluk i problemi
-
de balzac
#213 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
o kojem je ovdje naselju riječ? tibra otoka, tibra nedzarići, tibra kod gazproma...
- ¤ jelena ¤
#214 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Aha...sve ti to lijepo ispitaš, kupiš bobonu od stana na prvom spratu... a onda... za dvije godine... pod uticajem nake više sile...
nikne zgrada na deset metara od tvoje i tvojih šest prozora više nikad ne ugleda svjetlo dana.
nikne zgrada na deset metara od tvoje i tvojih šest prozora više nikad ne ugleda svjetlo dana.
-
Bodkin
#215 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Sto ima smisla da su svi iz tibre na forumuKB9 wrote:kad se svi zale na jednog komsiju onda je problem u komsiji
kad se jedan komsija zali na sve ostale onda je definitivno problem u njemu
-
Bodkin
#216 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
_BataZiv_0809 wrote:Eleonora dodji kod mene oprat sudje
- p206
#217 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Mickey ti nisi baš relevantan, ipak si iz PeckhamaMickeyPierce wrote:niko vas nije tjerao da kupujete stan ciji balkon gleda na 5 drugih balkona ... gdje nemate parkinga vec je lutrija da li cete naci parking kad se vratite s posla ... kad se kupuje stan i kad se izvali 50000+ KM, onda je pravilo da se svaki detalj preispita, od okruženja, komsiluka, kvalitete gradnje, toplotne i zvučne izolacije, rastojanja između zgrada, blizine parka, ambulante skole, prodavnica itd itd ... vecini jeste problem dati 5-10000 više za stan, ali kod kupovine stana 100% vrijedi pravilo - kolko para tolko muzike .... nije dzaba stan u tibri (novogradnja) za 30-40% jeftiniji od recimo stana u teherankama na č.vili (zgrade stare 30 godina).
od kad se izgradila tibra, postoji tema na ovom forumu sasvim nedostacima i prednostima stanova ... ali mladost ludost, uzmu se i daj odmah dizi kredit da se kupi stan u tibri, a o problemima cemo kasnije
-
tagomago
#218 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
samo je jedan razlog: fraeru žena ne da da se pozdravlja sa drugim ženama.dobar osjecaj wrote:Sad mi pade na pamet primjer mog uzasnog komsijskog ponasanja. Prva osoba koju sam srela u zgradi kad sam uselila je bio neki covjek koji zivi dva sprata iznad mene. Kao i uvijek i svima, srdacno sam mu pozelila dobar dan. Gledao je drsko u mene i nije odgovorio nista. Scena se ponovila nekoliko puta jer ja imam automatski nagon da se srdacno javim ljudima koje srecem u zgradi a taj covjek iz nekog razloga i kad se automatski zaleti da me pozdravi, zaustavi se i samo bleji drsko u mene.
Prije nekoliko dana prilazeci zgradi vidim da taj lik ide sa suprugom i da su oboje dobro natovareni kesama iz kupovine. Supuzi sam lijepo ljubazno pridrzala vrata a kad je on prilazio vratima pustila sam da se vrata zatvore i nisam osjecala ni gram stida ili nelagode.
- Bradafilozof
#219 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Pa na onoliko ljudi koliko su sprcali u onih par zgrada barem 20ak parova se u svakom trenutku sexa. A sve prozor do prozora. To meni lici na jedan mega grupni sex.
-
Opal_89
#220 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Stanovnici Tibre rade na porastu nataliteta da popune prazne stanove
- Bradafilozof
#221 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Mozda jedni druge stimulisu. Zene gole peru sudje, turci masu visuljcima.... a svi sve vide i cuju. Pa se nemoj napaliti.
-
Emily11
#222 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Kad procitam komentare u Tibri zive olosi,ovakvi onakvi,ljudi slabog imovinskog stanja....pa ko da je neko dobio stan na lijepe oci,..svugdje ima svega....al stavljati sve ljude u isti kos,pretjerano 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#223 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Znaci kupovina stana u Tibri je ravna tvojoj i Rodnijevoj kupovini motora od kosilicaMickeyPierce wrote:kako nisam ... prico mi drug Rodney ... zivi frajer u Nelson Mendela House ... samo par dana u godini vidi zemlju ... kad nema smoga
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#224 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
evo dakle fino mirno radiš na poslu plaćaš porez da bi babe imale penziju i zdravstveno i onda krenu zivkanja
208 godina stoji peć u podrumu i smeta svim stanarima... molimo da se skloni... žena uopće ne živi tu imaju 83 stana u sarajevu...uveli centralno na plin ali čuvaju ispred tuđih vrata u podrumu staru TEA peć iz 1983...molili da se skloni... kaže ni meni nije smetala vaša škrinja u hodniku ( koja je sklonjena mjesec dana nakon mog dolaska u zgradu) evo sada odlučilo da je digne... ponavljam nema ih 5 mjeseci... nisam ih vidio smeta im da se sklonimo
druga komšinica... dolazi dijaspora rodbina sklonite se
sve bi to bilo super da zgrada nema privatni parking s rampom koji je 99% vremena prazan
ovo vam je prokletstvo malih zgrada... u većim ti se ne smije ni obratiti niti zna ko si, a vala niti ima tvoj broj
208 godina stoji peć u podrumu i smeta svim stanarima... molimo da se skloni... žena uopće ne živi tu imaju 83 stana u sarajevu...uveli centralno na plin ali čuvaju ispred tuđih vrata u podrumu staru TEA peć iz 1983...molili da se skloni... kaže ni meni nije smetala vaša škrinja u hodniku ( koja je sklonjena mjesec dana nakon mog dolaska u zgradu) evo sada odlučilo da je digne... ponavljam nema ih 5 mjeseci... nisam ih vidio smeta im da se sklonimo
druga komšinica... dolazi dijaspora rodbina sklonite se
sve bi to bilo super da zgrada nema privatni parking s rampom koji je 99% vremena prazan
ovo vam je prokletstvo malih zgrada... u većim ti se ne smije ni obratiti niti zna ko si, a vala niti ima tvoj broj
- kockica_kockica
#225 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Malo sam pobjegla iz dzungle u kojoj zivim... salu na stranu ....
Eleonora izgleda da mi zivimo bas blizu....
Zanimljivo je da se krivi gradnja tih zgrada od strane Tibre... jeftini stanovi ( nekome ko nema 100 maraka je i 300 maraka preskupo) nisu jeftini oni su samo povoljniji od starogradnje koja zapravo nije uvijek najbolje rjesenje... kupis stan za onoliko novaca koliko ti prilike dopustaju.. nemaju svi platu sa budzeta ili penziju iz amerike ili australije ili pun dzep para... iskreno meni je smijesan stav da jeftiniji stan automatski znaci los kvart... kvart ne cine zgrade vec ljudi u njemu a neki su nevaspitani i bezobrazni i djeca su im takva djeca njihove djece ce biti takva... taj primitivni nacin zivota koji prakticira odredjeni broj ljudi nije ispravan koliko god neko pokusavao opravdati njihovo ponasanje...
Nisam neko kome svasta smeta ali iza 23.00 sata ipak postoji neki kucni red...
Parkiranje i privatizacija javne povrsine je tek prica za sebe.. nigdje u svijetu nije idealno i ljudi se bore za parking mjesto i placaju parking mjesto ispred svoje zgrade... i kad placas onda imas pravo da zagradis stavis neku rampu i slicno.. ako je tvoje vlasnistvo aferim... ali prisvajati javnu povrsinu je bezobrazluk i dzon obraz odredjenog broja ljudi...
Izgovor kako nema dovoljno parking mjesta ne daje za pravo nikome prisvajati nesto sto nije njegovo....
Izgovor da je stan kupljen jeftinije nikome ne daje za pravo da se primitivno ponasa i uznemirava ljude koji zive nesretnim slucajem sa primitivcem...
Eleonora izgleda da mi zivimo bas blizu....
Zanimljivo je da se krivi gradnja tih zgrada od strane Tibre... jeftini stanovi ( nekome ko nema 100 maraka je i 300 maraka preskupo) nisu jeftini oni su samo povoljniji od starogradnje koja zapravo nije uvijek najbolje rjesenje... kupis stan za onoliko novaca koliko ti prilike dopustaju.. nemaju svi platu sa budzeta ili penziju iz amerike ili australije ili pun dzep para... iskreno meni je smijesan stav da jeftiniji stan automatski znaci los kvart... kvart ne cine zgrade vec ljudi u njemu a neki su nevaspitani i bezobrazni i djeca su im takva djeca njihove djece ce biti takva... taj primitivni nacin zivota koji prakticira odredjeni broj ljudi nije ispravan koliko god neko pokusavao opravdati njihovo ponasanje...
Nisam neko kome svasta smeta ali iza 23.00 sata ipak postoji neki kucni red...
Parkiranje i privatizacija javne povrsine je tek prica za sebe.. nigdje u svijetu nije idealno i ljudi se bore za parking mjesto i placaju parking mjesto ispred svoje zgrade... i kad placas onda imas pravo da zagradis stavis neku rampu i slicno.. ako je tvoje vlasnistvo aferim... ali prisvajati javnu povrsinu je bezobrazluk i dzon obraz odredjenog broja ljudi...
Izgovor kako nema dovoljno parking mjesta ne daje za pravo nikome prisvajati nesto sto nije njegovo....
Izgovor da je stan kupljen jeftinije nikome ne daje za pravo da se primitivno ponasa i uznemirava ljude koji zive nesretnim slucajem sa primitivcem...