fatalna vodena neman

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
USAblues

#201 Re: fatalna vodena neman

Post by USAblues »

jao_situacije wrote:ništa onda zovite diskaveri, river monsters: bosna drina miljacka modrac jablaničko buško ramsko sava vrbas

može čovjek čitavu sezonu kod nas snimati

izgleda da je jna vršila eksperimente, i sad imamo mutante ajkula i krokodila u drini
i onda mene neko pita kako sda pobijedi na izborima :zid:
:D

RIP Slovenac :sad: :sad: i sam sam bio skakac, dok nisaam zavrsio u Rijeckoj Bolnici 7 dana...nakon toga sam prestao skakati :-D
zenit dozic

#202 Re: fatalna vodena neman

Post by zenit dozic »

Neko je rekao da covjek ne moze ovako brzo potonut osim ako nije u pitanju vir. Iz prve ruke kazem da moze.

Jedne prilike smo gurnuli neplivaca u neretvu i lik je potonuo dok kazes keks. Samo sto je dubina bila oko 3 metra i bistra voda pa smo ga odma izvukli.

Drugo kad smo kod skakanja na glavu vjerujte da zaboli bez obzira jesu li ti ruke sastavljene ili rastavljene.
Pitajte listu.

Na glavu sam skakao sa najvise nekih 6 metara i svaki put zaboli glava a ne sa 20 metara.

Od grca plivac ne moze onako potonuti.

Ne vidim krvi na glavi a i izronio je brzo nakon skoka tako da nisam siguran da je udario u nesto jer inace ne bi ni izronio jer ko je god skakao na glavu zna da ne mozes izroniti samo tako nekakvom inercijom :lol:

Da se nadovezem na predhodno da je slomio vrat ne bi ni izronio.
O ribama nekim nemam pojma tako da ne bih o tome.
mokhac

#203 Re: fatalna vodena neman

Post by mokhac »

Matica ili vir su vjerovatno odvukli momka, rijeka brza i jaka, a teorije o nemanima i ribama ubicama su prilicno bajkovite. Mada, ima nesto sto mi je palo na um. Gledao sam jednu epizodu ovog sto hvata "river monsters", isao u Indiju jer se ljudi zale da somovi napadaju kupace. Razlog za to je sto su naviknuti na ljudsko meso, jer u tom dijelu Indije kad neko umre, samo ga puste niz vodu, pa iz toga slijedi da prije ili kasnije ta tijela postanu hrana ribama. Glupo mi je sto ovo pisem, ali ne mogodoh da ne povezem to sa cinjenicom da je ne tako davno i u rijeci koja je ovdje tema, nazalost, bilo ljudskih tijela u nezanemarivom broju...
ST11

#204 Re: fatalna vodena neman

Post by ST11 »

U potpunosti se slazem s @Nuken pa i ova slika pokazuje gdje je Andrej napravio gresku. Ni slucajno ne mogu se mjeriti s tim momcima i na glavu ne skacem s visina iznad 12 metara, jer vise jednostavno ne smijem. Ali vec kod te visine, kada ne sklopis/slozis (nisam bas siguran, da li su to pravi izrazi) dlanove ispruzenih ruku prilikom ulaska u vodu i tako u njoj "napravis rupu" za glavu, udarac u nju je prilicno jak i moze te dezorijentisati na tren. Ova slika pokazuje, da Andrej to nije uspjeo napraviti i da je zbog toga primio u glavu direktan udarac, bez zastite dlanova od vode ispred nje.
undefined007 wrote:Image
KB9

#205 Re: fatalna vodena neman

Post by KB9 »

vi sto postavljate te slike ribetina pa da li imate blage veze sta postavljate, ono bar malo neka orijentacija, postavite soma od metar i po a reagujete ko da je ribetina od 10 metara kojoj su se razvili kalasi umjesto zuba :lol:
howdy

#206 Re: fatalna vodena neman

Post by howdy »

asker wrote:Image

Pozvat covjeka nek istrazi, kad moze u Cernobil moze i u Zvornik

ovaj lik je polozio za sva vremena kad je reko da je taimen (riba iz porodice Salmonidae, odnosno sibirska mladica) opasna po covjeka...
fakat nemam pojma o cemu pojedini ovde pricaju....kakav som i kakva neman? a 21 vijek je....strasno
sunceKOtepsija

#207 Re: fatalna vodena neman

Post by sunceKOtepsija »

dakle za sad postoji nekoliko mogucnosti
1. som ili neka druga vodena neman ga je povukla u dubine rijeke
2. da je udario u soma ili granu prilikom pada
3. da je se zapetljao u mrezu ili granje
4. da je slomio vrat
5. da ga je uhavtio grc
postoji jos jedna mogucnost
6. da ga je strefio infarkt kako neki pisu
iako ne treba iskljuciti ni kombinaciju faktora
KB9

#208 Re: fatalna vodena neman

Post by KB9 »

udario u soma :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
howdy

#209 Re: fatalna vodena neman

Post by howdy »

KB9 wrote:udario u soma :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :D
julisiz es grant

#210 Re: fatalna vodena neman

Post by julisiz es grant »

Vrat nije slomio sigurno, niti doživio udarac u glavu jer u tom slučaju, kako su i drugi istakli, ne bi izronio ni prvi put, nema šanse.
ranger

#211 Re: fatalna vodena neman

Post by ranger »

mozda je lik "samo" srcani dozivio...
za ove sto kazu da ljudsko tijelo ne moze potonut tako brzo :lol:
ko cuskija pajdo... pisao sam vec negdje na forumu umalo mi se lik pred ocima ne utopi prije par godina na jezeru. meni i jos 30 ljudi. 5m od obale, u zadnji tren smo skontali da se dusi, dok sam dosao do njega vec je bio metar pod vodom bio. jezero je bilo bistro tako da smo ga izvukli bez problema... jednom izroni, drugi put, treci put nije izronio... tu paniku i adrenalin sam osjetio kad sam gledo snimak ovog slovenca i sto se mene tice njegova smrt je na dusu ovim spasiocima, ono je katastrofa.
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#212 Re: fatalna vodena neman

Post by stetoskop »

I ja mislim da je srčani, ali da se desio u momentu kada je izronio i nakon toga ga povukao vir.
Greška organizatora je što su dopustili da se ovo održava kada je mutna voda.
Koja je svrha postaviti ronioca spasioca, ako su uslovi takvi da je vidljivost u vodi 20 cm?
Dr. Kuca

#213 Re: fatalna vodena neman

Post by Dr. Kuca »

Da ga je sta scepalo valjda bi biio trag krvi. ko zna sta je bilo.
julisiz es grant

#214 Re: fatalna vodena neman

Post by julisiz es grant »

mokhac wrote:Matica ili vir su vjerovatno odvukli momka, rijeka brza i jaka, a teorije o nemanima i ribama ubicama su prilicno bajkovite. Mada, ima nesto sto mi je palo na um. Gledao sam jednu epizodu ovog sto hvata "river monsters", isao u Indiju jer se ljudi zale da somovi napadaju kupace. Razlog za to je sto su naviknuti na ljudsko meso, jer u tom dijelu Indije kad neko umre, samo ga puste niz vodu, pa iz toga slijedi da prije ili kasnije ta tijela postanu hrana ribama. Glupo mi je sto ovo pisem, ali ne mogodoh da ne povezem to sa cinjenicom da je ne tako davno i u rijeci koja je ovdje tema, nazalost, bilo ljudskih tijela u nezanemarivom broju...
Nažalost, bilo je ljudskog mesa u izobilju, a kostiju još ima ko zna koliko.... :(
KB9

#215 Re: fatalna vodena neman

Post by KB9 »

opasno pretjerujete
sumirprimus

#216 Re: fatalna vodena neman

Post by sumirprimus »

kakva ba neman,osto covjek bez daha vjerovano pri dodiru s vodom neki problem, to dok mu tijelo ne izvuku nece se tacno ni znat sta je bilo.
a ostalo nemar organizatora zarad ovih ronilaca na camcima a ne u vodi.da su bili dole u vodi lik bi vjerovatno osto ziv
Drvosjeca iz Dejcica

#217 Re: fatalna vodena neman

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Jesu li mogli postaviti neku krupniju mrežu nizvodno, recimo 200m, zbog sigurnosti skakača, upravo radi ovakvih stvari?
howdy

#218 Re: fatalna vodena neman

Post by howdy »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jesu li mogli postaviti neku krupniju mrežu nizvodno, recimo 200m, zbog sigurnosti skakača, upravo radi ovakvih stvari?
logicno pitanje, cak i blize, trebala je bit odmah iza mosta zbog brzine i jacine vodenog toka.
99.9% je infarkt razlog zbog kojeg je momak nastradao.
Logovan

#219 Re: fatalna vodena neman

Post by Logovan »

I jesu li nasli momka?

Previse se raja zajebava, a frajer umro. Kaze jedan mozda je udario u soma.

p.s. Promijenite naziv teme, glup je fakat.
Locked