Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kakavdanakneiskustvu

#201 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by kakavdanakneiskustvu »

SkyLimit wrote:Nekad sam u trenutku isnpiracije napisao ovo, vizionarski sto se tice ovog dogadjaja :P

Toliko Bosnjaka kaze mi da im je najdraza televizijska serija "Bela Ladja" i da je Srecko Sojic kojeg glumi Milan Gutovic "najveca faca". Ne smeta im sto taj Milan Gutovic redovno daje izjave u kojima velica Republiku Srpsku i u kojima osporava teritorijalni integritet BiH. To mu ne smeta da s vremena na vrijeme glumeci u predstavama "odusevi sarajevsku publiku".

Toliko Bosnjaka su veliki fanova pjesama koje izvodi Arkanova udovica Ceca i Lepa Brena, Bosnjakinja porjeklom koja se u sred rata slikavala u uniformi VRS. Vidjevsi svu onu masu u Zenici na njenom koncertu koja je klicala dok je ona mahala zastavom Jugoslavije i govorila kako je to jedina drzava koja je u njenom srcu, osjetio sam muku u stomaku.

U sportu je to malo manje izrazeno,ali ipak postoji solidan broj Bosnjaka koji simpatisu Zvezdu i Partizan, klubovima na cijim se tribinama redovno vide zastave i parole koje velicaju cetnistvo, Ratka Mladica, genocid u Srebrenici, Republiku Srpsku...Dule Savic je Bosnjacima simpaticni stari igrac, nikom ne smeta sto covjek redovno velica Ratka Mladica.

Kod Bosnjaka raste nova, "Zvezde Granda" generacija, koja imitira, prihvata i primjenjuju tu uzasnu srbijansku kic i sund kulturu, tu uzasnu turbo folk muziku, polugole pjevacice, dzinovske silikone i nemoral svake vrste...Ako odete u diskoteku koju posjecuju mladi Srbijanci i diskoteku koju posjecuju mladi Bosnjaci, nikakvu razliku necete uociti, od muzike do izgleda posjetitelja. Samo pogledajte koliko Bosnjaka se pojavljuje u audicijama spomenute emisije, ima ih vise nego Srbijanaca.

A jucer ovo
SkyLimit wrote:
L u c i f e r wrote:Na istoku nista novo

http://www.kurir.rs/stars/nezadovoljan- ... ak-2189329
Bosnjaci ce ga bojkotovati tako sto ce se masovno prijavljivati u neko pjevacko takmicenje gdje ce on opet biti u ziriju :)

Evo kako su Bosnjaci pokazali svoje gnusanje prema Mariji Serifovic koju u emisiji "Zvezde Granda" moraju opominjati da ne koristi izraz "kandidat iz Republike Srpske", vec "kandidat iz Bosne i Hercegovine"

Ponukan ranijim iskustvima, ovaj Vladin postupak je uvod pred ludi koncert u Sarajevu :izet:[/quote

:thumbup: :thumbup:
Gentleman

#202 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by Gentleman »

kakavdanakneiskustvu wrote:.
Jah, Čolić
kakavdanakneiskustvu

#203 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

_BataZiv_0809 wrote:Volio bih cuti zbog cega, odnosno zbog kojeg filma je Srdjan Dragojevic "promotor Milosevicevog rezima".

vjerovatno zbog lepa sela lepo gore
kakavdanakneiskustvu

#204 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:
I da nije bio, porediti vladinu podrsku zlocincu i njegovu podrsku protiv bombardovanja je glupo. Sam covjek potvrdio u postu kasnije
Nikad se nije ocitovao po tom pitanju,no kad du bombe pocele padati tamo odakle je sve i pocelo,brze bolje je potrcao izasniti se,dakle zakljucak se sam namece.

tacno
gospodja profiterka

#205 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by gospodja profiterka »

Pjano i jado... Prop'o k'o kauč, taman profil za Dabićevog navijača.
Ne volim ni njegove pjesmuljke, previše pi*di za moj ukus.
naeS

#206 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by naeS »

malo je off....
animals wrote: Pa ja ga nesto ne volim kao osobu, ali pjesme i nisu nesto fasisticke..
iako mi ide na nerve ono..za dom spremni..
za klinac, a ne za dom..
i Hrvati su opsjednuti mrznjom kao i Srbi..ne svi..
ali kad na utakmici cujem ono u boj, za narod svoj..
kosa mi raste..
:roll:
pajdo, jel ovo stvarno pomaže ?! :-)
elk

#207 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by elk »

Znaci ostaju mi samo gilmour i knopfler.jebiga.
Patriotska_Liga

#208 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by Patriotska_Liga »

Rooney spisk'o bogatstvo, a samo je trebao da izgovori magične riječi.
Last edited by Patriotska_Liga on 25/03/2016 21:34, edited 1 time in total.
arzuhal

#209 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by arzuhal »

Aaaaanđele,
aanđeeeeleeeeeeeeeeeeeeeeeeee :serbo:
vješalica

#210 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by vješalica »

arzuhal wrote:Aaaaanđele,
i tako se ori po klubovima u sarajevu i šire
ono vrti do iznemoglosti
dok paćenice stenju
Sarajbeg

#211 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by Sarajbeg »

arzuhal wrote:Aaaaanđele,
:mrgreen:

Zivo nama drug Vlaho Georgijev i tropski bar. :mrgreen:
Kikibombona

#212 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by Kikibombona »

oridjidji wrote:
arzuhal wrote:Jel to opet po Srbima i Srbiji!? Pa dokle...Dosta su sami sebi, još da im mi pristajemo na muku...
Oni se svojom mukom ponose, kako rece Vucic antiratni covjek s antiratnim porukama, koji je postaljao ploce u ime Haskih pjesnika, umjetnika, kuhara, to nije nicija krpa od naroda, to je ponosit, nepokoran i nepokoren narod i oni ce stititi ovu avliju srpskih mucenika, u kojoj smo bosanske lavove hranili srpskom nejaci...
Isto tako, kolega Arzuhal, kojeg smatram dobrim covjekom, ponukan ko zna cim pravda fasisticko govno, Huseina Djozu.
"Smatram svojom dužnosti izraziti zahvalnost Rajhfireru u ime divizijskih imama i stotina hiljada siromašnih u Bosni. Spremni smo položiti naše živote u borbi za velikog vođu Adolfa Hitlera i Novu Evropu."
http://s2.postimg.org/od12ox9t5/ozo_1.jpg

Ovi komentari Georgieva, koji mi je od ranije pojavom odvratan, su gnusni. Al' izgleda, niko nije imun na podilazenje fasizmu i notornim zlocincima. Tako imam poznanike koji pljuju zlocinca Karadzica i velicaju zlocinca Ataturka. Kako to objasniti?
dale cooper

#213 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by dale cooper »

elk wrote:Znaci ostaju mi samo gilmour i knopfler.jebiga.
Koji će ti kurac više? :mrgreen: Nije valjda da si Georgijeva svrstavao u to društvo? :D :skoljka:
Kikibombona

#214 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by Kikibombona »

BarbaDue wrote:
FAP mashina wrote:
Edin H. wrote:Nadam se da je ovaj zavrsio karijeru sto se tice koncerata u Sarajevu.
biće publike, zaboravi se to preko noći :wink:
Ovce zaborave!
Ma nije u tome fora. Omladinu boli kita. Daj da se provedu, to je jedino vazno. Njih ovo ne zanima, dobar dio omladine...

Ista je omladina u Srbiji i Hrvatskoj. U Hrvatskoj prze narodnjaci iz Srbije samo tako. U Srbiji docekase Merlina kao najrodjenijeg.
CSKA

#215 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by CSKA »

Jel to i Djuro postao cetnik :D

Sad sam otisao Vladi na tviter i vidim da je sa Ivanom Ivanovicem i Djurom zajedno.
arzuhal

#216 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by arzuhal »

Kikibombona wrote: Isto tako, kolega Arzuhal, kojeg smatram dobrim covjekom, ponukan ko zna cim pravda fasisticko govno, Huseina Djozu.
Zaveden neznanjem, mladošću, ko-zna-čime...Al' me tješi da je i Tito nasjeo na tobožnju rehabilitaciju druga Đoze kada ga je uzeo za svog prevodioca za arapski jezik...Ne bi to Tito možda ni uradio, haj znaj, ali htio je učiniti i odgovoriti na molbu starom, dobrom dervišu, inače svom bliskom prijatelju, nadaleko čuvenom po svojoj pobožnosti, šejhu Gamalu ef. Naseru :mrgreen:
elk

#217 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by elk »

To ti je moj sveti muzicki trojac:david,mark i vlado.ja ne znam kako cu dalje,moja percepcija muzike bez vlade nije ista.ne znam hoce li ova dvojica tu prazninu moci ispuniti.ne znam.
SkyLimit

#218 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by SkyLimit »

CSKA wrote:Jel to i Djuro postao cetnik :D

Sad sam otisao Vladi na tviter i vidim da je sa Ivanom Ivanovicem i Djurom zajedno.
Pravi cetnici, oni utovljeni, prljavi, bradati, sa subarama i kokardama, oni su danas humaniji dio srpskog naroda. Zato ja i ne volim to sto Bosnjaci imaju obicaj svakog velikosrbina da nazivaju "cetnikom", time amnestiraju one koji su prava prijetnja, a oni su dobro kamuflirani, cistih odijela,slatkog jezika i partizanskog porjekla.
Last edited by SkyLimit on 25/03/2016 22:18, edited 1 time in total.
Kikibombona

#219 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by Kikibombona »

arzuhal wrote:
Kikibombona wrote: Isto tako, kolega Arzuhal, kojeg smatram dobrim covjekom, ponukan ko zna cim pravda fasisticko govno, Huseina Djozu.
Zaveden neznanjem, mladošću, ko-zna-čime...Al' me tješi da je i Tito nasjeo na tobožnju rehabilitaciju druga Đoze kada ga je uzeo za svog prevodioca za arapski jezik...Ne bi to Tito možda ni uradio, haj znaj, ali htio je učiniti i odgovoriti na molbu starom, dobrom dervišu, inače svom bliskom prijatelju, nadaleko čuvenom po svojoj pobožnosti, šejhu Gamalu ef. Naseru :mrgreen:
Ma Tito je nazalost rehabilitovao gomilu fasista, cetnika, ustasa i ovih handzar skotova. Sve je to skinulo fasisticka obiljezja i istaklo petokraku kako bi guzicu spasili i uglavili se u novi sistem.

Ovaj Djozo je fasisticko govno i tu nema spora.
dale cooper

#220 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by dale cooper »

elk wrote:To ti je moj sveti muzicki trojac:david,mark i vlado.ja ne znam kako cu dalje,moja percepcija muzike bez vlade nije ista.ne znam hoce li ova dvojica tu prazninu moci ispuniti.ne znam.
Da si reko' Vlada Divljan pa i nekako. :D Ali nije kasno da počneš slušati Divljanove uratke, da popuniš tu srpsku
kvotu. :D Vlada za razliku od Vlade je živio i umro kao dobar čovjek.
arzuhal

#221 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by arzuhal »

Kikibombona wrote:
arzuhal wrote:
Ma Tito je nazalost rehabilitovao gomilu fasista, cetnika, ustasa i ovih handzar skotova. Sve je to skinulo fasisticka obiljezja i istaklo petokraku kako bi guzicu spasili i uglavili se u novi sistem.

Nije Đozo skinuo petokraku, Đozo je odležao, sve se znalo, ništa se nije krilo i glumilo. Zato je i kasnije sve bilo poštenije.

Đozo je za tebe haman trajno to što kažeš, a za mene - daleko od toga, ne skrivajući njegov angažman tokom rata i pogrešnost svega toga :-D No, da ne idemo o Đozi (i sličnim slučajevima iz historije) na ovoj temi bezze...
insomnia78

#222 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
arzuhal wrote:

Je l' to i on nedje Kurde maltretir'o?
:lol:
animals

#223 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by animals »

naeS wrote:malo je off....
animals wrote: Pa ja ga nesto ne volim kao osobu, ali pjesme i nisu nesto fasisticke..
iako mi ide na nerve ono..za dom spremni..
za klinac, a ne za dom..
i Hrvati su opsjednuti mrznjom kao i Srbi..ne svi..
ali kad na utakmici cujem ono u boj, za narod svoj..
kosa mi raste..
:roll:
pajdo, jel ovo stvarno pomaže ?! :-)
Jesi celav :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#224 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by _BataZiv_0809 »

animals wrote:
pici wrote:hajd da obrnemo malo pricu... evo godinama zabranjuju tHomsonu da pjeva u sarajevu a niko nije ni zucno o sherifovicli, brunclikovoj, georgijevu itd yes onaj pjeva fasisticke pjesme al ovi podrzavaju fasiste... de neko pametan da mi pojasni razliku....hvaalaa
Imao sam priliku, ali nikad nisam bio na koncertu Thompsona..
inace i ne idem na koncerte, ni na jedan..
a Thompson ti je fasista za Sarajlije, ali Cecu vole, jbg..
ne moze se protiv srca..
Hm ne bih ja bas to tako relativizirao.

Malo ko ce ti zapravo reci da voli Cecu kao licnost. Vecina konzumenata njene muzike ce reci "ma znam da je Arkanova udovica, ali jbga ima dobre pjesme".

I tu dolazimo do razlike. Ceca, iako zivi u bogatstvu ciji je znacajan dio potekao od pljacke ubijenih i protjeranih, pjeva o ljubavi, seksu, vezama itd... Njene pjesme, kad zanemaris ko ih pjeva, zvuce sasvim dobro i moderno (naravno ko voli narodnjacki melos). I u njima se moze pronaci svako.

Thompson opet otvoreno propagira jednu mracnu ideologiju, a atmosfera na koncertima je mucna i zastrasujuca, za svakog ko nije u nacionalistickom filmu. Njegove pjesme ipak nisu namjenjene svakome.

Meni on ima par finih pjesama (Necu izdat ja, Zaustavi se vjetre), ali sama pomisao da bih morao biti na koncertu pokraj ljudi u ustaskim kapama je za mene neprihvatljiva i degutantna.
Last edited by _BataZiv_0809 on 25/03/2016 22:31, edited 1 time in total.
Kikibombona

#225 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by Kikibombona »

arzuhal wrote:
Nije Đozo skinuo petokraku, Đozo je odležao, sve se znalo, ništa se nije krilo i glumilo. Zato je i kasnije sve bilo poštenije.

Đozo je za tebe haman trajno to što kažeš, a za mene - daleko od toga, ne skrivajući njegov angažman tokom rata i pogrešnost svega toga :-D No, da ne idemo o Đozi (i sličnim slučajevima iz historije) na ovoj temi bezze...
Ja takve stvari ne prastam nikome. Mogu oprostiti samo ono sto se napravi u afektu, sto traje kratko, kao plod revolta. Ako neko kontinuirano i duze vrijeme cini zlo - on je zao. I tu popravnog nema.

Al' kao sto kazes, nebitno...

Uopste me ne cude izjave ovog ljigavca. Polako se uvjeravam da svi ljudi ovako funkcionisu. Nema kod koga nisam vidio dvostruke standarde, ukljucujuci i meni najblize, porodicu.. Svakog boli njegova muka...
Locked