Kolega@DangubaDanguba wrote:Kada si spomenuo Brela, to je jedno izuzetno fino mjesto za ljetovanje ali malo kuca ima blizu obale. Sve su to kozije staze da dodjes do plaze. Ima Jakirusa ali i tamo valja niz stepenice ili cestom kao niz nos se spustati.ado-šampion wrote:Ima Konzum u centru Brele i ima poprilicno ok cijene, ako ne dignu u jeku sezone.5 litara vode 8-12 kuna, Sarajevski kiseljak 6 kuna, itd.
Sto se tice rezervacija, ja sam isao 10-11 godina nikad nisam rezervisao, bespotrebno mi to bilo, uvijek u jeku sezone, ali jednom sam se opekao, ni sam nisam mogao vjerovati. Ko nije isao u jeku sezonu otkako je HR u EU ne zna, ali u sezoni je tamo HAOS. Zamisli scenu kad u 8.15 ujutro stignes u Basku vodu, u 4 poslijepodne poslije citav dan vozanja se nadjes u Gradcu, parkiras auto ispred jedne kuce i jos nisi ni izaso iz te kuce ti govore da nigdje nema mjesta.I onda pruduzis u Neum i skontas da nema ni tamo. Kakav crnjak. To se meni desilo 2013. poslije Bajrama. Od tad, pa nadalje i udubuce samo rezervacija.
Imaju hotel Soline na samoj plazi ali je poskup. Tamo sam par godina ljetovao. Hotel Pelegrin bogu iza nogu...
Ja imam kucu u Brelim...pa je, relativno dobro poznajem. Brela su ...od magistrale do mora strma, ali ima i djelova koji su ravni i k tome uz more.Inace...setnica uz more je duga oko 7 km. I tu se nalazi svasta...od djelova koji nemaju kuca do djelova sa kucama. Tako ... recimo, od plaze dugi rat pa do Scita ... ima jako puno kuca koji se tretiraju da su uz more. Od Scita do Jakiruse je prazno (kuce su uz brdo 100-200 metara, skroz do magistrale. Kuca uz more ima i na djelu od Solina prema Baskoj vodi...
Kada slijedeci put dodjes u Brela...prosetaj tom setnicom, lociraj kuce i izaberi i onu koja ti se svidja. Ostavi kaparu od 100 eura za slijedcu godinu i imaces odlicno ljetovanje. Sve sto je blizu plaze Dugi rat je super...Ja se kupam na toj plazi i jako sam sretan i zadovoljan.Od hotela najpristupacniji je hotel Marina... ostali su jako skupi.