Ljetovanje 2015

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nedims

#201 Re: Ljetovanje 2015

Post by nedims »

Danguba wrote:
ado-šampion wrote:Ima Konzum u centru Brele i ima poprilicno ok cijene, ako ne dignu u jeku sezone. :-) 5 litara vode 8-12 kuna, Sarajevski kiseljak 6 kuna, itd.

Sto se tice rezervacija, ja sam isao 10-11 godina nikad nisam rezervisao, bespotrebno mi to bilo, uvijek u jeku sezone, ali jednom sam se opekao, ni sam nisam mogao vjerovati. Ko nije isao u jeku sezonu otkako je HR u EU ne zna, ali u sezoni je tamo HAOS. Zamisli scenu kad u 8.15 ujutro stignes u Basku vodu, u 4 poslijepodne poslije citav dan vozanja se nadjes u Gradcu, parkiras auto ispred jedne kuce i jos nisi ni izaso iz te kuce ti govore da nigdje nema mjesta. :-) I onda pruduzis u Neum i skontas da nema ni tamo. Kakav crnjak. To se meni desilo 2013. poslije Bajrama. Od tad, pa nadalje i udubuce samo rezervacija. :-)
Kada si spomenuo Brela, to je jedno izuzetno fino mjesto za ljetovanje ali malo kuca ima blizu obale. Sve su to kozije staze da dodjes do plaze. Ima Jakirusa ali i tamo valja niz stepenice ili cestom kao niz nos se spustati.
Imaju hotel Soline na samoj plazi ali je poskup. Tamo sam par godina ljetovao. Hotel Pelegrin bogu iza nogu...
Kolega@Danguba
Ja imam kucu u Brelim...pa je, relativno dobro poznajem. Brela su ...od magistrale do mora strma, ali ima i djelova koji su ravni i k tome uz more.Inace...setnica uz more je duga oko 7 km. I tu se nalazi svasta...od djelova koji nemaju kuca do djelova sa kucama. Tako ... recimo, od plaze dugi rat pa do Scita ... ima jako puno kuca koji se tretiraju da su uz more. Od Scita do Jakiruse je prazno (kuce su uz brdo 100-200 metara, skroz do magistrale. Kuca uz more ima i na djelu od Solina prema Baskoj vodi...
Kada slijedeci put dodjes u Brela...prosetaj tom setnicom, lociraj kuce i izaberi i onu koja ti se svidja. Ostavi kaparu od 100 eura za slijedcu godinu i imaces odlicno ljetovanje. Sve sto je blizu plaze Dugi rat je super...Ja se kupam na toj plazi i jako sam sretan i zadovoljan.Od hotela najpristupacniji je hotel Marina... ostali su jako skupi.
supercali

#202 Re: Ljetovanje 2015

Post by supercali »

16 juli slobodan i besplatan prevoz do beograda ako kome treba
agent_zero

#203 Re: Ljetovanje 2015

Post by agent_zero »

nedims wrote:Ja imam kucu u Brelim...
Izdaješ li i koja je lokacija objekta? :)
nedims

#204 Re: Ljetovanje 2015

Post by nedims »

agent_zero wrote:
nedims wrote:Ja imam kucu u Brelim...
Izdaješ li i koja je lokacija objekta? :)
Ne...Kricak
Ali mogu pomoci savjetom. U mom okruzenju se mogu naci apartmani po dosta povoljnoj cijeni. Svi oni koji vole setati kroz borovinu 15-30 minuta...uzivaju i imaju aktivan odmor, a kupaju se na plazi koja je prije 5,6 godina proglasena jednom od najljepsih plaza u svijetu (bila medju 10 najljepsih). Ja ne znam koje su cijene...ali znam... da... gledam iste turiste...godinama.
vjetropirka

#205 Re: Ljetovanje 2015

Post by vjetropirka »

Evo na booking-u, 4 noćenja za 2 osobe, polupansion u hotelu marina, 1310 km :D čini mi se da to nije puno :?
supercali

#206 Re: Ljetovanje 2015

Post by supercali »

Oko 150 noc hm
Nisrin

#207 Re: Ljetovanje 2015

Post by Nisrin »

supercali wrote:Oko 150 noc hm
za hotel nije puno...
supercali

#208 Re: Ljetovanje 2015

Post by supercali »

Nisrin wrote:
supercali wrote:Oko 150 noc hm
za hotel nije puno...
Pa valjda zavisi kakav je hotel
Tacnije 163,75 je cijena
ado-šampion

#209 Re: Ljetovanje 2015

Post by ado-šampion »

Upravo onako kako sam ja rekao, 80 x 2, samo sto je ovo i jeftino jer je polupansion, moje je bilo s doruckom. :D

Budmo realni, nije jos full sezona, kad bude bice jos skuplje, moze se racunati 160 eura noc s doruckom, to je za 7 nocenja preko 1100 eura samo za spavanje i dorucak. Hotel 3* u kojem je sve 10 godina staro koji nema nikakav besplatni sadrzaj, osim bazena za koji moras ici u susjedni hotel. Jedina povoljnost je sto je na plazi. Tamo da jedes bilo sta ispod 7-8 eura po osobi ne mozes proci. Toliko kosta pizza.

Za 400 eura vise se moze gledati all inclusve u Turskoj, s avionskom kartom.

Znaci itekako je puno...
Emx

#210 Re: Ljetovanje 2015

Post by Emx »

ado-šampion wrote:...
Za 400 eura vise se moze gledati all inclusve u Turskoj.

Znaci itekako je puno...
400+ eura, samo hotel pretpostavljam, + nekih 400 za povratnu avionsku kartu?
vjetropirka

#211 Re: Ljetovanje 2015

Post by vjetropirka »

opet se nekako ne isplati ... sve i da se platim apartman po 80 eura noć , za 5 dana , to je 400 ...pa ne mogu baš pojesti 100 km dnevno :-D da bi došla do ove cijene od 1320 km :)
ado-šampion

#212 Re: Ljetovanje 2015

Post by ado-šampion »

nepoznato1 wrote:

Znaci itekako je puno...
Ne nego 1100 + 400 kompletan aranzman za dvoje, s avionskom kartom povratnom, smjestajem 7 noci u hotelu 5*, all-inclusive, s 5 obroka plus 2 uzine, pijes koliko hoces domaca pica (alkoholna i bezalkoholna) ogroman bazen s lezaljkama i suncobranima, lezaljke i suncobrani na plazi (ovo je u Breli 2 lezaljke i suncobran 85-90 kuna dnevno), tobogani, zabavni programi, ako ti treba sauna, jacuzzi, tursko kupatilo... I to sve u hotelu koji je 15 km od centra Antalije, tj. 15-20 minuta autobusom, cija karta usput budi receno kosta 1 euro.

Mozda na ovu cijenu jos aerodromske takse za dvoje koje su oko 150 KM. Toliko sam ja placao prosle godine, pocetak septembra, sto se jos racuna da je sezona.
Last edited by ado-šampion on 24/06/2015 15:35, edited 1 time in total.
Danguba

#213 Re: Ljetovanje 2015

Post by Danguba »

nedims wrote:
Danguba wrote:
Kada si spomenuo Brela, to je jedno izuzetno fino mjesto za ljetovanje ali malo kuca ima blizu obale. Sve su to kozije staze da dodjes do plaze. Ima Jakirusa ali i tamo valja niz stepenice ili cestom kao niz nos se spustati.
Imaju hotel Soline na samoj plazi ali je poskup. Tamo sam par godina ljetovao. Hotel Pelegrin bogu iza nogu...
Kolega@Danguba
Ja imam kucu u Brelim...pa je, relativno dobro poznajem. Brela su ...od magistrale do mora strma, ali ima i djelova koji su ravni i k tome uz more.Inace...setnica uz more je duga oko 7 km. I tu se nalazi svasta...od djelova koji nemaju kuca do djelova sa kucama. Tako ... recimo, od plaze dugi rat pa do Scita ... ima jako puno kuca koji se tretiraju da su uz more. Od Scita do Jakiruse je prazno (kuce su uz brdo 100-200 metara, skroz do magistrale. Kuca uz more ima i na djelu od Solina prema Baskoj vodi...
Kada slijedeci put dodjes u Brela...prosetaj tom setnicom, lociraj kuce i izaberi i onu koja ti se svidja. Ostavi kaparu od 100 eura za slijedcu godinu i imaces odlicno ljetovanje. Sve sto je blizu plaze Dugi rat je super...Ja se kupam na toj plazi i jako sam sretan i zadovoljan.Od hotela najpristupacniji je hotel Marina... ostali su jako skupi.
:-) :-)

Fino od tebe.
Vidim da dobro poznajes Brela. Znas i gdje je Jakirusa pa i onaj plazni objekat. Dok se on gradio ja sam spavao u Solinama, Pelegrinu, Horizontu i drgim hotelima u blizini...tako da mislim da dobro znam to podrucje(iako se dosta toga izmijenilo zadnjih godina).
Plaze su super i dugacke. Mirne za odmor ali jedino sta mi smeta, pristup.
Mislim da jos uvijek imam dobrih prijatelja u Brelima koji bi mi pomogli u smjestaju(Zelici, Corici...)

p.s. ja kada dodjem u Jakirusu gradele odmah rade. :D
nellismo

#214 Re: Ljetovanje 2015

Post by nellismo »

ado-šampion wrote:
Soline su mislim poskupe, ali odmah pored imas Maestral i Marina hotele koji su dosta povoljniji i u boljem su polozaju u odnosu na plazu, tj. plaza je odmah ispred njih (ovo posebno vrijedi za Marina hotel), a ispred Solina je stijena. Kad kazem 'dosta povoljniji', prije 10 dana soba s doruckom za dvoje, pogled na more, je kostala 80 eura po noci. Po meni pristojna cijena za hotel na plazi 3*. Problem je sto je vec sad ta cijena x2.
Meni je to pre pre pre skupo za doručak i spavanje.
Otimačina.
Ja ove godine idem za egipat, 10 dana AI 4* dvoje ljudi za 2130KM. Grčka još jeftinija, aBd sledeće ljeto tamo u sopstvenom aranžmanu.
ado-šampion

#215 Re: Ljetovanje 2015

Post by ado-šampion »

Naravno da je preskupo. Ja sam isao na 4 dana jer je bilo nabrzinu a necu moci vise na more ovo ljeto vjerovatno. Hrvatska je preskupa. Ja sam prosle godine kad sam gledao imao katalog i Hrvatske i Turske, za all inclusive ponude, Hrvatska je fakat bila preskupa. Dobijes losije za iste pare kad sumiras i jos se moras peglati autom.

Po meni je za pravi odmor Turska najbolja opcija, ko si moze priustiti. Za Grcku sam cuo isto dobrih stvari, ali od ljudi koji idu autom. Nisam cuo kakve su ponude ko ide avionom. Ja sam bio u Grckoj 2008., autobusom, vise ne bih osim avionom, neka hvala. S druge strane, meni je Turska puno primamljivija zbog hrane. Egipat, Tunis i slicno nisam razmatrao jer mi nije sigurno.
Emx

#216 Re: Ljetovanje 2015

Post by Emx »

ado-šampion wrote:
nepoznato1 wrote:

Znaci itekako je puno...
Ne nego 1100 + 400 kompletan aranzman za dvoje, s avionskom kartom povratnom, smjestajem 7 noci u hotelu 5*, all-inclusive, s 5 obroka plus 2 uzine, pijes koliko hoces domaca pica (alkoholna i bezalkoholna) ogroman bazen s lezaljkama i suncobranima, lezaljke i suncobrani na plazi (ovo je u Breli 2 lezaljke i suncobran 85-90 kuna dnevno), tobogani, zabavni programi, ako ti treba sauna, jacuzzi, tursko kupatilo... I to sve u hotelu koji je 15 km od centra Antalije, tj. 15-20 minuta autobusom, cija karta usput budi receno kosta 1 euro.

Mozda na ovu cijenu jos aerodromske takse za dvoje koje su oko 150 KM. Toliko sam ja placao prosle godine, pocetak septembra, sto se jos racuna da je sezona.
1100 + 400 cega...? Preko koje agencije? Mene interesuje tako nesto, 7 noci, dvije osobe. Jedine ponude koje sam nasao sa detaljnim informacijama i cijenama su od Fibule (www.fibula.ba). Thx! :thumbup:
ado-šampion

#217 Re: Ljetovanje 2015

Post by ado-šampion »

nepoznato1 wrote: 1100 + 400 cega...? Preko koje agencije? Mene interesuje tako nesto, 7 noci, dvije osobe. Jedine ponude koje sam nasao sa detaljnim informacijama i cijenama su od Fibule (http://www.fibula.ba). Thx! :thumbup:
Pa ako sam napisao za 400 eura vise, valjda je u eurima majka mu stara. :-) Salim se. U eurima je.

I ja sam isao preko Fibule, a platio sam 1500 eura plus takse, dakle ukupno nekih 3200 maraka. Zena i ja. Hotel Kervansaray Kundu. To sto vidis na njihovoj stranici to je to. Imas detaljno da ti prikaze sve koliko bi te izaslo ukupno.

Osim toga ti treba 50 maraka da poneses da imas za svaki slucaj...
nellismo

#218 Re: Ljetovanje 2015

Post by nellismo »

ado-šampion wrote:Naravno da je preskupo. Ja sam isao na 4 dana jer je bilo nabrzinu a necu moci vise na more ovo ljeto vjerovatno. Hrvatska je preskupa. Ja sam prosle godine kad sam gledao imao katalog i Hrvatske i Turske, za all inclusive ponude, Hrvatska je fakat bila preskupa. Dobijes losije za iste pare kad sumiras i jos se moras peglati autom.

Po meni je za pravi odmor Turska najbolja opcija, ko si moze priustiti. Za Grcku sam cuo isto dobrih stvari, ali od ljudi koji idu autom. Nisam cuo kakve su ponude ko ide avionom. Ja sam bio u Grckoj 2008., autobusom, vise ne bih osim avionom, neka hvala. S druge strane, meni je Turska puno primamljivija zbog hrane. Egipat, Tunis i slicno nisam razmatrao jer mi nije sigurno.
Doći će i turska na red, sad mi je puno dati preko 3k za 7 dana (ustvari 6 jer fibula i co ukradu 24h)
U grčkoj nisam bio ali čitam po forumima da se moze sa 700€ 10 dana ljetovati u apartmanu.
Za egipat sam se i ja dosta omišljao ali vidim da njemci, britanci, rusi ljetuju od 2011 po hurghadi. Pričao sa prijateljima koji su bili prošle god. Bjezbednost u hotelima na nivou.
Nisrin

#219 Re: Ljetovanje 2015

Post by Nisrin »

pravo je istrosena i SMIJESNA prica "za iste pare mozes u Tursku"!!! KAKO???

Mi cemo na smjestaj u HRV u Brelama dati oko 630 KM, goriv ce nas kostati do 100 KM, nek imamo 500 za trositi, to je oko 1200KM ...vise nam i ne treba, jer niej pijemo alkohol i ne pusimo...lezaljke nam ne trebaju, jest cemo vani, kao i prosle godine, znaci nista nam nece faliti...
E za Tursku nas 2 ne mozemo otici ispod 2500-3000KM, nema sanse, jos gdje je tu dzeparac?

Radila sam u tuirst, agenciji, radim u firmi gdje ljudi putuju po svjetskim destinacijama stalno, stalno radim rezervacije aviokarata i hotela, tako da ta prica ne pije vode...ali je konstatno cujem od bOSNJA!!!

Ko mi nadje 8 dana na moru BILO GDJE od Turske, Egipta, Grcke i tih TOP destinacija za 1200KM za 2 osobe, od mene ima 100KM gratis :D
supercali

#220 Re: Ljetovanje 2015

Post by supercali »

Na te top destinacije najvise ode na prevoz da budemo realni
Nama je makarska "jeftina" jer si autom za 3-4 sata dole i jos potrosis mozda 100 maraka goriva a cijene su iste po hotelima
E sada problem do egipta turske itd je sto ti avionom treba isto vremena al cijene su daleko vece od tih 100 maraka a autom da ides je ludost osim ako nisi za avanturu
JohnnyS

#221 Re: Ljetovanje 2015

Post by JohnnyS »

Nastavi li se ova kriza u Grčkoj, izlete li iz eurozone, cijene će biti tako povoljne da će jeftinije biti ljetovanje u Ateni nego u Foči.
Danguba

#222 Re: Ljetovanje 2015

Post by Danguba »

Iskreno, rijetko gdje ima takvo lijepo more kao u Hrvatskoj. Tu mozemo slobodno staviti tacku na ljepotu.

Sve drugo je katastrofa. Ne moze se zivjeti samo od bozije ljepote. Valja se malo potruditi, uloziti, srediti, popraviti mentalitet...pa ocekivati neke rezultate.
Raigor Stonehoof

#223 Re: Ljetovanje 2015

Post by Raigor Stonehoof »

Nisrin wrote:pravo je istrosena i SMIJESNA prica "za iste pare mozes u Tursku"!!! KAKO???

Mi cemo na smjestaj u HRV u Brelama dati oko 630 KM, goriv ce nas kostati do 100 KM, nek imamo 500 za trositi, to je oko 1200KM ...vise nam i ne treba, jer niej pijemo alkohol i ne pusimo...lezaljke nam ne trebaju, jest cemo vani, kao i prosle godine, znaci nista nam nece faliti...
E za Tursku nas 2 ne mozemo otici ispod 2500-3000KM, nema sanse, jos gdje je tu dzeparac?

Radila sam u tuirst, agenciji, radim u firmi gdje ljudi putuju po svjetskim destinacijama stalno, stalno radim rezervacije aviokarata i hotela, tako da ta prica ne pije vode...ali je konstatno cujem od bOSNJA!!!

Ko mi nadje 8 dana na moru BILO GDJE od Turske, Egipta, Grcke i tih TOP destinacija za 1200KM za 2 osobe, od mene ima 100KM gratis :D
:thumbup: ovo ja ponavljam godinama al nemozes dokazat. Primjetio sam da su to uglavnom oni malo zadrtiji vjernici koji ne zele rec da im je draze u islamsku nego u krscansku zemlju, pa izmisljaju gluposti. Kaze jedan nakon sto sam mu stavio sve na papir i ookazao da mu je duplo jeftinije u Hr " ma meni je draze svaku drugu godinu u Tursku nego svake godine u Hr" :lol:
nellismo

#224 Re: Ljetovanje 2015

Post by nellismo »

Nisrin wrote:pravo je istrosena i SMIJESNA prica "za iste pare mozes u Tursku"!!! KAKO???

Hotel hr hotel egipat, jeftiniji je egipat.
Gedao sam ja cavtat hotel albatros AI 1500KM 5 dana. Ako to nije skupo šta je onda
supercali

#225 Re: Ljetovanje 2015

Post by supercali »

pa dobro to i ima smisla svaku drugu u tursku nego svake u hr
zasto?
zato jer turska iskreno vise daje od sadrzaja do ukupnog dojma koji nije isti kao nas
da budem posten nisam ja licno bio u turskoj jer je to medju zadnjim zemljama koje bi posjetio i ne privlaci me uopste da idem tamo al ljudi bliski meni kojima vjerujem kazu da je sasvim razlicito iskustvo hr i turska a nisu vjernici i sl
opet kazem najskuplji je prevoz do tamo a to mnogi izostave iz racunice
Post Reply