Wizz air

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Kinesko prkno

#201 Re: Wizz air

Post by Kinesko prkno »

ranger wrote:kupio kartu preko neta, al ne kontam ovaj dio s cekiranjem?
kao ako cekiras na aerodromu onda ti mogu naplatit dodatno. ok.
ja uzeo bas zbog toga moblie check in, al nece sve korake ispratim i onda kaze "This airport is not able to accept mobile boarding cards yet" i nema dalje...
ne kontam sad? jel ja nesto propustam ili..
To je opcija da ti posalju kartu na telefon,ali mislim da ne moze za tuzlanski aerodrom.
Uzmes opciju za online checking i isprintas kartu
Danguba

#202 Re: Wizz air

Post by Danguba »

N avecini aerodroma mozes sam sebi isprintati kartu uz malo podataka(na plavom aparatu) dok to u Tuzli nije slucaj.
U Tuzli je moguce on line cekiranje i printanje (negdje )karte.
drndalo

#203 Re: Wizz air

Post by drndalo »

Kinesko prkno wrote:
ranger wrote:kupio kartu preko neta, al ne kontam ovaj dio s cekiranjem?
kao ako cekiras na aerodromu onda ti mogu naplatit dodatno. ok.
ja uzeo bas zbog toga moblie check in, al nece sve korake ispratim i onda kaze "This airport is not able to accept mobile boarding cards yet" i nema dalje...
ne kontam sad? jel ja nesto propustam ili..
To je opcija da ti posalju kartu na telefon,ali mislim da ne moze za tuzlanski aerodrom.
Uzmes opciju za online checking i isprintas kartu
Ne "mogu", nego "HOCE" !

Cijene:

https://wizzair.com/en-GB/useful_inform ... rvice_fees
Edin H.

#204 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

Eki ne moze boarding pass preko fontelea u Tuzli, pa sta ako mi se podere paipr u dzepu :?
muha_sa

#205 Re: Wizz air

Post by muha_sa »

Edin H. wrote:Eki ne moze boarding pass preko fontelea u Tuzli, pa sta ako mi se podere paipr u dzepu :?
platiš novu u eurima na licinom mjestu
Edin H.

#206 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

muha_sa wrote:
Edin H. wrote:Eki ne moze boarding pass preko fontelea u Tuzli, pa sta ako mi se podere paipr u dzepu :?
platiš novu u eurima na licinom mjestu
Jest', pa onda fulis avion dok oni printaju, nema tinte, folovi... :D

Pusti to.
Sarah24

#207 Re: Wizz air

Post by Sarah24 »

Zasto ne snimite kartu na telefon u PDF formatu i pokazete? Nisam nikad imala problema sa tim u Tz, a uvijek tako radim... :zoka:
ranger

#208 Re: Wizz air

Post by ranger »

Sarah24 wrote:Zasto ne snimite kartu na telefon u PDF formatu i pokazete? Nisam nikad imala problema sa tim u Tz, a uvijek tako radim... :zoka:
ma vec jesam i na telefon u pdf-u a i isprinto na papir, al sve kontam da ne preskacem neki korak..
Sarah24

#209 Re: Wizz air

Post by Sarah24 »

ranger wrote:
Sarah24 wrote:Zasto ne snimite kartu na telefon u PDF formatu i pokazete? Nisam nikad imala problema sa tim u Tz, a uvijek tako radim... :zoka:
ma vec jesam i na telefon u pdf-u a i isprinto na papir, al sve kontam da ne preskacem neki korak..
ne brini se, bice sve uredu.. ;-)
ranger

#210 Re: Wizz air

Post by ranger »

Sarah24 wrote:
ranger wrote:
ne brini se, bice sve uredu.. ;-)
i bilo je :thumbup:
Danguba

#211 Re: Wizz air

Post by Danguba »

izvini ali ja ti ne vjerujem.
Sarah24

#212 Re: Wizz air

Post by Sarah24 »

@ranger, :thumbup: super

@danguba, pa ne znam zasto, vjerovatno si imao drugacije iskustvo.. :mrgreen: meni je samo jednom "pravila probleme" teta na aerodromu ali u Baselu, zato sto sam imala kartu samo na pdf na telefonu, a u Tuzli nikad nisam imala problema stvarno vec dvije godine putujem s njima... :roll:
Danguba

#213 Re: Wizz air

Post by Danguba »

Sarah24 wrote:@ranger, :thumbup: super

@danguba, pa ne znam zasto, vjerovatno si imao drugacije iskustvo.. :mrgreen: meni je samo jednom "pravila probleme" teta na aerodromu ali u Baselu, zato sto sam imala kartu samo na pdf na telefonu, a u Tuzli nikad nisam imala problema stvarno vec dvije godine putujem s njima... :roll:
Gledaj, prvo imas onaj odrezak koji otkinu da bi znali ko je od putnika prosao. Drugo imas bar kod kojega bar tri puta skeniraju i time kontrolisu popunjenost aviona i ti svaki put pruzas telefon :-)
Ako nisi imala problema do sada ne znaci da ih neces imati ubuduce a mislim da i WizzAir tako nije predvidjeo(mislim, ne da mi se traziti). Isprintam kartu i to je to.
Na vecim aerodromima postoje aparati za samostalno cekiranje i printanje karata i ne treba ti mnogo podataka za takvo sto.
Sarah24

#214 Re: Wizz air

Post by Sarah24 »

Naravno da ima, printala sam kartu i u Zirihu i Becu. Ali za Wizz sam pokazivala telefon, i tete koje uzimaju kofer su uzimale moj tel u ruke i zapisivale sta im treba.. i nisam sama to radila, kamara ljudi je bila sa pdf kartom na tel. Doduse posljednji put sam ove godine putovala krajem augusta sa njima za Tz, pa mozda se u meduvremenu nesto promjenilo :roll: :mrgreen:
cassius

#215 Re: Wizz air

Post by cassius »

Jel dovoljno samo isprintat onaj pdf file sto se dobije, tj. jedan list ispadne od svega toga, da bi se moglo putovat ? :)
muha_sa

#216 Re: Wizz air

Post by muha_sa »

cassius wrote:Jel dovoljno samo isprintat onaj pdf file sto se dobije, tj. jedan list ispadne od svega toga, da bi se moglo putovat ? :)
imaš dva bar koda na toj isprintanoj karti. kad sam putovo neko je donjeo isprintanu rezervaciju bez tog bar koda i odmah ga poslali da plati kartu.
meni zbog par cm visocijeg rucnog prtljaga u TZ uzeli 20 eura.
Sarah24

#217 Re: Wizz air

Post by Sarah24 »

:lol: i ja sam vidjela ljude da su dolazili sa isprintanim rezervacijama, naravno morali su da plate, zato dobro paziti da se isprinta finalni dokument tj karta...

muha, vjeruj naplatili bi ti svugdje, ja sam za da se u Tz i poostre kontrole, s pocetka je bilo raje koja je izlazila iz aviona i palila cigaru, nigga pliZz ..
:mrgreen:
Danguba

#218 Re: Wizz air

Post by Danguba »

muha_sa wrote:
cassius wrote:Jel dovoljno samo isprintat onaj pdf file sto se dobije, tj. jedan list ispadne od svega toga, da bi se moglo putovat ? :)
imaš dva bar koda na toj isprintanoj karti. kad sam putovo neko je donjeo isprintanu rezervaciju bez tog bar koda i odmah ga poslali da plati kartu.
:-)

moram se nadovezati i reci da je ona djevojka/zena na aerodromu u tuzli jako bezobrazna. :oops:
ja kupio kofer koji je standardan i spada pod veliku rucnu prtljagu.
kaze meni da ga stavim u onaj okvir. jeste malo teze usao ali usao je. kaze, ne mogu ti staviti naljepnicu. :-)
jebla te naljepnica. ja svoj kofer i tamo na prolaz na ''granicnu'' njih prodjem kada tamo poslije njih ceka ona druga kontrola putnika i prtljaga.
sta je, nije htjela staviti naljepnicu? i dok to pita vec kaca drugu naljepnicu i samo se nasmija. ne smijem reci njegovo ime. :D
muha_sa

#219 Re: Wizz air

Post by muha_sa »

Sarah24 wrote::lol: i ja sam vidjela ljude da su dolazili sa isprintanim rezervacijama, naravno morali su da plate, zato dobro paziti da se isprinta finalni dokument tj karta...

muha, vjeruj naplatili bi ti svugdje, ja sam za da se u Tz i poostre kontrole, s pocetka je bilo raje koja je izlazila iz aviona i palila cigaru, nigga pliZz ..
:mrgreen:
putnici su posebna prica :-) :-) samo što se avion spustio i dotako pistu svi skacu iz sjedišta i otvaraju pretince za prtljag :lol: :lol: stjuardese mole na našem jeziku da sjednu dok avion ne stane al niko ne benda ni 1 % :-)

što se tice rucnog :-) isti sam nosio i u povratku i niko me u Geteborgu nije ni pogledo osim što mi je okacio onaj tiket za prtljag
cassius

#220 Re: Wizz air

Post by cassius »

muha_sa wrote:
imam bar koda na gornjoj lijevoj strani , i na donjoj lijevoj strani ? jel to to :D
Jel ovaj rucni prtljak mora biti bas ovih tacnih navedenih dimenzija :D
muha_sa

#221 Re: Wizz air

Post by muha_sa »

Danguba wrote:
muha_sa wrote:
:-)

moram se nadovezati i reci da je ona djevojka/zena na aerodromu u tuzli jako bezobrazna. :oops:
ja kupio kofer koji je standardan i spada pod veliku rucnu prtljagu.
kaze meni da ga stavim u onaj okvir. jeste malo teze usao ali usao je. kaze, ne mogu ti staviti naljepnicu. :-)
jebla te naljepnica. ja svoj kofer i tamo na prolaz na ''granicnu'' njih prodjem kada tamo poslije njih ceka ona druga kontrola putnika i prtljaga.
sta je, nije htjela staviti naljepnicu? i dok to pita vec kaca drugu naljepnicu i samo se nasmija. ne smijem reci njegovo ime. :D
izgleda da nam je ista teta bila--da bog mili sacuva :-)

meni tockici na rucnom tih par centimetara "dodali" u visinu
muha_sa

#222 Re: Wizz air

Post by muha_sa »

cassius wrote:
muha_sa wrote:
imam bar koda na gornjoj lijevoj strani , i na donjoj lijevoj strani ? jel to to :D
Jel ovaj rucni prtljak mora biti bas ovih tacnih navedenih dimenzija :D
:thumbup:

što se rucnog tice procitaj moje iskustvo u TZ :-) :-)
Danguba

#223 Re: Wizz air

Post by Danguba »

muha_sa wrote: izgleda da nam je ista teta bila--da bog mili sacuva :-)

meni tockici na rucnom tih par centimetara "dodali" u visinu
naplatili ti cijenu velikog rucnog prtljaga. :-)

mozda si dobro i prosao. :D
Sarah24

#224 Re: Wizz air

Post by Sarah24 »

uzmi kofer sto odgovara njihovim dimenzijama i nece biti problema, ne rizikujes da naletis na nekog ko ce biti bas rigidan oko pravila.. :mrgreen:

haman da ima sve te kodove, s pocetka podaci tvoji i let kad je sve to i ispod info oko prtljaga, cini mi se.. :roll:
Danguba

#225 Re: Wizz air

Post by Danguba »

Evo vam jedna karta.
Image
Post Reply