Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post Reply
Hafis

#201 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by Hafis »

Red Wolf wrote:
Hafis wrote:A što sa ovim koji su otišli 1996...2006...2014...?
To nije dijaspora.
pogledaj sta je doticni citirao i ne lupetaj,odnosi se na rat,niko nije ni protjeran-dezertirao ni '96 ni '06 a pogotovo ne 2014 :shock:
Pročitao, i nisam nigdje vidio da se odnosi na rat.

Inače, kad si već na toj temi, masa ljudi je pobjegla od puške. doduše iz mjesta odakle se moglo bježati. Gledao svojim očima...nekima i pomogao.
Inače, šta je ovo...sve nekakvi Boško Buhe pa se plačući rastajali od fronta.
Hafis

#202 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by Hafis »

demoNkratija wrote:
Hafis wrote:A što sa ovim koji su otišli 1996...2006...2014...?
To nije dijaspora.
Da, sta je sa roditeljima one djece iz zapadne Hercegovine, recimo iz Stolca koji su u tom vremenu otisli na zapad, jer su im djeca ne samo morala ulaziti na sporedne ulaze u skole, jer je glavni rezervisan za hrvatsku djecu, nego su morali ici u skole iskljucivo u drugu smijenu, jer je prva rezervisana za hrvatsku djecu? Naravno kadar HDZ-a u Stolcu u skoli koji je bio direktor te skole, nije ima problema toj istoj djeci zajedno u istoj sali prodavati drogu?
A tek što je s roditeljima one djece koja nemaju čak ni popodnevne smjene niti sporednog ulaza da uče na maternjem jeziku? A da...imaju KŠC....doduše ne u svakom mjestu.
L u c i f e r

#203 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by L u c i f e r »

Ja što vi dijasporci mogu naprdivat tito dragi... :roll:
L u c i f e r

#204 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by L u c i f e r »

demoNkratija wrote: Najveci je tu "problem" sto prosjecan "dijasporas" moze kupiti prosjecnog u Bosni za dorucak i tu nastaje ogromna mrznja i to pogotovo od onih koji su zapravo protjerivali te najvise. Zivot vam je takav. Medjutim drzavljanstvo se stjece rodjenjem i srodstvom i ne moze jedan drzavljanin odredjivati drugom koja su njegova prava u domovini. To sto neki imaju viska, to nije vas problem, zato predlazem drugu temu na kafici/kavici, recimo kako da svi zaposleni izvezu godisnje duplo vise nego dijaspora posalje godisnje legalnim kanalima u Bosnu. Jer govorimo o stubu ekonomije. Popisajte se vi na vase poslove, kad izvezete godisnje u vrijednosti kikirikija. Sta bi samo da jos nema dijaspore? Tako da dijaspora sasvim sigurno zasluzuje da se itekako pita kakvo je stanje u Bosni.
Brutalni aparthejd na forumu nad nedijasporcima... :D
Hafis

#205 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by Hafis »

demoNkratija wrote:
Hafis wrote: A tek što je s roditeljima one djece koja nemaju čak ni popodnevne smjene niti sporednog ulaza da uče na maternjem jeziku? A da...imaju KŠC....doduše ne u svakom mjestu.
Postavio si pitanje, kad si dobio po nosu, nemoj sad kukati. To za katolicke skole je drugi par cipela. Zelio si postaviti pitanje o ljudima koji su otisli od 1996 godine izvan, dobio si odgovor.
Svejedno, nermaš odgovora.
Rekoh li ti ja - oni nemaju ni popodnevne smjene niti zasebnog ulaza. Niti skupine nacionalnih predmeta. Aparthejd.
To je tema, a ne dijaspora.
Arsenal Royal

#206 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by Arsenal Royal »

Nemojte se zavaravat , srbi su skontali da najveća pomoć bošnjacima stiže iz dijaspore tako da na sve načine pokušavaju da naprave sraz između nas i njih. Sa druge strane ne znam kakve veze dijaspora ima sa temom.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#207 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by Chmoljo »

SmisaoUpitnika wrote: Mnogo vise govori cinjenica da "moderator" javno pise gdje ko zivi sto je stvar privatnost jel?[/b]. Toliko o kvalitetu i "moderatora" i foruma. To ima samo ovjde i nego vise.
i ne samo to. mogli bismo početi i s objavljivanjem IP adresa, jer se iznova i iznova korisnici zapadnoevropskih socijala registruju da napaćenom narodu ovdje sole pamet. i ti si kao i tvoj prethodnik brisan desetinama puta zbog svog bezobrazluka, iako ste vi umislili da ste toliko bitni da neko mora brisati vaše baljezgarije da bi kao nešto sakrio. :lol:

ovdje svakodnevno dolaze ljudi koji su na Zapadu, iz raznoraznih razloga, pa nisu banovani. jer nisu bezobrazni, drčni, ne pozivaju na nasilje, ne lelemudaju o novim ratovima u sigurnosti svojih zapadnoevropskih državica.

fali vam samo još onaj holanđanin mantraš koji ima erekcije na tursku vojsku i noćne polucije na Altay tenkove. svi biste Bosnu oslobađali i raspredali taktike. a ustvari ubijate dosadu. vas trojica bezobraznika i vi ste, valjda, predstavnici dijaspore :lol: to su te hiljade banovanih :D

brišem, i svaki put ću vas brisati :) zbogom :kiss:
L u c i f e r

#208 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by L u c i f e r »

Chmoljo wrote:
SmisaoUpitnika wrote: Mnogo vise govori cinjenica da "moderator" javno pise gdje ko zivi sto je stvar privatnost jel?[/b]. Toliko o kvalitetu i "moderatora" i foruma. To ima samo ovjde i nego vise.
i ne samo to. mogli bismo početi i s objavljivanjem IP adresa, jer se iznova i iznova korisnici zapadnoevropskih socijala registruju da napaćenom narodu ovdje sole pamet. i ti si kao i tvoj prethodnik brisan desetinama puta zbog svog bezobrazluka, iako ste vi umislili da ste toliko bitni da neko mora brisati vaše baljezgarije da bi kao nešto sakrio. :lol:

ovdje svakodnevno dolaze ljudi koji su na Zapadu, iz raznoraznih razloga, pa nisu banovani. jer nisu bezobrazni, drčni, ne pozivaju na nasilje, ne lelemudaju o novim ratovima u sigurnosti svojih zapadnoevropskih državica.

fali vam samo još onaj holanđanin mantraš koji ima erekcije na tursku vojsku i noćne polucije na Altay tenkove. svi biste Bosnu oslobađali i raspredali taktike. a ustvari ubijate dosadu. vas trojica bezobraznika i vi ste, valjda, predstavnici dijaspore :lol: to su te hiljade banovanih :D

brišem, i svaki put ću vas brisati :) zbogom :kiss:
:thumbup:
dudlov

#209 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by dudlov »

Ja sam samo ljubomoran na dijasporu i ništa više, onako iskreno rečeno. :D
Red Wolf

#210 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by Red Wolf »

Arsenal Royal wrote:Nemojte se zavaravat , srbi su skontali da najveća pomoć bošnjacima stiže iz dijaspore tako da na sve načine pokušavaju da naprave sraz između nas i njih. Sa druge strane ne znam kakve veze dijaspora ima sa temom.
tacno,nikakve al bitno je da se pljuje po bosnjacima i da se relativizuje sve,glupo je i ulaziti u rasprave ovog tipa sa osobama koje su umislile da mogu drugima odredjivati kako se zvati-zovu,kojim jezikom pricaju.....idiotarijska blasfemija doticnih,koju ovi sto uredjuju-moderiraju dozvoljavaju,
dalje

#211 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by dalje »

Red Wolf wrote:
Arsenal Royal wrote:Nemojte se zavaravat , srbi su skontali da najveća pomoć bošnjacima stiže iz dijaspore tako da na sve načine pokušavaju da naprave sraz između nas i njih. Sa druge strane ne znam kakve veze dijaspora ima sa temom.
tacno,nikakve al bitno je da se pljuje po bosnjacima i da se relativizuje sve,glupo je i ulaziti u rasprave ovog tipa sa osobama koje su umislile da mogu drugima odredjivati kako se zvati-zovu,kojim jezikom pricaju.....idiotarijska blasfemija doticnih,koju ovi sto uredjuju-moderiraju dozvoljavaju,
Ne saljete vi pomoc Bosnjacima nego svojoj familiji.
Ne mogu vas Srbi posvadjati sa familijom.
Last edited by dalje on 14/09/2014 18:43, edited 1 time in total.
Chmoljo

#212 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by Chmoljo »

dudlov wrote:Ja sam samo ljubomoran na dijasporu i ništa više, onako iskreno rečeno. :D
ma i ja :D ali to nije tema... nego su u pitanju isti ljudi koji nemaju dvije čiste, pa žele stvoriti sliku o nekom sistematskom ugrožavanju ;)

vratite se temi :)
hAZNADAR

#213 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by hAZNADAR »

Slazem se i mislim da je krajnje vrijeme da se konacno otvori posebna tema o tome.
Ovolika kolicna mrznje i averzije prema dijaspori - bolje da je na jednom mjestu umjesto da trola sve i jednu temu.
dudlov

#214 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by dudlov »

hAZNADAR wrote:
Slazem se i mislim da je krajnje vrijeme da se konacno otvori posebna tema o tome.
Ovolika kolicna mrznje i averzije prema dijaspori - bolje da je na jednom mjestu umjesto da trola sve i jednu temu.
Kakvi bolan srbi? pa i srbi iz BiH imaju dijasporu i njih isto grize ljubomora prema istoj. Niko nije blesav pa da ne vidi gdje je i na čemu je.

Ljubomora i ništa drugo, a biće je sve više kako budemo srljali u blato, sve dublje i dublje.
Last edited by dudlov on 14/09/2014 19:00, edited 1 time in total.
Chmoljo

#215 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by Chmoljo »

ima već takvih tema, pa tamo raspredajte. ja sam ukazao na pojedince. ko se prepoznao, ta ću mu ja :)
hAZNADAR

#216 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by hAZNADAR »

dudlov wrote:
hAZNADAR wrote:
Kakvi bolan srbi? pa i srbi iz BiH imaju dijasporu i njih isto grize ljubomora prema istoj. Niko nije blesav pa da ne vidi gdje je i na čemu je.

Ljubomora i ništa drugo, a biće je sve više kako budemo srljali u blato, sve dublje i dublje.
To jednostavno nije tacno, i Srbi i Hrvati imaju malice drugaciji odnos prema svojoj dijaspori sto se dade vidjeti i na njihovim forumima ali necemo vise o tome ovdje jer tema je vec skrenula. Idemo reci da je pogresno huskati na rat, stvarati atmosferu oruzanog napada na Prijedor, Bijeljinu,.... - nebitno odakle ti sto to rade tipkaju.

Vezano za temu - da, apartejd je u RS prema svim nesrbima, i onima koji tu zive kroz zaposljavanje, prava na jezik, skolstvo, bezbjednost, ali i prema dijaspori kojoj se oduzima imovina, i na razne nacine onemogcava bilo kakva spona sa rodnim gradom.
dalje

#217 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by dalje »

Ko vam i kako oduzima imovinu?
Na koje nacine vam se onemogucava spona sa gradom?
Kakva bezbjednost? Medjunacionalni sukobi u BiH su zanemariva stavka u odnosu na unutarnacionalne sukobe.
Zaposljavanje je problem koji ima pola miliona ljudi u BiH.
Skolstvo jeste problem al ga iz Svedske sigurno neces rijestiti.
hAZNADAR

#218 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by hAZNADAR »

dalje wrote:Ko vam i kako oduzima imovinu?
Kakva bezbjednost? Medjunacionalni sukobi u BiH su zanemariva stavka u odnosu na unutarnacionalne sukobe.
Evo kako:
Konkretno za Banjaluku a isto sam cuo i da se desava i u Prijedoru, Bjeljini,.. poslije rata u Dejtonskoj BiH.

SDS je bio promijenio nazive ulica, naselja, gradova, nazvao maksuz ulice sa muslimanskom vecinom po vojvodama, kraljevima, popovima,.... plus bezbjednost i sikaniranja povratnika,.. sa namjerom da ti ogadi pomisao na rodni grad i da zamijenis imovinu.

Dodikova vlast je donijela novu vrstu etnickog ciscenja kojeg ne mozes valjano ni dokazati.
Izmisljaju se kojekakvi regulacioni planovi, prosirenja puteva koja se slucajno desavaju samo preko bosnjackih basti i avlija. Pa zelene povrsine i parkovi primjerice uz rijeku gdje su slucajno bas bosnjacke kuce i baste. Pa ljudi koji su dobili kucu nazad moraju placati onima sto su prije zivjeli tu navodna ulaganja. Pa odjednom nema katastara, nestali, nema geodetskih mjerenja i avionskih snimaka pa ljudi moraju dokazivati da su generacijama uopce postojali na jednom gruntu. Unazad 7,8 godina najveci dio svog vremena u Banjaluci prilikom dolaska trosimo na sudove, advokate, saltere i redove,.. i uvijek fali nesto. I mnogi jednostavno odustanu jer im opcinska vlast i administracija uzme gomilu novca i vremena pa se odluce na prodaju. I vidi cuda - kada prodajes odjednom tada su svi papiri u redu, nikakvih problema sa katastrima, nasljednim ugovorima, sve ide glatko. To se jarane zove nastavak etnickog ciscenja - samo perfidno zamaskiran.
Tu ne racunam vandalizme koje policija naravno nikada ne otkriva.

I to polako i sigurno unistava spone sa gradom. Dijaspora iz RS su stranci vani gdje zive i gdje postoje naravno i predrasude o muslimanima i medijska hajka, nerjetko i diskriminacija jer ako Mustafa iz Banjaluke ne dobije bar poziv na razgovor za posao a poslao je 500 molbi a Damir, Marko, Armin, Dino,.. dobiju poslije 50 molbi - bice da je do mustafinog imena, u RS nas vlast motivise da prodamo svoje tako sto inicira masu problema i primora te da osijedos po sudovima i platis masu,.. a kada vidim kolika je kolicina mrznje na forumima prema nama u Federaciji ne mili mi se dugo ostajati - pogotovo sto sam imao neugodnosti i neljubaznosti pocev od saobracaja ako imam strane tablice pa do rodbine u SA koja se ponasa kao da sam im nesto duzan. Ovo nije nikakva zalopojka, davno sam se pomirio sa time da nigdje nisam domaci i pozeljan, oguglao sam na mnogo toga - a volim forumasenje jer tu saznam mnogo toga sto se ne kaze javno - kada ovdje bude oficijelno stajalo da se ne smijemo javljati na politici - budu uvjeren da necu. Pitanje je dali vas uopce interesuje stanje u RS i ko se jedino moze na tu temu javljati.
dalje

#219 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by dalje »

hAZNADAR wrote:
Evo kako:
Konkretno za Banjaluku a isto sam cuo i da se desava i u Prijedoru, Bjeljini,.. poslije rata u Dejtonskoj BiH.

SDS je bio promijenio nazive ulica, naselja, gradova, nazvao maksuz ulice sa muslimanskom vecinom po vojvodama, kraljevima, popovima,.... plus bezbjednost i sikaniranja povratnika,.. sa namjerom da ti ogadi pomisao na rodni grad i da zamijenis imovinu.

Dodikova vlast je donijela novu vrstu etnickog ciscenja kojeg ne mozes valjano ni dokazati.
Izmisljaju se kojekakvi regulacioni planovi, prosirenja puteva koja se slucajno desavaju samo preko bosnjackih basti i avlija. Pa zelene povrsine i parkovi primjerice uz rijeku gdje su slucajno bas bosnjacke kuce i baste. Pa ljudi koji su dobili kucu nazad moraju placati onima sto su prije zivjeli tu navodna ulaganja. Pa odjednom nema katastara, nestali, nema geodetskih mjerenja i avionskih snimaka pa ljudi moraju dokazivati da su generacijama uopce postojali na jednom gruntu. Unazad 7,8 godina najveci dio svog vremena u Banjaluci prilikom dolaska trosimo na sudove, advokate, saltere i redove,.. i uvijek fali nesto. I mnogi jednostavno odustanu jer im opcinska vlast i administracija uzme gomilu novca i vremena pa se odluce na prodaju. I vidi cuda - kada prodajes odjednom tada su svi papiri u redu, nikakvih problema sa katastrima, nasljednim ugovorima, sve ide glatko. To se jarane zove nastavak etnickog ciscenja - samo perfidno zamaskiran.

I to polako i sigurno unistava spone sa gradom. Dijaspora iz RS su stranci vani gdje zive i gdje postoje naravno i predrasude o muslimanima i medijska hajka, nerjetko i diskriminacija jer ako Mustafa iz Banjaluke ne dobije bar poziv na razgovor za posao a poslao je 500 molbi a Damir, Marko, Armin, Dino,.. dobiju poslije 50 molbi - bice da je do mustafinog imena, u RS nas vlast motivise da prodamo svoje tako sto inicira masu problema i primora te da osijedos po sudovima i platis masu,.. a kada vidim kolika je kolicina mrznje na forumima prema nama u Federaciji ne mili mi se dugo ostajati - pogotovo sto sam imao neugodnosti i neljubaznosti pocev od saobracaja ako imam strane tablice pa do rodbine u SA koja se ponasa kao da sam im nesto duzan. Ovo nije nikakva zalopojka, davno sam se pomirio sa time da nigdje nisam domaci i pozeljan, oguglao sam na mnogo toga - a volim forumasenje jer tu saznam mnogo toga sto se ne kaze javno - kada ovdje bude oficijelno stajalo da se ne smijemo javljati na politici - budu uvjeren da necu. Pitanje je dali vas uopce interesuje stanje u RS i ko se jedino moze na tu temu javljati.

Nazivi ulica su promjenjeni u cijeloj Bi|H. Naziv ulice ne moze nikog ugroziti.
Regulacioni plan je samo plan, moze biti realizovan nekad a moze nikad. Ne moze tebi niko oduzeti imovinu na osnovu regulacionog plana.
Sa gradskom administracijom, govnarima, imaju problem svi u BiH. To sto vi mislite da ste posebni je paranoja.
Isto tako to sto vi nemate ni jedan razlog za povratak al imate hiljadu razloga za ostanak je vas, dijasporski, problem. Nemojte nas gusiti sa tim.
KolaRopet

#220 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by KolaRopet »

Chmoljo wrote:...

U firmi gdje radimo dva puta godisnje imamo cas (sa ispitom na kraju) gdje nam se objasnjava vaznost cuvanja osjetiljivih podataka, antikorupsijske politike itd... Nesto sto je strano "odredenim" osobama.

A sad objavi IP podatke ali prije toga procitaj ovo

http://www.fzs.ba/Org/ZakonOZastitiLicnihPodataka.pdf
Chmoljo

#221 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by Chmoljo »

pročitaj ti
Cilj Zakona

Članak 2.

Ovaj zakon se odnosi na obradu osobnih podataka od strane:

a) javnih organa na razini Bosne i Hercegovine;

b) javnih organa Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i Brčko Distrikt
Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Brčko Distrikt BiH) u onoj mjeri u kojoj
minimalna zaštita podataka predviđena ovim zakonom nije regulirana zakonima
Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i Brčko Distrikt BiH ;

c) ostalih organa Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i Brčko Distrikt
BiH u onoj mjeri u kojoj njihove aktivnosti nisu ograničene na Federaciju Bosne i
Hercegovine ili Republiku Srpsku ili Brčko Distrikt BiH.
btw, IP adresa nije lični podatak :-)

sad nastavi da glođeš socijalu.
LBVIEW

#222 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by LBVIEW »

dalje wrote:
hAZNADAR wrote:
Evo kako:

Nazivi ulica su promjenjeni u cijeloj Bi|H. Naziv ulice ne moze nikog ugroziti.
Regulacioni plan je samo plan, moze biti realizovan nekad a moze nikad. Ne moze tebi niko oduzeti imovinu na osnovu regulacionog plana.
Sa gradskom administracijom, govnarima, imaju problem svi u BiH. To sto vi mislite da ste posebni je paranoja.
Isto tako to sto vi nemate ni jedan razlog za povratak al imate hiljadu razloga za ostanak je vas, dijasporski, problem. Nemojte nas gusiti sa tim.
A vi bi mogli malo prestati s relativizacijom ama bas svakog srpskog bezobrazluka, ako ste vi zaista oni za koje se ovdje izdajete. ;-) I svi nemaju probleme i opstrukcije kao nesrbi u sumskoj, ni blizu. I ne radi se o paranoji vec o iskustvu tretiranja prvenstveno Bosnjaka za sto postoji bezbroj dokaza, od presuda za odstete na osnovu toboznjeg ulaganja srpskog uzurpatora bosnjackih imanja preko regulacionih planova koja nekim cudom zaobilaze srpske posjede a prolaze kroz bosnjacke pa do ovog nedavnog nametanja naziva jezika Bosnjacima.
To sto si ti neupucen ili se takvim pravis ne daje ti za pravo relativizirati diskriminaciju Bosnjaka od strane sumskih vlasti .
Arsenal Royal

#223 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by Arsenal Royal »

http://www.avaz.ba/clanak/135687/kameno ... anjoj-luci

http://dosije.ba/prijedor-nakon-utakmic ... a-dzamija/

http://www.24sata.info/vijesti/bosna-i- ... 80%9C.html

Jesu li Bošnjaci poslije poraza od Nigerije i Argentine išli demolirati pravoslavne crkve po federaciji?????
Ja mislim kad bi mi neko od tvoji sunarodnjaka srba razbijo glavu ti bi mi došao i tješio me hej to je samo predizborna nije to ništa nemoj se sekirati....
Drinski

#224 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by Drinski »

dalje wrote: Nazivi ulica su promjenjeni u cijeloj Bi|H. Naziv ulice ne moze nikog ugroziti.
Kako to konkretno mislis? Da li moze Tomposonova pjesma nekoga ugroziti?
Daj da je uradim regul. plan za Bl i BN, pa da vidis kako se radi.
Ma da, ali ti nikako ne pada na pamet da kazes: svi imamo iste probleme, ajd da ukinemo entitetski veto.

Obojica znamo da ti je priča šuplja, al ne kuzim zasto gubis vrijeme.
dalje

#225 Re: Brutalni aparthejd u republici srpskoj nad nesrbima

Post by dalje »

Vama je cilj konstantno stvaranje negativne atmosfere.
Imate i medijsku poršku jer svrha medija je da budu čitani. Mediji siju i forsiraju zlo.
U unutrnacionalnim sukobima svako malo neko izgubi glavu ali to je ok, normala. Šokantno, brutalno, zapanjujuće je kad Srbin baci kamen na ebenu limenu ogradu oko bosnjacke džamije ili obrnuto.
Kako vi mislite graditi ovu državu sa takvim duplim standardima?
Post Reply