Brak - ljubav - spremnost

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#201 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by Velkoski »

Mis mekinjas wrote:Cinjenica je: koliko imate, mora biti dovoljno za zivot.
Apsolutno, što ne znači da je to i dovoljno za neki "normalan" život, samo zato što ti tako moraš. :mrgreen:

I jah, ova dala džaba stan, mesar komšija, povrće iz bašte, ovaj ovo, ovaj ono.. Ne znači da i ostali imaju sve te pogodnosti, može se tako onda i sa 300 kermi ukupno. :mrgreen:

150 KM za hranu je malo za jednog čovjeka, a ne za dva, end of diskašn. Ne kažem da 750 KM nije dovoljno za život dvoje ljudi, al' 150 za hranu je smiješno. :mrgreen:
staradis

#202 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by staradis »

Zavisi gdje su. U Sarajevu za normalan život ti treba 750 po glavi.
alkalna_baterija

#203 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by alkalna_baterija »

Meni stvarno ne pada na pamet da se više ikome pravdam i pišem kako i zašto.

Bujrum brate na ručak, da ti jedna zadovoljna duša pokaže šta se ima i koliko se može. Teško je nadavati fukari u duši. :D
edo_79

#204 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by edo_79 »

staradis wrote:Zavisi gdje su. U Sarajevu za normalan život ti treba 750 po glavi.
Pretjera ga i ti brate sad .... pa nije Beč ako je Sarajevo .... ako ja u Maglaju mogu živit sa 600 KM plaćat kiriju i sve možeš i ti vala u Sarajevu, razlika u cijenama je marka gore il dole ....
trcicu trceci

#205 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by trcicu trceci »

Vecu kolicinu preseravanja odavno ne procitah u ovih 9 stranica, ono koliko jedes mesa po tome se vidi da li zivis udobno i ugodno :-) :-)

Vecini ovih sto seru, roditelji su prezivljavali i sa manje od 1kg mjesecno...sve kompleksasi.
Nista mi ne podigne pritisak nego kad seljacina po stomaku ocjenjuje, e to je vrh primitivizma.

Alkalna ne osvrci se na retardirane komentare
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#206 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by Velkoski »

jebo ručak ba, nije poenta u tome. :wink:

I da ne znam, rek'o bih da pola forumaša ima problem sa mazohizmom, ili se samo hranite ovim holivudskim dirljivim pričama o preživljavanju u dvoje.. :mrgreen:

i ako vi morate, ne mora značiti da je to dovoljno i da svako tako mora. Svi pljujete po momku koji je rekao da bez 1300 KM neće da se upušta u bilo šta, a svršavate na ovo, haj' malo balansirajte. :wink:
Last edited by Velkoski on 27/08/2014 12:33, edited 1 time in total.
Op3r4t0r

#207 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by Op3r4t0r »

Velkoski wrote:150 KM za hranu je malo za jednog čovjeka, a ne za dva, end of diskašn. Ne kažem da 750 KM nije dovoljno za život dvoje ljudi, al' 150 za hranu je smiješno. :mrgreen:
Nije smjesno, covjek se proteze onoliko koliko mu je jorgan dug, naviknes se na trenutno situaciju i to je to. I sam sam prije nekih 10 godina bio u takvoj situaciji i kada sam jedne prilike ovdje napisao kako i od cega zivim od sprdnje su me prozvali majstor prezivljavanja, za mene to nije bilo prezivljavanje nego sasvim normalan zivot u datoj situaciji, za neke druge ljude ovdje je to bilo nezamislivo. Danas mi te pare s kojima sam nekad zivio cijeli mjesec ne mogu pokriti samo mjesecnu zalihu grickalica i slatkisa. I mislis da sam nesto dobio na kvaliteti hrane? Da jedem cesce i bolje? Nista od toga. Cak sta vise jedem nezdraviju hranu nego prije.

Nije sve u parama. Posto sam uvijek volio meso prije bih kad bi se do kakvog docepao uzivao u svakom njegovom komadicu, sad i steak-u uspijem naci mahanu :lol:

A sad odo konacno na trcanje :)
KPNCTNJAH

#208 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by KPNCTNJAH »

Velkoski wrote:jebo ručak ba, nije poenta u tome. :wink:

I da ne znam, rek'o bih da pola forumaša ima problem sa mazohizmom, ili se samo hranite ovim holivudskim dirljivim pričama o preživljavanju u dvoje.. :mrgreen:

i ako vi morate, ne mora značiti da je to dovoljno i da svako tako mora. Svi pljujete po momku koji je rekao da bez 1300 KM neće da se upušta u bilo šta, a svršavate na ovo, haj' malo balansirajte. :wink:
Pa ko tebi brani da cekas platu od 5000 mjesecno prije nego sto pocnes razmisljati o braku :mrgreen: Alkalna je tu samo kao primjer da se moze i bez tih 1300KM zivjeti... ali je prica otisla u skroz drugom pravcu, pa sad pricamo o njenom zivotu 5 stranica... i ona bi da ima daleko veca primanja, ali kad vec nema, zivi ovako... i koliko vidim ne zali se, mozda su neki samo ljubomorni na ovo sto ona ima sa svojim suprugom, pa na sve moguce nacine pokusavaju naci neke lose strane svega toga... veca primanja ne garantuju uspjesan brak, primjera je milion...
Last edited by KPNCTNJAH on 27/08/2014 12:46, edited 1 time in total.
staradis

#209 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by staradis »

Samo sam iznio svoje mišljenje
MedenoSrce

#210 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by MedenoSrce »

alkalna je za razliku od vecine, da ne kazem svih, ucesnika diskusije navela svoj primjer. Navela je primjer koji je zivotan i zbog svoje mladosti je to uradila naivno i iskreno, vjerujem da joj se nakon ovoga to vise nece desavati.
Vasi pokusaji da omalovazite neciju determinaciju za zajednickim zivotom prebirajuci po njihovim tanjirama su odvratni. Umjesto da pitate treba li sta pomoci kad ste vec tako hairli navalili da je ubjedite kako nemaju sta jesti
sabanss

#211 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by sabanss »

To sto ona govori je ljubav kakva bi trebala da bude - bez materijalnih teznji...

Nazalost postavljac teme je u godinama kada bi stajalista bila dijametralno suprotna.

Da budem iskren ja njoj pomalo i zavidim :D
madner

#212 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by madner »

Ne vidim opste napade. Ljudi se cude jer vjerujem da nisu ni blizu te cifre za mjesecne izdatke.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#213 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by Velkoski »

MedenoSrce wrote:alkalna je za razliku od vecine, da ne kazem svih, ucesnika diskusije navela svoj primjer. Navela je primjer koji je zivotan i zbog svoje mladosti je to uradila naivno i iskreno, vjerujem da joj se nakon ovoga to vise nece desavati.
Vasi pokusaji da omalovazite neciju determinaciju za zajednickim zivotom prebirajuci po njihovim tanjirama su odvratni. Umjesto da pitate treba li sta pomoci kad ste vec tako hairli navalili da je ubjedite kako nemaju sta jesti
Sjo spinovanja, znaš ti i bolje.. :mrgreen:
Not My Idea

#214 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by Not My Idea »

Dakle na temi su tri vrste ljudi. Oni kojima ni 1500 nije dovoljno. Oni koji imaju suze u ocima zbog postova alkalne baterije. I oni kojima je tesko pojmit kako dvoje ljudi prezivi od 150 km hrane. Iskreno, ni meni nije jasno. Ono sto je bitno a niko ne pominje, je da je ona rekla da samo jedan obrok dnevno jednu u kuci, tj da tih 150km se trosi na samo jedan obrok. A gdje su ostala dva?
Mislim, ispricala si dobar dio vaseg privatnog zivota I nema sad ljutnje ako ljudi to prokomentarisu.
Manje vise se slazem sa leetom.
edo_79

#215 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by edo_79 »

Not My Idea wrote:Dakle na temi su tri vrste ljudi. Oni kojima ni 1500 nije dovoljno. Oni koji imaju suze u ocima zbog postova alkalne baterije. I oni kojima je tesko pojmit kako dvoje ljudi prezivi od 150 km hrane. Iskreno, ni meni nije jasno. Ono sto je bitno a niko ne pominje, je da je ona rekla da samo jedan obrok dnevno jednu u kuci, tj da tih 150km se trosi na samo jedan obrok. A gdje su ostala dva?
Mislim, ispricala si dobar dio vaseg privatnog zivota I nema sad ljutnje ako ljudi to prokomentarisu.
NMI haj po jednu :pusi: :mrgreen:
FreakyStyley

#216 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by FreakyStyley »

Jel je vi to stvarno ubijedjujete da gladuje i da se stisce, da joj starci sredjuju rezije i ubacuju pare u novcanik?
:lol:

Niste normalni.

Osim toga, 750 KM je sasvim dovoljno za mlad bracni par. Da zive bez nekog rasipanja ili luksuza. Ne mozes sa 750 KM mjesecno otici na godisnji odmor, niti recimo rentati fin, opremljen stan na npr. Grbavici ili malti, pa izlaziti svaki dan, cugati vikendom itd. itd. Ali, mozes imati vise nego pristojan zivot. Recimo rentati sprat kuce itd. Itd.

Nema nista lose u tome sto neko voli potrosit pare, izac, cugat, otic na odmor...volim i ja jebi ga. Zato jos sa starcima zivim, pa ne moram placat kiriju ili rezije. :lol: Sve ima svoje. Zato bi ja morao imat milju konstantu i redovnu da odem od staraca. Sto ne znaci da se nece desit nesto drugo ili da necu promijenit misljenje u dogledno vrijeme.

Ako su se ljudi na to odlucili, svaka im cast i nije 750 KM naucna fantastika nikakva, daleko od toga, ali ni ne oskudijevaju u nicemu sto nije luksuz.

Samo, molim vas, nemojte je vise ubjedjivati da joj starci krisom placaju rentu i stavljaju petobanke u dzep.
alkalna_baterija

#217 Re: Brak - ljubav - spremnost

Not My Idea wrote:Dakle na temi su tri vrste ljudi. Oni kojima ni 1500 nije dovoljno. Oni koji imaju suze u ocima zbog postova alkalne baterije. I oni kojima je tesko pojmit kako dvoje ljudi prezivi od 150 km hrane. Iskreno, ni meni nije jasno. Ono sto je bitno a niko ne pominje, je da je ona rekla da samo jedan obrok dnevno jednu u kuci, tj da tih 150km se trosi na samo jedan obrok. A gdje su ostala dva?
On radi, ja na faxu, uglavnom jedemo vani. Kući nikad ne dođemo prije 7, nekada i kasnije, tako da kući stignemo jesti jednom ili nijednom.
Sada dok ja ne idem na fax, ni ne trošim sa te strane, ali te pare ostaju u kući pa se tako nadomiri za više obroka.

Vama nije jasno kako, možda nije ni meni najjasnije. Ali evo smo uspjeli gotovo godinu dana, bez onog natezanja i stresa "koji je danas, koliko je do plate".
Arsene Wenger

#218 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by Arsene Wenger »

Zanimljiva tema. Nego, šta se desilo sa postavljačem teme? Jel shvatio da je za život dovoljna ljubav i 150 KM mjesečno?
Not My Idea

#219 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by Not My Idea »

Da se razumijemo,tebi svaka cast, ne kazem da lazes. Menj najvise para ode na hranu a ni sama ne znam kako. Danas za sto maraka se cestito nista ne moze kupit.
skafiskafsnjak

#220 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by skafiskafsnjak »

To uopste nije bilo u pitanju .... nego, ako nisam spreman nakon 2 godine na brak, jel to automatski znaci da je ne volim ... :roll:
alkalna_baterija

#221 Re: Brak - ljubav - spremnost

Not My Idea wrote:Da se razumijemo,tebi svaka cast, ne kazem da lazes. Menj najvise para ode na hranu a ni sama ne znam kako. Danas za sto maraka se cestito nista ne moze kupit.
Ne bi mi vjerovala šta se sve može kupiti za 100 maraka. :D

Nisam ni ja vjerovala dok sam bila u babe, trošilo se, kupovalo se, a ništa više imala nisam... moji odu i namire se za 400 KM minimalno, ja kontala to tako mora biti... a sad kad vratim vrijeme, ne znam da sam kod roditelja imala išta više nego što imam sada.
edo_79

#222 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by edo_79 »

skafiskafsnjak wrote:To uopste nije bilo u pitanju .... nego, ako nisam spreman nakon 2 godine na brak, jel to automatski znaci da je ne volim ... :roll:
Ne burazeru, voliš ti nju ali ne toliko da se odrekneš svoje slobode, da moraš nosit prsten i bit oženjen, nema više derneci do sabaha, nema više opijanje, nema više ''zabacivanje na blinker'' jer si oženjen.... Moraš sav život reorganizovati a ti to sad jednostavno nemožeš ...
Not My Idea

#223 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by Not My Idea »

skafiskafsnjak wrote:To uopste nije bilo u pitanju .... nego, ako nisam spreman nakon 2 godine na brak, jel to automatski znaci da je ne volim ... :roll:
A ja ba,to je tema :lol:
Ne,ne znaci da je ne volis. Samo jos nisi spreman.
Suplja je da muskarci nikad nisu spremni a da zena cim dobije prvu menstruaciju ima samo jedan san-udat se. To vise furaju oni koji se smrtno plase cinjenice da im je to zadnja zena s kojom ce spavat. :mrgreen: (barem bi trebalo tako bit,jel)
edo_79

#224 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by edo_79 »

Not My Idea wrote:
A ja ba,to je tema :lol:
Ne,ne znaci da je ne volis. Samo jos nisi spreman.
Suplja je da muskarci nikad nisu spremni a da zena cim dobije prvu menstruaciju ima samo jedan san-udat se. To vise furaju oni koji se smrtno plase cinjenice da im je to zadnja zena s kojom ce spavat. :mrgreen: (barem bi trebalo tako bit,jel)
čru dat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Arsene Wenger

#225 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by Arsene Wenger »

Ma jasno je da tema nije potrošačka korpa u dvočlane porodice, al eto, diskusija se svela na esencijalnu cijenu kilograma faširanog mesa...Štaš, tako vrijeme došlo. Šalu na stranu, pare jesu bitne, ali je sasvim jasno da nisu primarne kad je u pitanju odluka o stupanju u brak. Na prvom mjestu bi valjda trebala biti ljubav. U svakom slučaju, kvalitetnog braka bez odricanja nema, kao što nema ni prijateljstva niti bilo kakvog kvalitetnog odnosa.

Nego, pitanje je šta za tebe znači "nisam spreman za brak" i onda logično šta znači "biti spreman za brak". Kad bi to mogao obrazložiti nama, a i samom sebi, mislim da bi se odgovor sam nametnuo.
Post Reply