SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
FreakyStyley

#201 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by FreakyStyley »

Meni je u svemu ovome najinteresantije nasjedanje raje na spinove. Kako se samo ofirno plasiraju foluske kroz medije, nije ni potrebno citati izmedju redova. Sta vam kazu da mislite, to mislite. Prvo smo htjeli mirne proteste, pa kad smo skontali da nema nista od toga, hajmo malo nemirne. Sad nam se ni takvi ne svidjaju, jer je nastradalo par izloga i tram. stanica. Sad su srednjoskolci koji su kamenovali zgrade huliganska rulja, a ne djeca kojima roditelji nemaju dat 1 KM za sendvic na velikom odmoru. Ne kazem, nije da medju njima nema sitnih kriminalaca i huligana, ali zasto su onda na slobodi i cega su oni produkt? Produkt su ovakvog sistema i na slobodi su jer ove, koji upravo sjede u zgradama koje su oni kamenovali, boli kurac za to. Vratili su im se kao bumerang.

"Ali, to se obnavlja od nasih plata :( ?" Kojih plata? Pa nedajte da vam se odbija od plata, kad ih vec imate.

Opljackan trzni centar u Tuzli (a nije) i zapaljen arhiv u Sarajevu (pretpostavimo da jeste). Zaista, trebalo je prvo nabavit plan zgrade predsjednistva, pa selektivno gadjat prozore. Inace, nase politicare dusa boli za arhivom sigurno, vidi se to kroz njihovu brigu o kulturi i kulturnim institucijama drzave. Pun qrac muzeja imamo inace. :-) Infantilan spin.

Na kraju ce se stvorit takva klima da ce se indirektno rec da su politicari zrtve, a demonstranti rulja koja unistava nacionalne spomenike. Da li ce se pojavit neki spasioc nacionalnog blaga da ubere koji predizborni poen? Mozda se opet Emina Ganic oglasi na fejzbuku u vezi toga? Nebitno sto je njen stari otudjio kucu, u kojoj i ona zivi, od mentalnog bolesnika. Ali dobro, Emina je ipak FGR, a i PR SFF-a, na kojem se zaposljavaju klinci nacionalnih heroja s poljina, jer je to najnoviji krik hipsterske mode (to i JMBG kafice), jebo honorar, kad im ne treba.

Da se razumijemo, daleko od toga da sam za sve ovo sto se jucer radilo, ali pokusajte gledat malo siru sliku. sta je sve dobro ovo donijelo, a sta lose. Zasto gutat svaki spin koji se plasira, kad ne morate. Ako nista, treba uhvatit priliku i iskoristit ovakav momentum za nesto, za sta nisam pametan, mozda neko jeste. Ali sta sigurno ne treba, ne treba nasjest na deiblna relativiziranja, falsifikovanja i spinove.
Last edited by FreakyStyley on 08/02/2014 12:48, edited 2 times in total.
Ripicipi

#202 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Ripicipi »

ultima_palabra wrote:
ladyblue18 wrote:
ultima_palabra wrote:Jebo vas arhiv da vas jebo i gomila papirčina... selo gori a baba se češlja :-)

Licemjerne tetkice...
Vala, bolje da sam licemjerna tetkica nego da preko foruma navijam i bodrim huligane.
Jer najlakse je ipak na kraju biti internet ratnik.
Nemoj da počnem vaditi postove nakon JMBG i ostalih protesta... mnogi će se postiditi svog licemjerstva.
Jesi li za Grbavicu kad je gorila govorio, nek gori, svakako je go' beton?
JThomas

#203 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by JThomas »

napaćenost 1987 i na temi o spaljenju arhiva :sax:

poređenje agresivnog rata u svrhu formiranja velike srbije sa građanskim nemirima :sax: :kiss:
ultima_palabra

#204 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by ultima_palabra »

FreakyStyley wrote: Ne kazem, nije da medju njima nema sitnih kriminalaca i huligana, ali zasto su onda na slobodi i cega su oni produkt? Produkt su ovakvog sistema i na slobodi su jer ove, koji upravo sjede u zgradama koje su oni kamenovali, boli kurac za to. Vratili su im se kao bumerang.
Tako revolucije i funkcionišu. Zamisli Benju Delalića na čelu rulje koja upada u kancelariju nekog političara, sudije ili tužioca i linčuje ga... poetska pravda u svakom smislu riječi :mrgreen:
ultima_palabra

#205 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:napaćenost 1987 i na temi o spaljenju arhiva :sax:

poređenje agresivnog rata u svrhu formiranja velike srbije sa građanskim nemirima :sax: :kiss:
Strogi ignore.
Alkos

#206 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Alkos »

FreakyStyley wrote: Opljackan trzni centar u Tuzli (a nije) i zapaljen arhiv u Sarajevu (pretpostavimo da jeste). Zaista, trebalo je prvo nabavit plan zgrade predsjednistva, pa selektivno gadjat prozore. Inace, nase politicare dusa boli za arhivom sigurno, vidi se to kroz njihovu brigu o kulturi i kulturnim institucijama drzave. Pun qrac muzeja imamo inace. :-) Infantilan spin.

Na kraju ce se stvorit takva klima da ce se indirektno rec da su politicari zrtve, a demonstranti rulja koja unistava nacionalne spomenike. Da li ce se pojavit neki spasioc nacionalnog blaga da ubere koji predizborni poen? Mozda se opet Emina Ganic oglasi na fejzbuku u vezi toga? Nebitno sto je njen stari otudjio kucu, u kojoj i ona zivi, od mentalnog bolesnika. Ali dobro, Emina je ipak FGR, a i PR SFF-a, na kojem se zaposljavaju klinci nacionalnih heroja s poljina, jer je to najnoviji krik hipsterske mode (to i JMBG kafice), jebo honorar, kad im ne treba.
:thumbup:
Arslan_11

#207 Re: Odg: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Arslan_11 »

JThomas wrote:napaćenost 1987 i na temi o spaljenju arhiva :sax:

Nigdje veze, isto kao sto jucer citav dan citam kako desavanja jucer podsjecaju na 92.Kako uopste nekom padne napamet da poredi to dvoje.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#208 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by ladyblue18 »

ultima_palabra wrote: Nemoj da počnem vaditi postove nakon JMBG i ostalih protesta... mnogi će se postiditi svog licemjerstva.
Bujrum :?
FreakyStyley wrote: jer je nastradalo par izloga i tram. stanica.

zapaljen arhiv u Sarajevu (pretpostavimo da jeste).
Jeste, samo to je stradalo.

Ma nije, mediji snimali i fotografisali neke paljevine u Ukrajini.
Arslan_11 wrote: Nigdje veze, isto kao sto jucer citav dan citam kako desavanja jucer podsjecaju na 92.Kako uopste nekom padne napamet da poredi to dvoje.
Vala bas jer inace paljevine, crni oblaci dima nad Sarajevom, topovski udari koji podsjecaju na granate (mozda su falile da bude uvjerljivije?), lomljava, unistavanje, nije bila svakodnevnica nasa 4 godine. Ili je trebalo potrajati duze pa da onda mozemo porediti?
Ali sto jes jes u jednom se ne moze porediti, za te 4 godine Predsjednistvo je ostalo sacuvano.
FreakyStyley

#209 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by FreakyStyley »

ladyblue18 wrote:

Dobro se vidi sta sam time htio da kazem. Citiraj citav post, pa onda repliciraj na njega. :-)
vaučer

#210 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by vaučer »

A velike štete jadna nam majka.
Ovi su generacije zavili u crno, uništili sistematski industriju, kulturu i znanost a sad je spaljeni arhiv odjednom najveći problem. Da ne znam bolje rekao bih da netko namjerno spinuje. :roll:
Last edited by vaučer on 08/02/2014 13:33, edited 1 time in total.
spinel_

#211 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by spinel_ »

vaučer wrote:A velike štete jadna nam majka.
Ovi su generacije zavili u crno, uništili sistematski industriju, kulturu i znanost a sad je spaljeni arhiv odjednom najveći problem. Da ne znam bolje rekao bih da netko namjerno spinuje. :roll:

svi mediji krenuvsi od ovog portala..ali sta ocekivati od uhljebljenih i potplacenih guzonja.
seoBIH

#212 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by seoBIH »

Zašto razno razni spin majstori ne kažu u svojim saopštenjima i ovo:

"Član 16. Stvaraoci ili imaoci registraturne i arhivske građe dužni su da osiguraju odgovarajući prostor, opremu, kadar i druge mjere zaštite registraturne i arhivske građe, posebno za vrijeme rata, neposredne ratne opasnosti ili vanrednih prilika. Bliži propis o mjerama zaštite iz stava 1. ovog člana i o uslovima i rokovima čuvanja registraturne i arhivske građe, donosi Vlada Federacije na prijedlog Arhiva Federacije."

http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... 50_bos.htm
:thumbup:
Janjicar

#213 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Janjicar »

Klix je samo pokazao svoje licemjerstvo i da je u sluzbi politickih partija.

Bravo Klix!

Probajte na njihovoj fb stranici napisati sta protiv njih, pri tome da ne psujete odmah ce vam zabraniti komentarisanje ;)
sorcerer

#214 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by sorcerer »

kiki-miki wrote:
A u isto to Predsjedništvo su s ponosom ulazili i radili u njemu oni koji su uništavali ovaj grad i ljude u njemu.
danas s ponosom gradom hodaju isti takvi smradovi koji su juce zapalili opstinu centar,predsjednistvo ,tramvajske stanice,pobacali par tona kamenja i uprljali grad, da ga komunalci nece ocistit za 7 dana ..pokazase kojem plemenu pripadaju....
SundanceKid

#215 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by SundanceKid »

ladyblue18 wrote:
ultima_palabra wrote: Nemoj da počnem vaditi postove nakon JMBG i ostalih protesta... mnogi će se postiditi svog licemjerstva.
Bujrum :?

Arslan_11 wrote: Nigdje veze, isto kao sto jucer citav dan citam kako desavanja jucer podsjecaju na 92.Kako uopste nekom padne napamet da poredi to dvoje.
Vala bas jer inace paljevine, crni oblaci dima nad Sarajevom, topovski udari koji podsjecaju na granate (mozda su falile da bude uvjerljivije?), lomljava, unistavanje, nije bila svakodnevnica nasa 4 godine. Ili je trebalo potrajati duze pa da onda mozemo porediti?
Ali sto jes jes u jednom se ne moze porediti, za te 4 godine Predsjednistvo je ostalo sacuvano
.
Upravo tako, Nije mi jasno kako se bilo ko, ko je bio ovdje u ratu, mogo osjecat ugodno jucer gledajuci sta se desava. Kako onakve slike, paljevine, pucnji nekog nisu vratili u te ratne godine...ccc..

Dajte ljudi urazumite se vec jednom, sve ok, protesti, podrzavam, trebamo napadat sistem, mijenjat stvari, ali shvatite vec jednom da ovo sto se jucer uradilo blage veze nije imalo sa protestima normalnim, da je ono jedna mracna epizoda koju su priredili kojekakvi kriminalci i balavci, bezumlje koje se desilo samo da bi se izivili na policiji i zgradama pogresni ljudi, ljudi koji ne znaju ni zasto to rade, tinejdzeri, narkomani... Nije jucer palio onaj ko se hrani u narodnoj kuhinji, palili su klosari, koji su jedva docekali da mogu "legalno" nesto razvaliti i belaj napravit, urnek papci u svojim AirMax tenama i naboranim majicicama, i da ne nabrajam ono sto se jasno vidi na slikama...

Uvijek me optuze da branim sistem, da sam budzetlija itd...ali blage to veze nema sa realnoscu, gadjali smo kamenjem policajce, ljude koji su tu da nas stite i brane, sugradjane, palili historijske vrijednosti...ebes takve proteste, svi kukaju, a sutra ce 99% ljudi OPET dati glas nacionalistima i istim strankama za koje su do sad glasli, i onda opet sutra kukat...
sorcerer

#216 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by sorcerer »

zalosno je palit svoj grad u kojem zivis.....nista oni nisu bolji od tih sto ih spominjes...sutra bi isto radili ko i cetnici...vidio bi kako bi pricala o njima da ti je auto ostao unisten u nekoj od ulica pored opstine....
zateznistub

#217 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by zateznistub »

kiki-miki wrote:
sorcerer wrote:
kiki-miki wrote:
A u isto to Predsjedništvo su s ponosom ulazili i radili u njemu oni koji su uništavali ovaj grad i ljude u njemu.
danas s ponosom gradom hodaju isti takvi smradovi koji su juce zapalili opstinu centar,predsjednistvo ,tramvajske stanice,pobacali par tona kamenja i uprljali grad, da ga komunalci nece ocistit za 7 dana ..pokazase kojem plemenu pripadaju....

Žalosno je to što poredite ove koji uništavaju imovinu s onima koji su ubijali i izdavali naređenja da se ubijaju građani ove zemlje.

Ipak ispade da su nam materijalne stvari na prvom mjestu.

Da dodam iz novinarskog arhiva ** No links **-a http://--- NO LINKS ---/nedjeljni-magazin/pogledajte-kuce-novostasale-bh-elite-na-poljinama
Da su otisli paliti imanja, vikendice i vile kojekakvih lopova i politicara, od mene bi imali punu podrsku. A ovako razlika između cetnika i onih jucerasnjih palikuca jednaka je nuli.
Janjicar

#218 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Janjicar »

sorcerer wrote:zalosno je palit svoj grad u kojem zivis.....nista oni nisu bolji od tih sto ih spominjes...sutra bi isto radili ko i cetnici...vidio bi kako bi pricala o njima da ti je auto ostao unisten u nekoj od ulica pored opstine....
Jos zalosnije nemati sta jesti...
Ako si gledao FTV u Bihacu covjek donio jelo iz Narodne Kuhinje i place...

Vi kao da negdje drugo zivite...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#219 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by sabina1 »

Janjicar wrote:
sorcerer wrote:zalosno je palit svoj grad u kojem zivis.....nista oni nisu bolji od tih sto ih spominjes...sutra bi isto radili ko i cetnici...vidio bi kako bi pricala o njima da ti je auto ostao unisten u nekoj od ulica pored opstine....

janjicar , moj naklon.... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
sorcerer

#220 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by sorcerer »

Janjicar wrote: Jos zalosnije nemati sta jesti...

taj nije palio sigurno ,zivim ja u sarajevu cijeli svoj zivot,cijeli rat sam bio tu i sva porodica je bila tu ,bio sam gladan 4 godine i znam sta je to .ovde je u pitanju sljam koji je u masi dobio muda i priliku da pokaze kakvi su ....zalosno ali istinito....meni niko ne moze rec da su gladni ,kad vidim da kupuju fantomke preko neta ,kupuju maske anonimusa i slicno.snimaju ajfonima od 1000 maraka .kupuju sprejeve .posli na mirne proteste a sve zgrade posarali sprejevima.....pa gdje to ima...odakle im samo onoliko kamenje a svuda okolo asfalt? to mi je fascinantno....
zateznistub

#221 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by zateznistub »

Janjicar wrote:

Mijesaju se kruske i jabuke niko nije i nece lose napisati protiv pravih demonstranata. Protiv ovih sto ruse i pale itekako hoce jer oni nit' su zedni nit' gladni, samo go lopov i narkoman.
Image
sorcerer

#222 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by sorcerer »

kiki-miki wrote:Žalosno jeste.

Ali ko je odgojio tu generaciju od jučer? Roditelji,ulica ili škola? Šta uopšte oni znaju o ratnoj prošlosti? Ili o budućnosti?
sarajevo je postalo leglo papaka....nemaju oni osnovni odgoj.... kucni....
zateznistub

#223 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by zateznistub »

sorcerer wrote:
kiki-miki wrote:Žalosno jeste.

Ali ko je odgojio tu generaciju od jučer? Roditelji,ulica ili škola? Šta uopšte oni znaju o ratnoj prošlosti? Ili o budućnosti?
sarajevo je postalo leglo papaka....nemaju oni osnovni odgoj.... kucni....
Sjedi! 5
Janjicar

#224 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Janjicar »

sorcerer wrote:
Janjicar wrote: Jos zalosnije nemati sta jesti...

taj nije palio sigurno ,zivim ja u sarajevu cijeli svoj zivot,cijeli rat sam bio tu i sva porodica je bila tu ,bio sam gladan 4 godine i znam sta je to .ovde je u pitanju sljam koji je u masi dobio muda i priliku da pokaze kakvi su ....zalosno ali istinito....meni niko ne moze rec da su gladni ,kad vidim da kupuju fantomke preko neta ,kupuju maske anonimusa i slicno.snimaju ajfonima od 1000 maraka .kupuju sprejeve .posli na mirne proteste a sve zgrade posarali sprejevima.....pa gdje to ima...odakle im samo onoliko kamenje a svuda okolo asfalt? to mi je fascinantno....
Ja cu ti konkretno reci za Tuzlu.
Bio sam na protestima i bilo je mojih kolega s fakulteta, imamo sta jesti, roditelji nam imaju posao hvala Bogu.
Kako da ja sutra kazem Ocu ne mogu naci posao? Nema ga nigdje?
Nismo huligani, nismo pripadnici ni jednih navijackih skupina ali smo bili odmah iza ovih sto su palili i bacali.

Scena u TZ je bila kada je nena od 60g sa kisobranom krenula sama na specijalce i pocela ih udarat Jel ona huligan? Ima li ona ajfon?

U Tuzli su srednjoskolci i studenti napravili ove demonstracije a iako se ogradjuju radnici oni su bili podrska i vidjelo se to na protestima jer 10 000 ljudi svi su bili zajedno. Moj se otac nije borio da Seadu bude bolje a da on mora ici iz BiH da trazi posao znaj dobro
rajv0sa

#225 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by rajv0sa »

Ma jebem ja sve zivo onom' ko ga je zapalio.
Post Reply