Prevare u Sarajevu
- karanana
#201 Re: Prevare u Sarajevu
ja i dalje ne kontam tu glupu prevaru. neko se zaleti u mene, udari me, sjebe mi mozda retrovizor i onda izadje i trazi da mu platim? pa ko koga tu zajebava i gdje je tu inteligencija u prevari?
i kakva je ta fiesta ko tenk, toliko izudara a njoj nista.
i kakva je ta fiesta ko tenk, toliko izudara a njoj nista.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#202 Re: Prevare u Sarajevu
da dodjem sutra navece malo da se vozamo tuda?O'zone wrote:Ovi večeras Sa Fiestom prave lom![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja im priče bože dragi a raja pada ko zadnji levati![]()
![]()
![]()
- drndalo
#203 Re: Prevare u Sarajevu
Nece na tebe, prevelik ti auto, a i celav si...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#204 Re: Prevare u Sarajevu
stavicu periku

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#205 Re: Prevare u Sarajevu
to su barabe znaju oni koga će
ponekad se zajebu u procjeni ali sve to ide u staž službe
ponekad se zajebu u procjeni ali sve to ide u staž službe
-
al-em
#206 Re: Prevare u Sarajevu
Hoda starija zena po gradu i drzi neki cd na cijem omotu je njen bolesni sin za klavijaturama. Slikao se taj mali sa halidom, ovim onim.
Navodno je poznat od ranije jer neka operacija nije uspjela, pa sad skuplja pare za novu operaciju koja kosta 6 hiljada maraka.
Dadoh joj neku sicu, al mi nesto sumnjiva majku mu.
Danas sve nesto na prevaru lazu, muljaju,varaju. Prosjaka na svakom koraku, ne dam nikom fening, pa me nesto kopka jel i ova neka varalica.
Mozda to ne bih ni pomislio, nego je poslije vidjoh u drustvu nekog momka,kaputic, torbica, fin telefon.
Jel ima neko bolje upucen u ovu situaciju, zajeba li ona mene?
Navodno je poznat od ranije jer neka operacija nije uspjela, pa sad skuplja pare za novu operaciju koja kosta 6 hiljada maraka.
Danas sve nesto na prevaru lazu, muljaju,varaju. Prosjaka na svakom koraku, ne dam nikom fening, pa me nesto kopka jel i ova neka varalica.
Mozda to ne bih ni pomislio, nego je poslije vidjoh u drustvu nekog momka,kaputic, torbica, fin telefon.
- thekupus
#207 Re: Prevare u Sarajevu
ako je to onaj djecak sto svako malo svira ispred katedrale, legitimno je, mada nikad ne znas ko mozda koristi njiovu nesrecual-em wrote:Hoda starija zena po gradu i drzi neki cd na cijem omotu je njen bolesni sin za klavijaturama. Slikao se taj mali sa halidom, ovim onim.
je li djecak slijep? tj. ima li tamne crne naocale na omotu? Denis ili tako nesto, ako se dobro sjecam
- O'zone
- Globalni moderator
#208 Re: Prevare u Sarajevu
Meni sinoć prilazi tip u ruci S4 i kaže "izvini buraz belaj samo taki daj mi molim te 8,5 KM evo uzet ću ti ja broj telefona da se čujemo da ti vratim"

-
AlwaysHappy
#210 Re: Prevare u Sarajevu
Meni sinoc lik pridje u ulici Sutjeska onako kulturno obucen kaze:mozeli jedno pitanje buraz,kaze ovaj ustvari molba,reko reci drug haj majke ti daj mi kaze 6 maraka kaze necu ti ostati duzan,ja gledam u budaluuuu
reko nemam bgm
- Zox
#211 Re: Prevare u Sarajevu
Koliko sam upoznat, gospođa sa CD-om je potpuno legitimna.
-
bull21
#212 Re: Prevare u Sarajevu
Dječak se zove Denis Barta

Slika preuzeta iz teme o Denisu u odgovarajućem pdfu

Slika preuzeta iz teme o Denisu u odgovarajućem pdfu
- drag_gost
#213 Re: Prevare u Sarajevu
Da, koliko mi je poznato mali je borac samo takav. Ne prosi vec radi nesto za sebe i tako zaradjuje.
- dobar osjecaj
#214 Re: Prevare u Sarajevu
Poznajem porodicu. Varalice nisu. Eventualno bismo ih mogli okarakterisati kao jadne u toj nevolji i uopste u zivotu koji ih je snasao. Djecak je rodjen u Italiji i greskom medicinskog osoblja u ustanovi gdje je rodjen, oslijepio je. Roditelji u to, koliko se sjecam, ratno vrijeme kod nas, nisu bas bili vicni podnosenju zalbi i rjesavanju pitanja odstete za strasnu gresku tog osoblja i danas su prisiljeni da poluprosjace kako bi Denisu osigurali kakve-takve uslove za zivot.drag_gost wrote:Da, koliko mi je poznato mali je borac samo takav. Ne prosi vec radi nesto za sebe i tako zaradjuje.
-
quarterback
#215 Re: Prevare u Sarajevu
najgore je sto vise ne mozes znati kome stvarno treba a kome je to "posao"
- dobar osjecaj
#216 Re: Prevare u Sarajevu
Istina. Nista vise nije sveto i sve je podlozno koristenju za prevare.quarterback wrote:najgore je sto vise ne mozes znati kome stvarno treba a kome je to "posao"
- WildRedRose
#217 Re: Prevare u Sarajevu
al-em wrote:Hoda starija zena po gradu i drzi neki cd na cijem omotu je njen bolesni sin za klavijaturama. Slikao se taj mali sa halidom, ovim onim.
Ovo me bas kopkalo da li je istina, ali nisam mogla da se sjetim imena djecaka, da provjerim. Ugl, meni je ova zena to prodavala, i evo izguglah da je legitimna. I takvima uvijek treba pomoci.. zena dnevno predje kilometara i kilometara pjeske. I tacno se vidi kad pridje, da je stid sto prosi...dobar osjecaj wrote:Poznajem porodicu. Varalice nisu. Eventualno bismo ih mogli okarakterisati kao jadne u toj nevolji i uopste u zivotu koji ih je snasao. Djecak je rodjen u Italiji i greskom medicinskog osoblja u ustanovi gdje je rodjen, oslijepio je. Roditelji u to, koliko se sjecam, ratno vrijeme kod nas, nisu bas bili vicni podnosenju zalbi i rjesavanju pitanja odstete za strasnu gresku tog osoblja i danas su prisiljeni da poluprosjace kako bi Denisu osigurali kakve-takve uslove za zivot.drag_gost wrote:Da, koliko mi je poznato mali je borac samo takav. Ne prosi vec radi nesto za sebe i tako zaradjuje.
- ilkbahar
#218 Re: Prevare u Sarajevu
i ja sam vidjela ovu zenu par puta, odnosno prisla nam je dok smo sjedili u ljetnim bastama. Medjutim jaran mi rece da je cesto vidja u kockarnici na alipasinu.al-em wrote:Hoda starija zena po gradu i drzi neki cd na cijem omotu je njen bolesni sin za klavijaturama. Slikao se taj mali sa halidom, ovim onim.
meni je prvi put kada sam je vidjela bila sumnjiva, jer joj se prica temeljila na tome da mali ima epilepsiju i treba da ide na operaciju. pa ne treba covjek da bude doktor da bi znao da se epilepsija ne operise.
ne znam...ne smijem grijesit duse...al nekako mi tu nisu cista posla...
-
julisiz es grant
#220 Re: Prevare u Sarajevu
Na Zapadu neko zdravstveno oštećen greškom osoblja? Vauuu, ne mogu da vjerujem...ja mislio to se samo u nas dešava.dobar osjecaj wrote:Poznajem porodicu. Varalice nisu. Eventualno bismo ih mogli okarakterisati kao jadne u toj nevolji i uopste u zivotu koji ih je snasao. Djecak je rodjen u Italiji i greskom medicinskog osoblja u ustanovi gdje je rodjen, oslijepio je. Roditelji u to, koliko se sjecam, ratno vrijeme kod nas, nisu bas bili vicni podnosenju zalbi i rjesavanju pitanja odstete za strasnu gresku tog osoblja i danas su prisiljeni da poluprosjace kako bi Denisu osigurali kakve-takve uslove za zivot.drag_gost wrote:Da, koliko mi je poznato mali je borac samo takav. Ne prosi vec radi nesto za sebe i tako zaradjuje.
(ironija)
-
julisiz es grant
#221 Re: Prevare u Sarajevu
Kao što i ne treba biti doktor da bi se znalo da se nikakvom operacijom izgubljeni vid ne vraća, još uvijek.ilkbahar wrote: meni je prvi put kada sam je vidjela bila sumnjiva, jer joj se prica temeljila na tome da mali ima epilepsiju i treba da ide na operaciju. pa ne treba covjek da bude doktor da bi znao da se epilepsija ne operise.
ne znam...ne smijem grijesit duse...al nekako mi tu nisu cista posla...
Tako da, pripazite i na nju. Ako su socijalni slučajevi, to je skroz deseta stvar, ali to što je mali slijep, ne znači da porodica gladuje.
- black
#222 Re: Prevare u Sarajevu
vidim na fb pojavila se nova molbajulisiz es grant wrote:Sjećate se Nečka Hadžibajrića, momka koji je prije nekih mjesec dana otvorio niz tema sa srceparajućom pričom čija je poenta da je on mamin ponos, ali je siromašan i mora da radi šta bilo i da studira, primljen je u vanredne studente, ali mu treba 2500 KM za upis, bla bla bla....pa kad su ga raja počela podučavati da se ne ide tako kroz život, on ih uzeo proklinjati (baš tako: "proklet bio")
Nađoh da je prije ovoga pokušao da emigrira u SAD i pisao Obami da ga primiOzbiljno. Evo pisma:
http://lettertobarackobama.com/letter/s ... mmigration
U pismu kaže da je živio pet i po godina u Americi, a u svojoj životnoj priči koju nam je ovdje podastirao nigdje to ne spominje.
Nema šta, mali će postati profesionalac
https://www.gofundme.com/f90iv8
- O'zone
- Globalni moderator
#223 Re: Prevare u Sarajevu
Nećko se snalazi alal mu vera 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#224 Re: Prevare u Sarajevu
-
Juliuscezar
#225 Re: Prevare u Sarajevu
Je li ovo na ovom gofound stvarno uplacena lova ili ono napisu da su uplatili a nisu, kao jest fine pare ubioblack wrote:vidim na fb pojavila se nova molbajulisiz es grant wrote:Sjećate se Nečka Hadžibajrića, momka koji je prije nekih mjesec dana otvorio niz tema sa srceparajućom pričom čija je poenta da je on mamin ponos, ali je siromašan i mora da radi šta bilo i da studira, primljen je u vanredne studente, ali mu treba 2500 KM za upis, bla bla bla....pa kad su ga raja počela podučavati da se ne ide tako kroz život, on ih uzeo proklinjati (baš tako: "proklet bio")
Nađoh da je prije ovoga pokušao da emigrira u SAD i pisao Obami da ga primiOzbiljno. Evo pisma:
http://lettertobarackobama.com/letter/s ... mmigration
U pismu kaže da je živio pet i po godina u Americi, a u svojoj životnoj priči koju nam je ovdje podastirao nigdje to ne spominje.
Nema šta, mali će postati profesionalac![]()
https://www.gofundme.com/f90iv8
Edit: Gledam mu profil na fb, kad covjek procita onu pricu na forumu pomislio bi da bi ga kap vode ubila, a ovdje vidim dobro obucenog, aktivnog momka sa iphonom. Neko ko je socijalni slucaj nema iphone.